-
@chrisk6 said in Toyota Corolla Cross:
Πλέον οι περισσότεροι μπορούν να βάλουν αποδείξεις μέσω εφαρμογων για μωτ.
Οπότε παρουσιάστε να δούμε τι ισχύει και τι όχι.Τα έχω βάλει πολλές φορές...και εγώ και άλλοι.
Πάρε και 2 πρόχειρες διαδρομές που έχω (Αθήνα - Κόρινθο) με κίνηση και χωρίς.
Σε κάθε περίπτωση, με παράνομη ταχύτητα (δλδ. 150χαω) η Κορόλα ειναι στα 5.5 βαριά 6λτ/100χλμ. Όσο δηλαδή ειχε και το ντήζελ μου και 30% κάτω από την 116i F20 που είχα (δεν λέω για τα υπόλοιπα πιο βενζινοβότα). Οπότε στο ταξίδι έχω μια κάποια οικονομία (που ειναι το 10% των διαδρομών μου μαξ), αλλά εντός Αττικής (που ειναι το 90% των διαδρομών μου), έχω οικονομία από 50% έως και 70%. Και απολαμβάνω ένα αμάξι με διπλά ψαλίδια, εξαιρετική ανάρτηση, άνεση και αγχολυτικό.
-
Η έκπληξη είναι ότι πιάνει τα 150χλμ, δεν το ήξερα…
-
@kkostask said in Toyota Corolla Cross:
Η έκπληξη είναι ότι πιάνει τα 150χλμ, δεν το ήξερα…
Σε κατηφόρα μόνο!
-
@kger said in Toyota Corolla Cross:
Καλησπέρα, φίλε @nmsm2 έχεις data και από διαδρομές σε αυτοκινητόδρομο, εθνικές οδούς κτλ?
Η μέση ωριαία ταχύτητα 88 χλμ., διαμορφώθηκε βάσει 180 χλμ σε εθνικό οδικό δίκτυο όπου κινούμαι με ταχύτητα κατά μέσο όρο με 150χλμ, επαρχιακό δίκτυο περίπου όπου αναγκαστικά πέφτεις κάτω από τα 100χλμ., και άνοδος σε ορεινό χωριό στα 1000 μ. υψόμετρο σε δρόμο γεμάτο στροφές και έντονη ανωφέρεια (με τόσο έντονες στροφές όπου έμπαινε ev mode). Τα 6λ. για τα δεδομένα της διαδρομής (csuv, 4 επιβάτες + αποσκευές + κλιματισμό+ μονίμως σε power mode, ποτέ δεν χρησιμοποιών eco, normal) και τον ρυθμό που ανέπτυξα, είναι μια χαρά, εάν λάβουμε υπόψη ότι το υβριδικό σύστημα αποδίδει τα μέγιστα σε αστική χρήση. Ωστόσο, και σε εθνική οδό σίγουρα προσφέρει. -
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
διαμορφώθηκε βάσει 180 χλμ σε εθνικό οδικό δίκτυο όπου κινούμαι με ταχύτητα κατά μέσο όρο με 150χλμ,
Εδώ κάτι άλλο εννοείς προφανώς. Βάζεις το acc πχ στα 150χαω? Γιατί για να βγει μ.ο. 150χαω θέλει για όλη τη διάρκεια ταχύτητες που δεν τις πιάνει το ΨΨ ή που είναι τέλος πάντων κοντά στον κόφτη του και σίγουρα δεν καίει 6λτ με τέτοιες ταχύτητες.
Όπως πολλάκις έχουμε αναφέρει, σε αυτοκινητόδρομο με 140χαω και acc η κατανάλωση είναι στα 7λτ, μισό πάνω μισό κάτω ανάλογα τη διαδρομή.
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
διαμορφώθηκε βάσει 180 χλμ σε εθνικό οδικό δίκτυο όπου κινούμαι με ταχύτητα κατά μέσο όρο με 150χλμ,Εδώ κάτι άλλο εννοείς προφανώς. Βάζεις το acc πχ στα 150χαω? Γιατί για να βγει μ.ο. 150 χάω θέλει για όλη τη διάρκεια ταχύτητες που δεν τις πιάνει το ΨΨ ή που είναι τέλος πάντων κοντά στον κόφτη του και σίγουρα δεν καίει 6λτ με τέτοιες ταχύτητες.
Όπως πολλάκις έχουμε αναφέρει, σε αυτοκινητόδρομο με 140χαω και acc η κατανάλωση είναι στα 7λτ, μισό πάνω μισό κάτω ανάλογα τη διαδρομή.
