-
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
@gdelio said in Toyota Corolla Cross:
Σε ολες τις περιπτωσεις? Επιπεδο/επικλεινές
Κανονικά ναι, αλλά ο τόσο ψυχαναγκασμός είναι κυρίως σημαντικός σε δρόμο με μεγάλη κλίση. Σε ίσιο δρόμο εγώ δεν ασχολούμαι, απλά βάζω P και αφήνω το ηλεκτρικό χειρόφρενο να εμπλακεί μόνο του. Σε μεγάλη κλίση όμως, ναι κάνω την παραπάνω διαδικασί.
Στο manual του QQ λέει σαν οδηγία για ανηφόρα αυτό που κάνεις Φάνη,αλλά με λιγότερα βήματα (δεν περνάει από τη θέση Ν):
"When parking on a hill, apply the
parking brake first while keeping the foot brake pedal depressed then push the P position switch and place the vehicle in the P (Park) position" -
Μετά από 4000χλμ με το ΨΨ οι εντυπώσεις μου:
-
Πολύ άνετο στην οδήγηση. Εύκολο, παρόλο το βάρος/όγκο του. Σε αυτό συμβάλουν οι αναρτήσεις, η σπιρτάδα του κινητήρα, η άνετη θέση οδήγησης.
-
Εντυπωσιακό το πόσο λίγο καίει στην καθημερινή οδήγηση. Ολόκληρο μπαούλο αυτοκίνητο με μικρό όμως ντεπόζιτο και ξεχνάς να βάλεις βενζίνη. Δεν χρειάζεται να αναφέρω νούμερα αλλά σίγουρα δεν σε αγχώνει η κατανάλωσή του.
Με λίγα λόγια το κουνάω καθημερινά άνετα, αγχολυτικά και ξεκούραστα.
-
-
@kgian76 said in Toyota Corolla Cross:
Μετά από 4000χλμ με το ΨΨ οι εντυπώσεις μου:
-
Πολύ άνετο στην οδήγηση. Εύκολο, παρόλο το βάρος/όγκο του. Σε αυτό συμβάλουν οι αναρτήσεις, η σπιρτάδα του κινητήρα, η άνετη θέση οδήγησης.
-
Εντυπωσιακό το πόσο λίγο καίει στην καθημερινή οδήγηση. Ολόκληρο μπαούλο αυτοκίνητο με μικρό όμως ντεπόζιτο και ξεχνάς να βάλεις βενζίνη. Δεν χρειάζεται να αναφέρω νούμερα αλλά σίγουρα δεν σε αγχώνει η κατανάλωσή του.
Με λίγα λόγια το κουνάω καθημερινά άνετα, αγχολυτικά και ξεκούραστα.
Αν κινείσαι σε μέρη που μπορείς να κρύψεις το μέγεθος και τον όγκο του προφανώς και αγχολυτικό θα ειναι.
-
-
1.000 χλμ αποκλειστικά εντός Αττικής μέση κατανάλωση 4.3, πάντα οδήγηση σε power mode. Σήμερα το απόγευμα φεύγω για ορεινή Φθιώτιδα και εν συνεχεία για λίμνη Πλαστήρα, οπότε θα δω συμπεριφορά και σε Εθνική, βουνό κλπ.
-
Abort mission με τα led των φλας. Σήμερα μου έκανε θέμα. Κάνει αυτό το τρελό το γρήγορο που σημαίνει ότι κάπου τρώει κομπλα το κύκλωμα και ενώ τα πίσω δουλεύουν κανονικά, τα μπροστα και των καθρεφτών έχουν θέμα.
Να πήρα μούφα λάμπες? Παίζει...θα μάθουμε.
-
Αλλάζει τις καταναλώσεις και την ισορροπία στην τάση του κυκλώματος, όπως όταν καίγεται ένας λαμπτήρας στα αναλογικά φώτα αυτοκινήτων που παίζουν τα υπόλοιπα με μεγαλύτερη ταχύτητα πλέον.
