-
@ribopaido said in Toyota Corolla Cross:
Μου κάνει φοβερή εντύπωση το σύστημα , οχι η σιλικόνη ως μονωση αλλα η δυσκολία του να αλλάξεις μπαταρία... δηλαδή τι κανεις αλλαζεις αισθητήρες αν δεν θες να κανεις τετοια κολπα?
Αν πρόσεξες, κάποια στιγμή αν δεν κάνω λάθος στο βίντεο ,ανέφερε πως η μπαταρία κρατάει10 χρόνια..!!
Οπότε μετά από 10 χρόνια, μπορεί να έχουμε πεθάνει, ή να έχουμε πετάξει το αυτοκίνητο, μην αγχώνεσαι...!!! -
Και πολύ παραπάνω μπορεί να κρατήσει η μπαταρία τους. Έχω 19 χρόνων αμάξι που ακόμα δουλεύουν μια χαρά.
Αλλά ναι, εαν χρειαστεί η αντικατάσταση του αισθητήρα είναι σχεδόν μονόδρομος. Υπαρχουν βέβαια πολύ οικονομικές λύσεις σε Ali κτλ.
-
Εχετε απόλυτο δικιο και οι 2 δεν το ειδα καν για τα 10 χρονια. Μεχρι τοτε θα δουμε οντως το πολυ πολυ στη 3η-4η αλλαγή ελαστικων τα αλλάζουμε και βλεπουμε.
-
@atrias said in Toyota Corolla Cross:
κι ένα εκληκτικό βίντεο από ένα εκπαιδευτικό μηχάνημα που δείχνει πώς δουλεύει το HSD και γιατί δεν έχει καμιά σχέση ούτε με αυτόματα κιβώτια ούτε με τα απλά CVT (στο τελευταίο λεπτό είναι όλη η μαγεία)
Χρόνια τα γράφω....αλλά κανείς δεν ακούει!
-
Αναφέρεται στο wiki και εξηγείται στο βίντεο για ποιο λόγο το HSD δεν μπορεί να λειτουργήσει αν είναι τελειώς άδεια η μπαταρία κι επίσης γιατί δεν πρέπει να βάζεις Ν σε κατηφόρες που έχει ως αποτέλεσμα να καταναλώνει μπαταρία!
Πολύ ωραίο βίντεο, δείχνει πως ο θερμικός μπορεί να βρίσκεται σε λειτουργία σε χαμηλές στροφές και οι τροχοί να μην κινούνται αν περιστρέφεται ταυτόχρονα ο mg1. Δεν υπάρχει ουσιαστικά μετατροπέας ροπής όπως στα συμβατικά αυτόματα, η διαφορά στην ταχύτητα περιστροφής θερμικού/τροχών ακόμα και στην εκκίνηση καλύπτεται από το πλανητικό κιβώτιο. Μπορεί δηλαδή να εκκινεί με τον θερμικό αν δεν υπάρχει φορτίο στην μπαταρία.
Θα διαφωνήσω με το n, όλες οι μεταδόσεις έχουν απώλειες άρα υπό συνθήκες, όπως μια παρατεταμένη κατωφέρεια σε εθνική οδό, ενεργειακά συμφέρει να αποσυνδέσεις οποιαδήποτε μετάδοση ακόμα και πλήρως ηλεκτρική να είναι. Δεν υπάρχει λόγος να καταναλωθεί η κινητική ενέργεια του αυτοκινήτου.
-
@ataim said in Toyota Corolla Cross:
Θα διαφωνήσω με το n, όλες οι μεταδόσεις έχουν απώλειες άρα υπό συνθήκες, όπως μια παρατεταμένη κατωφέρεια σε εθνική οδό, ενεργειακά συμφέρει να αποσυνδέσεις οποιαδήποτε μετάδοση ακόμα και πλήρως ηλεκτρική να είναι. Δεν υπάρχει λόγος να καταναλωθεί η κινητική ενέργεια του αυτοκινήτου.
