-
@AlexadnrosPts
Με την ρεζέρβα δεν καταλαβαίνω τι σε προβληματίζει.. στην έκδοσή σου μπαίνει ρεζερβα κανονικά και βιδώνει στερεώνεται με ολόπαση μακριά βίδα με πλαστική πατούρα. Τα κιτ ρεζέρβας έχουν συνήθως.. εγώ που ξέχασα να πάρω έβαλα μια του εμπορίου. Ακομα και σε τετρακινητο έχει γινει εγκατάσταση με μικρές πατέντες.Για συνεργείο εγω επέλεξα την Toyota Άγγελος. Εξουσιοδοτημένο συνεργειο και έμπορος. Έχω κάνει ηδη 3 σερβις σε αυτούς.
Για αντιηλιακές μεμβράνες επέλεξα την ALTEK στη Θέρμη. Ήταν η ακριβότερη πρόταση αλλα η δουλειά και τα υλικά του ειναι άψογα.
-
@konvaf said in Toyota Corolla Cross:
Όλα καλά και όλα ωραία. Αλλά αυτή οι μήνες αναμονής για ένα αυτό αυτοκίνητο που κάνει 32χιλ+ έλεος…..
Και μετά ο Έλληνας δεν έχει λεφτά…..
Τέλος πάντων μην γκρινιάζουμε γιατί πιστεύω ότι όταν έρθει το αμάξι στα χέρια μας τα ξεχνάμε όλα.
Εγώ πήγα στην Toyota 3 φορές όταν έκλεισα το δικό μου και είχε μέσα στο μαγαζί αρκετό κόσμο που είτε χάζευε είτε έβαζε παραγγελίες και πας σε άλλες μάρκες και Βαράνε μύγες. Αυτό hybrid σύστημα είναι που κρατάει τις πωλήσεις ψηλά.Από 12χιλιαρικα στην Κίνα, τα χαρίζουν
-
@alexadnrospts said in Toyota Corolla Cross:
Καλησπέρα σε όλους στην παρέα του CC.
Δεν θα γράψω σεντόνι (μεγάλο) σχετικά με κάποιες απορίες μου.-
περιμένουμε το Style 1.8, τον Σεπτέμβριο. Είμασταν τυχεροί και το βρήκαμε απο ακύρωση. Πιστεύω άρα πως δεν θα έχουμε κάποια καθυστέρηση. Εσείς τι λέτε?
-
σχετικά με την ρεζέρβα, που ανέφεραν κάποια μέλη απο εδω, επειδή και εγώ θα θέλω να προσθέσω σκέφτομαι να εκτυπώσω ( 3d print) τους πύρους για να κρατάνε την ρόδα πίσω σωστά πάνω απο τα καλώδια. Αν κάποιος που έχει το αυτοκίνητο, και ενδιαφέρετε να τους φτιάξουμε μαζί ας επικοινωνήσει. (εννοείται free of charge). Έτσι θεωρώ θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε και άλλα μέλη που θελουν να βάλουν ρεζέρβα με ασφάλεια.
-
Η παραγγελία έγινε απο toyota Πόλις εδω στην Θεσσαλονίκη και ο πωλητής πραγματικά ήταν εξαιρετικός. Για αργότερα όμως, εκτός της αντιπροσωπίας, έχετε να μου προτείνεται κάποιο καλό εξουσιοδοτημένο συνεργείο ώστε να έχω μια εναλλακτική?
-
τέλος, λόγω ερχομού του νέου μας μέλους, θέλουμε να βάλουμε και φιμέ πίσω. Έχετε επίσης να προτείνεται κάποιον? Να προτιμήσω την αντιπροσωπεία?
-
θα. εκτιμούσα επίσης να μου πείτε, οτιδήποτε άλλο θεωρείτε ότι καλό θα ήταν να γνώριζα εκ των υστέρων πριν πάρω το αυτοκίνητο.
