-
Καλημέρα σε όλους!
Απορία:
Χθές παρουσιάστηκε στην Ισπανία και το οδήγησαν οι δημοσιογράφοι. Ότι άρθρο διάβασα ήταν advertorial.Όσοι το παραγγείλατε, το δοκιμάσατε ή απλώς σας έκανε κλικ;
Με το καλό η παραλαβή:
-
Πραγματικά ευτυχώς που τα έγραψε ο παγωμένος, γιατί έχετε αρχίσει τις αγιογραφίες...
Αρχικά μεταπώληση ΔΙΛΙΤΡΗΣ Τογιότα, απλά ΠΟΤΕ. Ισως σε 1-2 χρόνια από τότε που θα το βάλεις αγγελία.
Οταν δεν πουλάνε οι δίλιτρες μπεμβέ, πως θα πουλήσει η Τογιότα ?
Και σε σύγκριση με ντίζελ αυτόματο 1,5 C4 προφανώς η μεταπώληση πάει στο C4 σε κάθε περίπτωση και με τον εξοπλισμό που αναφέρεις, γιατί θα είναι και 6000 φτηνότερο στην αγορά και σαν μτχ θα είναι επίσης φτηνότερο.
Τώρα για την ανάρτηση, δεν έχω οδηγήσει το ΚΚ, αλλά το 4 που το οδήγησα πλησίασε αρκετά την υδροπνευματική που είχα με τα διπλά αμορτισέρ που έχει.
Προφανώς δεν θα είναι για σπορ οδήγηση, αλλά για άνεση, δεν νομίζω να το φτάνει το ΚΚ.
Τα 60 άλογα όντως είναι πλεονέκτημα, αλλά δεν ξέρω αν έχει κόφτη στα 170 όπως το CHR που είναι πολύ πιο αργό από το δικό μου Αιρκρος σε κοντρίτσες που έχουμε κάνει με κάποιους που νομίζουν ότι έχουν φεράρι.
Οσο για τις κόντρες στην Κηφισίας, μια χαρά σας τα λέει ο Παγωμένος, όταν μπροστά σου έχεις 4-5 μηχανάκια και ενδιάμεσα έρχονται συνέχεια.
-
Ποια Κηφισιας;! Δεν σας έρχονται στα feed κάθε μέρα "μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων";!
Ανοίγεις από το φανάρι στο Υγεία μέχρι τη γέφυρα, και μετά πλακωνεσαι στα φρένα, 0-40μ δηλαδή το πολύ! Εκτός αν είσαι νυχτοφύλακας, οπότε όλη η Αθήνα σου ανήκει..
-
@ss_76 said in Toyota Corolla Cross:
Καλημέρα σε όλους!
Απορία:
Χθές παρουσιάστηκε στην Ισπανία και το οδήγησαν οι δημοσιογράφοι. Ότι άρθρο διάβασα ήταν advertorial.Όσοι το παραγγείλατε, το δοκιμάσατε ή απλώς σας έκανε κλικ;
Με το καλό η παραλαβή:
Tογιοτα δεν τα δοκιμάζεις ποτέ είναι ιεροσυλία! Παραγγέλνεις με το που ανοίξουν την πρώτη μέρα αφού έχεις βγει νικητής στην ουρά αναμονής.
Πρακτικά αυτοι που είναι σίγουροι για την επιλογή τους καλά έκαναν γιατί αν όχι τώρα μετά θα περιμένεις 1 χρόνο και θα έχει δωθεί πλέον η δυνατότητα παραγγελίας, όχι παραλαβής όμως , 1.8 140 και τότε το ενδιαφέρον για δίλιτρο κορολα στην Ελλάδα θα μηδενιστεί.
Αυτή η έκδοση θα πουλήσει μέχρι να βγει η επόμενη και φυσικά αυτοί που επιλέξουν το 2.0 θα το παντρευτούν ή θα παρακαλάνε κατεβάζοντας δυσανάλογα την τιμή από την αγορά τους να το δώσουν όταν θα θέλουν να αλλάξουν αμάξι. Αυτή είναι η μοίρα των διλιτρων εδώ. -
Καλημέρα σε όλους!
Απορία:
Με το καλό η παραλαβή:
Να σου κανει κλικ ενα κορολα!
