-
@v_a said in Toyota Corolla Cross:
@criuser said in Toyota Corolla Cross:
Υποκρισία είναι να λες ότι τα ντίζελ στην Αθήνα που είναι από το 2010 και μετά, σαν ΙΧ είναι αυτά που την επιβαρύνουν.
Βενζίνες και ντίζελ γιούρο 0 που κυκλοφορούν τι κάνουν.Επειδή όμως κοιτάω κάθε μέρα τους ρύπους από περιέργεια, με τους ανέμους που έχουμε, δεν ήταν επιβαρυμένη μέρα.
Αλλά και η Φιλολάου ως όριο δακτυλίου, είναι επιβαρυμένος δρόμος...
Έχεις δίκιο, ανακαλώ. Ούτε τα ταξί φταίνε με τους μαύρους δράκους που βγάζουν πισω τους, ούτε τα επαγγελματικά παντως είδους με μέσο όρο ηλικίας 25+ έτη. Ξέχασα όμως, υπάρχουν τα κτεο, οπότε τσαμπα ανησυχούμε, όλα καλά.
Υγ: σόρρυ για τα νεύρα, μπασκετικός Παναθηναϊκός (δεν χρειάζεται να πω τίποτα άλλο)Παναθηναϊκός σκέτος εγώ, με τις οικογένειες, οπότε δεν με πειράζουν αυτά που γίνονται και έγιναν όταν τις διώχνουν/έδιωξαν τα γαυροποιημένα της 13.
-
Διάβασα κάπου μάλλον στο fb ότι ο αισθητήρας ποδιού προκαλούσε δυσλειτουργία σε κάποιο σύστημα και το απενεργοποίησαν προληπτικά. Λογικά ο αισθητήρας θα υπάρχει. Εάν αληθεύει λογικά με ενημέρωση λογισμικού θα το επαναφέρουν σε λειτουργία κατόπιν οδηγίας της toyota.
-
@ss_76 said in Toyota Corolla Cross:
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
σ.σ. στο νήμα του Yaris Cross αναφέρονται θέματα με τις συγκολλήσεις αν δεν απατώμαι
Λέγε λέγε κάτι μένει στην συλλογική μνήμη ....
σε μερικά χρόνια κάποιοι στην καφετέρια
"μα καλά έδωσες 20Κ€ για μεταχειρισμένο YC ;"
" εχει φουλ σερβις και αλλα 5 χρόνια εγγύηση μπαταρίας και τα καινούργια αντίστοιχα κάνουν 40Κ€!"
" βλακεία έκανες αυτά πέρναγαν τις γραμμές του τραμ και η πίσω πόρτα έπεφτε στον δρόμο το διάβασα σε ενα φόρουμ κάτι με τις συγκολλήσεις " -
Πιθανόν να αερολογούν στο fb, οπότε..θα αποδειχθεί όταν κάποιος παραλάβει lounge έκδοση.
-
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
Διάβασα κάπου μάλλον στο fb ότι ο αισθητήρας ποδιού προκαλούσε δυσλειτουργία σε κάποιο σύστημα και το απενεργοποίησαν προληπτικά. Λογικά ο αισθητήρας θα υπάρχει. Εάν αληθεύει λογικά με ενημέρωση λογισμικού θα το επαναφέρουν σε λειτουργία κατόπιν οδηγίας της toyota.
Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα ο αισθήτηρας να είναι εκεί και να είναι απλά απενεργοποιημένος.
-
Στο φβ δεν έχουν παραλάβει κάποιοι? Εμένα είναι λίγο έξω απ' το Vigo (μάλλον) και μπορεί να αράξει το σκ να δει κάνα ματσάκι της Θέλτα αν έχει εντός έδρας και μετά θα τραβήξει για Λιβόρνο.
Άσχετο-σχετικό...στο site λέει "Φωτιζόμενο ντουλαπάκι συνοδηγού". Νομίζω έχω δει ριβιου που γκρινιάζουν ότι δεν έχει φως το ντουλαπάκι. Για να δούμε...
