-
Στο golf λόγω turbo στο στρώσιμο και γενικότερα μέχρι να ζεσταθούν τα λάδια (90 βαθμοί), δεν το άνοιγα. Στο cc που έχει cvt και ελλείψει εικόνας στροφών και θερμοκρασίας λαδιού, είναι λίγο διαφορετικά..
-
Απορώ πως γίνεται το στρώσιμο των υβριδικών. Τι γραφει το εγχειρίδιο χρήστη;
-
Το εγχειρίδιο γράφει ότι στα πρώτα 1000 χλμ να αποφεύγονται απότομες επιταχύνσεις και επιβραδύνσεις
-
Το μονο που στρωνω πλεον σε τετοια αυτοκινητα ειναι τα φρενα για τα πρωτα 100-200χλμ για να μη σκοτωθω σε καμια διασταυρωση.
Απο κει και περα τι να στρωσεις σ ενα τετοιο μοτερ? Ουτε καμια εξωτικη τεχνολογια εχει, ουτε πιεσμενο ειναι να πεις εχει οριακες ανοχες. Οκ ναι, δεν υπαρχει λογος να το πας κοφτες με το καλημερα αλλα δε χρειαζεται και κατι παραπανω περαν της φυσιολογικης χρησης.
-
Την ίδια άποψη έχω κ εγώ απλά δεν βάζω power mode στο πρώτο 5 λεπτό σε συνθήκες με χαμηλή θερμοκρασία περιβάλλοντος. Τα led συντονιστηκαν τελικά?
-
@christostsp said in Toyota Corolla Cross:
Απορώ πως γίνεται το στρώσιμο των υβριδικών. Τι γραφει το εγχειρίδιο χρήστη;
Δεν είναι ακριβώς στρώσιμο αλλά εκπαίδευση για οικονομική οδήγηση!
Φυσικά κάνω χιούμορ μην με φάτε αλλά ξέρω πως όλοι μας βάζουμε λίγη υπερβολή είτε προς τα κάτω είτε προς τα πάνω! -
Αντικειμενικά, ένα υβριδικό σύνολο δεν μπορεί να "στρωθεί" με την κλασική έννοια του "ρονταρισματος", όπως γίνεται στους συμβατικούς κινητήρες, αφού ανά πάσα στιγμή και προβλεπόμενα, κατά την υβριδική αρχή λειτουργίας του αυτοκινήτου, απενεργοποιείται και επανεμπλεκεται ο βενζινοκινητήρας, όποτε το κρίνει ο εγκέφαλος του υβριδικού συστήματος και στις στροφές που κρίνει το eCVT.
Απλά στα πρώτα 2.000-3.000 km δεν του κάνει κακό η ήπια οδήγηση, για να στρωθούν φρένα, λάστιχα κλπ.
Επίσης, θεωρώ άσκοπη και την προληπτική αλλαγή λαδιών σε έναν υβριδικό κινητήρα, αφού λόγω της 50-50 λειτουργίας βενζινοκινητήρα και μπαταρίας (σε αστική χρήση, η αναλογία εύκολα φθάνει και το 20-80), στα 15.000 km που είναι η πρώτη αλλαγή λαδιών, το λάδι παραμένει ουσιαστικά καινούριο. -
Ενοχλεί και εσάς η κατανομή του πίσω καθίσματος 60:40, ή μόνο εγώ νιώθω οτι με περιορίζει.
-
Διάβασα και εγώ κάποια αρθρα. Έχεις δίκαιο λόγω της απενεργοποιησης του κινητήρα σε ποσοστό ακόμη και 80-90% σε αστική χρήση ο κινητήρας δεν πιάνει ποτέ θερμοκρασίες κλασικού θερμικού κινητήρα. Για τον λόγο αυτό χρησιμοποιούνται πολύ ειδικά λάδια στα πληρως υβριδικά.
-
@gdelio said in Toyota Corolla Cross:
Ενοχλεί και εσάς η κατανομή του πίσω καθίσματος 60:40, ή μόνο εγώ νιώθω οτι με περιορίζει.
