-
@tkin73 said in Toyota Corolla Cross:
@bill_hsd said in Toyota Corolla Cross:
@a65 said in Toyota Corolla Cross:
Εξαρτάται από τι αμάξι προέρχεσαι. Αν έρχεσαι από πριμιουμ γερμανικό ή απο κάνα καλό Μάζντα θα σου κακοφανει η μόνωση. Διαφορετικά όχι.
Αλλά πόσοι κατεβαίνουν από πριμιουμ γερμανικό για να πάρουν αμάξι με 30Κ?Βάλε εμένα και ίσως άλλους και αν μου επιτρέπεται θα το τεκμηριώσω , είχα πριμιουμ στα όρια του εξότικ όπως έγραφαν διάφορα vin decoders μεταξύ a3 και s3 και όχι από όπου ναναι inglostadt παρακαλώ. Στο ρεζουμέ ναι είχε καλές και παχιές μονώσεις, καλά φρένα, γκάζι, αναρτήσεις κλπ.
Αλλά, εδώ είναι το μεγάλο αλλά, έπινε τη βενζίνα όπως ο γερμανός στό oktoberfest, κρέμασε ο ουρανός όπως οι σακούλες του Σκλαβενίτη πάνω από το κεφάλι μου, το turbo τα έφτυσε στα 100χλ χλμ, και διάφορα άλλα όπως ψυγεία, πολλαπλασιαστές κλπ τελικά το μάζεψα και το έδωσα όσο όσο (αγρατζούνιστο) Στο ρεζουμέ είδα και αποείδα και είπα Toyota και ξερό ψωμί, καλύτερα χωρίς μονώσεις ή ότι άλλο παρά να είμαι με το χέρι στη τσέπη συνέχεια.Βάλε κι εμένα στη λίστα.
Την τελευταία δεκαετία πέρασαν από τα χέρια μου 3 BMW και 2 ΜΙΝΙ, αγορασμένα καινούρια, όλα built (not bought) από εμένα, με απίστευτο χρήμα,χρόνο και μεράκι.
Δυστυχώς, λόγω διάφορων μικρών ή μεγάλων μηχανικών προβλημάτων, κανένα δεν μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη να το κρατήσω χρόνια, μόλις δε ήρθα σε επαφή με υβριδικό Toyota (στην αρχή ενα Yaris δοκιμαστικά, και στην πορεία τρία C-HR), κόλλησα αμέσως με την υβριδική τεχνολογία αλλά και το άλμα σε ποιότητα,άνεση,ραφινάρισμα σε σχέση με το παρελθόν (ούτως ή άλλως, πάντα στην ευρύτερη οικογένεια υπήρχε ενα Toyota).
Κερασακι στην τούρτα τα μηδενικά παγια έξοδα και η αστεία κατανάλωσή του.Συμφωνώ σε αυτά που λέτε αλλά θα απαντήσω και εγώ προβοκατορικα όπως όταν μιλάω για κάποια κόστη σε αμάξια +30Κ και μου λένε καλά κολλάς σε 30-40 ευρώ το μήνα?!
Άλλαξες 5 bmw & mini σε 10 χρόνια και χλωμιασες στα έξοδα ή ψάχνεις χαμηλά πάγια όταν έχεις σε 10 χρόνια έχεις ξοδέψει πάνω 200Κ σε αμάξια;Αγαπητέ δε μιλάμε για 30-40 ευρώ το μήνα μιλάμε για ψυχολογικό σοκ όταν σου λέει ο μάστορας τόσα θέλει να φτιαχτεί
Τέλος πάντων ο καθένας μας έχει διαφορετικές οδηγικές εμπειρίες και σκοπός του φόρουμ είναι να τις μοιραζόμαστε.
Φιλικά και καλή χρονιά -
Εξαρτάται από τι αμάξι προέρχεσαι. Αν έρχεσαι από πριμιουμ γερμανικό ή απο κάνα καλό Μάζντα θα σου κακοφανει η μόνωση. Διαφορετικά όχι.
Αλλά πόσοι κατεβαίνουν από πριμιουμ γερμανικό για να πάρουν αμάξι με 30Κ?Βάλε εμένα και ίσως άλλους και αν μου επιτρέπεται θα το τεκμηριώσω , είχα πριμιουμ στα όρια του εξότικ όπως έγραφαν διάφορα vin decoders μεταξύ a3 και s3 και όχι από όπου ναναι inglostadt παρακαλώ. Στο ρεζουμέ ναι είχε καλές και παχιές μονώσεις, καλά φρένα, γκάζι, αναρτήσεις κλπ.
