-
Πολύ κόσμο δεν τον ενδιαφέρει, αν ψώνιζα τώρα C suv όλα αυτά που αναφέρεις θα τα είχα από οάνω στη λίστα! Αφού έχω 2 δίκυκλα και αρκετά Β αυτοκίνητα που κινούμαι γύρω γύρω.. μπαίνουμε μετά στη φάση πόσοι πραγματικά χρειάζονται 4.5μ suv, που μένουν, που ζουν και ποια είναι η χρήση που του κάνουν..
-
@dublin said in Toyota Corolla Cross:
Πολύ κόσμο δεν τον ενδιαφέρει, αν ψώνιζα τώρα C suv όλα αυτά που αναφέρεις θα τα είχα από οάνω στη λίστα! Αφού έχω 2 δίκυκλα και αρκετά Β αυτοκίνητα που κινούμαι γύρω γύρω.. μπαίνουμε μετά στη φάση πόσοι πραγματικά χρειάζονται 4.5μ suv, που μένουν, που ζουν και ποια είναι η χρήση που του κάνουν..
δεν κατανοεις τον κοσμο δουβλη.
υπαρχουν αυτοι που αγοραζουν τουοτα. ναι, υπαρχουν γυρω μας. δεν μπορεις να κανεις κατι για αυτο. μονο κατανοηση. -
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
Όλα τα υβριδικά της toyota είχαν το 4ης γενιάς (μπαταρίες νικελίου), πλην της cc και της corolla hatch/sedan που λανσαρίστηκε προχθές που έχουν στην Ευρώπη μόνο της 5ης γενιάς (λιθίου μπαταρίες)
Θα μου επιτρέψεις μια διόρθωση.
Το C-HR 1.8 Hybrid Facelift (ημερομηνία παραγωγής 10ος 2019 και μετά) έχει 4ης γενιάς υβριδικό σύστημα με μπαταρία λιθιού (όχι νικελίου). Το 2.0 C-HR εχει μπαταρία νικελίου
Επειδή έχω οδηγήσει και C-HR pre-facelift (με μπαταρια νικελίου), η διαφορά στην κατανάλωση και στο ποσοστό κίνησης αμιγώς ηλεκτρικά είναι αισθητή υπέρ του facelift C-HR (με την μπαταρία λιθίου). -
@gatoz said in Toyota Corolla Cross:
@gdelio said in Toyota Corolla Cross:
Για να μου φύγει και η τελευταία αμφιβολία για την επιλογή της cc έναντι άλλων ξαναείδα/οδήγησα Cx5.
Πολύ καλή ποιότητα υλικών ακόμα και στην πιο απλή έκδοση. Ωραία κύλιση σχετικά αθόρυβη πολύ καλοί χώροι και μέχρι εδώ με τα καλά. Μετά έρχεται η απουσία hybrid συστήματος. Δίλιτρη καταπιόλα και ας λένε νούμερα ότι να ναι. Είχα ένα μεγαλοπρεπεστατο 8,7 στη βόλτα. Να ´χαμε να λέγαμε hybrid αργότερα σε κάνα 2 μηνο και με νέες τιμες. infotainment αηδία,σχεδιασμός λειτουργικότητα χωρίς οθόνη touch και λογική 10ετιας τουλάχιστον. Πίνακας οργάνων λίγο καλύτερος του Hyundai Getz ομολογώ.Παραδίπλα και ένα cx30 ήταν το ίδιο μικρό όπως πριν καιρο που το ξεσκόνισα… δεν καλύπτει ανάγκες της οικογένειας μου από χώρους. Δεν είναι hybrid Είχε φάει κόκκινη και δεν ξανα ασχολήθηκα.
Συνεπώς Τογιότα cc και πάλι
καποιοι θα ειναι και το κοινο της τουοτα.
Μάλλον κάποιοι θα είναι και το κοινό της Mazda...
-
@bill_hsd said in Toyota Corolla Cross:
Για να μου φύγει και η τελευταία αμφιβολία για την επιλογή της cc έναντι άλλων ξαναείδα/οδήγησα Cx5.
