-
Όντως χτυπάει 15αρια με την μια. Πάντως η γενική μου διαπίστωση είναι ότι αν οδηγεις μέσα στα όρια ταχύτητας τότε όλα πάνε ομαλά. Φρεναρίσματα -επιτάχυνσεις στροφές κλπ…
-
Δεν είμαι σίγουρος ότι καεί παραπάνω αλλά σίγουρα είναι πολύ ξεκούραστο το ταξίδι. Σίγουρα σε κατηφόρες που το αυτοκίνητο τσουλάει πιο γρήγορα το απενεργοποιεις. Έκανα αυθημερόν Θεσσαλονίκη Σπερχειάδα και πίσω και δεν κατάλαβα τίποτα. Μόνο δυο δάχτυλα είχα επάνω στο τιμόνι για να δουλεύει το LDA
-
Καιει ξεκαθαρα παραπανω και ειναι πολυ λογικο καθως αυξομειωνει το γκαζι οταν το ποδι εχει τη δυνατοτητα να το κραταει σταθερο. Ισχυει σε ολα τα αυτοκινητα αυτο. Η ευκολια φυσικα δεν υπαρχει! Απλα δε νοειται αμαξι καθημερινοτητας χωρις αυτο κι ας καιει οσο θελει.
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Καιει ξεκαθαρα παραπανω και ειναι πολυ λογικο καθως αυξομειωνει το γκαζι οταν το ποδι εχει τη δυνατοτητα να το κραταει σταθερο. Ισχυει σε ολα τα αυτοκινητα αυτο. Η ευκολια φυσικα δεν υπαρχει! Απλα δε νοειται αμαξι καθημερινοτητας χωρις αυτο κι ας καιει οσο θελει.
πάντως στο Scross με ταχύτητες 90-100χλμ/ώρα, πέφτει δραστικά η κατανάλωση.
Μάλλον φταίει το πόδι μου χωρίς το ACC!
-
Στα συμβατικά αυτοκίνητα το Cruise Control βοηθάει στη μείωση της καταναλωσης γιατί αυξομειώνει το γκάζι όταν και όπου χρειάζεται, ώστε να διατηρείται σταθερή η επιλεγμένη ταχυτητα.
Στα υβριδικά αυτοκίνητα έχω την αίσθηση ότι το Cruise Control μάλλον αυξάνει λίγο την κατανάλωση, γιατί ακριβώς λόγω της συνεχούς αυξομείωσης του γκαζιού δεν επιτρέπει τη συχνή μετάβαση στη full ηλεκτρική (EV) λειτουργία, όπως θα γινόταν αν αφήναμε το γκάζι, ώστε το αυτοκίνητο να "πλανάρει" με την κεκτημένη ταχύτητά του (καταστάσεις glide και coasting).
Πάντως η ευκολία οδήγησης, υπό κατάλληλες συνθήκες, με το Active Cruise Control, σε συνδυασμό με το LKA (Lane Keeping Assist) είναι αξιοσημείωτη. -
Εγώ θεωρώ ότι με το πόδι πάνω στο πεντάλ καις παραπάνω. Αποκλείεται να το κρατήσεις σταθερό. Ειδικά αν συνηθίσεις κ την ταχύτητα ταξιδιού κ είσαι σε καμία Ολυμπία/Ιόνια/ Κεντρική οδό.
Στο ACC το βάζεις 140-150 κ απομακρυνεσαι για να αποφύγεις να ανεβάζεις.
Σε ανηφόρες σίγουρα θα δώσει παραπάνω απ' ότι μπορεί να έδινες με το πόδι αλλά σε κατηφόρες θα σε κρατήσει κ δεν θα ξεχαστείς που θα ανεβάζες.
Μεθαύριο θα προσπαθήσω να κάνω το Αθήνα Ιωάννινα με ACC(Όχι με CC βέβαια αλλά η λογική είναι ίδια). 140 έως 150...αν αντέξω. -
Αχρείαστα σύστηματα το acc και η ενεργή διατήρηση λωρίδας.