-
Yπάρχουν led λάμπες που προσομοιώνουν την αντίσταση των κλασσικών για να μην έχει τέτοια θέματα γενικά.
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Abort mission με τα led των φλας. Σήμερα μου έκανε θέμα. Κάνει αυτό το τρελό το γρήγορο που σημαίνει ότι κάπου τρώει κομπλα το κύκλωμα και ενώ τα πίσω δουλεύουν κανονικά, τα μπροστα και των καθρεφτών έχουν θέμα.
Τα LED φλας των καθρεπτών μόνα τους παίζουν χωρίς θέμα.
Τα εμπρος-πίσω LED φλας, λόγω μικρότερης κατανάλωσης ρεύματος, θέλουν αντιστάσεις, γιατί αλλιώς το σύστημα θεωρεί ότι είναι καμμένη η λάμπα και μπερδεύει τον χρονισμό τους. -
Ναι πρέπει να δοκιμάσω κι άλλες. Υποτίθεται αυτές ήταν οκ από χαρακτηριστικά και στην αρχική δοκιμή έπαιξαν σωστά. Σήμερα όμως όχι. Εν το μεταξύ πρώτον βαριέμαι πάλι από Κινα 1+ μηνα αναμονή και επίσης οι πορτοκαλιές led είναι γενικά ψιλοδυσεύρετες.
Αν υπάρχει καμιά δοκιμασμένη πρόταση καλοδεχούμενη.
-
@bill_hsd said in Toyota Corolla Cross:
Τα LED φλας των καθρεπτών μόνα τους παίζουν χωρίς θέμα.
Τα εμπρος-πίσω LED φλας, λόγω μικρότερης κατανάλωσης ρεύματος, θέλουν αντιστάσεις, γιατί αλλιώς το σύστημα θεωρεί ότι είναι καμμένη η λάμπα και μπερδεύει τον χρονισμό τους.Και εμένα όταν ρωτησα για να αλλαξω στο γιαρις του 2016, ο Γιάννης στην xenonlights μου είπε οτι χρειάζονται αντιστάσεις..
-
Όχι ρε γαμώτο και είχα ψηθεί,
-
@iceman7 said in Toyota Corolla Cross:
xenonlights
Αυτό είναι στην Ηρακλείου στην έξοδο Α.Ο.? Γιατί έχω να πάω Μεταμόρφωση το μεσημέρι και είχα σκοπο να σταματήσω σ' ενα εκεί που έχει τέτοια αλλά δε θυμάμαι πως λέγεται.
-
@iceman7 said in Toyota Corolla Cross:
xenonlights
Αυτό είναι στην Ηρακλείου στην έξοδο Α.Ο.? Γιατί έχω να πάω Μεταμόρφωση το μεσημέρι και είχα σκοπο να σταματήσω σ' ενα εκεί που έχει τέτοια αλλά δε θυμάμαι πως λέγεται.
Οχι είναι Μεσογείων χαμηλά μετά την Κατεχάκη
https://www.xenonlights.gr/el/ -
Ναι πρέπει να δοκιμάσω κι άλλες. Υποτίθεται αυτές ήταν οκ από χαρακτηριστικά και στην αρχική δοκιμή έπαιξαν σωστά. Σήμερα όμως όχι. Εν το μεταξύ πρώτον βαριέμαι πάλι από Κινα 1+ μηνα αναμονή και επίσης οι πορτοκαλιές led είναι γενικά ψιλοδυσεύρετες.
Αν υπάρχει καμιά δοκιμασμένη πρόταση καλοδεχούμενη.
Υπάρχει έτοιμο κιτ της Osram με amber LEDs για φλας εμπρος-πισω και ξεχωριστό kit της Osram με αντιστάσεις.
Τα έβαλε φίλος σε C-HR (το δικό μου C-HR εχει LED φλας εμπρός - πίσω εργοστασιακά, άλλαξα μόνο στους καθρέπτες με Τ10 LED amber, πάλι της Osram) και παίζουν άψογα.