-
To δικό μου (skyview) ελπίζω να καταφθάσει σε μία ωρίτσα Πειραιά, εάν βρίσκεται στο viking amber
-
Ναι το δείχνει Ανάβυσσο. Πάνε Σούνιο να τους κουνήσεις μαντήλι!
-
@ss_76 said in Toyota Corolla Cross:
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
Τώρα για την αξιοπιστία, μάλλον αστειεύσεσαι!! Πόσα Toyota hybrid ξέρεις να είναι στο συνεργείο 7 μήνες?
Με την Corolla Cross να είναι εντελώς νέο μοντέλο με νέο υβριδικό σύνολο, η προεξόφληση της αξιοπιστίας μήπως είναι αστεϊσμός;
Προσοχή το ότι δεν γνωρίζει κανείς την αξιοπιστία του μοντέλου λόγω νεότητας δεν σημαίνει ότι θα είναι αξιόπιστο ούτε αναξιόπιστο.
σ.σ. στο νήμα του Yaris Cross αναφέρονται θέματα με τις συγκολλήσεις αν δεν απατώμαι
α) Η υβριδική τεχνολογία της Τογιοτα ειναι στο δρόμο από το '97. Δε νομίζω η τωρινή να ειναι από παρθενογέννηση.
β) Το Κορολα Κροςς ειναι νέο στην Ευρώπη, αλλά στην Ασία το βλέπεις παντού εδώ και 2 χρόνια. Οπως ανέφερα και πιο πριν, τα μισά ταξί πχ. στη Ταϊβαν ειναι Κορολα Κροςς (νο 1, 2022 στις πωλήσεις). -
Έχει άλλο drivetrain το Ασιατικό ΨΨ και γενικότερα άλλη τεχνολογία προηγούμενης γενιάς. Οπότε δοκιμασμένο σα σασί ας πούμε αλλά μένει να φανεί για τα υπόλοιπα.
-
@dublin said in Toyota Corolla Cross:
Υποκρισία είναι να λες ότι τα ντίζελ στην Αθήνα που είναι από το 2010 και μετά, σαν ΙΧ είναι αυτά που την επιβαρύνουν.
Βενζίνες και ντίζελ γιούρο 0 που κυκλοφορούν τι κάνουν.Επειδή όμως κοιτάω κάθε μέρα τους ρύπους από περιέργεια, με τους ανέμους που έχουμε, δεν ήταν επιβαρυμένη μέρα.
Έχεις δίκιο, ανακαλώ. Ούτε τα ταξί φταίνε με τους μαύρους δράκους που βγάζουν πισω τους, ούτε τα επαγγελματικά παντως είδους με μέσο όρο ηλικίας 25+ έτη. Ξέχασα όμως, υπάρχουν τα κτεο, οπότε τσαμπα ανησυχούμε, όλα καλά.
Υγ: σόρρυ για τα νεύρα, μπασκετικός Παναθηναϊκός (δεν χρειάζεται να πω τίποτα άλλο)Πέστο ρε συ να καταλάβουμε... είχε Τεόντοσιτς σήμερα, σαν μπασκετικός που είμαι σε καταλαβαίνω, αλλά το δικό μας το ντέρμπι για την πρώτη θέση της Euroleague είναι αύριο!
Επίσης έμενα μία δεκαπενταετία σχεδόν στην Φιλολάου, δεν είναι και η Μόρντορ, χαλάρωσε.. χειρότερη περίοδο στην Αθήνα από ρύπανση δεν θυμάμαι παρά εκείνα τα παλιά χρόνια που δεν υπήρχε ΟΥΤΕ ΕΝΑ diesel I.X στην Αθήνα, και πίναμε αμίαντο από τα φρένα των λεωφορείων...
πραγματι σημερα εχει παιχνιδι χθες ειχε ακομη ενα παρτυ με κοριτσια που φορανε πρασινα.
