-
@dublin , επειδή θυμάμαι ότι είχες προβληματιστεί πολύ, σχετικά με τα θέματα του bluehdi και του δοχειου adblue, όπως κι εγώ άλλωστε, θα έλεγα ότι κατά τη γνώμη μου πρέπει να πορευτούμε υποστηρίζοντας τις επιλογές μας, όπως ανεφερες παραπάνω ότι εκανες σήμερα. Να απολαύσουμε τα θετικά που μας δίνουν τα αυτοκίνητα μας χωρίς το άγχος για το τι θα συμβεί μετά από 50.000, 70.000 ή 100.000km! ,Μπορεί να κάτσει η στραβή, μπορεί και όχι.
Φυσικά δεν κρύβω ότι η εμπιστοσύνη μου στη Citroen έχει κλονιστεί, κυρίως επειδή ενώ έχουν εντοπίσει πρόβλημα (αυτό της καδένας του εκκεντροφόρου) που δείχνει να είναι τουλάχιστον στα όρια της ανάκλησης, συνεχίζουν να πουλάνε αυτοκίνητα με τον πιθανώς προβληματικό κινητήρα! Γιατί; Για να τους ξεφορτωθούν; Στη Γαλλία και τη Γερμανία κάνουν το ίδιο; Ή εκεί έχουν αντικατασταθεί τα προβληματικά εξαρτήματα (τουλάχιστον στα καινούργια) όπως αναφέρει και το άρθρο που αποκαλύπτει το θέμα. Γι'αυτή τους την απαράδεκτη συμπεριφορά, θα δω τι θα κάνω...Για το C4, έχω να πω ότι από κοντά είναι πολύ πιο όμορφο αυτοκίνητο από ότι δείχνει στις φωτογραφίες. Το εσωτερικό του είναι ποιοτικό και το ταξίδι πολύ άνετο. Επισημαίνω βεβαίως ότι οδηγικά δεν έχω και καμία τρελή εμπειρία, γι'αυτό στην άποψη μου βάλτε ότι συντελεστή βαρύτητας θέλετε
Τα 110 άλογα είναι πραγματικά λίγα γι'αυτό το αυτοκίνητο και φαίνεται ξεκάθαρα στις πιο υψηλές ταχυτητες. Για παράδειγμα, αν στην ανηφόρα της Εγνατίας μετά τη Βέροια, προς Γιάννενα (περιγραφή για τους βορειοελλαδιτες), μπεις με 110-120 και 4 άτομα, για να διατηρήσεις την ταχύτητα σου πρέπει να αρχίσεις τα κατεβάσματα...
Αυτό όμως που με ενοχλησε περισσότερα και πρέπει να προσαρμοστώ, είναι η ορατότητα. Όχι μόνο από τον κεντρικό καθρέφτη, αλλά και προς τα δεξιά όταν υπάρχει συνοδηγός, και προς τα εμπρός δεξιά λόγω του ότι ο κεντρικός καθρέφτης μου έρχεται πολύ χαμηλά και περιορίζει αισθητά το οπτικό μου πεδίο.Σχετικά με την κατανάλωση, δεν βλέπω και καμία τρελή οικονομία. Για να πέσω κάτω από 5λ/100χμ. πρέπει να το προσπαθήσω. Δεν ξέρω πόσο θα αλλάξει αυτό όσο θα "ανοίγει" ο κινητήρας ή όσο θα προσαρμόζομαι με πιο σωστές αλλαγές στο κιβώτιο, αλλά νομίζω ότι σε σχέση με τα σημερινά 1000αρια-1200αρια βενζίνης, δεν προκύπτει κάποια μεγάλη διαφορά. Με άλλα λόγια ίσως και το 1.2 βενζίνης, 130hp, να ήταν στα μέτρα μου.
