-
@stefan147 said in CITROEN C4 III mod 2021:
@clockwork82 said in CITROEN C4 III mod 2021:
@super-t said in CITROEN C4 III mod 2021:
@clockwork82 said in CITROEN C4 III mod 2021:
Όπως «σβήνουν» τα diesel, σβήνουν και οι αμιγείς βενζίνες. Είναι το ίδιο ή και περισσότερο ρυπογόνες.
Μπορεί και να είναι. Ελέγχονται όμως πολύ πιο εύκολα σε σχέση με τα πετρέλαια για την ώρα.
Ελέγχονται μόνο με υβριδικό συνδυασμό.
Που και αυτό έχει ημερομηνία λήξης την έναρξη ισχύος του Euro7, με το οποιο πιθανότατα θα αποχαιρετήσουμε και τα υβριδικα (εκτός αν γίνουν ακόμα πιο ισχυρά τα ηλεκτρικά μέρη τους και ενεργοποιούνται ακόμα λιγότερο οι θερμικοί κινητήρες τους.)Γενικά είναι στη δύση της η εσωτερική καύση και τα υβριδικα συστήματα την κρατάνε με οξυγόνο στο κρεβάτι της εντατικής μέχρι να της τραβήξουν την πρίζα.
Το κακο είναι ότι θα βλέπουμε κινούμενες μηχανές καρκίνου για καμία 20ετια στις πόλεις.
Τάχα μας πειράζουν τα euro6 οχήματα ενω τα μισά οχήματα που κινούνται στους δρόμους μας σπέρνουν 10 αναπνευστικά προβλήματα ανα λεπτο.
Εγώ κινούμαι με μοτοσικλέτα εντός πόλης και ώρες ώρες ασφυκτιώ από τα euro μείον 6 που πετάνε θάνατο στα μούτρα μου…E καλά ας μην υπερβάλλουμε. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Τα ηλεκτρικά δηλαδή δεν επιβαρύνουν? Το ρεύμα που καίνε από τι είναι φτιαγμένο? Οι μπαταρίες τους?
Τα χουν βάλει όλοι με την αυτοκίνηση που ευθύνεται για ένα μικρό ποσοστό περιβαλλοντικής επιβάρυνσης και δεν ακούμε τίποτα για τους μεγάλους υπεύθυνους, τη βιομηχανία κτλ.
Όπως βλέπεις στον παρακάτω σύνδεσμο, η παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ τον Απρίλιο του 2002 είναι στο 57% του συνόλου του μείγματος.
https://www.admie.gr/sites/default/files/attached-files/type-file/2022/05/Energy_Report_202204_v1_gr.pdfΟπότε ΝΑΙ, τα ηλεκτρικά είναι ΠΟΛΥ πιο φιλικά στο περιβάλλον κατά τη χρήση τους.
Αλλά και 100% "βρώμικο" να ήταν το μείγμα ενέργειας, πάλι δεν θα είχαμε το φουγάρο του θερμοηλεκτρικού εργοστασίου στο άμεσο οικιστικό μας περιβάλλον, όπως γίνεται τώρα με τα θερμικά που εκπέμπουν εκεί που ζούμε, δηλαδή εντός των πόλεων σε απόσταση αναπνοής από τη μύτη και το στόμα μας.
Η κατασκευή και διαχείριση τέλους ζωής των μπαταριών είναι φυσικά ένα θέμα, αλλά ανακυκλώνονται ή/και επαναχρησιμοποιουνται (με ανακατασκευή στοιχείων) ολοένα και μεγαλύτερες ποσότητες. -
Μωρέ μια χαρά τα λένε τα reports και μακάρι οι ΑΠΕ να πάνε στο 100%. Το θέμα είναι ότι εάν οι ενέργειες περιοριστούν στην αυτοκίνηση που για κάποιο περίεργο λόγο είναι ο εύκολος στόχος, το συνολικό πρόβλημα παραμένει ή τέλος πάντων περιορίζεται ασήμαντα.
-
Δεν πάτε σε καμία άλλη παραλία, να συνεχίσετε τις αναλύσεις ?
Εδώ κύριοι έχουμε τα ντίζελ...
1005 χλμ με το αυτόματο ντίζελ αιρκρος, όλα πόλη με 25 χαω , με 115 ευρώ καθάρισες...
Και άσε τους άλλους να ψάχνουν για πρίζες και καλώδια...
Εκτός πόλης γύρω στα 80-85 ευρώ τα ίδια χλμ...
Να το κάνω ταξί να κονομήσω ?
Ετσι και αλλιώς έχει περισσότερους χώρους από τα Οκτάβια που κυκλοφορούν...
-
@criuser said in CITROEN C4 III mod 2021:
1005 χλμ με το αυτόματο ντίζελ αιρκρος, όλα πόλη με 25 χαω , με 115 ευρώ καθάρισες...