Μονο αν εχεις αποφασισει οτι το επομενο γλεντι σου θα εχει στεφανια και καντηλια και πας να αγορασεις τον οικογενειακο που σκεφτοσουν -
Να σου κάνει κλικ η tonale και σε 3-4 χρόνια αφού έχεις σκάσει τα 40.000 ευρώ θα έχεις επισκεφθεί την αντιπροσωπεία 2-3 φορές για επισκευή. Δύο φίλοι έχουν jeep δηλαδή ιταλία γιατί εκεί φτιάχνεται και πλέον μου λένε ότι ακούγεται σαν αμάξι 15ετίας (dieselara). Πέραν τού στον ένα του έβγαλε τον πρώτο χρόνο μεγάλη ζημιά 3.000 ευρώ και είχε αποχωρήσει από την Ελλάδα ο εισαγωγέας και δεν έβρισκε άκρη για επισκευή. Όποιος ταξιδεψει Ιταλία, Ρώμη, Τοσκάνη, Μιλάνο θα εντυπωσιασθεί με τον μικρό αριθμό ιταλικών αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στους δρόμους ελάχιστα alfa romeo (μόνο τα περιπολικά τους), fiat πουθενά, και αρκετά jeep compass. Οπότε τα περί ιαπωνίλας μόνο στην Ελλάδα τα ακούς, παγκοσμίως είναι best seller τα αυτοκίνητα τους για κάποιο λόγο...Η αλήθεια είναι ότι οι έλληνες θέλουμε σαλόνι audi q5, κινητήρα toyota hybrid και τιμή dacia το όνειρο κάθε οδηγού
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Ναι C4 στα 33Κ κλειδωμενης τιμης τον Δεκ21. Σημερα 37.5Κ το ιδιο αμαξι 1.5d eat8 shine pack με ηλιοροφη, θερμαινομενα half leather, highway assist και ηχοσυστημα.
37.5K για το c4? κατι τετοια ακουν στην BMW και σου λεει εμεις πότε το από 39Κ της Χ1 θα το κάνουμε απο 45Κ?...απορω δλδ υπαρχει ανθρωπος που του λενε αυτο το ποσο για το c4 και βαζει παραγγελία?... το αντιστοιχο 308 ή ds4 είναι εκει ή εχει περάσει τα 40Κ πλεον?
-
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
Να σου κάνει κλικ η tonale και σε 3-4 χρόνια αφού έχεις σκάσει τα 40.000 ευρώ θα έχεις επισκεφθεί την αντιπροσωπεία 2-3 φορές για επισκευή. Δύο φίλοι έχουν jeep δηλαδή ιταλία γιατί εκεί φτιάχνεται και πλέον μου λένε ότι ακούγεται σαν αμάξι 15ετίας (dieselara). Πέραν τού στον ένα του έβγαλε τον πρώτο χρόνο μεγάλη ζημιά 3.000 ευρώ και είχε αποχωρήσει από την Ελλάδα ο εισαγωγέας και δεν έβρισκε άκρη για επισκευή. Όποιος ταξιδεψει Ιταλία, Ρώμη, Τοσκάνη, Μιλάνο θα εντυπωσιασθεί με τον μικρό αριθμό ιταλικών αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στους δρόμους ελάχιστα alfa romeo (μόνο τα περιπολικά τους), fiat πουθενά, και αρκετά jeep compass. Οπότε τα περί ιαπωνίλας μόνο στην Ελλάδα τα ακούς, παγκοσμίως είναι best seller τα αυτοκίνητα τους για κάποιο λόγο...Η αλήθεια είναι ότι οι έλληνες θέλουμε σαλόνι audi q5, κινητήρα toyota hybrid και τιμή dacia το όνειρο κάθε οδηγού
H Tonale εχει φοβερή προσφορά για leasing. Θυμίζει εποχές προς κορονωιου το πακέτο προσφοράς. Δείτε σε Avis πχ. https://www.myavis.gr/en/offers-list/alfa-romeo-tonale-sprint
Ετοιμοπαράδοτο!