Με εκτίμηση και πάντα ευγενικά,
Αλέξανδρος.Με το καλό να παραλάβεις.
-
Για τους χρόνους μην είσαι σίγουρος γιατί παίζουν συνέχεια.
-
Υπάρχει εξουσιοδοτημένο service Toyota Άγγελος που γενικά ακούω καλά λόγια. Βρίσκεται κοντά στο πρώην Στρπδο Παύλου Μελα.
-
Φιμε έχει πίσω η style εγώ όμως έβαλα και μεμβράνες σε όλα και στην ηλιοροφη πλην του παρμπρίζ. Έβαλα τις κεραμικές της Llumar. Στη Θεσσαλονίκη αν δεν κάνω λάθος 3 είναι εξουσιοδοτημένοι.
-
Προσοχή με τα λεγόμενα δώρα. Μπουλόνια, μαρσπιέ αλουμινίου κτλπ είναι στον στάνταρ εξοπλισμό έχει γίνει και κουβέντα λίγα ποστ πιο πίσω.
-
-
Καλησπέρα σε όλους,
ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Ιδιαίτερα τον @petritis και @gdelioΈψαξα την Toyota Αγγελος, και απο τα review φαίνεται πολλά υποσχόμενη.
Όταν με το καλό πάω, θα σας στείλω το review μου.Παρόλα αυτά, αν κάποιος θέλει βοήθεια με την ρεζέρβα, ώστε να φτιάξουμε σωστά πλαστικά,
για να μπαίνει σωστά η ρεζέρβα στα AWD οχήματα ας μου στείλει. Δεν θα αποσύρω την προσφορά μου, επειδή όπως μαθαίνω δεν θα την χρειαστώ εγώ.Ως τώρα έχω βρει αυτά για να εκτυπώσουμε!
-
list itemhttps://www.thingiverse.com/thing:5597414
-
list itemhttps://makerworld.com/en/models/443704#profileId-349851
-
-
Καλησπέρα σε όλους,
ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Ιδιαίτερα τον @petritis και @gdelioΈψαξα την Toyota Αγγελος, και απο τα review φαίνεται πολλά υποσχόμενη.
Όταν με το καλό πάω, θα σας στείλω το review μου.Παρόλα αυτά, αν κάποιος θέλει βοήθεια με την ρεζέρβα, ώστε να φτιάξουμε σωστά πλαστικά,
για να μπαίνει σωστά η ρεζέρβα στα AWD οχήματα ας μου στείλει. Δεν θα αποσύρω την προσφορά μου, επειδή όπως μαθαίνω δεν θα την χρειαστώ εγώ.Ως τώρα έχω βρει αυτά για να εκτυπώσουμε!
-
-
Έκανα φέτος το δεύτερο σέρβις και επισκευή πίσω προφυλακτήρα στην Άγγελος και έμεινα πολύ ευχαριστημένος το πρώτο το είχα κάνει στην ανατολική πόλις όπου είχα κάνει και την αγορά αλλά το σέρβις ήταν απογοήτευση.
Σήμερα πήγα απο τον Άγγελο για να αγοράσω υαλοκαθαριστήρες και όπως περίμενα στα ανταλλακτικά έμαθα ότι το 5λιτρο 0-16 της Toyota που μου είχαν χρεώσει στο σέρβις τον Μάρτιο 68€
Ανέβηκε στην τιμή των 130€ και ως εναλλακτική δίνουν οι ίδιοι σε όποιων θέλει 0-16 της eneos με κόστος κάτω από τα μισά.. -
-
@izz said in Toyota Corolla Cross:
το 5λιτρο 0-16 της Toyota που μου είχαν χρεώσει στο σέρβις τον Μάρτιο 68€
Ανέβηκε στην τιμή των 130€Πάντα το γνήσιο Toyota συσκευασμένο (όχι βαρέλι) 5λιτρο 0W-16 είχε τιμή γύρω στα 120-130 ευρώ.
