-
Το υβριδικό το παίρνεις πέραν της οικονομίας στην πόλη για να μην ακούς το ενοχλητικό start and stop που έχουν όλα τα αμάξια πλέον, ησυχία στη κύλιση, τη ροπή από την αρχή στο ξεκίνημα χωρίς να ρουφάει 30-40λτ βενζίνη στιγμιαία (στιγμιαία ένδειξη όταν πατήσω στο golf το γκάζι λόγω turbo) που είναι και η μεγαλύτερη κατανάλωση ενός αυτοκινήτου. Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν αλλά προσαρμοζόμαστε στα ελληνικά δεδομένα, δηλαδή έλλειψη δικτύου φορτιστών που θα πάρει πολλά χρόνια, μέσος μισθός έλληνα που δεν φθάνει για ηλεκτρικό + νέα αγορά αυτοκινήτου. Κανείς δεν θα πουλήσει τα αυτοκινητο του για να αγοράσει υβριδικό, αλλά εάν θέλει να αγοράσει γιατι έχει κλείσει 15 χρονάκια με το παλίο του τότε για ελλαδίτσα δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλές λύσεις.
-
@super-t said in Toyota Corolla Cross:
Στις σκανδιναβικές χώρες όπου υπάρχουν τα φράγκα και η πλειονότητα των αυτοκινήτων είναι πλέον ηλεκτρικά ...
Στις σκανδιναβικές χώρες = Νορβηγία βασικά ...
@iceman7 said in Toyota Corolla Cross:
@criuser said in Toyota Corolla Cross:
Δεν διάβασες το άρθρο των 4Τ για την άμεση στροφή στα ηλεκτρικά, για να προλάβουν τους άλλους και ότι έχουν 5 χαμένα χρόνια μπροστά τους.
Σκέψου πίεση από το σύστημα!
Όταν το 55 % των πωλήσεων σου είναι σε Αμέρικα, Ευρώπη, Κίνα, τις χώρες που προωθούν τα ηλεκτρικά όσο γίνεται και έχουν θέσει και χρονικά όρια που θέλουν να σταματήσουν τους κινητήρες, ε μάλλον πρέπει να αρχίσεις να σκέφτεσαι τι να κάνεις.
Βέβαια πάντα μπορεί να είναι και η πίεση από το σύστημα ποιος ξέρει.
Οι πιεσεις από τις χώρες που προωθούν την ΑΠΑΤΗ βασιζονται στην πλύση εγκεφάλου που μας κάνουν!
Ας μην είμασταν προβατα να πεφτουμε στην παγίδα με επιδότήσεις και λοιπές χαντρες!Αγοράστε ΑΠΑΤΕΣ αμαξια, που σε πανε στον προορισμό αργότερα και πιο ακριβά (αν συνυπολογίσεις το κόστος κτήσης)....
Εγω εχω κυρύξει ΑΝΕΝΔΟΤΟ στην ΑΠΑΤΗ των ηλεκτρικών!
Ας βγάλουν οτι θελουν και ας κανουν απαγορεύσεις ...το ΙΧ στην Ελλαδα κατεβάζει κυβερνήσεις!
.... εγω στην καλυτερη περιπτωση υβριδικό θα κυκλοφορώ μεχρι να βρεθει τρόπος να φορτίζω όσο απλά γεμίζω τώρα και φυσικά να μπορώ να πάω όσο ταπααααα θελω.... -
Τα χεις μπλεγμένα θεωρώ προκειμένου να εξυψώσεις την επιλογή "υβριδικό". Δε φταίει το turbo για τα 30-40λτ στιγμιαίας, εκεινη την ώρα κοιμάται ακόμα. Επίσης ότι θα σου δώσει το υβριδικό στην πολή, πιθανότατα θα στο πάρει πίσω στο ταξίδι εκτός κι αν πας με 100χαω και ούριο άνεμο. Το μόνο σωστό είναι αυτό που είπες οτι "δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις".
-
Ήρεμα ρωτάω η ησυχία στην κύλιση με το ecvt πως συνδυάζονται;
Αναλύετε με δέκα παραγράφους τα χαρίσματα του αμαξιού και της τεχνολογίας για τον θόρυβο του κιβωτίου άραγε δεν έχετε ακούσει τίποτα; -
@tkin73 said in Toyota Corolla Cross:
Αναλύετε με δέκα παραγράφους τα χαρίσματα του αμαξιού και της τεχνολογίας για τον θόρυβο του κιβωτίου άραγε δεν έχετε ακούσει τίποτα;Αν μαθεις να το οδηγείς δεν θα ενοχλησει τιποτα ... εκτος αν πας νευρικά και κανεις συνεχώς προσπεράσεις!