Απενεργοποιω πάντα τη διατήρηση λωρίδας και δεν χρησιμοποιώ ποτε το acc (βασικά ούτε το cc) γιατί καίει και πιο πολύ -
@bill_hsd said in Toyota Corolla Cross:
Στα συμβατικά αυτοκίνητα το Cruise Control βοηθάει στη μείωση της καταναλωσης γιατί αυξομειώνει το γκάζι όταν και όπου χρειάζεται, ώστε να διατηρείται σταθερή η επιλεγμένη ταχυτητα.
Στα υβριδικά αυτοκίνητα έχω την αίσθηση ότι το Cruise Control μάλλον αυξάνει λίγο την κατανάλωση, γιατί ακριβώς λόγω της συνεχούς αυξομείωσης του γκαζιού δεν επιτρέπει τη συχνή μετάβαση στη full ηλεκτρική (EV) λειτουργία, όπως θα γινόταν αν αφήναμε το γκάζι, ώστε το αυτοκίνητο να "πλανάρει" με την κεκτημένη ταχύτητά του (καταστάσεις glide και coasting).
Πάντως η ευκολία οδήγησης, υπό κατάλληλες συνθήκες, με το Active Cruise Control, σε συνδυασμό με το LKA (Lane Keeping Assist) είναι αξιοσημείωτη.Συμφωνώ για το cruise .το glide εφεύρεση
-
Το acc στα συμβατικά κ μη θα κάψει παραπάνω, η διαφορά είναι ότι δεν κρατάει σταθερό το γκάζι αλλά την ταχύτητα. Ο οδηγός από την άλλη μπορεί να κρατάει σταθερό το γκάζι κ σε μια ανηφόρα να χάσει ταχύτητα την οποία θα κερδίσει στην κατηφόρα. Αν είχαν προγραμματίσει έτσι το acc με ανοχή πχ 10kph τότε θα μπορούσε να είναι οικονομικό. Ειδικά στα hev θα μπορούσαν να είχαν προγραμματίσει να καταναλώνει περιοδικά κ την ενέργεια της μπαταρίας.
-
@ataim said in Toyota Corolla Cross:
Το acc στα συμβατικά κ μη θα κάψει παραπάνω, η διαφορά είναι ότι δεν κρατάει σταθερό το γκάζι αλλά την ταχύτητα. Ο οδηγός από την άλλη μπορεί να κρατάει σταθερό το γκάζι κ σε μια ανηφόρα να χάσει ταχύτητα την οποία θα κερδίσει στην κατηφόρα. Αν είχαν προγραμματίσει έτσι το acc με ανοχή πχ 10kph τότε θα μπορούσε να είναι οικονομικό. Ειδικά στα hev θα μπορούσαν να είχαν προγραμματίσει να καταναλώνει περιοδικά κ την ενέργεια της μπαταρίας.
Ακριβώς αυτό.
Πότε ένα acc η cc είτε μιλαμε για βενζίνη, diesel, hybrid, ηκεκτρικο, δεν μπορεί να φτάσει την οικονομία που δυνητικά μπορεί να φτάσει το πόδι. Τώρα αν το πόδι είναι βαρύ αυτό είναι αλλο θέμα. -
Δεν υπάρχει περίπτωση σε ευθεια δρόμο να κινηθεις πιο οικονομικα με το ποδι στο γκάζι. Ειναι ψευδαισθηση οτι μπορουμε να κρατησουμε το ποδι σταθερά. Στην ευθεια το CC ή και το ΑCC θα ειναι πιο οικονομικά το λεω καθαρά εμπειρικά με χρηση εδω και μια 15ετία σε διάφορα αυτοκίνητα. Προσωπικα τα απενεργοποιώ μόνο οταν έχει έντονη ανηφόρα ή κατηφόρα.
-
Ταξίδι σήμερα με το acceleration speed στο low. Πολύ πιο normal επιταχύνσεις και σίγουρα βοηθάει και στην κατανάλωση.
-
Για εμένα η καλύτερη χρήση του ACC είναι σε συνθήκες με κίνηση δεν μπορείς να προσπεράσεις. Κρατάς σταθερή ταχύτητα και σταθερή απόσταση από τα προπορευόμενα οχήματα.
-
Καλησπέρα, είναι η 1η μου ανάρτηση.