Οπως μου ελεγε προχθες c-level στελεχος του Σφακ το προωθεί επιθετικά η αντιπροσωπεία για να μπει σφηνα σε BMW και Merc ειδικά τώρα που η Καρέντα έχει αποφασίσει να πουλάει μόνο λιανική (μόνο κατι skoda δίνει στις leasing). Η X2 16d βγαίνει πιο ακριβά -
φορολογικά το leasing δεν συμφέρει πλέον εάν δεν είναι από πίσω εταιρεία. Εαν εργάζεσαι σε εταιρεία που σου παρέχει αυτοκίνητο εταιρικό οκ διαλέγεις ότι σου αρέσει εφόσον αντέχει η τσέπη την φορολογία και τα τεκμήρια..
-
@tkin73 said in Toyota Corolla Cross:
Καλημέρα σε όλους!
Απορία:
Με το καλό η παραλαβή:
Tογιοτα δεν τα δοκιμάζεις ποτέ είναι ιεροσυλία! Παραγγέλνεις με το που ανοίξουν την πρώτη μέρα αφού έχεις βγει νικητής στην ουρά αναμονής.
Μπορει να διαβάζεται ως πλάκα αλλα είναι πέρα για πέρα αληθεια!
Μέχρι που πήρα το υβριδικό που βασικά το δοκιμάσε η γυναίκα για το αυτόματο οτι είχα παρει ήταν χωρις τεστ..
Και τωρα το yaris cross το εκανα τεστ μετά την παραγγελία!
Ευτυχως είχα κάνει μόνος στο απλό yaris και ξέρω τα υβριδικά και δεν το επιδίωξα!
Και με το cc ψημένος πηγα το Σαββατο για παραγγελία χωρις καν τεστ -
φορολογικά το leasing δεν συμφέρει πλέον εάν δεν είναι από πίσω εταιρεία. Εαν εργάζεσαι σε εταιρεία που σου παρέχει αυτοκίνητο εταιρικό οκ διαλέγεις ότι σου αρέσει εφόσον αντέχει η τσέπη την φορολογία και τα τεκμήρια..
Γι αυτό εχουν γαμηθει να προσφέρουν όλοι leasing...
Δεν έχει ο κόσμος λεφτά για κασέρια και παντρέματα με αμάξια...
Παει να παρει κατι διαθέσιμο να εξυπηρετηθεί ..
Απλά με επαγγελματικό ΑΦΜ ή εταιρικό (παροχή) βγαίνει και κερδισμένος..
Ως ιδιωτης κανεις παλά τη δουλειά σου πληρώνοντας ένα ποσο ανά μηνα, χωρις να ανοιχθείς οικονομικά .. προφανως κανοντας παντα συγκριση με κασέρι αγορά, χάνεις big time... -
@criuser said in Toyota Corolla Cross:
Πραγματικά ευτυχώς που τα έγραψε ο παγωμένος, γιατί έχετε αρχίσει τις αγιογραφίες...
Οσο για τις κόντρες στην Κηφισίας, μια χαρά σας τα λέει ο Παγωμένος, όταν μπροστά σου έχεις 4-5 μηχανάκια και ενδιάμεσα έρχονται συνέχεια.
Να ανησυχώ που εμεις οι 2 τελευταία συμφωνούμε σε παρα πολλά;
-
Κάποια στιγμή που έψαξα ως ιδιώτης το leasing εβγαινε για ένα αυτοκίνητο κατηγορίας cc, compass κλπ το μηνιαίο μίσθωμα σαν να νοικιάζεις κατοικία. Τρελά λεφτά πεταμένα στον κάδο. Βεβαια κάνεις το κομμάτι σου, οδηγείς αμάξια που δεν μπορείς να αγοράσεις αλλά έχεις πετάξει σε βάθος τριετίας άπειρα χρήματα. Μόνο εταιρικό συμφέρει εφόσον το παρέχει η εταιρεία αλλιώς ξεβρακώνεσαι στα μισθώματα
-
Μια σύγκριση στους πισω χωρους μεταξυ CC, C-HR και HR-V. Το HR-V εχει απο τους μεγαλύτερους (αν οχι τους μεγαλύτερους) χώρους στις πισω θέσεις στην κατηγορία. Είμαι 1.83 και πραγματικά πισω έπαιζα μπαλα οταν έκατσα.
Ο τυπος εχει υψος 1.89.