Αλλά, εδώ είναι το μεγάλο αλλά, έπινε τη βενζίνα όπως ο γερμανός στό oktoberfest, κρέμασε ο ουρανός όπως οι σακούλες του Σκλαβενίτη πάνω από το κεφάλι μου, το turbo τα έφτυσε στα 100χλ χλμ, και διάφορα άλλα όπως ψυγεία, πολλαπλασιαστές κλπ τελικά το μάζεψα και το έδωσα όσο όσο (αγρατζούνιστο) Στο ρεζουμέ είδα και αποείδα και είπα Toyota και ξερό ψωμί, καλύτερα χωρίς μονώσεις ή ότι άλλο παρά να είμαι με το χέρι στη τσέπη συνέχεια.Βάλε κι εμένα στη λίστα.
Την τελευταία δεκαετία πέρασαν από τα χέρια μου 3 BMW και 2 ΜΙΝΙ, αγορασμένα καινούρια, όλα built (not bought) από εμένα, με απίστευτο χρήμα,χρόνο και μεράκι.
Δυστυχώς, λόγω διάφορων μικρών ή μεγάλων μηχανικών προβλημάτων, κανένα δεν μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη να το κρατήσω χρόνια, μόλις δε ήρθα σε επαφή με υβριδικό Toyota (στην αρχή ενα Yaris δοκιμαστικά, και στην πορεία τρία C-HR), κόλλησα αμέσως με την υβριδική τεχνολογία αλλά και το άλμα σε ποιότητα,άνεση,ραφινάρισμα σε σχέση με το παρελθόν (ούτως ή άλλως, πάντα στην ευρύτερη οικογένεια υπήρχε ενα Toyota).
Κερασακι στην τούρτα τα μηδενικά παγια έξοδα και η αστεία κατανάλωσή του.Συμφωνώ σε αυτά που λέτε αλλά θα απαντήσω και εγώ προβοκατορικα όπως όταν μιλάω για κάποια κόστη σε αμάξια +30Κ και μου λένε καλά κολλάς σε 30-40 ευρώ το μήνα?!
Άλλαξες 5 bmw & mini σε 10 χρόνια και χλωμιασες στα έξοδα ή ψάχνεις χαμηλά πάγια όταν έχεις σε 10 χρόνια έχεις ξοδέψει πάνω 200Κ σε αμάξια;Οπως ανέφερα και προ 4 ημερων στο νήμα του C-HR : [...]Προσωπικά, δεν αγόρασα το (3ο στη σειρά) C-HR μου για τη (δεδομένη και αποδεδειγμένη παγκοσμίως) οικονομία του, αλλά γιατί το γουστάρω τρελά για όλα τα άλλα προτερήματά του [...] Κρίμα είναι να αναλωνόμαστε πρωτοχρονιάτικα σε λίτρα βενζίνης και ποσοστά μπαταριών, όταν έχουμε να κάνουμε με το πιο προχώ C-SUV της αγορας. Προσωπικά μιλώντας, ακόμη και 10lt/100 km να έκαιγε, παλι θα το αγόραζα... [...].
Μιας που μετά το test drive του Corolla Cross, φαίνεται να αναθεώρησες κάποια πραγματα για τα υβριδικα Toyota, θα ήθελα να κάνεις κι ενα test drive του C-HR 1.8 και να μας πεις τη γνώμη σου.
-
Αν βάλω και την Αγγλία για αρχή εμένα με πάει εναλλάξ… Γερμανία Ιαπωνία Γερμανία και με το καλό ξανα Ιαπωνία… α και έχω και ένα Κορεάτη αμάσητο
-
Άλλαξες 5 bmw & mini σε 10 χρόνια και χλωμιασες στα έξοδα ή ψάχνεις χαμηλά πάγια όταν έχεις σε 10 χρόνια έχεις ξοδέψει πάνω 200Κ σε αμάξια;Οπως ανέφερα και προ 4 ημερων στο νήμα του C-HR : [...]Προσωπικά, δεν αγόρασα το (3ο στη σειρά) C-HR μου για τη (δεδομένη και αποδεδειγμένη παγκοσμίως) οικονομία του, αλλά γιατί το γουστάρω τρελά για όλα τα άλλα προτερήματά του [...] Κρίμα είναι να αναλωνόμαστε πρωτοχρονιάτικα σε λίτρα βενζίνης και ποσοστά μπαταριών, όταν έχουμε να κάνουμε με το πιο προχώ C-SUV της αγορας. Προσωπικά μιλώντας, ακόμη και 10lt/100 km να έκαιγε, παλι θα το αγόραζα... [...].
Μιας που μετά το test drive του Corolla Cross, φαίνεται να αναθεώρησες κάποια πραγματα για τα υβριδικα Toyota, θα ήθελα να κάνεις κι ενα test drive του C-HR 1.8 και να μας πεις τη γνώμη σου.
