-
@ss_76 said in Toyota Corolla Cross:
@bill_hsd said in Toyota Corolla Cross:
@gdelio said in Toyota Corolla Cross:
Ασε που, με τα σημερινά δεδομένα,ο δίλιτρος κυβισμός, πέραν της αυξημένης καταναλωσης συγκριτικά με το 1.8, λειτουργεί ως ανασταλτικός παράγοντας και στη μεταπώληση.Έχεις δει συγκριτικά τις καταναλώσεις 1,8 με 2,0 ή το λες έτσι από αίσθηση?
Στα C-HR η διαφορά πραγματικής κατανάλωσης 1.8 και 2.0 είναι περίπου στα 1-1,5 lt/100 km.
Στο CC δεν έχουμε ακόμα εικόνα της πραγματικής κατανάλωσης του 1.8.
Η Toyota δίνει ίδιους ρυπους στα 1.8 CC και 2.0 CC δικίνητο, αλλά πιστεύω ότι στην πραγματικότητα, λόγω μεγαλύτερου κυβισμού, το 2.0 θα καίει λίγο παραπάνω από το 1.8.ή και λιγότερο, λόγω περισσότερων κυβικών - μεγαλύτερης ισχύς - μεγαλύτερης ροπής άρα πιο εύκολο έργο για τον κινητήρα
Το 1.8 C-HR facelift φοράει μπαταρία λιθιου, που συμμετέχει πιο ενεργά στο συνολικά παραγομενο έργο, ενώ το 2.0 (οπως και το 1.8 C-HR προfacelift) έχουν μπαταρία νικελίου, οπότε δικαιολογειται και από εκεί η διαφορά κατανάλωσης.
Τα CC 1.8 και 2.0 φοράνε μπαταρία λιθίου, οπότε λογικά μικραίνει η διαφορά κατανάλωσης μεταξύ τους.
Πάντως, από ο,τι βλέπω στο site της Toyota, το 1.8 C-HR (παρότι έχει 4th gen υβριδικό) έχει λιγότερους ρύπους από το 1.8 CC (με το 5th gen υβριδικό), παρότι φοράνε και τα δύο τον ίδιο θερμικό κινητήρα 2ZR-FXE. -
@bill_hsd Μηπως o 1.8 ειναι καινούργιος οπως και το υβριδικό σύστημα στην CC?
Μήπως το να συγκρίνεις με άλλα τεχνικά δεδομένα, σε άλλα αυτοκίνητα απλά με την αίσθησή σου, και να μην δεχεσαι τα δεδομενα της toyota, τα οποια (αποδείχθηκαν και αποδεικνύονται αληθινά) οδηγείσαι σε λάθος συμπεράσματα?Έχω απαντήσει ήδη.
Και όταν απαντώ, απαντώ εμπεριστατωμένα και όχι "απλά με την αίσθηση μου". -
@bill_hsd Μηπως o 1.8 ειναι καινούργιος οπως και το υβριδικό σύστημα στην CC?
Μήπως το να συγκρίνεις με άλλα τεχνικά δεδομένα, σε άλλα αυτοκίνητα απλά με την αίσθησή σου, και να μην δεχεσαι τα δεδομενα της toyota, τα οποια (αποδείχθηκαν και αποδεικνύονται αληθινά) οδηγείσαι σε λάθος συμπεράσματα?Έχω απαντήσει ήδη.
Και όταν απαντώ, απαντώ εμπεριστατωμένα και όχι "απλά με την αίσθηση μου".Σου έγραψα πριν απαντήσεις εμπεριστατωμένα
-
Άλλο ένα μειονέκτημα για μένα... 142 ΝM....!!!
-
Καλά δεν τίθεται θέμα σύγκρισης επιδόσεων. Για μένα το 2.0λτ είναι απλώς αποδεκτό καθώς όπως έχουμε πει πάει συμπαθητικά αλλά και πάλι δεν έχει σχέση με ένα τουρμπάτο θερμικό των 200 ίππων. Ειδικά στις ρεπρίζ που του λείπει η ροπή.
Το 1800αρι θα είναι genuinely αργό.
Για την ιστορία το Rav4 Mk2 που είναι και αισθητά μικρότερο και πιο ελαφρύ απ' το ΨΨ ερχόταν με 150 ίππους.
-
Δεν έχει και τεστ ντραιβ.. αλλα ουτε και θα προκύψει σύντομα έτσι για το γμτ.