Νομίζω δεν τίθεται θέμα χώρου στο CC εκτός αν αυτοι που θα κάθονται μπροστά και πισω ειναι πάνω απο 1.90.CC
C-HR
HR-V
-
@tkin73 said in Toyota Corolla Cross:
Ναι C4 στα 33Κ κλειδωμενης τιμης τον Δεκ21. Σημερα 37.5Κ το ιδιο αμαξι 1.5d eat8 shine pack με ηλιοροφη, θερμαινομενα half leather, highway assist και ηχοσυστημα.
37.5K για το c4? κατι τετοια ακουν στην BMW και σου λεει εμεις πότε το από 39Κ της Χ1 θα το κάνουμε απο 45Κ?...απορω δλδ υπαρχει ανθρωπος που του λενε αυτο το ποσο για το c4 και βαζει παραγγελία?... το αντιστοιχο 308 ή ds4 είναι εκει ή εχει περάσει τα 40Κ πλεον?
To αντίστοιχο DS4 είναι σίγουρα πάνω από 42-43Κ. Το χα κοιτάξει γιατί είναι εξαιρετικό αλλά 42Κ για ημιάκαμπτο δε δίνω. Τώρα αν τα δίνουν ή δεν τα δίνουν άλλοι θα φανεί στα reports που βγάζουν οι εισαγωγείς κάθε μήνα. Το δικό μου C4 πάντως μάλλον δε θα κατασκευαστεί ποτέ απ' οτι μαθαίνω.
-
Αρχικά μεταπώληση ΔΙΛΙΤΡΗΣ Τογιότα, απλά ΠΟΤΕ. Ισως σε 1-2 χρόνια από τότε που θα το βάλεις αγγελία.
Και σε σύγκριση με ντίζελ αυτόματο 1,5 C4 προφανώς η μεταπώληση πάει στο C4 σε κάθε περίπτωση και με τον εξοπλισμό που αναφέρεις, γιατί θα είναι και 6000 φτηνότερο στην αγορά και σαν μτχ θα είναι επίσης φτηνότερο.
Τώρα για την ανάρτηση, δεν έχω οδηγήσει το ΚΚ, αλλά το 4 που το οδήγησα πλησίασε αρκετά την υδροπνευματική που είχα με τα διπλά αμορτισέρ που έχει.
Προφανώς δεν θα είναι για σπορ οδήγηση, αλλά για άνεση, δεν νομίζω να το φτάνει το ΚΚ.
Τα 60 άλογα όντως είναι πλεονέκτημα, αλλά δεν ξέρω αν έχει κόφτη στα 170 όπως το CHR που είναι πολύ πιο αργό από το δικό μου Αιρκρος σε κοντρίτσες που έχουμε κάνει με κάποιους που νομίζουν ότι έχουν φεράρι.
Είναι εντελώς αβάσιμα αυτά που αναφέρεις περί μεταπώλησης γιατί μιλάμε για Ελλάδα. Η απομείωση του Σιτροέν ποσοστιαία προφανώς και θα ήταν μεγαλύτερη απ ότι του ΨΨ. Το αν θα πουληθεί πιο γρήγορα το Σιτροέν είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Μεταξύ των 2 εννοείται όμως ότι λιγότερα χρήματα χάνεις με ένα Τουότα σ' αυτή τη χώρα κι ας είναι 18.000 κυβικά.
Btw δεν είχα ποτέ πρόβλημα να πουλήσω 2λιτρο. Το δε Rav ΜΚ2 μοντ 2005 με 19.000χλμ που το βρήκα το 2018 για να το χουμε στο εξοχικό δε μπορείτε να φανταστείτε πόσοι το χουν ζητήσει. Και έχει 630€ τέλη, αμάξι που κοντεύει 20ετια! Αυριο αν το βγάλω αγγελία στα 8Κ (το πήρα 9Κ) θα φύγει σ' ένα μηνα μαξ.
