-
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
@sabas_thess said in Toyota Corolla Cross:
Τι είναι το "ΒΕΡ";
Break Even Point, χρυσή τομή στα Ελληνικά. Η κάθε εταιρεία οφείλει να το κάνει για να βρει την χρυσή τομή μεταξή όγκου πωλήσεων και τιμής, ώστε να έχει το μέγιστο κέρδος. Για παράδειγμα συμφέρει να πουλάω 1.000.000 αμάξια με €300 κέρδος ή 200.000 αμάξια με €2.000 κέρδος?
Αν πούμε ότι τα σέρβις είναι μια άλλη ξεχωριστή υπηρεσία ένα άλλο μαγαζί, πάντα συμφέρει να πουλάς λιγότερα αγαθά με μεγαλύτερο κέρδος.
Λιγότεροι υπάλληλοι παντού λιγότερα λειτουργικά έξοδα, λιγότεροι πελάτες να σπάνε @ρχιδια λιγότερα απρόοπτα ...
Αυτό ισχύει είτε πουλάς αμάξια είτε έχεις μανάβικο.... -
@vagkirk said in Toyota Corolla Cross:
Ο Καπιταλισμός όμως θα έπρεπε να σημαίνει και ελεύθερο ανταγωνισμό, και κίνηση κεφαλαίων και γρήγορη κάλυψη των ανισορροπιών από την ελεύθερη λειτουργία της αγοράς κλπ.
Εδώ όπως και σε όλους τους τομείς της παγκόσμιας οικονομικής δραστηριότητας τα πάντα ελέγχονται σε κάποιου είδους ολιγοπώλιο πλέον, σε άτυπη συμφωνία είναι όλοι μεταξύ τους οι αυτοκινητοβιομηχανίες για τις τιμές και για την μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση.
Σκληρός Μονοπωλιακός Σταλινισμός με καπιταλιστική οικονομία.
Έτσι ακριβώς. Και στην αγορά αυτοκινήτου η κατάσταση όλο και χειροτερεύει με το ολιγοπώλιο. 4-5 όμιλοι το πολύ ελέγχουν όλη την αγορά.
-
Τώρα αλλάζει αυτό, με την είσοδο των καινούργιων Αμερικάνων και κινέζων στην αγορά.
-
Μίλησα με γνωστό μου που δούλευε στην toyota hellas, η τιμολόγηση γίνεται μόλις το αυτοκίνητο φορτωθεί στο πλοίο. Όλα τα αυτοκίνητα που έρχονται από Ιαπωνία στην Ευρώπη, έχουν σαν αρχικό προορισμό το Βέλγιο και όχι την Ελλάδα. Οπότε η τιμολόγηση γίνεται κατά την φόρτωση του πλοίου για Βέλγιο. Μου εξήγησε ότι όταν παραγγέλθηκε το αυτοκίνητο (3.10) παραγγέλθηκε με ανοιχτή τιμή με βάση το κόστος κατασκευής του τον Οκτώβριο. Οταν κατασκευάστηκε το αυτοκίνητο τέλη Δεκεμβρίου, η κατασκευάστρια εταιρεία εκτίμησε ως αυξημένο το κόστος παραγωγής του σε σχέση με τον Οκτώβριο και κατά συνέπεια φορτώθηκε και έφθασε στο Βέλγιο και αναμένεται στην Ελλάδα 19.1. με το αυξημένο κόστος παραγωγής του (800 ευρώ). Η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσε η toyota hellas να απορροφήσει την διαφορά για όσους από εμάς περιμένουμε το αυτοκίνητο τις επόμενες ημέρες για καθαρά λόγους marketing αλλά δεν νομίζω ότι το έχει ανάγκη πλέον λόγω δημοφιλίας των αυτοκινήτων της. Επιστροφή στα ένδοξα 80s όταν η αγορά αυτοκινήτου ήταν όνειρο ζωής και μάλιστα μεταχειρισμένου (λίγοι είχαν δυνατότητα να αγοράσουν καινούργιο οικογενειακό) σε τιμές απογειωμένες για τους τότε μισθούς...