-
@andreas72 said in CITROEN C4 III mod 2021:
Σχετικά με την κατανάλωση, δεν βλέπω και καμία τρελή οικονομία. Για να πέσω κάτω από 5λ/100χμ. πρέπει να το προσπαθήσω. Δεν ξέρω πόσο θα αλλάξει αυτό όσο θα "ανοίγει" ο κινητήρας ή όσο θα προσαρμόζομαι με πιο σωστές αλλαγές στο κιβώτιο, αλλά νομίζω ότι σε σχέση με τα σημερινά 1000αρια-1200αρια βενζίνης, δεν προκύπτει κάποια μεγάλη διαφορά. Με άλλα λόγια ίσως και το 1.2 βενζίνης, 130hp, να ήταν στα μέτρα μου.
Να γνωρίζεις πως μόνο υβριδικο ΤΟΥΟΤΑ μπορεί να γράψει τέτοιες καταναλώσεις ΠΑΝΤΟΥ σαν μέσο όρο, και είναι ιστορίες με φίδια από οδηγούς που τρέχουν στην κατηφόρα με αυγό στο πόδι τα δήθεν 6 λίτρα που γράφουν τα βενζίνης. Το οποίο όμως δεν έχει τις ίδιες επιδόσεις και είναι 1.8λτ
Κάτω από 5λτ/100 πραγματική κατανάλωση δεν πέφτουν ούτε τα ΤΟΥΟΤΑ σαν Μ.Ο.Υπό ευνοϊκότατες προϋποθέσεις, 6λτ/100 είναι το ελάχιστο δυνατό που μπορεί να κάνει ένα άλλο βενζινοκινητο, για σένα θα είναι το μέγιστο Μ.Ο.
Τον κινητήρα σου τον έχει ο Κρούζερ (;edit: κι εγώ, έχουμε το 120hp), ο οποίος είχε το αμάξι και με βενζίνη.
+2λτ ήταν η κατανάλωση , δηλαδή 40% περισσότερα.(Και για να μην παρεξηγηθεί ο Λαπ ή κάποιος άλλος, συγκρίνουμε οχήματα της ίδιας κατηγορίας, όχι π.χ. ένα C4 με Swift με τη μισή ροπή που δεν χωράει καν την οικογένεια)
Στην χειρότερη περίπτωση, αν όλα πάνε στραβά π.χ. από adblue & DPF και δεν καλυφθεί κάποιος από εγγύηση, θα χάσει το κέρδος της οικονομίας που θα χει κάνει μέχρι τότε...
-
@criuser said in CITROEN C4 III mod 2021:
Επειδή δεν προλαβαίνω να διαβάζω, χαίρομαι που το ξέρουν οι φίλοι, ότι τα γαλλικά έχουν ψυχή και θέλουν το κάτι τις τους και αστική ευγένεια...
Την γκιλοτίνα θέλουνε, όπως οι Γάλλοι Αστοί...
-
@piliourits said in CITROEN C4 III mod 2021:
[...]
Να γνωρίζεις πως μόνο υβριδικο ΤΟΥΟΤΑ μπορεί να γράψει τέτοιες καταναλώσεις ΠΑΝΤΟΥ σαν μέσο όρο, και είναι ιστορίες με φίδια από οδηγούς που τρέχουν στην κατηφόρα με αυγό στο πόδι τα δήθεν 6 λίτρα που γράφουν τα βενζίνης. Το οποίο όμως δεν έχει τις ίδιες επιδόσεις και είναι 1.8λτ
Κάτω από 5λτ/100 πραγματική κατανάλωση δεν πέφτουν ούτε τα ΤΟΥΟΤΑ σαν Μ.Ο.[...]
Ετήσιο μ.ο. με corolla hybrid έχω ελάχιστα κάτω από 4λτ/100χλμ
-
Κάτω από 5λτ/100 πραγματική κατανάλωση δεν πέφτουν ούτε τα ΤΟΥΟΤΑ σαν Μ.Ο.