Εντάξει πόσο να αλλάζει; Πιο αργό θα είναι στα υπόλοιπα πάνω κάτω ίδια σε συμπεριφορά. Το chr είναι πιο ποιοτικό εσωτερικά , αλλά κλειστοφοβικο πίσω και με χώρο αποσκευών που περιορίζει.
-
Άλλαξες 5 bmw & mini σε 10 χρόνια και χλωμιασες στα έξοδα ή ψάχνεις χαμηλά πάγια όταν έχεις σε 10 χρόνια έχεις ξοδέψει πάνω 200Κ σε αμάξια;Αγαπητέ δε μιλάμε για 30-40 ευρώ το μήνα μιλάμε για ψυχολογικό σοκ όταν σου λέει ο μάστορας τόσα θέλει να φτιαχτεί
Τέλος πάντων ο καθένας μας έχει διαφορετικές οδηγικές εμπειρίες και σκοπός του φόρουμ είναι να τις μοιραζόμαστε.
Φιλικά και καλή χρονιάΕντάξει καταλαβαίνω αλλά από την άλλη όταν χώνεις τόσο χρήμα σε ρόδα νομίζω υπάρχουν και αρκετά χιλιάρικα στην άκρη για ζημιές.
Καλή χρονιά να έχουμε. -
Θα πάω για τεστ drive. Αν μου αρέσει θα περιμένω το 1.8
-
@lexota said in Toyota Corolla Cross:
Μιλάμε για παραλαβή σε 15 μήνες από τώρα στην καλύτερη αν ανοίξουν παραγγελίες σε ένα χρόνο από τώρα. Ο πωλητής μου είπε ότι το υπολογίζει 1000 κάτω από το τωρινό. Πρακτικά θα έχει νόημα μόνο με την λογική του να μην φορτωθείς δίλιτρο. Χοντρό πρόβλημα παράδοσης και εδώ.
-
@antoniokon said in Toyota Corolla Cross:
@lap said in Toyota Corolla Cross:
Ωπ ξέχασα έκανα quote φωτογραφία και γεμίζει ο server. Μην την κοιτάτε....κάντε πως δεν υπάρχει
Μία φωτογραφία πάει στο καλό...
Εδώ κάνουν παράθεση σε αναρτήσεις με 5-6 φωτο...
Και τρέχει μετά ο Φάνης με τη σκούπα...
Μή τον λυπάσαι, σιγά.. μαθημένος είναι στην (ηλεκτρική) σκούπα
-
@lexota said in Toyota Corolla Cross:
1.8 μόνο 4x2 αν δεν σε ενδιαφέρει η τετρακίνηση... και από απόδοση πολύ μέτριο είπε ο τούρκος φίλος που το οδήγησε.
-
@gdelio said in Toyota Corolla Cross:
@jim-1 said in Toyota Corolla Cross:
Σε άλλα νέα.... ήρθε ενημέρωση σήμερις οτι η παράδοση πήγε ενα μήνα πίσω... παραγγελια 31/10/22.... παράδοση 3/7/23... Για νέα παραγγελία να σας πώ ένα αστείο..?
Μου είπαν χθες ότι οι παραγγελίες που μπαίνουν τώρα έχουν παράδοση 12/23...αλλά σε εσάς του 10/22 δεν σας είχαν πει για 1/23? Ή αυτό ίσχυε για αρχές 10ου; Τώρα 7/23 ; Μεγάλο τρεναρισμα...
Καταρχήν δεν έχουν όλες οι εκδόσεις τους ίδιους χρόνους παράδοσης ακόμα και αν μπουν την ίδια ημέρα.
Η δική μου ήταν 31/10/22 και μέχρι χτες ήταν 2/6/2023. Σήμερα έγινε 3/7/23.
Σημερα αν μπει παραγγελία μιλάμε για 12/23 και 1/24. Τα οποία και όλα ειναι εκτιμήσεις που μεταβάλλονται...
Τι έκδοση έχεις παραγγείλει? Εγω είμαι 18/10 παραγγελιά τον Δεκέμβρη είχα ενημέρωση ότι απο 9/01 πήγε στις 15/01 ..... τώρα αν πήγε αυτό Ιούλιο μάλλον με βλέπω να το ακυρώνω
Ακτιβ πλας λευκό σκέτο το τίμιο. Με το ξενέρωμα σήμερα όμως, αγοράζω ότι υπάρχει εκτός από μπλε.Αν ακυρώσεις να το πάρω εγώ; Εσυ τι έχεις; Αλλάζεις;
Πήρα το δικίνητο Style σε Τσιμεντί(το ορθόδοξο ) .