-
Αναλύετε με δέκα παραγράφους τα χαρίσματα του αμαξιού και της τεχνολογίας για τον θόρυβο του κιβωτίου άραγε δεν έχετε ακούσει τίποτα;Αν μαθεις να το οδηγείς δεν θα ενοχλησει τιποτα ... εκτος αν πας νευρικά και κανεις συνεχώς προσπεράσεις!
Δλδ πρέπει να κάνεις το πόδι σου σαν να δουλεύεις σε τορνο για να μην σε ενοχλεί και αυτό περνά ασχολιαστο;
Άσε που όσο και να προσέξεις στο πάτημα είναι αδύνατο να μην ακουστεί το τελικιασμα των στροφών χωρίς κανένα λόγο. -
Σύμφωνα με τα test drive σε youtube το ecvt ακούγεται όταν το σανιδώσεις για προσπέραση για φουλ ροπή. Κανείς δεν οδηγεί έτσι διαρκώς εκτός και εαν θέλει να δείρει κόσμο ή είναι τσακωμένος με το σύμπαν. Σε νορμαλ συνθήκες λογικά δεν θα ακούς τίποτα, τώρα για 2 δευτ. που θα το σανιδώσεις για να βγάλει τη φουλ ροπή σε προσπέραση οκ θα τον ακούσεις. Το ζήτημα είναι η αναλογία σε χρόνο ήσυχου περιβάλλοντος και μη. Προτιμήσεις είναι αυτές...Εάν κάποιος προτιμά να οδηγεί διαρκώς σαν τσαντισμένος σίγουρα τα υβριδικά ούτε τα ηλεκτρικά δεν κάνουν για αυτόν. Προτεραιότητα είναι η ασφάλεια στον δρόμο (έχουμε τα περισσότερα θανατηφόρα τροχαία στην Ευρώπη) οπότε χρειαζόμαστε ένα αμάξι με σύγχρονα συστήματα ηλεκτρονικά και ποιότητα ζωής στην οδήγηση γιατί χάνουμε άπειρες ώρες μέσα στο αυτοκίνητο μαζί με την απαραίτητη ροπή όταν χρειαστεί για να μην σπάνε τα νεύρα μας
-
Δλδ πρέπει να κάνεις το πόδι σου σαν να δουλεύεις σε τορνο για να μην σε ενοχλεί και αυτό περνά ασχολιαστο;
Δεν ξερω τι ειναι και πως δουλεύει ο τόρνος... Αλλά αν το μάθεις οδηγείς ετσι απαλα και σε θερμικό και πετυχαινεις και καλύτερες καταναλώσεις
Πόσες φορες θα χρειαστεί να βυθίσεις το πόδι στο γκάζι;
-
Αν μαθεις να το οδηγείς δεν θα ενοχλησει τιποτα ... εκτος αν πας νευρικά και κανεις συνεχώς προσπεράσεις!
Τις προσπερασεις των κινητων εμποδιων, τις επιβαλουν αυτα. Μαλλον εισαι τυχερος εκει που οδηγεις και ισως μπορεις να το αποφυγεις.
Βεβαια εδω τις περισσοτερες ουρες, αν δεν ειναι φορτηγο- λεωφορειο, τα yaris τις δημιουργουν... -
Δεν ξερω τι ειναι και πως δουλεύει ο τόρνος... Αλλά αν το μάθεις οδηγείς ετσι απαλα και σε θερμικό και πετυχαινεις και καλύτερες καταναλώσεις
Πόσες φορες θα χρειαστεί να βυθίσεις το πόδι στο γκάζι;
Ο τόρνος διαμορφώνει μέταλλο ή ξύλο ξεκινάς από μια πχ στρογγυλή μπάρα και με αξονική περιστροφή που κάνει παράγεις εξαρτήματα με ακρίβεια χιλιοστού. Εκεί παίζεις με την ταχύτητα περιστροφής και με το πόσο κοντά και και για πόση ώρα θα έρθει σε επαφή το κοπιδι που αφαιρεί υλικό με την πρώτη ύλη. Είναι μια τρομερή μηχανή, με καταγωγη από την αρχαιότητα. Κάπως έτσι πρέπει να δουλέψει και το πόδι στο ecvt τόσο όσο.
-
Πόσο φαίνεται ότι δεν έχετε εμπειρία από αλλά αυτοκίνητα πολλοί που σχολιάζεται
Τούρμπο βενζίνη όλα τα μικρα τρικύλυνδρα ιδίως στο ξεκίνημα κάνουν σαν να διαλύονται , οσα μονωτικά και κόλπα να κάνουν (βολάν διπλής μάζας ) τα κάνουν απλά πιο ακριβά στην συντήρηση. πρόσφατη εμπειρία δε από ολοκαίνουργιο kamig στην Θεσσαλονίκη 9-10 κατανάλωση ...κλάμα!