-
Εάν συνεχισθεί η άνοδος των τιμών τα ηλεκτρικά και τα πλήρως υβριδικά αυτοκίνητα θα γίνουν πλέον "supercars" και όνειρο θερινής νυκτός για την πλειοψηφία. Οπότε το παραμύθι για μαζικό εξηλεκτρισμό και μείωση ρύπων θα σταματήσει εκ των πραγμάτων.. Από τα ασυντήρητα και πεπαλαιωμένα diesel που θα κινούνται στην Αθήνα (θα είναι πλειοψηφία την επόμενη πενταετία λόγω της μαζικής αγοράς τους την τελευταία δεκαετία) όταν περπατάς στο κέντρο θα επιστρέφεις σπίτι μεσογειακά μαυρισμένος...
-
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
Εάν συνεχισθεί η άνοδος των τιμών τα ηλεκτρικά και τα πλήρως υβριδικά αυτοκίνητα θα γίνουν πλέον "supercars" και όνειρο θερινής νυκτός για την πλειοψηφία.
Πάντως η tesla μειώνει τιμές -και εξω και εδώ στην Ελλάδα-και περίμενε να δεις τι θα γίνει οταν έρθουν οι Κινέζοι...
-
Η μείωση έγινε γιατί ήταν εξωφρενικά υπερκοστολογημένα. Χωρίς κρατική επιδότηση είναι αδύνατον να αγοράσει ο μέσος Έλληνας ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Και αν το αγοράσει με επιδότηση και δάνειο θα μπορέσει να πάρει την βασική έκδοση με την μικρή αυτονομία που το καθιστά αυτοκίνητο πόλης. Τα κινεζικά ηλεκτρικά εάν φθάσουν σε τιμές γύρω στα 30 με 35 χιλιάρικα (χωρίς κρατική επιδότηση) και πάλι ο μέσος αγοραστής δεν θα ρισκάρει λόγω κόστους μπαταριών. Κινέζικο + κόστος αλλαγής μπαταριών άγνωστο = δεν αγοράζω υπό τον φόβο του αγνώστου. Όσο για πλήρως υβριδικά η Κίνα επειδή μαϊμουδίζει τα πάντα δεν νομίζω ότι παράξει ποτέ διότι απαιτούν έξτρα τεχνογνωσία που δεν έχει χρόνο να αναπτύξει - αντιγράψει.
-
Μάλλον δεν εχεις δεi τις τιμές και δεν ξέρεις την BYD ...
οι υπόλοιπες απαντήσεις στην προοπτική της ηλεκτροκίνησης.
Ας αφήσουμε την CC στην υβριδική ησυχία της... -
Εάν είναι τόσο φθηνά οκ τότε δεν θα γονατίσει τις ευρωπαικές και ιαπωνικές εταιρείες..(οι αμερικανικές λόγω δασμών δεν θα έχουν πρόβλημα)
-
@monman2 said in Toyota Corolla Cross:
Προσωπικά τα σχέδια με τις λεντόμπαρες εμπρός πίσω και τα "δυναμικά " φλας μου άρεσαν κάνα δυο χρόνια στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας , μετα άρχισαν οι αηδίες με τους χαυλιόδοντες τις περισπωμένες και τα μουστάκια και το θέαμα είναι γελοίο πια ,το απόλυτο κιτς...
Εντωμεταξύ μιλάμε για μεγάλο άρμεγμα κατά την αγορά , οταν θα καούν (γιατί θα καούν) μετα την λήξη της εγγύησης και αν τρακάρεις και δεν εχεις μικτή
Αυτή η αηδία με τα "δυναμικά" φλάς που τσουλάνε, μπορεί να ακυρωθεί από το μενού του αυτοκινήτου για να ανάβουν κανονικά;
-
Μίλησα με γνωστό μου που δούλευε στην toyota hellas, η τιμολόγηση γίνεται μόλις το αυτοκίνητο φορτωθεί στο πλοίο. Όλα τα αυτοκίνητα που έρχονται από Ιαπωνία στην Ευρώπη, έχουν σαν αρχικό προορισμό το Βέλγιο και όχι την Ελλάδα. Οπότε η τιμολόγηση γίνεται κατά την φόρτωση του πλοίου για Βέλγιο. Μου εξήγησε ότι όταν παραγγέλθηκε το αυτοκίνητο (3.10) παραγγέλθηκε με ανοιχτή τιμή με βάση το κόστος κατασκευής του τον Οκτώβριο. Οταν κατασκευάστηκε το αυτοκίνητο τέλη Δεκεμβρίου, η κατασκευάστρια εταιρεία εκτίμησε ως αυξημένο το κόστος παραγωγής του σε σχέση με τον Οκτώβριο και κατά συνέπεια φορτώθηκε και έφθασε στο Βέλγιο και αναμένεται στην Ελλάδα 19.1. με το αυξημένο κόστος παραγωγής του (800 ευρώ). Η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσε η toyota hellas να απορροφήσει την διαφορά για όσους από εμάς περιμένουμε το αυτοκίνητο τις επόμενες ημέρες για καθαρά λόγους marketing αλλά δεν νομίζω ότι το έχει ανάγκη πλέον λόγω δημοφιλίας των αυτοκινήτων της. Επιστροφή στα ένδοξα 80s όταν η αγορά αυτοκινήτου ήταν όνειρο ζωής και μάλιστα μεταχειρισμένου (λίγοι είχαν δυνατότητα να αγοράσουν καινούργιο οικογενειακό) σε τιμές απογειωμένες για τους τότε μισθούς...