Τον Φεβρουάριο που έκανα service το πλήρωσα (με έκπτωση) 110 ευρώ. -
Καλησπέρα σε όλους,
-
-
Έκανα φέτος το δεύτερο σέρβις και επισκευή πίσω προφυλακτήρα στην Άγγελος και έμεινα πολύ ευχαριστημένος το πρώτο το είχα κάνει στην ανατολική πόλις όπου είχα κάνει και την αγορά αλλά το σέρβις ήταν απογοήτευση.
Σήμερα πήγα απο τον Άγγελο για να αγοράσω υαλοκαθαριστήρες και όπως περίμενα στα ανταλλακτικά έμαθα ότι το 5λιτρο 0-16 της Toyota που μου είχαν χρεώσει στο σέρβις τον Μάρτιο 68€
Ανέβηκε στην τιμή των 130€ και ως εναλλακτική δίνουν οι ίδιοι σε όποιων θέλει 0-16 της eneos με κόστος κάτω από τα μισά..Και εγω στο Αγγελο που κάνω τα σερβις.. (3ο προχτες, 45,000χλμ) βάζω ENEOS 0-16. Επίσης παρατήρησα στην αλλαγή οτι το παλιό εβγαινε πολύ καθαρό.
-
-
@bill_hsd said in Toyota Corolla Cross:
Ανέβηκε στην τιμή των 130€Πάντα το γνήσιο Toyota συσκευασμένο (όχι βαρέλι) 5λιτρο 0W-16 είχε τιμή γύρω στα 120-130 ευρώ.
Τον Φεβρουάριο που έκανα service το πλήρωσα (με έκπτωση) 110 ευρώ.Εγώ πάλι έβαλα το γνήσιο Toyota σε συσκευασία 5 λίτρων και μου έδωσαν και το περίσσευμα και η τιμή μετά την έκπτωση που πλήρωσα ήταν 68,07€ είχα ανεβάσει και τα τιμολόγια στο φόρουμ στο τοπικό με το κόστος σέρβις.
-
Τον Φεβρουάριο που έκανα service το πλήρωσα (με έκπτωση) 110 ευρώ.Εγώ πάλι έβαλα το γνήσιο Toyota σε συσκευασία 5 λίτρων και μου έδωσαν και το περίσσευμα και η τιμή μετά την έκπτωση που πλήρωσα ήταν 68,07€ είχα ανεβάσει και τα τιμολόγια στο φόρουμ στο τοπικό με το κόστος σέρβις.
Χωρίς καμία διάθεση αντιπαράθεσης, απλά προς ενημέρωση και των υπολοίπων, αναφέρω τα εξής:
1.Κατόπιν σημερινής τηλεφωνικής επικοινωνίας μου με εξουσιοδοτημένο Toyota, η τιμή του 5λιτρου γνήσιου Toyota 0W-16 (κωδικός 0888086164) είναι στα 131,00 ευρώ με ΦΠΑ (χωρίς έκπτωση).
2. Στις 23.02.2024 που πήγα για service, το ίδιο λαδι είχε την ίδια τιμή χωρίς έκπτωση (105,06 + ΦΠΑ 24% 25,21 = 130,27).Εγώ το πλήρωσα (με έκπτωση 15%) 89,30 + ΦΠΑ 24% 21,43 = 110,73 ευρώ. Αναρτώ και τη σχετική απόδειξη:
3.Με βαση την απόδειξη που έχεις αναρτήσει, στις 06.03.2024 το πλήρωσες (με έκπτωση 8%) 68,07+ ΦΠΑ 24% 16,33= 84,40.
Άρα προ έκπτωσης είχε 73,99 + ΦΠΑ 24% 17,75 = 91,74.Δεν γνωρίζω πού οφείλεται η (προ έκπτωσης) διαφορά των περίπου 38,53 ευρώ (130,27 - 91,74). Ίσως (υποθετικά μιλάω) τον Μάρτιο που έκανες το service να είχε πέσει προσωρινά η τιμή του και μετά να ανέβηκε ξανά.