Δεν βάζω ποτε cruise control, η έννοια κινούμαι με 150χλμ. σημαίνει ότι προσπαθώ να διατηρήσω αυτό το ρυθμό και φυσικά για λόγους ασφάλειας και συνθηκών δρόμου δεν μπορεί να τηρηθεί . Eάν το θέσεις με μαθηματική ορολογία εννοείται ότι δεν μπορώ να βγάλω μ.ο. σε εθνική, θα πρέπει να σβήσω τον κινητήρα πριν την έναρξη του επαρχιακού δικτύου. Αυτό που εννοώ είναι ότι προσπαθώ να κινούμαι με αυτές τις ταχύτητες σε ε.ο και όχι με 120.
Για να βγει μέση ωριαία 88χλμ. με επαρχιακό δίκτυο και ανάβαση σε ορεινό χωριό σημαίνει ότι η κίνηση στο ο.δ. δεν ήταν με ήπιο ρυθμό (δηλαδή 120χλμ). -
Πόρτο Χέλι - Καματερο, για όσους ξέρουν τη διαδρομή οι 2 ώρες είναι εξαιρετικός χρόνος, ειδικά με γυναίκα στο τιμόνι. Εγώ μπροστά με το Kuga την ίδια μέρα και ακολουθούσε το ρυθμό μου. Σβέλτα στο στροφιλικι και έως 140 μαξ στην εθνικη (στα τούνελ κόβουμε στα 120-130χαω).
-
Ποτέ δεν μπορεί να βγάλεις μέσο όρο κατανάλωσης σε εθνική οδό και επαρχιακό δίκτυο, παίζει σημαντικό ρόλο γεωγραφικό ανάγλυφο, στροφές (δηλαδή φρένα - επιτάχυνση διαρκώς χωρίς σταθερή πορεία).
Το συμπέρασμα είναι ότι το μεγάλο όφελος για υβριδικά (full hybrid και plug in) είναι σε αστική χρήση και επαρχιακό δίκτυο όπου κάνουμε οι περισσότεροι το 80% των διανυθέντων χλμ. Όποιος παίρνει υβριδικό για όφελος σε κίνηση σε ε.ο. θα δει μικρή διαφορά με αμιγώς θερμικό ίδιας κατηγορίας. -
Αυτονόητα αυτά, δεν υπάρχει λόγος να τα επαναλαμβάνουμε. Γι΄αυτό και ανέφερα τη διαδρομή για να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του έχοντας εικόνα από μικτή χρήση.
Έχω αντίστοιχο screenshot και από Καματερό-Καρδίτσα αλλά είναι προ μηνών και βαριέμαι να ψάχνω. Εκεί η κατανάλωση είναι πιο ψηλά, στα 7.7λτ αν θυμάμαι καλά.
-
Πόρτο Χέλι - Καματερο, για όσους ξέρουν τη διαδρομή οι 2 ώρες είναι εξαιρετικός χρόνος, ειδικά με γυναίκα στο τιμόνι. Εγώ μπροστά με το Kuga την ίδια μέρα και ακολουθούσε το ρυθμό μου. Σβέλτα στο στροφιλικι και έως 140 μαξ στην εθνικη (στα τούνελ κόβουμε στα 120-130χαω).
Στην ίδια διαδρομή πόσο έκαψε το κουγκα?
Ήταν φορτισμένο ? -
@gtsartsal said in Toyota Corolla Cross:
Ήταν φορτισμένο ?Αν θυμαμαι σωστά από το ποστ τότε, κάτω από τα μισά!
-
Ήταν φορτισμένο ?Εξαιρετική πληροφορία για να βγάλει συμπέρασμα κάποιος για διαφορές full hybrid και plug in σε εθνικό και επαρχιακό δίκτυο. Λογικά θα έχει σημαντική διαφορά γιατί τα πρώτα 60χλμ θα είναι ηλεκτρικά.
-
Ήταν φορτισμένο ?Από μνήμης θα σου πω ότι πρέπει να έκαψε γύρω στο 6.3λτ. Κάπου εκεί καίει συνήθως σ΄αυτή τη διαδρομή και γύρω στο 6.5-6.7λτ στο πήγαινε. Πάντα φουλ φορτισμένο αλλά φτάνει στον προορισμό και με υπόλοιπο μπαταρίας 30-40% γιατί κάνει αρκετό regen. Δυστυχώς η εφαρμογή της Ford είναι εντελώς της πλάκας και δεν κρατάει αρχείο διαδρομών.
-
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
Ήταν φορτισμένο ?Αν θυμαμαι σωστά από το ποστ τότε, κάτω από τα μισά!
Κάτι 4αρια που είχα βάλει αφορούσαν τα συνολικά χλμ των διακοπών. Οπότε είχε και φουλ ηλεκτρικές διαδρομές στην ευρύτερη Ερμιονίδα και έπεφτε ο μ.ο.
-
Ήταν φορτισμένο ?Εξαιρετική πληροφορία για να βγάλει συμπέρασμα κάποιος για διαφορές full hybrid και plug in σε εθνικό και επαρχιακό δίκτυο. Λογικά θα έχει σημαντική διαφορά γιατί τα πρώτα 60χλμ θα είναι ηλεκτρικά.
