-
8.000€ το inverter? Είναι πάρα πολλά λεφτά για ένα εξάρτημα αυτοκινήτου. Και πόση εγγύηση δίνει η Toyota για όλα αυτά τα εξαρτήματα του υβριδικού?
Ένα καινούργιο μοτέρ του κουτιού π.χ. ένα 1.5tsi αμφιβάλλω αν είναι τόσο ακριβό. Άσε που σπάνια δεν επισκευάζεται ένα μοτέρ.
-
Είναι τραγικά πολλά τα λεφτά....Αν χαλάσει εκτος εγγυήσης είναι δράμα.
Απο την αλλη βεβαια δε ξέρω πόσο συχνή είναι αυτη η βλάβη.
Εγω πρωτη φορα ακούω να χαλάει . -
Πάντα τα αναλώσιμα και τα εξαρτήματα στα υψηλής τεχνολογίας προϊόντα κοστίζουν (βλ. ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα, από κινητά μέχρι ηλεκτρικές συσκευές, υπολογιστές). Για αυτό επιμένω ότι οι ευρωπαϊκές το έχουν ρίξει στα πλαστικά μήπως ξεγελάσουν υποψήφιους αγοραστές με τους παρωχημένους θερμικούς κινητήρες, διότι για να παράξουν αυτοκίνητο σοβαρής υβριδικής τεχνολογίας θα το κοστολογήσουν άνω των 30 χιλ. για αυτοκίνητο τύπου yc στη βασική έκδοση, και άνω των 40 βασική έκδοση για αυτοκίνητο τύπου chr, cc., οπότε μόνο leasing θα έπαιζε.
-
@tsofras said in Toyota Corolla Cross:
Εγώ άλλο σκέφτομαι , άσχετα με το θέμα που προέκυψε (όλα να πάνε καλά otto)
Εκτός εγγύησης πότε μπορεί να σκάσει αυτή η ζημιά ?
Γιατί μηδενίζεται όλη η οικονομία του καυσίμου με ένα τέτοιο πρόβλημα με το παραπάνω κόστοςΘεωρητικά μπορεί να σκάσει οποτεδήποτε. Πρακτικά ελάχιστες φορές έχει εμφανιστεί πρόβλημα στο Inverter, ακόμα και μετά από 15 χρόνια. Αυτό όμως είναι κάτι που ισχύει σε όλα τα αυτοκίνητα, αν και σε μικρότερο βαθμό. Δηλαδή να βγει ολική το μοτέρ (σπάνιο, όπως και το ινβέρτερ, αλλά συμβαίνει), να θές αυτόματο κιβώτιο που κοστίζει 5-6.000€, κλπ.
@andya3 said in Toyota Corolla Cross:
8.000€ το inverter? Είναι πάρα πολλά λεφτά για ένα εξάρτημα αυτοκινήτου. Και πόση εγγύηση δίνει η Toyota για όλα αυτά τα εξαρτήματα του υβριδικού?
6 χρόνια, εκτός της μπαταρίας που έχει 11.
-
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
Εγώ άλλο σκέφτομαι , άσχετα με το θέμα που προέκυψε (όλα να πάνε καλά otto)
Εκτός εγγύησης πότε μπορεί να σκάσει αυτή η ζημιά ?
Γιατί μηδενίζεται όλη η οικονομία του καυσίμου με ένα τέτοιο πρόβλημα με το παραπάνω κόστοςΘεωρητικά μπορεί να σκάσει οποτεδήποτε. Πρακτικά ελάχιστες φορές έχει εμφανιστεί πρόβλημα στο Inverter, ακόμα και μετά από 15 χρόνια. Αυτό όμως είναι κάτι που ισχύει σε όλα τα αυτοκίνητα, αν και σε μικρότερο βαθμό. Δηλαδή να βγει ολική το μοτέρ (σπάνιο, όπως και το ινβέρτερ, αλλά συμβαίνει), να θές αυτόματο κιβώτιο που κοστίζει 5-6.000€, κλπ.
Συμφωνώ Φάνη
Αλλά το συγκεκριμένο έχει και κινητήρα και κιβώτιο και inverter .... -
@kostis20 said in Toyota Corolla Cross:
Είναι τραγικά πολλά τα λεφτά....Αν χαλάσει εκτος εγγυήσης είναι δράμα.
Απο την αλλη βεβαια δε ξέρω πόσο συχνή είναι αυτη η βλάβη.
Εγω πρωτη φορα ακούω να χαλάει .Όπως είπα, είναι εξαιρετικά σπάνια βλάβη όσο είναι και η ολική ενός μοτέρ. Τώρα για τα πολλά, ναι είναι αλλά όπως είπα και ένα αυτόματο κιβώτιο έχει 5-6-7.000€.