Για τούρμπο πετρέλαιο (μικρό ετσι ) αυτά κάνουν θόρυβο παντού και πάντα , ακόμα και το yaris diesel που εχω και θεωρείται αθόρυβο σχετικά κάνει πιο πολύ σε σχέση με υβριδικό "τενεκέ " καινούργιο yaris ...
δήθεν 2-3 λιγότερα , κάντα 5-6 , και δήθεν θόρυβος ....
-
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
Σύμφωνα με τα test drive σε youtube το ecvt ακούγεται όταν το σανιδώσεις για προσπέραση για φουλ ροπή. Κανείς δεν οδηγεί έτσι διαρκώς εκτός και εαν θέλει να δείρει κόσμο ή είναι τσακωμένος με το σύμπαν. Σε νορμαλ συνθήκες λογικά δεν θα ακούς τίποτα, τώρα για 2 δευτ. που θα το σανιδώσεις για να βγάλει τη φουλ ροπή σε προσπέραση οκ θα τον ακούσεις. Το ζήτημα είναι η αναλογία σε χρόνο ήσυχου περιβάλλοντος και μη. Προτιμήσεις είναι αυτές...Εάν κάποιος προτιμά να οδηγεί διαρκώς σαν τσαντισμένος σίγουρα τα υβριδικά ούτε τα ηλεκτρικά δεν κάνουν για αυτόν. Προτεραιότητα είναι η ασφάλεια στον δρόμο (έχουμε τα περισσότερα θανατηφόρα τροχαία στην Ευρώπη) οπότε χρειαζόμαστε ένα αμάξι με σύγχρονα συστήματα ηλεκτρονικά και ποιότητα ζωής στην οδήγηση γιατί χάνουμε άπειρες ώρες μέσα στο αυτοκίνητο μαζί με την απαραίτητη ροπή όταν χρειαστεί για να μην σπάνε τα νεύρα μας
Για να προσπερνάς σε 2 δευτερόλεπτα λογικά θα οδηγάς κάποια Φερράρι γιατί με συμβατικό αμάξι δεν υπάρχουν αυτοί οι χρόνοι. Δοκίμασε την επόμενη φορά να χρονομετρησεις από την στιγμή που πατάς το γκάζι μέχρι που το αφήνεις μετά την προσπέραση και θα δεις .
-
Καλα παιδιά υπερβάλουμε λίγο με τον θορυβο του ecvt.
Ούτως η άλλος στα κριτήρια επιλογης αυτοκίνητου, τουλάχιστον για Αθηναίους, ο θόρυβος ειναι πολύ χαμηλά και σίγουρα δεν αποτελεί αποτρεπτικο κριτήριο για μια αγορά. -
@gchris7 said in Toyota Corolla Cross:
Ούτως η άλλος στα κριτήρια επιλογης αυτοκίνητου, τουλάχιστον για Αθηναίους, ο θόρυβος ειναι πολύ χαμηλά και σίγουρα δεν αποτελεί αποτρεπτικο κριτήριο για μια αγορά.Η αναφορά στον υπαρκτό θόρυβο των ecvt είναι υπερβολή ενώ η μη αναφορά ποτέ στο νήμα πως λέγεται;
Άλλο να πεις έχω 10 καλά 2 κακά και βγάζω θετικό αποτέλεσμα αλλά όπως απαριθμω και υπερτονιζω τα θετικά ας γίνεται έστω μια αναφορά στα ψιλά γράμματα για τα αρνητικά. -
Αν πας, επιτέλους, να οδηγήσεις ένα θα καταλαβεις
μόνο εάν έχεις εξακύλινδρο θα δεκτώ ότι κάνει θόρυβο... -
@monman2 said in Toyota Corolla Cross:
Αν πας, επιτέλους, να οδηγήσεις ένα θα καταλαβεις
μόνο εάν έχεις εξακύλινδρο θα δεκτώ ότι κάνει θόρυβο...Έχω οδηγήσει την απλή κορολα έχω άποψη και για τον θόρυβο και για την κατανάλωση που σύμφωνα με το νήμα δεν περνά τα 5 με 5.5λτ ότι και να κάνεις αλλά σε εμένα χωρίς να το ξεσκίσω έγραψε 6.4.