Είναι ακριβά, αλλά αξίζουν. -
Καλά δε θα τα χαλάσουμε για 10-20€...το θέμα ειναι να δουλεύει σωστά. Εγώ όσες led έχω πάρει από Ali κτλ ποτέ δεν ειχα θέμα. Τώρα μάλλον είναι και γιαπωνεζοπαραξενιά. Απλά μη χρειαστεί να δοκιμάσω 15 σετ μέχρι να βρω...αυτή τη δουλειά θα κάνουμε κάθε μέρα βγάλε-βάλε τα φανάρια?
-
Πάτησα πάνω στον σύνδεσμό σου και να σου πω την αλήθεια δε μου γέμισαν το μάτι οι λάμπες του. Φαίνονταν φθηνές.
Το μαγαζί στην Ηρακλείου που αναφέρθηκε το έχω επισκεφθεί, έμεινα ευχαριστημένος.
Βέβαια δεν εμπιστεύομαι άλλον να τις βάλει, φοβάμαι τους ατζαμήδες και τις ζημιές τους.
H autobeam.co.uk έχει ποιότητα αλλά μετά την έξοδο από ΕΕ φόροι και μεταφορικά είναι πολλά.
Αν γνωρίζει κάποιος κάτι ποιοτικό να παραγγείλουμε μέσω νετ ας πει. -
@georgemit said in Toyota Corolla Cross:
Πάτησα πάνω στον σύνδεσμό σου και να σου πω την αλήθεια δε μου γέμισαν το μάτι οι λάμπες του. Φαίνονταν φθηνές.
Το μαγαζί στην Ηρακλείου που αναφέρθηκε το έχω επισκεφθεί, έμεινα ευχαριστημένος.
Βέβαια δεν εμπιστεύομαι άλλον να τις βάλει, φοβάμαι τους ατζαμήδες και τις ζημιές τους.
H autobeam.co.uk έχει ποιότητα αλλά μετά την έξοδο από ΕΕ φόροι και μεταφορικά είναι πολλά.
Αν γνωρίζει κάποιος κάτι ποιοτικό να παραγγείλουμε μέσω νετ ας πει.Λοιπον περασα πριν λιγο απο αυτον στην Ηρακλειου και μου λεει αστο Τ20 και να δουλευεουν δε θα βρεις. Μου φανηκε ψιλοπαπατζα κι εφυγα.
Πηγα καπακια στο auto planet στον παραδρομο της εθνικης και πηρα ενα σετ Osram και μου λεει βαλε κι ανταπτορες και βλεπουμε πως θα παει. Θα στειλω φωτο μολις μπορω.
-
@georgemit said in Toyota Corolla Cross:
Αν γνωρίζει κάποιος κάτι ποιοτικό να παραγγείλουμε μέσω νετ ας πει.Λοιπον περασα πριν λιγο απο αυτον στην Ηρακλειου και μου λεει αστο Τ20 και να δουλευεουν δε θα βρεις. Μου φανηκε ψιλοπαπατζα κι εφυγα.
Πηγα καπακια στο auto planet στον παραδρομο της εθνικης και πηρα ενα σετ Osram και μου λεει βαλε κι ανταπτορες και βλεπουμε πως θα παει. Θα στειλω φωτο μολις μπορω.
Σωστά έπραξες.
Αυτές σου έλεγα να βάλεις.
Μια χαρά θα παίξουν και θα δείξει πολύ ωραίο. -
Ωραία, για πες εντυπώσεις όταν τις βάλεις.
Η μόνη επιφύλαξη που έχω για τις osram είναι η φωτεινότητα. -
Λοιπον οντως παιζει. Ευκολο ειναι, με 2 κλεφτακια μπαινει το resistor στα καλωδια της λαμπας και προφανως ξεγελαει το canbus.
Και ηρθε και το διακοπτακι απο corolla sedan και εστρωσε και η ομοιομορφια στο φωτισμο.
Σορρυ για την πατουσα, τωρα την ειδα!
Toyota Corolla Cross