Έχω παραγγείλει πριν 1 1/2μήνα το 1.8 Style Skyview, επειδή μου αρέσει εμφανισιακά και συγκεντρώνει κάποια πλεονεκτήματα, όπως ήδη έχουν αναφερθεί εδώ μέσα. Ο προβληματισμούς μου εκτός άλλων, όπως μη φωτιζόμενοι διακόπτες παραθύρων, αστείος εσωτερικός μπλε φωτισμός, πολύ λιτό εσωτερικό, είναι το φύσημα που μπαίνει στην καμπίνα απ το παράθυρο του οδηγού. Όσο και να προσπαθείς να το παραβλέψεις ή να το καλύψεις με μουσική, είναι απαράδεκτο.
Κράτησα μια ολόκληρη μέρα το test drive και σε εθνική μετά τα110-120 ξεκινάει να ακούγεται ενοχλητικά. Μίλησα με φίλο πωλητή και μηχανικό από αντιπροσωπεία και με βγάζουν τρελό. Υπάρχει λύση έστω και μετά την αγορά? Το αμάξι έρχεται τον 2ο του 2024 και το έχω ήδη μετανιώσει, όταν σκέφτομαι ότι θα δώσω 33.500 και θα ψάχνω το διακόπτη να κατεβάσω το παράθυρο του συνοδηγού μες τη νύχτα και ότι θα ακούω μονίμως αυτό το φύσημα. -
@giorgos-xf said in Toyota Corolla Cross:
Υπάρχει λύση έστω και μετά την αγορά? Το αμάξι έρχεται τον 2ο του 2024 και το έχω ήδη μετανιώσει, όταν σκέφτομαι ότι θα δώσω 33.500 και θα ψάχνω το διακόπτη να κατεβάσω το παράθυρο του συνοδηγού μες τη νύχτα και ότι θα ακούω μονίμως αυτό το φύσημα.
Η λύση είναι απλή (και μιλάω απόλυτα σοβαρά) και το λές και μόνος σου: Ακυρώνεις την παραγγελία. Είναι κρίμα να έχεις μετανιώσει ήδη για ένα αυτοκίνητο που δεν έχεις καν παραλάβει! Δεν θα έχεις καμία χαρά για το νέο σου αυτοκίνητο, δεν αξίζει με τίποτα. Προτίμησε να πάρεις κάτι άλλο που θα σε κάνει χαρούμενο και δεν θα μετανιώνεις κάθε φορά που μπαίνεις μέσα.
ΥΓ: για τους διακόπτες πάντως υπάρχει λύση (ali ή τογιότα) να βάλεις τους φωτιζώμενους - το έκανα στο YC της συζύγου, έτσι να για να υπάρχουν, η ίδια ούτε που το είχε δει.
-
Έχω παραγγείλει πριν 1 1/2μήνα το 1.8 Style Skyview, επειδή μου αρέσει εμφανισιακά και συγκεντρώνει κάποια πλεονεκτήματα, όπως ήδη έχουν αναφερθεί εδώ μέσα. Ο προβληματισμούς μου εκτός άλλων, όπως μη φωτιζόμενοι διακόπτες παραθύρων, αστείος εσωτερικός μπλε φωτισμός, πολύ λιτό εσωτερικό, είναι το φύσημα που μπαίνει στην καμπίνα απ το παράθυρο του οδηγού. Όσο και να προσπαθείς να το παραβλέψεις ή να το καλύψεις με μουσική, είναι απαράδεκτο.
Κράτησα μια ολόκληρη μέρα το test drive και σε εθνική μετά τα110-120 ξεκινάει να ακούγεται ενοχλητικά. Μίλησα με φίλο πωλητή και μηχανικό από αντιπροσωπεία και με βγάζουν τρελό. Υπάρχει λύση έστω και μετά την αγορά? Το αμάξι έρχεται τον 2ο του 2024 και το έχω ήδη μετανιώσει, όταν σκέφτομαι ότι θα δώσω 33.500 και θα ψάχνω το διακόπτη να κατεβάσω το παράθυρο του συνοδηγού μες τη νύχτα και ότι θα ακούω μονίμως αυτό το φύσημα.Αυτό είναι γνωστό, εμείς δεν ακούμε τίποτα.