-
Χωρίς καμία διάθεση αντιπαράθεσης, απλά προς ενημέρωση και των υπολοίπων, αναφέρω τα εξής:
1.Κατόπιν σημερινής τηλεφωνικής επικοινωνίας μου με εξουσιοδοτημένο Toyota, η τιμή του 5λιτρου γνήσιου Toyota 0W-16 (κωδικός 0888086164) είναι στα 131,00 ευρώ με ΦΠΑ (χωρίς έκπτωση).
2. Στις 23.02.2024 που πήγα για service, το ίδιο λαδι είχε την ίδια τιμή χωρίς έκπτωση (105,06 + ΦΠΑ 24% 25,21 = 130,27).Εγώ το πλήρωσα (με έκπτωση 15%) 89,30 + ΦΠΑ 24% 21,43 = 110,73 ευρώ. Αναρτώ και τη σχετική απόδειξη:
3.Με βαση την απόδειξη που έχεις αναρτήσει, στις 06.03.2024 το πλήρωσες (με έκπτωση 8%) 68,07+ ΦΠΑ 24% 16,33= 84,40.
Άρα προ έκπτωσης είχε 73,99 + ΦΠΑ 24% 17,75 = 91,74.Δεν γνωρίζω πού οφείλεται η (προ έκπτωσης) διαφορά των περίπου 38,53 ευρώ (130,27 - 91,74). Ίσως (υποθετικά μιλάω) τον Μάρτιο που έκανες το service να είχε πέσει προσωρινά η τιμή του και μετά να ανέβηκε ξανά.
Έχεις δίκιο τώρα που το είδα θυμόμουν την τιμή χωρίς ΦΠΑ αλλά και πάλι η διαφορά είναι τεράστια τώρα η ίδια αντιπροσωπεία ζητάει 130 αλλά βάζει και eneos που όπως μου είπε εχθές ο υπεύθυνος ανταλλακτικών χρησιμοποιείται και από τις αντιπροσωπείες εκτός Ευρώπης και προτείνεται και από την ίδια την Toyota με τιμή λίγο κάτω από τα μισά.
Βέβαια και της Toyota το βρίσκεις έξω πλέον σε χαμηλότερη τιμή πχ εδώ..
https://www.theloladia.gr/el/0w-16/toyota-engine-oil-advanced-fuel-economy-0w-16-5l.html -
Έχεις δίκιο τώρα που το είδα θυμόμουν την τιμή χωρίς ΦΠΑ αλλά και πάλι η διαφορά είναι τεράστια τώρα η ίδια αντιπροσωπεία ζητάει 130 αλλά βάζει και eneos που όπως μου είπε εχθές ο υπεύθυνος ανταλλακτικών χρησιμοποιείται και από τις αντιπροσωπείες εκτός Ευρώπης και προτείνεται και από την ίδια την Toyota με τιμή λίγο κάτω από τα μισά.
Βέβαια και της Toyota το βρίσκεις έξω πλέον σε χαμηλότερη τιμή πχ εδώ..
https://www.theloladia.gr/el/0w-16/toyota-engine-oil-advanced-fuel-economy-0w-16-5l.htmlΈχω εκφράσει επανειλημμένωςτην προσωπική μου άποψη μου για τα λάδια.