-
Κάποια στιγμή που έψαξα ως ιδιώτης το leasing εβγαινε για ένα αυτοκίνητο κατηγορίας cc, compass κλπ το μηνιαίο μίσθωμα σαν να νοικιάζεις κατοικία. Τρελά λεφτά πεταμένα στον κάδο. Βεβαια κάνεις το κομμάτι σου, οδηγείς αμάξια που δεν μπορείς να αγοράσεις αλλά έχεις πετάξει σε βάθος τριετίας άπειρα χρήματα. Μόνο εταιρικό συμφέρει εφόσον το παρέχει η εταιρεία αλλιώς ξεβρακώνεσαι στα μισθώματα
Καποτε υπηρχαν καλύτερες προσφορες με σημαντικές εκπτώσεις σε ακριβά μοντέλα. Επισης παντα τη συγκριση θα την κάνεις με όλα τα κόστη μεσα και ειδικά κόστος χρηματοδότησης αν αγόραζες και μικτή ασφάλεια.
Προαφνως σήμερα που εκπτώσεις δεν υπάρχουν και τα μτχ εχουν ακριβύνει το ιδιωτικό leasing δεν συμφέρει αν σκέφτεσαι λογικα.
Για πολύ κόσμο όμως που ψαχνει κατι άμεσα να κανει δουλεια χωρις να εκταμιεύσει πολλά είναι καποια λύση! Ακόμα και εμποροι μτχ προσφέρουν πια τέτοια υπηρεσία! -
Btw δεν είχα ποτέ πρόβλημα να πουλήσω 2λιτρο. Το δε Rav ΜΚ2 μοντ 2005 με 19.000χλμ που το βρήκα το 2018 για να το χουμε στο εξοχικό δε μπορείτε να φανταστείτε πόσοι το χουν ζητήσει. Και έχει 630€ τέλη, αμάξι που κοντεύει 20ετια! Αυριο αν το βγάλω αγγελία στα 8Κ (το πήρα 9Κ) θα φύγει σ' ένα μηνα μαξ.
Οταν το RAV mk3 το πήρα 36 και το πουλησα στα 7,5 χρόνια με 45000 χλμ στα 9500 ελα πες μου για απομείωση...
Το ότι το παιδι που το πήρε 9500 από εμενα μπορει ακόμα και σήμερα (15 χρόνια μετά την αρχική αγορά) να το δώσει 7-8 δεν έχει σχεση!Το διλιτρο στην Ελλάδα έχει μπει ως κακό στο υποσυνείδητο!
Ξεκινάς πάντα αρνητικα, ανεξαρτήτως τεκμηρίων, ΦΠ κλπ! -
Γιατι οι 2λιτρες bmw καινε τα διπλάσια και έχουν 3-4 φορές πάνω το κόστος συντήρησης ώς μεταχειρισμένα...απλό είναι!
Και όπως λεει και ο @nmsm2 πρόσφατα ήμουν Μιλάνο και μου έκαντε τρομερή εντύπωση το πόσα ελάχιστα Ιταλικά αμάξια είδα και αυτά ήταν κυρίως 500ακι. Ελάχιστες Alfa Romeo....κυρίως Τογιότα/Λέξους και Πρίμια Γερμανικά. Και κάποια ηλεκτρικά....
-
@iceman7 said in Toyota Corolla Cross:
Οταν το RAV mk3 το πήρα 36 και το πουλησα στα 7,5 χρόνια με 45000 χλμ στα 9500 ελα πες μου για απομείωση...
Το ότι το παιδι που το πήρε 9500 από εμενα μπορει ακόμα και σήμερα (15 χρόνια μετά την αρχική αγορά) να το δώσει 7-8 δεν έχει σχεση!Το διλιτρο στην Ελλάδα έχει μπει ως κακό στο υποσυνείδητο!
Ξεκινάς πάντα αρνητικα, ανεξαρτήτως τεκμηρίων, ΦΠ κλπ!Άρα το σκότωσες, δεν το πούλησες. Επίσης εάν μιλάμε για εποχή βαθιάς κρίσης τότε μιλάμε για μία εντελώς στρεβλή αγορά, δε ισχύουν αυτά τώρα. Το Q5 από 61Κ αγορά το έδωσα 22Κ, σχεδόν 9 χρονών και 160.000χλμ. Τα Cupra που έχουν βγει στο car την τελευταία 2-3ετια που παρακολουθώ επίσης φεύγουν εύκολα και σε πολύ καλά λεφτά.
Toyota Corolla Cross