Ντίζελ έχω που κάνει θόρυβο παντού αλλά δεν βαφκαλιζομαι ξέρω τα κουσουρια της τεχνολογίας. -
Σε όλα τα test drive που έχω δει μιλούν για κατανάλωση που εύκολα πέφτει κάτω από 5 λτ. Η corolla φορούσε τον ίδιο κινητήρα, δηλαδή 5ης γενιάς υβριδικό 2.0; Θα το διαπιστώσουμε όταν κάποιος από όσους το έχουν παραγγείλει το παραλάβει και το οδηγήσει
-
Ούτως η άλλος στα κριτήρια επιλογης αυτοκίνητου, τουλάχιστον για Αθηναίους, ο θόρυβος ειναι πολύ χαμηλά και σίγουρα δεν αποτελεί αποτρεπτικο κριτήριο για μια αγορά.Η αναφορά στον υπαρκτό θόρυβο των ecvt είναι υπερβολή ενώ η μη αναφορά ποτέ στο νήμα πως λέγεται;
Άλλο να πεις έχω 10 καλά 2 κακά και βγάζω θετικό αποτέλεσμα αλλά όπως απαριθμω και υπερτονιζω τα θετικά ας γίνεται έστω μια αναφορά στα ψιλά γράμματα για τα αρνητικά.Θα πάρεις κάποια μεγάλη προσωπική ικανοποίηση εάν αναφερθεί το αυτονόητο? Δεν το πιάνω το κονσεπτ. Δε βλέπω να έχει αναφέρει κανείς ότι το cvt είναι dsg και βάλε. Όλοι κράξιμο ρίχνουμε. Ελλειψει επιλογών το παίρνουμε. Πόσες φορές πρέπει να το πούμε? Λες να υπάρχει σώφρων άνθρωπος που εάν του έλεγες ότι υπάρχει ΨΨ με EAT8 ή DSG, θα σου έλεγε όχι εγώ θέλω με cvt?
-
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
Σε όλα τα test drive που έχω δει μιλούν για κατανάλωση που εύκολα πέφτει κάτω από 5 λτ. Η corolla φορούσε τον ίδιο κινητήρα, δηλαδή 5ης γενιάς υβριδικό 2.0; Θα το διαπιστώσουμε όταν κάποιος από όσους το έχουν παραγγείλει το παραλάβει και το οδηγήσει
Εννοείται μέσα στην πόλη θα πέφτει κάτω από το 5 και αν κινείσαι με ως 100 χλμ ΕΟ δεν θα βλέπεις πάνω από 5.5 5.8. Στα κλασικά 120-130 των ορίων η κατανάλωση θα φτάνει εύκολα τα 6.5.
Αν πάρεις όμως την κκ με την ελπίδα ότι γενικά θα καίει 5 υπάρχει περίπτωση να απογοητευτεις -
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Άλλο να πεις έχω 10 καλά 2 κακά και βγάζω θετικό αποτέλεσμα αλλά όπως απαριθμω και υπερτονιζω τα θετικά ας γίνεται έστω μια αναφορά στα ψιλά γράμματα για τα αρνητικά.Θα πάρεις κάποια μεγάλη προσωπική ικανοποίηση εάν αναφερθεί το αυτονόητο? Δεν το πιάνω το κονσεπτ. Δε βλέπω να έχει αναφέρει κανείς ότι το cvt είναι dsg και βάλε. Όλοι κράξιμο ρίχνουμε. Ελλειψει επιλογών το παίρνουμε. Πόσες φορές πρέπει να το πούμε? Λες να υπάρχει σώφρων άνθρωπος που εάν του έλεγες ότι υπάρχει ΨΨ με EAT8 ή DSG, θα σου έλεγε όχι εγώ θέλω με cvt?
Πέφτει κράξιμο για το κιβώτιο των Τογιότα στο νήμα; Ποια μέρα σε ποιο ποστ; Το πιο κράξιμο που υπάρχει είναι αμυντικές απαντήσεις σε δικά μου σχόλια με απαντήσεις του στυλ μιλουν οι ντιζελαδες για θόρυβο!
Εγώ προσπαθώ να βάζω τα πράγματα στην δική μου σωστή διάσταση.
Επίσης φίλε μου εσύ δεν είσαι ο μέσος αγοραστής. Εσύ αν σε ενοχλήσει το νότιο ή τα πλαστικά σε 6 μήνες μπορείς να το αλλάξεις.
Το αμάξι για την υβριδική του τεχνολογία τα άλογα και την αξιοπιστία του αξίζει τα 31-33Κ.
Τώρα αυτά που ακούω για ποιότητα κύλισης τι να πω; Ποιότητα με την ηχομόνωση και το κιβώτιο που τελικιαζουν οι στροφές χωρίς λόγο δεν μπορείς να έχεις.
Και όσοι είστε τόσο υπέρμαχοι της χαμηλής κατανάλωσης πάτε να κάνετε τεστ την νέα οκταβια με τον 1.5 και κάντε και την ίδια διαδρομή με το κκ. Αρκεί να μην μιλάμε για βόλτα στο τετράγωνο της αντιπροσωπείας.
Προσωπικά στην ίδια διαδρομή που έγραψα με το κορολα 6.4 με την οκταβια νομίζω ήμουν στο 5.7 (εννοείται και με όλα τα ντίζελ που έχω δοκιμάσει ήμουν κάτω από την κορολα)
Toyota Corolla Cross