Πολύ καλή ποιότητα υλικών ακόμα και στην πιο απλή έκδοση. Ωραία κύλιση σχετικά αθόρυβη πολύ καλοί χώροι και μέχρι εδώ με τα καλά. Μετά έρχεται η απουσία hybrid συστήματος. Δίλιτρη καταπιόλα και ας λένε νούμερα ότι να ναι. Είχα ένα μεγαλοπρεπεστατο 8,7 στη βόλτα. Να ´χαμε να λέγαμε hybrid αργότερα σε κάνα 2 μηνο και με νέες τιμες. infotainment αηδία,σχεδιασμός λειτουργικότητα χωρίς οθόνη touch και λογική 10ετιας τουλάχιστον. Πίνακας οργάνων λίγο καλύτερος του Hyundai Getz ομολογώ.Παραδίπλα και ένα cx30 ήταν το ίδιο μικρό όπως πριν καιρο που το ξεσκόνισα… δεν καλύπτει ανάγκες της οικογένειας μου από χώρους. Δεν είναι hybrid Είχε φάει κόκκινη και δεν ξανα ασχολήθηκα.
οὐκ ἐν τῷ μεγάλῳ τὸ εὖ κείμενον εἶναι, ἀλλὰ ἐν τῷ εὖ τὸ μέγα
-
Η μέση Ελληνική οικογένεια κινείται με δύο αυτοκίνητα (ελάχιστοι έχουν 3 με ή χωρίς ανήλικα παιδιά). Επειδή ο κανόνας είναι να εργάζονται αμφότεροι, το ένα αυτοκίνητο είτε είναι suv είτε hatch είτε οτιδήποτε άλλο καλό είναι να κινείται με καταναλώσεις πόλης και να μην καταπίνει σαν καταβόθρα εν έτει 2023
-
Σαν τους Ηρακλειδείς ένα πράγμα....
Ηρααααααα -
Η μέση Ελληνική οικογένεια κινείται με δύο αυτοκίνητα (ελάχιστοι έχουν 3 με ή χωρίς ανήλικα παιδιά). Επειδή ο κανόνας είναι να εργάζονται αμφότεροι, το ένα αυτοκίνητο είτε είναι suv είτε hatch είτε οτιδήποτε άλλο καλό είναι να κινείται με καταναλώσεις πόλης και να μην καταπίνει σαν καταβόθρα εν έτει 2023
Δεν είναι όλα στη ζωή αριθμοί.
Είναι ωραίο και το συναίσθημα.Κορολλα είχα χρόνια, πήγα και είδα το κκ γιατί η αλήθεια είναι ότι πέρσι που αγόρασα το Μάζντα σκεφτόμουν να περιμένω να έρθει το κκ.
Όταν κάθισα μέσα, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν ευτυχώς δεν το περίμενα. Η ποιότητα του εσωτερικού χωρίς υπερβολή είναι χειρότερη από το κορολλα του 2005. Πουθενά δεν είχε μαλακό ταμπλό.
Αλλά για να μην λέμε μόνο τα αρνητικά, αν κάποιος κινείται μόνο σε συνθήκες κίνησης, θέλει το όχημα του και για κανένα ταξίδι με οικογένεια και κάνει γύρω στις 10000 το χρόνο, τότε γλιτώνει γύρω στα 400 ευρώ το χρόνο.
-
Κι όμως το ψψ έχει πλεονεκτήματα και εκτός κατανάλωσης. Εγώ δε μετράω με το σταγονόμετρο γιατί οτιδήποτε σε μονοψήφιο μου φαίνεται γαμάτο. Και πάλι ψψ έπαιξε γιατί είναι και 200 αλόγακια και έχει και ωραίο(!) στήσιμο(!) και από εξοπλισμό τούμπανο κτλ.
Επαναλαμβανόμαστε βαρετά βέβαια αλλά οκ...να περνάει και η ώρα κάπως.