4.7 η δικια μου Κορόλα επειδη η γυναικα εχει βαρυ ποδι και οδηγει οσο πιο αντι-οικονομικά γίνεται!! Σημειωνω ομως με ελαχιστα ταξίδια, 90% των χλμ εντος Αττικης (και Α.Ο).
-
@fanis75 said in CITROEN C4 III mod 2021:
επειδη η γυναικα εχει βαρυ ποδι
Όχι θα κάτσει να σκάσει, όπως εσύ, που πας σαν κηδεία...
-
Κάτω από 5λτ/100 πραγματική κατανάλωση δεν πέφτουν ούτε τα ΤΟΥΟΤΑ σαν Μ.Ο.
4.7 η δικια μου Κορόλα επειδη η γυναικα εχει βαρυ ποδι και οδηγει οσο πιο αντι-οικονομικά γίνεται!! Σημειωνω ομως με ελαχιστα ταξίδια, 90% των χλμ εντος Αττικης (και Α.Ο).
Γι αυτό συγκρίνω τα ΤΟΥΟΤΑ, μόνο αυτά πετυχαίνουν "καταναλώσεις diesel" γενικά, αλλά δεν κινούνται στους ίδιους ρυθμούς γενικότερα, βέβαια είναι και διαφορετικός ο ρόλος τους.
Αν βάλεις ΤΟΥΟΤΑ να κινηθεί σε αυτοκινητόδρομο με τους ρυθμούς τουρμποντίζελ, θα υστερεί σε οικονομία, όπως θα υστερεί το ντίζελ μέσα στην πόλη.
Και βλέπω πως γυρίσαμε στα 5-10 σεντς διαφορά τιμής υπέρ του ντίζελ σε αρκετά πρατήρια, να πληρώνεται και το αντμπλου
όμως σε σύγκριση με τούρμπο βενζίνης (και ψευτοχάημπριντ), παρόμοιων επιδόσεων, παραμένει αρκετά οικονομικότερο το τουρμποντίζελ. -
@realzeus said in CITROEN C4 III mod 2021:
Αχαχαχα!! Ρε συ δεν ειναι θέμα κηδείας αλλά λογικής. Στερείται κάθε λογική να βλέπεις π.χ. κόκκινο φανάρι και να πατάς γκάζι με φρένο ταιλευταία στιγμή ή να ξεκινάς με τέρμα (σχεδόν γκάζι) όταν μπροστά σε 50 μέτρα έχει κίνηση, ενώ μπορείς να κινηθείς τελείως ηλεκτρικά σε αυτή την απόσταση. ή να έχει τον αυτόματο κλιματισμό στους 26oC αντί για 22....όταν έξω έχει 5oC, το ίδιο πράγμα είναι στην ουσία.
-
Επειδή δεν προλαβαίνω να διαβάζω, χαίρομαι που το ξέρουν οι φίλοι, ότι τα γαλλικά έχουν ψυχή και θέλουν το κάτι τις τους και αστική ευγένεια...
Οι Αριστοκράτες πήγαιναν στην Γκιλοντίνα και τους έστελναν οι Αστοί...
-
Αντρέα72 τα 110 άλογα δεν είναι λίγα.
Το ντίζελ όμως έχει άλλη λογική.
Δεν σε φοβίζει ότι θα ανέβει πολύ η κατανάλωση αν πατήσεις το γκάζι.
Επίσης τον χειμώνα αργεί να ζεσταθεί και τσιμπάει η κατανάλωση.Για παράδειγμα τώρα που κρύωσε ο καιρός σε κίνηση σε πόλη με μωτ 22 χαω, έχω 6,4-6,5 κατανάλωση, ενώ πριν το κρύο ήμουν στο 5,7-5,8.
Τα βενζίνης είναι χαλαρά 2 λίτρα επάνω. Τα μούφα υβριδικά 1,5-2 λίτρα επάνω.