ναι πρακτικά αναφέρει ότι θα μπορούσες να γεμίζεις την μπαταρία με χρήση της κατηφόρας, γιατί αν δεν το κάνεις μετά μπορεί να χρειαστεί να λειτουργήσει ο θερμικός για να την γεμίσει πράγμα που σίγουρα θα έχει μεγαλύτερο "κόστος"
-
Μου ζήτησε ένας φίλος που έχει ένα μεγάλο σκάφος να δοκιμάσουμε αν μπορεί να το ανελκύσει το CC. Όχι να κάνει αποστάσεις, απλά να το βγάλει από την γλιστρα και να το πάει 100μ παραπέρα για να το παρκάρει. Το σκάφος ζυγίζει γύρω στους 2,5 τόνους. Ιδού το αποτέλεσμα. Τα σχόλια δικά σας.
-
@kgian76 said in Toyota Corolla Cross:
Μου ζήτησε ένας φίλος που έχει ένα μεγάλο σκάφος να δοκιμάσουμε αν μπορεί να το ανελκύσει το CC. Όχι να κάνει αποστάσεις, απλά να το βγάλει από την γλιστρα και να το πάει 100μ παραπέρα για να το παρκάρει. Το σκάφος ζυγίζει γύρω στους 2,5 τόνους. Ιδού το αποτέλεσμα. Τα σχόλια δικά σας.
Το cc είναι 2λιτρο 4χ4;
-
@konvaf said in Toyota Corolla Cross:
Το cc είναι 2λιτρο 4χ4;
Ναι, ξέχασα να το γράψω. 2λιτρο AWD. Πανεύκολα το έβγαλε. Ο φίλος μου είπε πως το έβγαζαν με κάτι navara με αργά που μουγκρίζαν και σπινιαραν. Εντυπωσιάστηκε πολύ με την ευκολία του CC.
-
Πολύ ενδιαφέρον!
Εγώ να πω την αλήθεια θα το φοβόμουν γιατί με βάση τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου λέει μέχρι 750kg ρυμούλκηση οπότε είσαι στα 3πλάσια και παραπάνω αν ζυγίζει όσο λες!
Φαίνεται να μπορεί όμως. Γιατί το λένε για τόσο χαμηλά δεν μπορώ να καταλάβω -
Το πρόβλημα στην ρυμούλκηση ήταν είναι και θα είναι το φρενάρισμα
γιαυτό πάντα για διαφήμιση δείχνουν φορτηγάκια να τραβάνε αεροπλάνα γιατί αυτό είναι το εύκολοΤα υβριδικά toyota μη ξεχνάμε οτι φορτίζουν με το άφημα του γκαζιού οπότε το εξτρα βάρος θα καταπονήσει το ecvt που μεσα του εχει το mg1 mg2 .
Κάπου διάβασα οτι τα καινούργια highlander hybrid για να το αντιμετωπίσουν εχουν ενεργή ψύξη στο ecvt και έτσι μπορούν και ρυμουλκούν 3500 lb -
Πολύ ενδιαφέρον!
Εγώ να πω την αλήθεια θα το φοβόμουν γιατί με βάση τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου λέει μέχρι 750kg ρυμούλκηση οπότε είσαι στα 3πλάσια και παραπάνω αν ζυγίζει όσο λες!
Φαίνεται να μπορεί όμως. Γιατί το λένε για τόσο χαμηλά δεν μπορώ να καταλάβωΊσως παίζει ρόλο για μεγάλες διαδρομές. Η είναι θέμα νομοθεσίας. Πάντως για λίγα μέτρα για να βγάλει το σκάφος από την γλιστρά το έκανε ΑΝΕΤΑ.
-
Η ανέλκυση ειναι το πιο δύσκολο πράγμα. Η πορεία είναι εύκολη, δεν είναι κάτι το φοβερό. Αλλά η ανέλκυση δοκιμάζει πραγματικά το αυτοκίνητο. Προφανώς η υβριδική διάταξη και το κιβώτιο βοηθάνε πάρα πολύ. Εντυπωσιακό πάντως, δεν το περίμενα να το βγάλει τόσο εύκολα!