Αλλά το συγκεκριμένο έχει και κινητήρα και κιβώτιο και inverter ....
Σωστά. Αλλά το κιβώτιο είναι άσπαστο, πρακτικά είναι αδύνατον να πάθει κάτι. Ο κινητήρας είναι αρκετά απλός, για να πάθει κάτι. Γενικά τα στατιστικά των υβριδικών τόσα χρόνια δείχνουν εξαιρετικά σπάνια βλάβη σε κάτι άλλο εκτός της μπαταρίας στα 15 χρόνια περίπου. Από εκεί και πέρα, όλα ενέχουν και ένα ρίσκο.
-
Ο θερμικός κινητήρας στα υβριδικά toyota θα τα παίξει μετά από εμάς...αφενός λόγω του ότι είναι ατμοσφαιρικός και αφετέρου λόγω της ελάχιστης καταπόνησης που υφίσταται λόγω υβριδικού συστήματος, ιδίως στη πόλη αφού τα χλμ που γράφει πραγματικά με τον θερμικό είναι λιγότερα από τα μισά που αναγράφει ο υπολογιστής ως διανυθέντα.
Στις στατιστικές τα υβριδικά είναι τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα. -
Αναρωτιέμαι. Αν κάποιος πάρει καινούργιο ένα υβριδικό Toyota ok. Σου λέει μικρό το ρίσκο. Έχω 6 χρόνια εγγύηση, έχω γλυτώσει και λεφτά από βενζίνη τόσα χρόνια, έχουν και τη φήμη ότι δε χαλάνε.
Μετά την 6ετία που είναι εκτός εγγύησης. Θα πάει κάποιος να το πάρει μεταχειρισμένο? Αν ξέρει εννοείται τις εξωφρενικές τιμές των ανταλλακτικών σε περίπτωση βλάβης. Θα κουβαλάει τέτοιες ωρολογιακές βόμβες σε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο? Πολύ μεγάλο το ρίσκο.
-
Μετά την 6ετία που είναι εκτός εγγύησης. Θα πάει κάποιος να το πάρει μεταχειρισμένο? Αν ξέρει εννοείται τις εξωφρενικές τιμές των ανταλλακτικών σε περίπτωση βλάβης. Θα κουβαλάει τέτοιες ωρολογιακές βόμβες σε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο? Πολύ μεγάλο το ρίσκο.
Προφανώς θα πάει, εαν δεις πόσο εύκολα πωλούνται και σε τι τιμές, αφού το ρίσκο είναι μικρότερο από οποιοδήποτε άλλο μεταχειρισμένο αυτόματο. Πολύ μεγλαύτερο ρίσκο είναι ένα φαγκ ή ένα πι εσ ει μτχ παρά ένα υβρίδιο της τογίοτα, αφού έχουν αποδειξει ότι βγάζουν ελάχιστες βλάβες. Είναι απίστευτα δουλεμένη και προηγμένη τεχνολογία με ελάχιστες φθορές στο σύστημα κίνησης.
-
Αναρωτιέμαι. Αν κάποιος πάρει καινούργιο ένα υβριδικό Toyota ok. Σου λέει μικρό το ρίσκο. Έχω 6 χρόνια εγγύηση, έχω γλυτώσει και λεφτά από βενζίνη τόσα χρόνια, έχουν και τη φήμη ότι δε χαλάνε.
Με την τιμή της βενζίνης στα 2+€, ναι!!!
Από αυτά που θα γλιτώσει από βενζίνη, θα βγάλει το κόστος του ανταλλακτικού, αν χρειαστεί το όποιο τέτοιου κόστους ανταλλακτικό!
Οποιοδήποτε μεταχειρισμένο είναι ωρολογιακή βόμβα. Κάνει κάποιος τα ζυγίσματα και αποφασίζει. -
Μέσα σε 8 μήνες με το cc έχω γλυτώσει 1.200 ευρώ για βενζίνη σε σχέση με το golf. Δηλαδή σε βάθος πενταετίας λογικά θα έχω γλυτώσει 6-7 χιλ σε βενζίνη (με τιμή 2 ευρώ, βάζω πάντα 98αρα σε όλα τα αυτοκίνητα). Σχεδόν δεν το κινώ πλέον το golf, ήρθε η ώρα να το δώσω μάλλον...
-
Για να το αγοράσει κάποιος μετά την εγγύηση, π.χ. στα 7-8 χρόνια. Πρέπει να έχει πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στην αξιοπιστία της Toyota. Ή άγνοια κινδύνου για τα κόστη που κρύβονται από πίσω σε περίπτωση βλάβης. Μετά από 3-4 χρόνια ακόμα θα βρει μπροστά του και το θέμα της μπαταρίας.