Τα τογιότα τα πηγαίνουν οι οδηγοί λίγο πιο αργά από αφόρτιστο Τέσλα και απλά η διαφορά τους από τα λεωφορεία και τα τρόλει είναι ότι δεν σταματάνε στις στάσεις...
Για τα υπόλοιπα έχεις εγγύηση και δεν ασχολείσαι.
-
Τα τογιότα τα πηγαίνουν οι οδηγοί λίγο πιο αργά από αφόρτιστο Τέσλα και απλά η διαφορά τους από τα λεωφορεία και τα τρόλει είναι ότι δεν σταματάνε στις στάσεις...
Οσοι θέλουν να έχουν 2λτ κατανάλωση, οι υπόλοιποι που είμαστε ΟΚ με το 4αρι πάμε πιο γρήγορα από ο,τιδήποτε άλλο στον δρόμο!!
-
Για παράδειγμα τώρα που κρύωσε ο καιρός σε κίνηση σε πόλη με μωτ 22 χαω, έχω 6,4-6,5 κατανάλωση, ενώ πριν το κρύο ήμουν στο 5,7-5,8.
Έχεις δίκιο, έτσι εξηγούνται κάποιες έντονες διακυμάνσεις που βλέπω στην κατανάλωση. Οι υψηλότερες καταναλώσεις ήταν σαφώς σε ταξίδι με θερμοκρασίες λίγο κάτω από το μηδέν αλλά το απέδιδα σε διαφορετική οδήγηση γιατί εννοείται οτι ακόμα ψάχνομαι. Δεν περίμενα τέτοια διαφορά.
Παίζω επίσης και με τις αλλαγές των ταχυτήτων. Αισθάνομαι ότι κατά την επιτάχυνση, η ένδειξη στον πίνακα οργάνων για αλλαγή έρχεται νωρίς. Δεν νοιώθω να γεμίζουν καλά οι ταχύτητες όταν ακολουθώ τις υποδείξεις. -
Παίζω επίσης και με τις αλλαγές των ταχυτήτων. Αισθάνομαι ότι κατά την επιτάχυνση, η ένδειξη στον πίνακα οργάνων για αλλαγή έρχεται νωρίς. Δεν νοιώθω να γεμίζουν καλά οι ταχύτητες όταν ακολουθώ τις υποδείξεις.
Αν δεν είχες ξανά πετρέλαιο, σίγουρα "αργείς" να ανεβάσεις ταχύτητα, κι ακόμη και οι βενζινοκίνητοι που οδηγούν πρώτη φορά τουρμπάκι κάνουν το ίδιο.
Ακολούθησε την υπόδειξη εφόσον είναι διαθέσιμη, μέχρι να το συνηθίσεις, υπάρχει απόθεμα ροπής, δεν θα σε κρεμάσει.
Εγώ δεν ασχολούμαι λόγω αυτόματου, και γι αυτό έγραφα πως σύγχρονο αυτόματο πολλών σχέσεων ίσως "κάνει κι οικονομία" αντί να καίει παραπάνω, σε σχέση με χειροκίνητο που δεν βρίσκεται διαρκώς στην ιδανική σχέση. -
Οσοι θέλουν να έχουν 2λτ κατανάλωση, οι υπόλοιποι που είμαστε ΟΚ με το 4αρι πάμε πιο γρήγορα από ο,τιδήποτε άλλο στον δρόμο!!
Οτιδήποτε άλλο, αρκεί μέσα το ταμπελάκι να γράφει, θέσεις καθημένων 28, ορθίων 72...
-
Αχαχαχα!! Ρε συ δεν ειναι θέμα κηδείας αλλά λογικής. Στερείται κάθε λογική να βλέπεις π.χ. κόκκινο φανάρι και να πατάς γκάζι με φρένο ταιλευταία στιγμή ή να ξεκινάς με τέρμα (σχεδόν γκάζι) όταν μπροστά σε 50 μέτρα έχει κίνηση, ενώ μπορείς να κινηθείς τελείως ηλεκτρικά σε αυτή την απόσταση. ή να έχει τον αυτόματο κλιματισμό στους 26oC αντί για 22....όταν έξω έχει 5oC, το ίδιο πράγμα είναι στην ουσία.