-
Σίγουρα το σαλόνι μετράει στην επιλογή όλων μας, αλλά ποιότητα είναι και οι αναρτήσεις, η ηλεκτρική κίνηση του αυτοκινήτου μέσα στην πόλη και τα οφέλη της (ησυχία κλπ, start and stop) η πανοραμική οροφή σε αρκετά προσιτή τιμή (35 πλέον) για τα παιδιά αλλά και για τον οδηγό που σου δίνει μια ωραία αίσθηση φωτεινότητας, τα sophisticated συστήματα ασφαλείας, διότι και οι άλλες εταιρείες τα έχουν αλλά είχα διαβάσει κριτική για το suzuki scross πως λειτουργούν άγαρμπα
-
Εκτός από το ΨΨ πήρε αύξηση και το CHR;
-
@kgian76 said in Toyota Corolla Cross:
Εκτός από το ΨΨ πήρε αύξηση και το CHR;
Ναι μικρή για το ίδιο μοντέλο. Όταν αλλάξει στο 140 θα πάρει πιο καλή.
-
..από το "καθολου-τονικο" στο πολυτονικό! Έπαθα σοκ!!!
-
Θα επαναλάβω κάτι που είχε γράψει ο γάτος όταν ήμουν ανάμεσα στο YC και το C4: "το c4 είναι πιο αυτοκίνητο, το YC είναι πιο συσκευή".
Ως κάτοχος πλέον C4, τη βρίσκω πολύ περιεκτική κουβέντα. -
Όλα τα υβριδικά της toyota είχαν το 4ης γενιάς (μπαταρίες νικελίου), πλην της cc και της corolla hatch/sedan που λανσαρίστηκε προχθές που έχουν στην Ευρώπη μόνο της 5ης γενιάς (λιθίου μπαταρίες)
Θα μου επιτρέψεις μια διόρθωση.
Το C-HR 1.8 Hybrid Facelift (ημερομηνία παραγωγής 10ος 2019 και μετά) έχει 4ης γενιάς υβριδικό σύστημα με μπαταρία λιθιού (όχι νικελίου). Το 2.0 C-HR εχει μπαταρία νικελίου
Επειδή έχω οδηγήσει και C-HR pre-facelift (με μπαταρια νικελίου), η διαφορά στην κατανάλωση και στο ποσοστό κίνησης αμιγώς ηλεκτρικά είναι αισθητή υπέρ του facelift C-HR (με την μπαταρία λιθίου).Αν δεν κάνω λάθος και το τελευταίο yaris λιθίου έχει (σύμφωνα με το manual) και το υβριδικό σύστημα είναι 4+ γενιάς. Αν κάνω λάθος διορθώστε με.
-
Η Corolla με τον 1,8 και πριν το face lift λιθίου είχε.
-
@andreas72 said in Toyota Corolla Cross:
Θα επαναλάβω κάτι που είχε γράψει ο γάτος όταν ήμουν ανάμεσα στο YC και το C4: "το c4 είναι πιο αυτοκίνητο, το YC είναι πιο συσκευή".
Ως κάτοχος πλέον C4, τη βρίσκω πολύ περιεκτική κουβέντα.Ναι μια συσκευή απο το μέλλον ... ως κάτοχος και εγω σχολιάζω.
-
Κανα νέο από όσους αναμένουν ; Ήρθαν τα καράβια ;
Θα φάτε τελικά όλη την αύξηση όπως εμφανίζεται τώρα στο site ή κάτι ενδιαμεσο ; -
Τα καράβια προφανώς θα έφτασαν το αν ήταν μέσα τα αμάξια είναι άλλη ιστορία. Λογικά σε μια δυο βδομάδες θα φτάσουν στα χέρια τους αν όντως έφτασε η φουρνιά.
-
Αν τα καράβια σας ήταν να φτάσουν, θα σας είχαν πάρει τηλέφωνο για εξόφληση πριν τον εκτελωνισμο.
Toyota Corolla Cross