για φιλολαου θα διαφωνησω κυριοι - ημουνα στο 234 στη διασταυρωση πανω απο τη καντια στρομ απο το 2000 μεχρι το 2008. η βρωμα ασυλληπτη τοσο που να αλλαζω μοκετες καθε χρονο - ποτιζε τοσο η μαυριλα που δεν καθαριζαν καν. αλλα προερχοταν απο ενα απιστευτα πηχτο μιγμα ακινητων χρεπιων εποχης, βαν χουλ και έμάνέν. ντηζελοβενζινο κοκτέιλ.... οι βενζινες ειχαν μια μυρωδια κουνουπιδιου στον καρκινο τους αλλα οχι μαυριλα, οι μπλε καταδικες της εθελ ηταν που σκορπαγαν απο τα μπουρια το φουμο. -
@gatoz said in Toyota Corolla Cross:
@dublin said in Toyota Corolla Cross:
Υγ: σόρρυ για τα νεύρα, μπασκετικός Παναθηναϊκός (δεν χρειάζεται να πω τίποτα άλλο)Πέστο ρε συ να καταλάβουμε... είχε Τεόντοσιτς σήμερα, σαν μπασκετικός που είμαι σε καταλαβαίνω, αλλά το δικό μας το ντέρμπι για την πρώτη θέση της Euroleague είναι αύριο!
Επίσης έμενα μία δεκαπενταετία σχεδόν στην Φιλολάου, δεν είναι και η Μόρντορ, χαλάρωσε.. χειρότερη περίοδο στην Αθήνα από ρύπανση δεν θυμάμαι παρά εκείνα τα παλιά χρόνια που δεν υπήρχε ΟΥΤΕ ΕΝΑ diesel I.X στην Αθήνα, και πίναμε αμίαντο από τα φρένα των λεωφορείων...
πραγματι σημερα εχει παιχνιδι χθες ειχε ακομη ενα παρτυ με κοριτσια που φορανε πρασινα.
για φιλολαου θα διαφωνησω κυριοι - ημουνα στο 234 στη διασταυρωση πανω απο τη καντια στρομ απο το 2000 μεχρι το 2008. η βρωμα ασυλληπτη τοσο που να αλλαζω μοκετες καθε χρονο - ποτιζε τοσο η μαυριλα που δεν καθαριζαν καν. αλλα προερχοταν απο ενα απιστευτα πηχτο μιγμα ακινητων χρεπιων εποχης, βαν χουλ και έμάνέν. ντηζελοβενζινο κοκτέιλ.... οι βενζινες ειχαν μια μυρωδια κουνουπιδιου στον καρκινο τους αλλα οχι μαυριλα, οι μπλε καταδικες της εθελ ηταν που σκορπαγαν απο τα μπουρια το φουμο.Τι έκανες εκεί;! Γείτονες είμασταν για κάποια χρόνια! Εγώ πιο μέσα στα στενά βέβαια, τρελός είμαι να μένω πάνω στην Φιλολάου;?!!!
Θυμάστε την Αθήνα χωρίς I X πετρέλαια και νέφος;! Επειδή ξαφνικά μου έγιναν όλοι 20αρηδες με μετρά και Prius και αερο-ταξι!
Χειρότερη μόλυνση από τότε νομίζω δεν ξαναειχε η Αθήνα..
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Έχει άλλο drivetrain το Ασιατικό ΨΨ και γενικότερα άλλη τεχνολογία προηγούμενης γενιάς. Οπότε δοκιμασμένο σα σασί ας πούμε αλλά μένει να φανεί για τα υπόλοιπα.
Εχεις δίκιο, δε το ήξερα οτι υπάρχει και 5ης γενιάς γιατι Ταϊβαν, ακόμα το διαφημίζουν ως "νεο" το 4ης γενιας!
Εντίτ: Αν κατάλαβα πάντως από 1-2 σάιτ, τελη Οκτώβρη λανσαρίστηκε η 5η γενιά. Δε ξέρω αν έχουν αρχίσει παραδόσεις https://www.italianpost.news/toyotas-fifth-generation-hybrid-makes-its-debut-on-the-new-corolla-cross/ Όποτε τα τωρινά υβριδικά Ευρώπης λογικά έχουν το 4ης γενιάς σύστημα όπως Ασία.