ΟΚ, για όλα τα άλλα συμφωνώ μαζί σου, αλλά για τον κλιματισμό όχι. Το καλοκαίρι πάντα στο Low!
Όχι κρουζερ μου, οι αστοί ήταν οι πλούσιοι, που πήγαιναν κι αυτοί γκιλοτίνα, μαζί με τους γαλαζοαίματους και τους ευγενείς. Οι ποπολάροι επαναστάτες τους έστελναν εκεί. Μέχρι που άρχισαν να στέλνουν και δικούς τους...
-
ΟΚ, για όλα τα άλλα συμφωνώ μαζί σου, αλλά για τον κλιματισμό όχι. Το καλοκαίρι πάντα στο Low!
Δεν το έγραψα σωστά, μιλάω για χειμώνα...αντί να το εχει 22 το έχει 26, χωρίς διαφορά στο αποτέλεσμα. Γενικά δεν έχει καμία επαφή με το πως λειτουργεί το αυτοκίνητο και πως να κινηθεί οικονομικά με ίδιες ακριβώς ταχύτητες. Στα πιο παλιά μη-υβριδικά αμάξια μας ήταν ακόαμ πιο τραγικό, πήγαινε π.χ. στην Α.Ο με 5η αντί για 6η γιατι δεν το θυμόταν οτι έχει 6 σχέσεις και δεν την ενοχλούσε ο θόρυβος από τις υψηλότερες στροφές...χαχαχα!!
-
Όχι κρουζερ μου, οι αστοί ήταν οι πλούσιοι, που πήγαιναν κι αυτοί γκιλοτίνα, μαζί με τους γαλαζοαίματους και τους ευγενείς. Οι ποπολάροι επαναστάτες τους έστελναν εκεί. Μέχρι που άρχισαν να στέλνουν και δικούς τους...
Αυτά τα έγραφε η Μεγάλη Σοβιετική Εγκυκλοπαίδεια, μόνο...
-
Τελικά για την 18αρα δίνει 2.1 bar μπρος/πίσω και 2.5/2.7bar σε πλήρες φορτίο αν κατάλαβα καλά από το logo. Λογικά όλες οι εκδόσεις θα έχουν ένδειξη στο καντράν όταν πέσει η πίεση.
Είμαι στα 2000km και τώρα στα τελευταία 300km ο βενζινοκινητήρας ξαφνικά ζωντάνεψε. Μου κάνει εντύπωση γιατί τόσο καιρό ήταν κάπως ψόφιο στις μεσαίες και έχει αλλάξει εντελως συμπεριφορά στο άμεσο τράβηγμα αν το ζητήσεις. Η μέση κατανάλωση είναι στα 6.7lt/100 χωρίς κανένα συμβιβασμό στα ταξίδια (120-160 σταθερά το πηγαίνω). Εντός πόλης εμπνέει για τέρμα ομαλή οδήγηση…. μέχρι και το πως φρενάρει είναι απόλαυση…. δεν ακούγεται/τρίζει το παραμικρό.
2 αρνητικά έχω να σημειώσω. Το πρώτο είναι άνευ σημασίας και αφορά την εφαρμογή του κινητού που κάθε φορά που βάζεις μπροστά σου πετάει μήνυμα για allow connect. ΕΛΕΟΣ! Δεύτερο αρνητικό ο αεροδυναμικός θόρυβος μετά τα 120 (από τους καθρέπτες μάλλον) που χαλάει την απόλυτη απομόνωση. Δεν είναι κάτι ενοχλητικό αλλά όταν το συγκεκριμένο αυτοκίνητο σου δίνει το απόλυτο μέχρι τα 120 μετά κάπως σου την σπάει…..