Και μετά ήρθε το ΠΑΣΟΚ
Πέρα από την πλάκα, δυστυχώς είναι μεγάλο θέμα η ανοικτή τιμή και η τόσο μεγάλη αναμονή. Όταν κάποιος παραγγέλνει/αποφασίζει τι όχημα να πάρει η τιμή παίζει μεγάλο ρόλο. Κάποιος μπορεί να μην παραγγείλει μία ανώτερη έκδοση γιατί αυτά τα 1000-1500 ευρώ είναι σημαντικά. Και τελικά να βρεθεί να πληρώσει τα ίδια. Φίλη περιμένει ένα 3008 εδώ και 12 μήνες και ένας συνάδελφος 13 μήνες για ένα leasing 2008. Απίστευτα πράγματα.
-
@babisstinson said in Toyota Corolla Cross:
Και μετά ήρθε το ΠΑΣΟΚ
Πέρα από την πλάκα, δυστυχώς είναι μεγάλο θέμα η ανοικτή τιμή και η τόσο μεγάλη αναμονή. Όταν κάποιος παραγγέλνει/αποφασίζει τι όχημα να πάρει η τιμή παίζει μεγάλο ρόλο. Κάποιος μπορεί να μην παραγγείλει μία ανώτερη έκδοση γιατί αυτά τα 1000-1500 ευρώ είναι σημαντικά. Και τελικά να βρεθεί να πληρώσει τα ίδια. Φίλη περιμένει ένα 3008 εδώ και 12 μήνες και ένας συνάδελφος 13 μήνες για ένα leasing 2008. Απίστευτα πράγματα.
Το ΠΑΣΟΚ υπήρχε ήδη, ο Μητσοτάκης ήρθε τότε. Αξέχαστες εποχές απόσυρσης.
-
1988 ή 1989 απόσυρση γαλάζιου σκαραβαίου του 1974 και αγορά μεταχειρισμένου opel ascona έτους κατασκευής 1983, μεταχειρισμένου φυσικά από Γερμανία με 4άρι κιβώτιο, το οποίο κατόπιν αλλαγής έγινε 5αρι! Χρώμα βεραμάν μεταλλικό. Όταν το έφερε ο πατέρας μου περιμέναμε στο μπαλκόνι αδημονώντας. Όταν έφθασε και το πάρκαρε νομίζαμε ότι είδαμε λιμουζίνα. Τι αυτοκινητάρα μας φαινόταν...Είχε και διακόπτη που προειδοποιούσε για τα ραντάρ ταχύτητας, το οποίο φυσικά δεν λειτουργούσε (το είχε τοποθετήσει ο αρχικός Γερμανός αγοραστής). Ένδοξες ημέρες φτώχιας μεν αλλά φοβερής καλοπέρασης δε.
-
Αν δε κανω λαθος η αποσυρση ξεκινησε μετα το 90, 91 ίσως.