Σιγουρα δεν ειναι οσο πρακτικο ειναι το 40-20-40. Ακομα και το 60-40 αλλα με ski hatch ειναι πιο βολικο.
-
@gdelio said in Toyota Corolla Cross:
Πάντα τέτοια κατανομή είχα στα αυτοκίνητα που πέρασαν από τα χέρια μου.
Πρακτικά δεν είχα ποτέ θέμα, ακόμα και τώρα με τον μπέμπη και πολύ φόρτωμα. -
@bill_hsd said in Toyota Corolla Cross:
Επίσης, θεωρώ άσκοπη και την προληπτική αλλαγή λαδιών σε έναν υβριδικό κινητήρα, αφού λόγω της 50-50 λειτουργίας βενζινοκινητήρα και μπαταρίας (σε αστική χρήση, η αναλογία εύκολα φθάνει και το 20-80), στα 15.000 km που είναι η πρώτη αλλαγή λαδιών, το λάδι παραμένει ουσιαστικά καινούριο.
Δεν είμαι τόσο σίγουρος πλησιάζω τα 5000 χλμ με το YC και ενω στην αρχή δεν έβλεπες τα λάδια στην βέργα , τόσο διάφανα ήταν , τώρα έχουν το χρώμα του μελιού .
Επειδή το δικό μου κάνει 80% μικρές διαδρομές στην πόλη και οταν το βγάζω στην ΕΟ το πάω συνέχεια 135-150 θα θεωρήσω οτι δουλεύει σε δυσμενείς συνθήκες και θα τα αλλάξω στα 7500 χλμ.
Φυσικά εκτός δικτύου σε δικό μου συνεργείο. -
Ήταν ένα τις προάλλες μπροστά μου σε μπορντό χρώμα. Όμορφος πωπός!
Αλλά ρε παιδιά, τι αηδία είναι αυτή με την εξάτμιση από κάτω που περισσεύει; Φαίνεται πολύ έντονα αν είσαι από πίσω του. -
Χθες βράδυ στην Κορίνθουν - Αθηνών ένα 3008 (βασική έκδοση με 130 αλλά δεν ξέρω καύσιμο) ήθελε μαγκιές και Τουότα κέρασε. Έπαιρνε φόρα ο καημένος και έπαιζε φωτα κτλ και με kickdown στα 140 τον άφηνα πίσω για πλάκα. Κοντερίσια είδα μέχρι 188χαω και με σχετική ευκολία μάλιστα.
-
Καλά τον έκανες, αλλά που ήξερες ότι ήταν 130άρι;
-
Βασική έκδοση, προ-φλ και πολλά ζόρια μετά τα 130-140 δε θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο. Τα 1.6Τ είναι υπερσπάνια.
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Βασική έκδοση, προ-φλ και πολλά ζόρια μετά τα 130-140 δε θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο. Τα 1.6Τ είναι υπερσπάνια.
και κερνανε και τσαγακια....
...μεχρι να μεινουν
-
@gatoz said in Toyota Corolla Cross:
...μεχρι να μεινουν
Καλά αυτα με τα 165 και μετέπειτα 180 δεν κερνάνε τίποτα...ακόμα τα ψάχνω τα 180 ενός 3008 που είχα για καμιά βδομάδα. Μιλάω για μη plug-in βέβαια ε...το plug in οταν είναι φορτισμένο πάει πολύ ωραία.
-
Γιατί να τρέξει. Αφού στα 175 θα στολαρεις.
-
@gatoz said in Toyota Corolla Cross:
...μεχρι να μεινουν
Καλά αυτα με τα 165 και μετέπειτα 180 δεν κερνάνε τίποτα...ακόμα τα ψάχνω τα 180 ενός 3008 που είχα για καμιά βδομάδα. Μιλάω για μη plug-in βέβαια ε...το plug in οταν είναι φορτισμένο πάει πολύ ωραία.
και αφορτιστο παει
Toyota Corolla Cross