Επίσης δεν έχω δώσει σημασία και δεν θυμάμαι τι έγραφε. Κάποιες φορές το infotainment μου είχε πετάξει ένα κόκκινο τρίγωνο
-
Το κόκκινο τρίγωνο είναι το αυτόματο φρενάρισμα όταν πλησιάσεις κοντά σε αυτοκίνητο πρώτο σου βγάζει το κόκκινο τρίγωνο ότι είσαι κοντά και σου γράφει αυτοκίνητο κοντά μετά σου φωνάζει και άμα δεν κάνεις τίποτα φρενάρει μπορείς να ρυθμίσεις την ευαισθησία σε τρεις θέσεις από το μενού
-
Χαιρετώ το forum. Χρονια πολλα με υγεια για ολους!
Εγινα και εγω κατοχος τον Οκτωβριο ενος καινουριου c4 εκδοση shine με αυτοματο. Το αγορασα καινουριο απο αθηνα απο επισημο γνωστο μαγαζι.
Το αμάξι είναι ουσιαστικά όπως το περίμενα έκτος από ένα σημαντικό πρόβλημα:
Από την αρχή ή από την πρώτη εβδομάδα, σε μικρες- μεσαιες κλισεις συμβαίνει να μην λειτουργεί το hill start assist οταν ειμαι σε ανηφορα με τον κινητηρα στο stop. Δλδ αφηνω το φρενο για να πατησω το γκαζι, παιρνει μπροστα ο κινητηρας, παει πισω το αμαζι οταν ειμαι σε ανηφορα, συμπλεκταρει και μετα κινηται προς τα μπροστα.
Αυτό συμβαίνει όχι σε πολύ μεγάλες κλίσεις αλλά σε μέτριες, τέτοιες ώστε να επιτρέπουν στο αυτοκίνητο να κινείται χοντρικά από 1- 40 εκατοστά προς τα πίσω. Έχει συμβεί να πάει και περισσότερο προς τα πίσω.
Το αποτέλεσμα είναι ότι όταν οδηγάς στην Αθήνα (πχ σε πολλά κομμάτια της μεσογειων), στην Καλλιρόης, σε οποιαδήποτε διασταύρωση είναι λίγο ανηφορική, το αμάξι κινείται σχεδόν πάντα προς τα πίσω.
Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι κάποιες φορες, στις κλίσεις που αναφέρω το hill start assist λειτουργει και 90 % δεν λειτουργει.
Τα συμπτώματα που λέω είναι όλα καταγεγραμμένα σε βίντεο τα οποία έχουν δει και παραλάβει στο συνεργείο.
Το συνεργείο που πήγα (επίσημο και γνωστό) δεν αναγνωρίζει το πρόβλημα, ο εγκέφαλος δεν βγάζει βλάβη, στην οθόνη δεν βγάζει βλάβη. Κατι δεδομένα που έστειλαν στην Γαλλία από μετρήσεις που πήραν μου είπαν ότι δεν έδειξαν τίποτα προβληματικό. (είμαι σίγουρος ότι τα πήραν χωρίς να παρουσιάζεται το πρόβλημα, δλδ σε σταση η σε κίνηση χωρίς κλιση, είτε αυτό απαιτούταν είτε όχι. Είχαν κάνει για να πάρουν τα δεδομένα νομιζω 2 χλμ και η μέση κατανάλωση ήταν πάνω από 20 λίτρα τα 100 χλμ. )
Θα ήθελα λοιπόν να σας ρωτήσω αν το δικό σας αμάξι έχει τέτοια συμπεριφορά. Και αν έχετε κάτι να προτείνετε μιας και το συνεργείο δεν αναγνωρίζει τίποτα από την στιγμή που η Γαλλία όπως που είπαν προφορικά δεν αναγνωρίζει τίποτα.
Σας ευχαριστώ
CITROEN C4 III mod 2021