Το δικό μου σκάφος (όταν το είχα) ζύγιζε κάπου 2 τόννους όλα μαζί και το μόνο αμάξι που είχα δει να κάνει τόσο άνετα την ανέλκυση ήταν η τετρακίνη και αυτόματη 330 του πατέρα μου. Προφανώ μιλάω για αυτοκίνητα, γιατί τα διάφορα unimog, κλαρκ κλπ. το είχαν για πλάκα!
-
Να ξέρουμε τουλάχιστον ότι αν κολήσει κανείς κάπου κανένας και μας ζητήσει να τον τραβήξουμε για λίγα μέτρα θα μπορεί να γίνει χωρίς ζημιά στο αμάξι
-
αγορια καλησπερα, εχει βαλει κανενας την εργοστασιακη dashcam?
αν ναι εχει επιλογη να δουλευει και οταν ειναι κλειστο το αμαξι με τη μπαταρια του αυτοκινητου?
-
Πολύ δύναμη!! 200 άλογα δεν είναι και λίγα. Τόσα κάποτε έβγαζε το Golf Gti και λέγαμε ουαουυ!!!
200 άλογα με κατανάλωση 5-6 λιτρα σήμερα είναι για πολλά ουαουυυυ!!! -
@gstrat said in Toyota Corolla Cross:
αγορια καλησπερα, εχει βαλει κανενας την εργοστασιακη dashcam?
αν ναι εχει επιλογη να δουλευει και οταν ειναι κλειστο το αμαξι με τη μπαταρια του αυτοκινητου?
Στην ομάδα στο φατσομπουκ ετοιμάζεται να κάνει εγκατάσταση κάποιος....όταν με το καλό παραλάβει...
Δεν είναι η εργοστάσιακη πάντως. -
@konvaf said in Toyota Corolla Cross:
Πολύ δύναμη!! 200 άλογα δεν είναι και λίγα. Τόσα κάποτε έβγαζε το Golf Gti και λέγαμε ουαουυ!!!
200 άλογα με κατανάλωση 5-6 λιτρα σήμερα είναι για πολλά ουαουυυυ!!!Η ρυμούλκηση δεν είναι μόνον θέμα δύναμης. Εξάλλου ηλεκτρικά το έβγαλε, δεν χρησιμοποίησε ούτε 20 άλογα.
-
@realzeus said in Toyota Corolla Cross:
Η ρυμούλκηση δεν είναι μόνον θέμα δύναμης. Εξάλλου ηλεκτρικά το έβγαλε, δεν χρησιμοποίησε ούτε 20 άλογα.
Πολλά μετράνε, κυρίως ροπή και γρανάζια (υποθέτω). Θυμάμαι ένα κλαρκ (τογιότα φυσικά) να βγάζει κάτι θηρία 4-5 τόννων με χαρακτηριστική ευκολία από την γλύστρα στα Μέγαρα. Αμφιβάλω εαν το κλαρκ είχε καμια φοβερή ιπποδύναμη, μου είχαν πει ότι ειναι 1.300cc.
-
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
@realzeus said in Toyota Corolla Cross:
Η ρυμούλκηση δεν είναι μόνον θέμα δύναμης. Εξάλλου ηλεκτρικά το έβγαλε, δεν χρησιμοποίησε ούτε 20 άλογα.
Πολλά μετράνε, κυρίως ροπή και γρανάζια (υποθέτω). Θυμάμαι ένα κλαρκ (τογιότα φυσικά) να βγάζει κάτι θηρία 4-5 τόννων με χαρακτηριστική ευκολία από την γλύστρα στα Μέγαρα. Αμφιβάλω εαν το κλαρκ είχε καμια φοβερή ιπποδύναμη, μου είχαν πει ότι ειναι 1.300cc.
Θέμα βάρους και γραναζώματος είναι. Το δικό μου περονοφόρο ανυψωτικό (θυμάται ο @monman2) ήταν Nissan 1500 κυβικών και σήκωνε 2 τόνους και τραβούσε ό,τι ήθελες.
Toyota Corolla Cross