Ακούω σιγουρα την ατάκα πωλητή να έρχεται..... Έχει το corolla την ίδια μηχανή να δοκιμάσεις -
Προφανώς ο μεγαλύτερος όγκος του cc σε σχέση με το c-hr κάνει τον 1.8 να ζορίζεται περισσότερο. Εξου και οι περισσότεροι ρύποι. Δεν μου κάνει εντύπωση.
-
Tο cc είναι ένα πολύ γρήγορο full hybrid αυτοκίνητο, το οποίο για τη φιλοσοφία του (όσο και να το ξεπατώσεις στη πόλη πάνω από 5,5λ η κατανάλωση δεν θα ανέβει με τίποτα ακόμη και με ac αναμμένο) θεωρείται κάτι πολύ παραπάνω από ικανοποιητικό από άποψη ρεπριζ. Δεν συγκρίνεται με plug in 300 αλόγων (άλλη κατηγορία και άλλο πορτοφόλι) ούτε με θερμικό turbo 200 αλόγων που για να κινηθεί καταπίνει λίτρα βενζίνης (αρκετά πλέον ξεπερασμένο σαν φιλοσοφία εν έτει 2023 εφόσον δεν είναι αμιγώς ηλεκτρικά ή μικτά ηλεκτρικά- θερμικά). Το ζήτημα είναι να μπορείς να κινηθείς γρήγορα με κατανάλωση yaris και αυτό το πετυχαίνει με μεγάλη ευκολία το cc. Όποιος θέλει 0-100 σε 5 δεύτερα υπάρχει το s3 και πολλά άλλα αυτοκίνητα, ασχολείται με χταπόδια κλπ, αλλά νομίζω ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει άλλο target group.
-
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
Tο cc είναι ένα πολύ γρήγορο full hybrid αυτοκίνητο, το οποίο για τη φιλοσοφία του (όσο και να το ξεπατώσεις στη πόλη πάνω από 5,5λ η κατανάλωση δεν θα ανέβει με τίποτα ακόμη και με ac αναμμένο) θεωρείται κάτι πολύ παραπάνω από ικανοποιητικό από άποψη ρεπριζ. Δεν συγκρίνεται με plug in 300 αλόγων (άλλη κατηγορία και άλλο πορτοφόλι) ούτε με θερμικό turbo 200 αλόγων που για να κινηθεί καταπίνει λίτρα βενζίνης (αρκετά πλέον ξεπερασμένο σαν φιλοσοφία εν έτει 2023 εφόσον δεν είναι αμιγώς ηλεκτρικά ή μικτά ηλεκτρικά- θερμικά). Το ζήτημα είναι να μπορείς να κινηθείς γρήγορα με κατανάλωση yaris και αυτό το πετυχαίνει με μεγάλη ευκολία το cc. Όποιος θέλει 0-100 σε 5 δεύτερα υπάρχει το s3 και πολλά άλλα αυτοκίνητα, ασχολείται με χταπόδια κλπ, αλλά νομίζω ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει άλλο target group.
και ομως, με πολλα ειναι κοντα στη τιμη
ειδικα στα 225 -
Μέχρι στιγμής όποιο αυτοκίνητο full hybrid βγαίνει με 200 άλογα, δηλαδή στα τεχνικά χαρακτηριστικά του cc με και διπλά ψαλίδια, κοστολογείται 50.000, δηλαδή 15.000 ευρώ διαφορά για πλάκα.
-
Μέχρι στιγμής όποιο αυτοκίνητο full hybrid βγαίνει με 200 άλογα, δηλαδή στα τεχνικά χαρακτηριστικά του cc με και διπλά ψαλίδια, κοστολογείται 50.000, δηλαδή 15.000 ευρώ διαφορά για πλάκα.
https://www.gocar.gr/test-drives/test/39918,Dokimh_Peugeot_3008_Hybrid_225.html
45 νομιζω
επισης
https://www.hyundai.gr/neo-tucson-plug-in-hybrid-4x4/
στα 45
και
https://www.jeep.gr/katalogos
compass στα 45... -
Αστείο να συγκρίνουμε compass με cc κ μιλάμε 45 Χιλ βασική έκδοση να υποθεσω
-
Αστείο να συγκρίνουμε compass με cc κ μιλάμε 45 Χιλ βασική έκδοση να υποθεσω
οχι, κανενα δεν ειναι βασικες, ολα τα φευ ειναι σιγουρα αρκετα εξοπλισμενα
-
@lexota said in Toyota Corolla Cross:
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
@thanassis33 said in Toyota Corolla Cross:
Αν είχες οδηγήσει πιο πριν με ανεξάρτητη ανάρτηση τότε το καταλαβαίνεις. Αν η προηγούμενη εμπειρία σου είναι με αυτοκίνητα με αντιστρεπτή δοκό τότε δεν καταλαβαίνεις καμία διαφορά.