Ανεξαρτητως τιμής, με την καλύτερη δυνατή βεβαια έκπτωση, προτιμώ μόνο γνήσια Toyota, τα οποία αγοράζω μόνο μέσω της αντιπροσωπείας, ώστε να εγγυάται η ίδια η αντιπροσωπεία για την ποιότητά τους και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο με εγγυήσεις κλπ. -
Καλημέρα σε όλους, παρέλαβα εχθές το 1.8 style και είδα ότι μου είχαν αφήσει στο ντουλαπάκι 2 πλαστικές τάπες. Στο Σακουλάκι τους αναφέρουν ότι είναι για να μπουν στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου(rubber plugs for anti rust) . Αναφέρει το σακουλάκι ότι το αμάξι θα χρειαστεί είτε 4 είτε 2....Και σε εσάς περίσσεψαν 2 τάπες η θα πρέπει να ψάξω να τις τοποθετήσω;
-
@tsente said in Toyota Corolla Cross:
Καλημέρα σε όλους, παρέλαβα εχθές το 1.8 style και είδα ότι μου είχαν αφήσει στο ντουλαπάκι 2 πλαστικές τάπες. Στο Σακουλάκι τους αναφέρουν ότι είναι για να μπουν στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου(rubber plugs for anti rust) . Αναφέρει το σακουλάκι ότι το αμάξι θα χρειαστεί είτε 4 είτε 2....Και σε εσάς περίσσεψαν 2 τάπες η θα πρέπει να ψάξω να τις τοποθετήσω;
Καλοτάξιδο. Αυτές οι τάπες αφορούν τα σημεία - τρύπες στα οποία δένεται το αυτοκίνητο μετά την φόρτωση του στο πλοίο για την μεταφορά του. Στο δίλιτρο όταν το παρέλαβα δεν υπήρχε καν σακκουλάκι με τάπες. Στο δικό σου είτε τις τοποθέτησαν και περίσσεψαν 2 είτε έπρεπε να τις έχουν τοποθετήσει (και τοποθέτησαν μόνο τις δυο) πριν σου το παραδώσουν, αυτό είναι το νόημα του PDI. Λογικά 4 τρύπες θα έχει που πρέπει να καλυφθούν. Καλό θα ήταν να τους ρωτήσεις και να το δουν εάν έχουν τοποθετηθεί. Εάν πάρει νερά σε αυτά τα σημεία δεν στεγνώνει εύκολα
-
@gdelio said in Toyota Corolla Cross:
Για συνεργείο εγω επέλεξα την Toyota Άγγελος. Εξουσιοδοτημένο συνεργειο και έμπορος. Έχω κάνει ηδη 3 σερβις σε αυτούς.
Για αντιηλιακές μεμβράνες επέλεξα την ALTEK στη Θέρμη. Ήταν η ακριβότερη πρόταση αλλα η δουλειά και τα υλικά του ειναι άψογα.
Συμφωνώ και για Άγγελος και για ALTEK. Είχα βάλει πριν πολλά χρόνια από την ALTEK 3M σε μικρό αμάξι και μετά από τόσο πολύ καιρό δεν έχουν πάθει απολύτως τίποτα. Με χαρτιά γνησιότητας και νομιμότητας για το ΚΤΕΟ. Πολύ ευχαριστημένος
Πόσο σου κόστισαν @gdelio οι μεμβράνες στην ALTEK και τι μάρκα ήταν?
@petritis said in Toyota Corolla Cross:
- Φιμε έχει πίσω η style εγώ όμως έβαλα και μεμβράνες σε όλα και στην ηλιοροφη πλην του παρμπρίζ. Έβαλα τις κεραμικές της Llumar. Στη Θεσσαλονίκη αν δεν κάνω λάθος 3 είναι εξουσιοδοτημένοι.
Εσένα φίλε @petritis πόσο σου κόστισαν οι Lumar και που τις έβαλες?
-
Η ALTEK βάζει μονο 3Μ. Και στα 4 πλευρικά, φινιστρινια και το πισω παρμπρίζ 330 ευρώ. Με εγγυηση, χαρτια για ΚΤΕΟ, πιστοποιηση υλικών
Επισης κάτι που δεν μου έχουν ξανακάνει σε κανενα αυτοκινητο που έχω περάσει μεμβράνες και μου έκανε εντυπωση. Οι γνήσιες 3Μ έχουν υδατογραφήματα το λογοτυπο 3Μ επάνω, σε διάφορα σημεία σαν pattern. Μου ειπε λοιπον οτι αυτο αφαιρειτε πάντα παρουσία του πελάτη. Μου τα έδειξε ένα ένα, πηρε μια μπατονετα με οινοπνευμα και τα εσβησε.