Για να βοηθήσω είχα και εγώ ένα σφύριγμα σε αυτή τη ταχύτητα όπως το περιγράφεις σε YC, το πρόβλημα λύνεται με ανεμοθραύστες.
Δε ξέρω τι θα κάνεις, αν θες ακύρωσε αλλά λύσεις υπάρχουν
https://toyotacustoms.com/products/genuine-toyota-corolla-cross-side-visors-08162-16820 -
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
Υπάρχει λύση έστω και μετά την αγορά? Το αμάξι έρχεται τον 2ο του 2024 και το έχω ήδη μετανιώσει, όταν σκέφτομαι ότι θα δώσω 33.500 και θα ψάχνω το διακόπτη να κατεβάσω το παράθυρο του συνοδηγού μες τη νύχτα και ότι θα ακούω μονίμως αυτό το φύσημα.
Η λύση είναι απλή (και μιλάω απόλυτα σοβαρά) και το λές και μόνος σου: Ακυρώνεις την παραγγελία. Είναι κρίμα να έχεις μετανιώσει ήδη για ένα αυτοκίνητο που δεν έχεις καν παραλάβει! Δεν θα έχεις καμία χαρά για το νέο σου αυτοκίνητο, δεν αξίζει με τίποτα. Προτίμησε να πάρεις κάτι άλλο που θα σε κάνει χαρούμενο και δεν θα μετανιώνεις κάθε φορά που μπαίνεις μέσα.
ΥΓ: για τους διακόπτες πάντως υπάρχει λύση (ali ή τογιότα) να βάλεις τους φωτιζώμενους - το έκανα στο YC της συζύγου, έτσι να για να υπάρχουν, η ίδια ούτε που το είχε δει.
Σ ευχαριστώ!
-
@a65 said in Toyota Corolla Cross:
Κράτησα μια ολόκληρη μέρα το test drive και σε εθνική μετά τα110-120 ξεκινάει να ακούγεται ενοχλητικά. Μίλησα με φίλο πωλητή και μηχανικό από αντιπροσωπεία και με βγάζουν τρελό. Υπάρχει λύση έστω και μετά την αγορά? Το αμάξι έρχεται τον 2ο του 2024 και το έχω ήδη μετανιώσει, όταν σκέφτομαι ότι θα δώσω 33.500 και θα ψάχνω το διακόπτη να κατεβάσω το παράθυρο του συνοδηγού μες τη νύχτα και ότι θα ακούω μονίμως αυτό το φύσημα.Αυτό είναι γνωστό, εμείς δεν ακούμε τίποτα.
Για να βοηθήσω είχα και εγώ ένα σφύριγμα σε αυτή τη ταχύτητα όπως το περιγράφεις σε YC, το πρόβλημα λύνεται με ανεμοθραύστες.
Δε ξέρω τι θα κάνεις, αν θες ακύρωσε αλλά λύσεις υπάρχουν
https://toyotacustoms.com/products/genuine-toyota-corolla-cross-side-visors-08162-16820Σ ευχαριστώ!
-
Κράτησα μια ολόκληρη μέρα το test drive και σε εθνική μετά τα110-120 ξεκινάει να ακούγεται ενοχλητικά. Μίλησα με φίλο πωλητή και μηχανικό από αντιπροσωπεία και με βγάζουν τρελό. Υπάρχει λύση έστω και μετά την αγορά? Το αμάξι έρχεται τον 2ο του 2024 και το έχω ήδη μετανιώσει, όταν σκέφτομαι ότι θα δώσω 33.500 και θα ψάχνω το διακόπτη να κατεβάσω το παράθυρο του συνοδηγού μες τη νύχτα και ότι θα ακούω μονίμως αυτό το φύσημα.Εαν η καταναλωση δεν ειναι νο1 στα κριτηρια επιλογης σου, υπαρχουν πολυ καλυτερες επιλογες σε αυτα τα χρηματα.
-
Εαν η καταναλωση δεν ειναι νο1 στα κριτηρια επιλογης σου, υπαρχουν πολυ καλυτερες επιλογες σε αυτα τα χρηματα.
Θα έβαζα και την λειτουργία της ανάρτησης....δεν έχω βρεί καλύτερο C suv σε αυτό τον τομέα, από τα μη πρίμια των €40.000+.
Toyota Corolla Cross