H αντιστρεπτική δοκός είναι παρούσα στα περισότερα αυτοκίνητα και δεν έχει σχέση με τον τύπο ανάρτησης - ειδικά στα οχήματα με ανεξάρτητη ανάρτηση η αντιστρεπτική δοκός είναι must. Μιλάς προφανώς για τον ημι-άκαμπτο άξονα που είναι όντως τύπως ανάρτησης.
Μαζί σου αλλά έτσι το ανεφερει στο website η Toyota αν θυμάμαι καλά. Λολ
Η τογιότα δεν γράφει παπάτζες -
-
Μετά από 4 μήνες έχω αποκτήσει τουλάχιστον 5-6 χτυπήματα στο χρώμα. Τόσο μάπα ποιότητα δεν έχω ξαναδεί σε χρώμα αυτοκινήτου. Σήμερα αφου έπλυνα και περασα κερί τα εντόπισα ένα- ένα πόντο-πόντο. Αντί για λεφτά για κεραμικές και μεμβράνες ξεκινάω κουμπαρά για βαφή σε κάνα 2 χρόνια. Κατά τα αλλά εργοστασιακή βαφή… μη χέσω… η φωτό μετά το γυάλισμα
-
Μετά από 4 μήνες έχω αποκτήσει τουλάχιστον 5-6 χτυπήματα στο χρώμα. Τόσο μάπα ποιότητα δεν έχω ξαναδεί σε χρώμα αυτοκινήτου. Σήμερα αφου έπλυνα και περασα κερί τα εντόπισα ένα- ένα πόντο-πόντο. Αντί για λεφτά για κεραμικές και μεμβράνες ξεκινάω κουμπαρά για βαφή σε κάνα 2 χρόνια. Κατά τα αλλά εργοστασιακή βαφή… μη χέσω… η φωτό μετά το γυάλισμα
φιλε για να σε ηρεμήσω λίγο
Δυστηχώς ΟΛΑ έτσι είναι πλέον. Το στρώμα βαφής είναι απειροελάχιστο οπως και το βερνίκι
και όλα είναι οικολογικά (μάπα δηλαδή)
σε ολους τους κατασκευαστές τα ίδια. Ελάχιστες εξαιρέσεις ΑΝ υπάρχουν
Ο μόνος τρόπος να προστατεύσεις το μπροστά μερος του αυτοκινητου από χτυπήματα από πετραδάκια που φεύγει χρώμα είναι η PPF μεβράνη (πανάκριβες οι καλές)
η κεραμική είναι απλά σαν ένα εξτρα βερνίκι που το κάνει γυαλιστερο και εχει υδροφοβία για 2 χρόνια. ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ σε χτυπήματα και γρατζουνιες δεν παρέχει.
-
Για αυτό και εγώ πλέον δεν ασχολούμαι...ούτε που με απασχολούν πλέον τέτοια θέματα. Κάποτε έκανα γυαλίσματα, κεραμικές, δικά μου γυαλίσματα....γενικά πολλά λεφτά για πέταμα. Εδώ και αρκετά χρόνια δεν έχω ουτε όρεξη ούτε χρόνο να ασχοληθώ...καθαρά εργαλείο να κάνω την δουλειά μου.
-
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
Για αυτό και εγώ πλέον δεν ασχολούμαι...ούτε που με απασχολούν πλέον τέτοια θέματα. Κάποτε έκανα γυαλίσματα, κεραμικές, δικά μου γυαλίσματα....γενικά πολλά λεφτά για πέταμα. Εδώ και αρκετά χρόνια δεν έχω ουτε όρεξη ούτε χρόνο να ασχοληθώ...καθαρά εργαλείο να κάνω την δουλειά μου.
ε και γω όταν πάρω toyota το ίδιο θα κάνω
-
@cirus said in Toyota Corolla Cross:
ε και γω όταν πάρω toyota το ίδιο θα κάνω
Εεε ναι!! Ένας λόγος που τα προτίμησα...με τις bmw σκλάβος ήμουν!!
Toyota Corolla Cross