-
Δεν είναι και τόσο φοβερό πράγμα το να βάλουμε ζελατίνες,
ας μη το κάνουμε μέγα θέμα..!!
Σε δέκα λεπτά, αν κάτι σου πάει στραβά τις πετάς...!!!
Ούτε φθορές, ούτε ζημιά στο αυτοκίνητο υπάρχει..!! -
Μετά από την περιπέτειά μου με το ατύχημα και την ολική καταστροφή του καινούριου 1.5 χρόνου αυτοκίνητο, σκέφτομαι πολύ σοβαρά να πάω και εγώ στην επιλογή Toyota Corolla Cross 1.8 Hybrid.
Μάλιστα αν τα καταφέρω οικονομικά, μπορεί να πάω στην επιλογή Lounge! -
@polioan said in Toyota Corolla Cross:
Μετά από την περιπέτειά μου με το ατύχημα και την ολική καταστροφή του καινούριου 1.5 χρόνου αυτοκίνητο, σκέφτομαι πολύ σοβαρά να πάω και εγώ στην επιλογή Toyota Corolla Cross 1.8 Hybrid.
Μάλιστα αν τα καταφέρω οικονομικά, μπορεί να πάω στην επιλογή Lounge!Τι έγινε ?? Τι έπαθες ??? Είσαι καλά ???
Πάει το kia?
ΥΓ τώρα κάθισα και διάβασα τα ποστ, δεν το είχα δει. Χαίρομαι που είστε όλοι καλά που είναι το πιο σημαντικό. Κρίμα για το αμάξι αλλά σίδερα είναι, εσείς να είστε καλά να πάρετε άλλο. Στεναχωρήθηκα λίγο για το αμάξι γιατί μου άρεσε και πολύ το sportage αλλά τι να κάνεις αυτά συμβαίνουν. Το σημαντικό είναι ότι είστε καλά
-
@cirus said in Toyota Corolla Cross:
Μάλιστα αν τα καταφέρω οικονομικά, μπορεί να πάω στην επιλογή Lounge!Τι έγινε ?? Τι έπαθες ??? Είσαι καλά ???
Πάει το kia?
ΥΓ τώρα κάθισα και διάβασα τα ποστ, δεν το είχα δει. Χαίρομαι που είστε όλοι καλά που είναι το πιο σημαντικό. Κρίμα για το αμάξι αλλά σίδερα είναι, εσείς να είστε καλά να πάρετε άλλο. Στεναχωρήθηκα λίγο για το αμάξι γιατί μου άρεσε και πολύ το sportage αλλά τι να κάνεις αυτά συμβαίνουν. Το σημαντικό είναι ότι είστε καλά
Ναι cirus. Πάει το Sportage.
Εμείς είμαστε ευτυχώς όλοι καλά.
Και εγώ στεναχωρέθηκα, αλλά αυτά είναι πράγματα που τα κουμαντάρουν Ε με τον εύκολο ή δύσκολο τρόπο. -
@cirus said in Toyota Corolla Cross:
Πάει το kia?
Ναι cirus. Πάει το Sportage.
Εμείς είμαστε ευτυχώς όλοι καλά.
Και εγώ στεναχωρέθηκα, αλλά αυτά είναι πράγματα που τα κουμαντάρουν Ε με τον εύκολο ή δύσκολο τρόπο.Ότι καλύτερο από εδώ και πέρα εύχομαι., πήρες αποζημίωση τουλάχιστον για την ολική καταστροφή ??
Toyota Corolla Cross