Μόνο αν κάποιος κάνει πραγματικά πολλά χιλιόμετρα στην πόλη. Και υπολογίζει ότι στα επόμενα χρόνια χρήσης θα κερδίσει πολλές χιλιάδες € σε βενζίνη, θα άξιζε τον κόπο το ρίσκο.
Αμφιβάλλω πάντως αν οι υποψήφιοι αγοραστές Toyota, καινούργιων ή μεταχειρισμένων, ασχολούνται με τέτοιες λεπτομέρειες. Toyota να' ναι, που δε σπάει δε χαλάει και καίει λίγο και το αγοράζουν. Από κει και πέρα σ' όποιον κάτσει η στραβή έκατσε.
-
Αν σου σκάσει inverter, βλάβη που συναντάται πάνω από την δεκαπενταετία, υπάρχουν πολύ φθηνά μεταχειρισμένα, με κάτω από 1κ βρίσκεις.
-
Μεταχειρισμένο ηλεκτρονικό εξάρτημα? Και μάλιστα τόσο σημαντικό για τη λειτουργία του αυτοκινήτου?
Αν υπάρχει και το βρεις σε πολύ καλή τιμή, μόνο για να φτάξεις το αυτοκίνητο και να μπορέσεις να το πουλήσεις. -
@monman2 said in Toyota Corolla Cross:
Μετά την παραπάνω τιμή ότι έχω γράψει για φόρτιση της 12V σβου και άκυρο!
Ξεχάστε NOCO CTEC ,για φορτιστές των 20€ από lidl practiker δεν το συζητώ!
Μόνο την διαδικασία που λέει η toyota στο mytΝα χρειαστεί να λείψεις ένα μήνα και να φωνάζεις κάθε εβδομάδα τη πεθερά να βάζεις μπρος το υβριδικό....αξία ανεκτίμητη...ένα ένα τα ξερνάτε
υγ: τα ψιλά γράμματα της υβριδικής τεχνολογίας
-
Αυτό ισχύει, κι εγώ να λείπω το βάζουν 1 ώρα μια φορά τη βδομάδα για τις μπαταρίες.
Δυστυχώς η τεχνολογία για την μείωση των ρύπων είναι ακριβή, γιατί και τα αμιγώς ηλεκτρικά (δε το έχω ψάξει) αλλά λογικά θα έχουν τέτοια μαραφέτια να μετατρέπουν το συνεχές σε εναλασσόμενο.
Βέβαια 7 χιλιάρικα και βάλε είναι υπερβολικό το ποσό, πιο πολύ συμφέρει να πας αεροπορικώς στην Ιαπωνία να το αγοράσεις. -
Παρατημένα υβριδικά Toyota 10ετίας. Οι ιδιοκτήτες πούλησαν το inverter και τη μπαταρία και τα εγκατέλειψαν.
-
Μόνο που δεν είναι toyota.
Γενικά δεν χαλάει το inverter. Απλώς μετατρέπει το DC σε AC και τούμπαλιν καθώς φορτίζει την μπαταρία. Γενικά τα στοιχεία που έχουν να κάνουν με ηλεκτρισμό εάν έχουν σχεδιαστεί σωστά με κάποια όρια ασφαλείας κατά νου, δεν αλλοιώνονται εύκολα και δεν χαλούν. Πόσες φορές αλλάζεις ηλεκτρολογικό πίνακα σε ένα σπίτι; Δεν είναι κάτι το μηχανικό όπως τα turbo και οι ΜΕΚ
Σε κάθε πάτημα του γκαζιού σε ένα Hybrid Toyota αυτό συμβαίνει μέσα στο inverter του. Αν κάνετε ησυχία ίσως το ακούσετε στο βάθος του κινητήρα.
Υ.γ Βάλτε το δυνατά και δείξτε στα παιδιά σας πως διασκέδαζε κάποτε η νεολαία. Αυτο είναι το RocknRoll. Γεμίσαμε Τραπερ και τάπερ.
-
Να σημειώσουμε εδώ βεβαια οτι το inverter δε χάλασε .Το εκαψαν.
-
@kostis20 said in Toyota Corolla Cross:
Να σημειώσουμε εδώ βεβαια οτι το inverter δε χάλασε .Το εκαψαν.
Σωστά.
Να ρωτήσω κάτι; Η βλάβη στο inverter προέκυψε από συγκεκριμένο κωδικό βλάβης στο διαγνωστικό ή είναι εκτίμηση του μηχανικού;
Toyota Corolla Cross