Αγοράσατε μεταχειρισμένο με απόσυρση; Γινόταν αυτό;
Δεν έπρεπε το καινούριο να είναι καταλυτικό;
Ωραίες εποχές όντως, από αυτοκινητιστικής πλευράς. Είχαν γεμίσει οι δρόμοι με τα αυτοκίνητα που διαβάζαμε στα περιοδικά και το σημαντικότερο είχαμε κι εμείς ένα τέτοιο. -
@georgemit said in Toyota Corolla Cross:
Αν δε κανω λαθος η αποσυρση ξεκινησε μετα το 90, 91 ίσως.
Αγοράσατε μεταχειρισμένο με απόσυρση; Γινόταν αυτό;
Δεν έπρεπε το καινούριο να είναι καταλυτικό;
Ωραίες εποχές όντως, από αυτοκινητιστικής πλευράς. Είχαν γεμίσει οι δρόμοι με τα αυτοκίνητα που διαβάζαμε στα περιοδικά και το σημαντικότερο είχαμε κι εμείς ένα τέτοιο.Σωστά δεν ήταν 1989 τότε κάναν συνέχεια εκλογές, είχαν τάξει απόσυρση και υπήρχε το σλόγκαν καλύτερα παπάκι παρά το ...., φθινόπωρο του 1990 βγήκε κυβέρνηση και μετά άρχισαν οι αποσύρσεις.
Είχα τσιμπήσει τότε μια celica 1.6 sti με τον κινητήρα 4A-FE πολύ αμαξάρα για την εποχή της.
-
Απόσυρση από το 1991 και μόνο καινούργιο.
Μέχρι το 1973, η απόκτηση αυτοκινήτου ήταν κάπως εύκολη υπόθεση, είτε καινούργιου, είτε μτχ.
Μετά το 1974 που ήλθε η ενεργειακή κρίση και ο πληθωρισμός, δυσκόλεψαν τα πράγματα, ενώ μετά το 1979 με την δεύτερη ενεργειακή κρίση και τον διπλασιασμό των τελών και φόρων στα αυτοκίνητα που έκανε ο πατέρας Μητσοτάκης, αμάξια που ήταν 1300 κ.εκ έμοιαζαν με μέρκ ες κλάσε σχεδόν...
Ολοι παίρναμε από 400-1100 κ.εκ.
Οπότε λογικά η Ασκόνα που ήταν κατηγορία ντε να εμοιαζε και να ήταν λιμουζίνα.
-
1988 ή 1989 απόσυρση γαλάζιου σκαραβαίου του 1974 και αγορά μεταχειρισμένου opel ascona έτους κατασκευής 1983, μεταχειρισμένου φυσικά από Γερμανία με 4άρι κιβώτιο, το οποίο κατόπιν αλλαγής έγινε 5αρι! Χρώμα βεραμάν μεταλλικό. Όταν το έφερε ο πατέρας μου περιμέναμε στο μπαλκόνι αδημονώντας. Όταν έφθασε και το πάρκαρε νομίζαμε ότι είδαμε λιμουζίνα. Τι αυτοκινητάρα μας φαινόταν...Είχε και διακόπτη που προειδοποιούσε για τα ραντάρ ταχύτητας, το οποίο φυσικά δεν λειτουργούσε (το είχε τοποθετήσει ο αρχικός Γερμανός αγοραστής). Ένδοξες ημέρες φτώχιας μεν αλλά φοβερής καλοπέρασης δε.
Έχεις μπερδέψει κάποια πράγματα ή ήσουν πολύ μικρός για να θυμάσαι. Χάσατε τσάμπα και την μετέπειτα κανονική απόσυρση.
-
Εάν η απόσυρση άρχισε 1991 (ήμουν πρώτη γυμνασίου) και μόνο με καινούργια τότε δεν έγινε με απόσυρση η αλλαγή. Ενδεχομένως την θυμάμαι τόσο έντονα γιατί είχε γίνει ο κακός χαμός με την απόσυρση των σαράβαλων. Τ
-
Εάν η απόσυρση άρχισε 1991 (ήμουν πρώτη γυμνασίου) και μόνο με καινούργια τότε δεν έγινε με απόσυρση η αλλαγή. Ενδεχομένως την θυμάμαι τόσο έντονα γιατί είχε γίνει ο κακός χαμός με την απόσυρση των σαράβαλων. Τ
Ε όχι και σαραβαλα! Θυμάμαι ο πατέρας μου έκλαψε..
-
Από χαρά υποθέτω...
Toyota Corolla Cross