Δε λειτουργεί έτσι το plug in. Για την ακρίβεια μπορεί να λειτουργήσει και έτσι αλλά είναι χαζομάρα. Είναι καλύτερα σε τέτοια μικτή διαδρομή να κρατήσεις τη μπαταρία για τα 100χλμ στροφιλίκι ανηφοροκατηφόρας και να παίζεις με τα modes για το μέγιστο regen και στα 65χλμ εθνικής να το έχεις στο power με φουλ λειτουργία μεκ και επιπλέον μπαταρία σε επιταχύνσεις.
-
Δε λειτουργεί έτσι το plug in. Για την ακρίβεια μπορεί να λειτουργήσει και έτσι αλλά είναι χαζομάρα. Είναι καλύτερα σε τέτοια μικτή διαδρομή να κρατήσεις τη μπαταρία για τα 100χλμ στροφιλίκι ανηφοροκατηφόρας και να παίζεις με τα modes για το μέγιστο regen και στα 65χλμ εθνικής να το έχεις στο power με φουλ λειτουργία μεκ και επιπλέον μπαταρία σε επιταχύνσεις.
Σωστός, εάν λάβουμε υπόψη τη χωρητικότητα της μπαταρίας και την δυνατότητα αυτονομίας της και τη ταχύτητα αποφόρτισης της σε ταχύτητες ε.ο. λογικά θα αδειάσει η μπαταρία στα πρώτα διανυθέντα 30χλμ. εάν κινείσαι μόνο ηλεκτρικά, οπότε η ορθή χρήση του είναι μικτή χρήση, συνδυασμός θερμικού και μπαταρίας, όπως τα full hybrid, με τις όποιες διαφορές φυσικά σε φόρτιση (regen) και απόδοση λόγω χωρητικότητας.
-
Δυστυχώς η εφαρμογή της Ford είναι εντελώς της πλάκας και δεν κρατάει αρχείο διαδρομών.
Tελικά την καλύτερη εφαρμογή στα υβριδικά την έχει η Toyota απ'ότι φαίνεται. Κι εμένα στο QQ e-power δεν κρατά τα στατιστικά και δεν είναι και τόσο λεπτομερή.
-Για την διαδρομή που γράφετε,πέρσι την άνοιξη είχα κάνει Κιάτο-Αθήνα (από έξοδο Ε.Ο. έως έξοδο Αττικής οδού στο ύψος της Ε.Ο. Λαμίας-Αθήνας και κανένα 1χλμ. απόσταση μέσα στη Ν.Φιλαδέλφεια) 6,7lt/100km με μ.ω.τ. 97km/h,μόνο εγώ μέσα.
-Πέρσι Ιούνιο,διαδρομή Αθήνα-Λάρισα (Ν.Φιλαδέλφεια-κέντρο Λάρισας) 342χλμ., με μ.ω.τ. 108km/h, σε 3h10min.,κατανάλωση 7lt/100km,δύο άτομα με μία μικρή βαλίτσα.
A/C ανοικτό στους 25β.κελσίου και στο τέλος έγραψε 30χλμ. ηλεκτρικά. -
Παιζει μεγαλο ρολο η διαδρομη/υψομετρικα. Γνωστα αυτα.
Εγω στο CX-30 με 122-125 μωτ βλεπω 7.2/7.5 σε ΕΟ.Οποιος χρησιμοποιει το αυτοκινητο για καθημερινο commuting το υβριδικο ειναι η μονη επιλογη (εκτος και αν μπορει να φορτιζει δουλεια/γραφειο να παρει ηλεκτρικο).
-
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
Σε κάθε περίπτωση, με παράνομη ταχύτητα (δλδ. 150χαω) η Κορόλα ειναι στα 5.5 βαριά 6λτ/100χλμ. Όσο δηλαδή ειχε και το ντήζελ μου και 30% κάτω από την 116i F20 που είχα (δεν λέω για τα υπόλοιπα πιο βενζινοβότα).
Φάνη,νομίζω είναι μεγάλη διαφορά στα 150km/h το +30% για την 116 σε σχέση με την corolla. Σ'αυτές τις ταχύτητες το βαρύτερο υβριδικό να δεχθώ να καίει το ίδιο μ' ένα αντίστοιχης κατηγορίας βενζίνης. Άντε και μισό λίτρο λιγότερο αν κάνει και κάποια χλμ. EV (αν και με 150 στο κοντέρ,απίθανο σενάριο).
2lt/100km διαφορά (δηλ. το ένα να καίει 8λτ/100 και το υβριδικό 6) μου φαίνεται πολύ. -
Κάπου πήρε το μάτι μου ότι η τουοτάρα ετοιμάζει σχολή αναλυτών κατανάλωσης;
Σε λίγο θα μετράμε και το ποσοστό ανωφέρειας, θερμοκρασίες, υγρασίες για να γλυτώσουμε βενζίνα!
Toyota Corolla Cross