-
Όλα τα υβριδικά της toyota είχαν το 4ης γενιάς (μπαταρίες νικελίου), πλην της cc και της corolla hatch/sedan που λανσαρίστηκε προχθές που έχουν στην Ευρώπη μόνο της 5ης γενιάς (λιθίου μπαταρίες)
-
Για να μου φύγει και η τελευταία αμφιβολία για την επιλογή της cc έναντι άλλων ξαναείδα/οδήγησα Cx5.
Πολύ καλή ποιότητα υλικών ακόμα και στην πιο απλή έκδοση. Ωραία κύλιση σχετικά αθόρυβη πολύ καλοί χώροι και μέχρι εδώ με τα καλά. Μετά έρχεται η απουσία hybrid συστήματος. Δίλιτρη καταπιόλα και ας λένε νούμερα ότι να ναι. Είχα ένα μεγαλοπρεπεστατο 8,7 στη βόλτα. Να ´χαμε να λέγαμε hybrid αργότερα σε κάνα 2 μηνο και με νέες τιμες. infotainment αηδία,σχεδιασμός λειτουργικότητα χωρίς οθόνη touch και λογική 10ετιας τουλάχιστον. Πίνακας οργάνων λίγο καλύτερος του Hyundai Getz ομολογώ.Παραδίπλα και ένα cx30 ήταν το ίδιο μικρό όπως πριν καιρο που το ξεσκόνισα… δεν καλύπτει ανάγκες της οικογένειας μου από χώρους. Είναι ανεπαρκές το mild hybrid Είχε φάει κόκκινη και δεν ξανα ασχολήθηκα.
Συνεπώς Τογιότα cc και πάλι
-
@gdelio said in Toyota Corolla Cross:
Για να μου φύγει και η τελευταία αμφιβολία για την επιλογή της cc έναντι άλλων ξαναείδα/οδήγησα Cx5.
Πολύ καλή ποιότητα υλικών ακόμα και στην πιο απλή έκδοση. Ωραία κύλιση σχετικά αθόρυβη πολύ καλοί χώροι και μέχρι εδώ με τα καλά. Μετά έρχεται η απουσία hybrid συστήματος. Δίλιτρη καταπιόλα και ας λένε νούμερα ότι να ναι. Είχα ένα μεγαλοπρεπεστατο 8,7 στη βόλτα. Να ´χαμε να λέγαμε hybrid αργότερα σε κάνα 2 μηνο και με νέες τιμες. infotainment αηδία,σχεδιασμός λειτουργικότητα χωρίς οθόνη touch και λογική 10ετιας τουλάχιστον. Πίνακας οργάνων λίγο καλύτερος του Hyundai Getz ομολογώ.Παραδίπλα και ένα cx30 ήταν το ίδιο μικρό όπως πριν καιρο που το ξεσκόνισα… δεν καλύπτει ανάγκες της οικογένειας μου από χώρους. Δεν είναι hybrid Είχε φάει κόκκινη και δεν ξανα ασχολήθηκα.
Συνεπώς Τογιότα cc και πάλι
καποιοι θα ειναι και το κοινο της τουοτα.
-
Άμα σε 2 μήνες έρθει το υβρίδιο, δεν το λες και απουσία, νάτανε 2 χρόνια,ναι.
-
Kατανάλωση suv σε τιμές αυτοκινήτου πόλης δεν υπάρχει άλλο. Όταν έκανα test drive tucson, qq, jeep copmass, sportage όλα κινήθηκαν κοντά στο 8,5-9 (mild hybrid tucson και qq).
-
Και μάλιστα όχι σε συνθήκες κίνησης, οπότε σε αυτή τη περίπτωση θα πήγαινε 10αρακι
-
@dstou said in Toyota Corolla Cross:
Άμα σε 2 μήνες έρθει το υβρίδιο, δεν το λες και απουσία, νάτανε 2 χρόνια,ναι.
Και τότε να έρθει απών θα είναι. Αφου είναι μόνο για να φορτίζεις το κινητό και να κατέβασει η μαζντα 1,5 γραμμάριο τους ρυπους.
Toyota Corolla Cross