-
To 1800αρι θα ειναι τρελή φόλα. Τάφος, ημιάκαμπτος πίσω κτλ. Βασικά ακυρώνει τα περισσότερα πλεονεκτήματα του ΨΨ και υιοθετεί όλα τα κουσούρια της Τουότα.
Θα έχει νόημα μόνο εάν είναι πολύυυ φθηνότερο, που δεν το νομίζω.
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
To 1800αρι θα ειναι τρελή φόλα. Τάφος, ημιάκαμπτος πίσω κτλ.
Γιατί να έχει ημι-άκαμπτο? Κανένα της πλατφόρμας δεν έχει ούτε στην βασική έκδοση, θα είναι τραγικό εαν τον βάλουν σε αυτό.
Τάφος δεν θα είναι με το 140αρι, θα είναι πιο γρήγορο απο τα διαφορα σουβοειδη με 120-130 βενζινάτα άλογα.
-
Γιατί φόλα? Επειδής δεν θα έχει 200 άλογα; δεν θέλουν όλοι να πηγαίνουν πηλαλητοί. Με το πρόσθετο πλεονέκτημα του κυβισμού, θα σαρώσει.
-
To Τούρκικο έχει ημιάκαμπτο αν δεν κάνω πολύ λάθος. Επίσης πιο γρήγορο δε θα είναι (όπως πχ δεν είναι ένα κορόλλα ή ένα chr) γιατί τα 140 υβριδικά είναι "λιγότερα" απ' τα αντίστοιχα συμβατικά.
To ότι θα σαρώσει τις πωλήσεις είναι δεδομένο. Ότι θα είναι φόλα είναι επίσης δεδομένο για τους λόγους που προανέφερα και είναι αντικειμενικοί. Ότι για κάποιους θα είναι το αυτοκίνητο των ονείρων τους είναι άλλο πραγμα.
-
Επίσης πιο γρήγορο δε θα είναι (όπως πχ δεν είναι ένα κορόλλα ή ένα chr) γιατί τα 140 υβριδικά είναι "λιγότερα" απ' τα αντίστοιχα συμβατικά.
Δεν το ξέρεις αυτό ρε συ, αφού δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα!! Το 140αρι είναι πολύ πιο γρήγορο από το υφιστάμενο 122αρι, τόσο που σκέφτομαι να αλλάξω το δικό μου μόνο και μόνο για το καλύτερο κινητήριο σύνολο.
-
Δε χρειάζεται να το μετρήσουμε με dragy ρε συ για να ξέρουμε. Είναι δεδομένος ο τρόπος λειτουργίας και έχει φανεί σε κάθε πιθανή υλοποίηση. Σε ρεπρίζ υβριδικό+cvt πάει όσο το αντίστοιχο συμβατικό με -10% δύναμη.
Πχ Corolla 1.8 122hp πάει όσο 1000αρι Golf DSG με 110.
-
Πχ Corolla 1.8 122hp πάει όσο 1000αρι Golf DSG με 110.
To ιδιο λέμε! Άρα το 140αρι (που είναι καλύτερη υλοποίηση) θα πηγαίνει σαν τα 125-130. Μια χαρά πάνε αυτά για τον μέσο οικογενειάρχη....τάφο δεν τα λές.
-
Ο μέσος οικογενειάρχης στα λεφτά αυτά, έχει και την επιλογή των 150-180 των vag και hyundai-kia που έχουν πολύ καλύτερες επιδόσεις (και κατανάλωση βέβαια). Άρα πέρα από το τι θα χρησιμοποιήσει (ή χρειάζεται) από αυτά, η κατηγορία έχει να προσφέρει πολύ καλύτερες επιδόσεις στα ίδια χρήματα. Εξ' ου ο χαρακτηρισμός τάφος.
Γενικά τη λογική "ποιος χρειάζεται περισσότερα" ή "εγώ οικογενειάρχης είμαι και δεν τρέχω", τη βρισκώ παντελώς άκυρη. Σημασία έχει τι μπορείς να πάρεις με τα χρήματα που διαθέτεις.
-
Ξεχασες την αξιοπιστία και την εγγύηση που μαζί με την κατανάλωση για τον οικογενειαρχη παίζει να είναι πιο σημαντικά απο όλα. Τώρα αν εχει κατι δεκατα διαφορά στις επιδόσεις και ειδικά στο άχρηστο 0-100...Στις ρεπρίζ τα βλέπω μια χαρα τα υβριδικά
-
To Τούρκικο έχει ημιάκαμπτο αν δεν κάνω πολύ λάθος.
Bağımsız Çift Salıncak λένε στο site...
δλδ.. independent double swing suspension
Toyota Corolla Cross