-
@criuser said in Toyota Corolla Cross:
Τα 180 δεν τα περνάτε Φάνη. Αντε μέχρι 185 και μετά στολάρει.
Το είδα σε ένα chr που με κοντράρισε και ήταν προκλητικός, εκεί στα 180 έβγαλε δεξί φλας...
Δεν ξέρω δεν έχω δοκιμάσει...ούτε πρόκειται!! Έχω δει όμως βίντεο με 200αρες στο κοντέρ. Το CHR ήταν το 1.8, πόσο να παει...και στα 180 πολύ ήταν, δεν είναι αυτή η χρήση του. Και ένα Φιέστα 125αρι είναι πιο γρήγορο (το έχω δοκιμάσει).
-
Νεότερος ψόφαγα να βρεθώ απέναντι σε πωλητή που θα μου πουλήσει μούρη για να τον τσακίσω...
Τώρα απλά αποφεύγω τους πωλητές...
Εχω βαρεθεί και τα τέστ ντράιβ..
Είδα το βίντεο του ΚΚ, που ανέβασε ο Πήλιου και είπε για την ταχύτητα του chr.
Το corolla cross, έχει 200 άλογα, αλλά έχει και τελική 160 ?
Αν συμβαίνει αυτό, ποιος ο λόγος για τα 200 άλογα ?
Μην μου πείτε για προσπεράσματα σε επαρχιακούς με 60-80 χλμ, γιατί εκεί και 120-150 να έχεις μια χαρά περνάς.
Να σου κάνουν κόντρα σε εθνική και μετά τα 150, να βγάζεις φλας ενώ λες ότι έχεις 200 άλογα, ίσως είναι εικόνα από το ηλεκτρικό μέλλον, αλλά μέχρι τότε είναι πρόβλημα....
Τι άκυρη λογική είναι αυτή? Τα 200 άλογα τα χεις παντού και δη σε περιπτώσεις που είναι το 99% των μετακινήσεων. Δεν τα έχεις μόνο για να τελικιάζεις. Ήθελες ντε και καλά να βρεις κάτι να κράξεις ε?
-
Αυτό μου θυμίζει περίπτωση Ami που το πάνε στα 75-80 τελικης.
-
Όποιος έχει ταξιδέψει στο Κάιρο ή Μπανγκονγκ (Ταυλάνδη) ή Ανόι (Βιετνάμ) θα καταλάβει πόσο πολύ μοιάζουμε στην οδηγική συμπεριφορά με τους άραβες ή τους ασιάτες φίλους μας. Εάν συγκρίνεις με την οδήγηση στη λοιπή Ευρώπη (Στην Ιταλία, σε road trip με νοικιασμένο για Τοσκάνη έλαβα τρεις κλήσεις στην Ελλάδα μέσω ταχυδρομείου από κάμερες σε Εθνική διότι οδηγούσα πάνω από 120 χλμ.. Τις πλήρωσα (γιατί ταξιδεύω συχνά στην Ιταλία) και κατάλαβα πόσο μπάχαλο είναι οι ελληνικοί δρόμοι όπου ο καθένας οδηγεί όπως και όσο γρήγορα θέλει. Οπότε για τον πολιτισμένο κόσμο του πλανήτη τα 200 άλογα χρησιμεύουν για γρήγορη προσπέραση κλπ και όχι για τελικη.
-
Η συζήτηση μου θυμίζει το παιχνίδι με τις κάρτες (υπερατου), όπου η κάθε πλευρά διαλέγει ένα χαρακτηριστικό για να κερδίσει την αντίπαλη κάρτα.
Είναι λάθος το σκεπτικό άλογα=τελική, όπως και το 0-100 για να βγάλουμε συμπέρασμα αν ένα όχημα είναι γρήγορο. -
Όλος ο κόσμος έχει κλήσεις από Ιταλία. Εγώ τους έχω πατήσει ένα πιστόλι όλο δικό τους. Μου τράβηξε η car rental τα λεφτά αυτόματα απ' την κάρτα και έβαλε και καπέλο administrations costs σχεδόν όσο κλήση αλλά το χαρτί της κλήσης δεν είχε έρθει ποτέ. Ε άνοιξα ένα dispute στην τράπεζα, τα πήρα όλα πίσω και ακύρωσα και την κάρτα. .i. μαλάκες ιταλοί.
Στο επόμενο ταξίδι που θα πάρω και το ΨΨ μαζί, θα οδηγάει η σύζυγος, κλαίν.
-
Εμένα μου έστειλαν κανονικά τις κλήσεις και τις πλήρωσα (συναινώντας στη χρέωση της κάρτας μου). Μην ρισκάρεις να μην πληρώσεις, εάν δεν είσαι βέβαιος ότι στην Ιταλία δεν υπάρχει και συναφές ποινικό αδίκημα (με τη μορφή χρέους προς το Δημόσιο είτε κάποια άλλη μορφή), οπότε στο αεροδρόμιο πιθανώς να χτυπήσει το σύστημα.
-
Οι κλήσεις σου με τις προσαυξήσεις λόγω μη εξόφλησης και τους τόκους λογικά θα έχουν φθάσει σε ένα αρκετά αξιοσέβαστο ποσό...
-
Κάτι 300αρια ζητάει η δικηγορική, θα πάρει ένα φρύδι. Έχω αλλάξει διεύθυνση, κάρτα κτλ και ακόμα το χαρτί της κλήσης για να μάθω ποια είναι η παράβασή μου δεν έχει έρθει. Όσο δεν ξέρω που και πότε παρανόμησα θα παίρνουν τα @@ μου.
-
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
έκανα μ@λακίες στους δημόσιους δρόμους και πήγαινα με 200-250χαω....ευτυχώς αναπνέω ακόμα....τυχερός ήμουν!
Συμφωνα με τα πιο πάνω λεγόμενα σου θα έπρεπε να σου έχουν αφαιρέσει το δίπλωμα για πάντα!!!!!
Γιατί θες να το αφαιρέσουν από άλλους για πάντα ενώ το έκανες και συ?
Αυτοαναιρείσαι γιατι θα έπρεπε να βάλεις τον εαυτο σου σαν παράδειγμα. Οσο μεγαλώνουμε διορθωνόμαστε και καταλαβαίνουμε, οπότε το για παντα είναι ΛΑΘΟΣ. οπως εσυ καταλαβες το ίδιο θα κάνουν και οι άλλοι
Πρέπει λίγο να ερχόμαστε και στην θέση των πιο νέων όχι να κρίνουμε ξεχνώντας τα δικά μας.........
Υπαρχουμε βεβαια και εμείς που είμαστε αδιόρθωτοι ..........
-
Το είδα σε ένα chr που με κοντράρισε και ήταν προκλητικός, εκεί στα 180 έβγαλε δεξί φλας...
Πάνε με 180 τα C-HR;
Εγώ νόμιζα ότι στην Εθνική πάνε μονο με 100 για να μην κάψουν...
Το 1.8 C-HR πάει διαπιστωμενα μέχρι 187 κοντέρ (περίπου 173-175 GPS). Η τίμια Toyota ανακοινώνει 170 τελική.
Τι χρώμα ήταν το C-HR, θυμάσαι; -
Πλησιάζει η εποχή που θα "πειράζουν" τα υβριδικά , ήδη το ότι το 4κινητο CC έχει τα ίδια άλογα ακριβώς με το 2κίνητο για όσους έχουν μελετήσει τα τεχνικά του αφήνουν ελπίδες .
Ο κόφτης τελικής θα βγαίνει σίγουρα αλλά παρακαλώ οχι υπερβολές , το mg1 mg2 είναι πανάκριβα. -
Όπως και το πίσω μοτέρ στην awd ψψ. Πόσα άλογα δίνει αυτό το μοτέρ;
-
@lap said in Toyota Corolla Cross:
Όπως και το πίσω μοτέρ στην awd ψψ. Πόσα άλογα δίνει αυτό το μοτέρ;
Το πιο αναλυτικό άρθρο για το μοτέρ και τους ηλεκτροκινητήρες της CC
https://www.autoblog.gr/2022/10/12/test-drive-proti-dokimi-tou-toyota-corolla-cross-sti-varkeloni/...Πιο συγκεκριμένα, στην FWD έκδοση ο κινητήρας εσωτερικής καύσης αποδίδει 171 άλογα στις 6.600 σ.α.λ. και 202 Nm ροπής στις 4.400 έως 4.900 σ.α.λ., με την σχέση συμπίεσης να είναι 13.0:1. Ο ηλεκτροκινητήρας είναι τοποθετημένος στον εμπρός άξονα και αποδίδει 83 kW (113 άλογα) με 206 Nm ροπής.
Στην AWD-i έκδοση, ο κινητήρας εσωτερικής καύσης αποδίδει 152 άλογα στις 6.000 σ.α.λ. και 188-190 Nm ροπής στις 4.400 έως 5.200 σ.α.λ., με την σχέση συμπίεσης να είναι 14.0:1. Στη συγκεκριμένη έκδοση υπάρχουν δύο ηλεκτροκινητήρες, με τον εμπρός να είναι τοποθετημένος στον εμπρός άξονα και να αποδίδει 83 kW (113 άλογα) με 206 Nm ροπής. Ωστόσο, διαθέτει έναν πρόσθετο, στον πίσω άξονα, απόδοσης 30,6 kW (41 ίππων) και 84 Nm ροπής...
-
Σε τόσο πολύπλοκη τεχνολογία (υβριδικά) μεγάλο ρίσκο (έως αφέλεια) να πειράξεις τον εγκέφαλο για να ανεβάσεις ιπποδύναμη...εκτός και αν υπάρχει χρήμα για πέταμα (επισκευές)
-
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
Σε τόσο πολύπλοκη τεχνολογία (υβριδικά) μεγάλο ρίσκο (έως αφέλεια) να πειράξεις τον εγκέφαλο για να ανεβάσεις ιπποδύναμη...εκτός και αν υπάρχει χρήμα για πέταμα (επισκευές)
Από τα παραπάνω που έβαλα ο κινητήρας της CC στην 4κίνητη έκδοση είναι "κομμένος" για λόγους ρύπων ; φορολογικούς ; ... σύντομα κάποιος θα βρει να ξεκλειδώσει τα 20 άλογα .
Ήδη κάποιος στην Κύπρο το έκανε για το yaris hybrid ...
-
Η Toyota πάντως άλλαξε τα νούμερα στην τελευταία ενημέρωση και δίνει τον ίδιο κινητήρα και για τις δύο εκδόσεις.
link για την Κύπρο;
-
@super-t said in Toyota Corolla Cross:
Η Toyota πάντως άλλαξε τα νούμερα στην τελευταία ενημέρωση και δίνει τον ίδιο κινητήρα και για τις δύο εκδόσεις.
Και εγώ έτσι ξέρω....οπότε ή άλλαξε κάτι ή απλά είχαν κάνει λάθος (αυτό πιστεύω εγώ). Δεν έχει νόημα και δεν συμφέρει να υπάρχουν διαφορετικά μοτέρ, απλά και μόνο προτσίθεται ένα ηλεκτρομοτέρ πίσω.
Βλέπουμε ότι δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ FWD & AWD
-
@super-t said in Toyota Corolla Cross:
link για την Κύπρο;
Δεν το ήξερα αυτό λινκ;
για το yaris link είναι ο Μοτις... μετά το 40:00
Youtube Video -
Καταφέραν στην Κύπρο να βάλουν «copy paste» στο Yaris το πρόγραμμα από τον κανονικό κινητήρα που είναι άμεσου ψεκασμού, στον υβριδικό που είναι έμμεσου ψεκασμού και να μην έχει πρόβλημα.
Μπράβο τους, πρέπει να τους πάρει η Toyota για δουλειά.
Toyota Corolla Cross