Εκτός πόλης γύρω στα 80-85 ευρώ τα ίδια χλμ...
Βασίλη, κόψε κάτι γιατί τα νούμερα δεν βγαίνουν...
Εκτός αν έχεις πάρει το πειραματικό C3 Aircross, υβριδικό με δεύτερο κινητήρα αντιύλης! -
Να στείλω τις αποδείξεις ?
Γέμισα, έβαλα ένα 20άρικο στα 730 χλμ, γιατί βάζω στην Αβιν κάθε Τετάρτη και δεν με έβγαζε και είχα διαδρομές και άλλα 20 στα 880 και σήμερα 75. Τιμή 1,77 σήμερα και 1,79-1,88 τα 2 εικοσάρικα αντίστοιχα.
Συνολικά έλεγε 5,9 ο μετρητής, 6,2 η αντλία. Βάλε την μέση γιατί θα κλέβουν και οι δύο.
-
@harisma23 said in CITROEN C4 III mod 2021:
Εκτός αν έχεις πάρει το πειραματικό C3 Aircross, υβριδικό με δεύτερο κινητήρα αντιύλης!
Είπαμε του Κρούζερ είναι ειδική έκδοση, by Macron....δεν καίει και δεν χαλάει ποτέ. Υπάρχει ειδκή γραμμή παραγωγής της PSA για τα αμάξια του Κρούζερ, του Μακρόν και μερικών άλλων επιφανών ανδρών. Γάτος και λοιποί παίρνουν από τον κουβά και ό,τι κάτσει!!
-
Να στείλω τις αποδείξεις ?
Γέμισα, έβαλα ένα 20άρικο στα 730 χλμ, γιατί βάζω στην Αβιν κάθε Τετάρτη και δεν με έβγαζε και είχα διαδρομές και άλλα 20 στα 880 και σήμερα 75. Τιμή 1,77 σήμερα και 1,79-1,88 τα 2 εικοσάρικα αντίστοιχα.
Συνολικά έλεγε 5,9 ο μετρητής, 6,2 η αντλία. Βάλε την μέση γιατί θα κλέβουν και οι δύο.
Ναι, αλλά με 25 χαω εντός πόλης, δεν έπρεπε να έχεις πραγματική μέση κατανάλωση 6 lt/100km, αλλά 7! Οπότε, μάλλον έχεις "ωραιοποιήσει" λίγο το σενάριο χρήσης, το οποίο δεν ήταν αποκλειστικά αστικό, όπως δήλωσες.
-
-
Γιατί να έχω 7 βρε Χάρη ?
Επειδή εσείς σας δώσαμε τον κινητήρα και τον χαλάσατε εκεί στην φόρντ ?Α ξέχασα έχετε 1 κ.εκ. λιγότερο...
-
Μήπως επειδή εσύ το έχεις πει σε μια στιγμή ειλικρίνειας; Ότι εντός αστικής κίνησης φτάνεις τα 7;
Ουπς, ξεχάστηκες;
-
-
@harisma23 said in CITROEN C4 III mod 2021:
Μήπως επειδή εσύ το έχεις πει σε μια στιγμή ειλικρίνειας; Ότι εντός αστικής κίνησης φτάνεις τα 7;
Ουπς, ξεχάστηκες;
Εντός αστικής κίνησης, έφτασα τα 7 αλλά για λίγα χλμ , τον χειμώνα που είχα καλοριφέρ και διαδρομές των 2-4 χλμ που δεν προλάβαινε να ζεσταθεί, ενώ η μωτ ήταν στα 19 χαω...
Τώρα που δεν έχω θέρμανση και οι διαδρομές είναι των 15 χλμ , η κατανάλωση έχει πέσει πολύ.
Εδώ το βενζίνη που έκανε διαδρομές των 20-30 χλμ μέσα σε αστικό περιβάλλον και είχε 7,5.
-
Εδώ το βενζίνη που έκανε διαδρομές των 20-30 χλμ μέσα σε αστικό περιβάλλον και είχε 7,5.
Μόνο το δικό σου πάλι!!! Όλα τα άλλα είναι στο 9+ για πλάκα. Εκτός εαν αστικές διαδρομές εννοείς χωρίς κίνηση σε μεγάλους δρόμους. Γιατί αλλιώς 30χλμ σε 3-4 ώρες με A/C το 10αρι το έχει για πλάκα!!
-
Φάνη 30 χλμ σε 3-4 ώρες είναι 7-10 χλμ την ώρα μωτ.
Αυτό δεν είναι κίνηση.
Είναι ακινησία..Πάντως σε ανάλογες διαδρομές τα παλιά βενζίνης που έχω είναι 10-11 λίτρα, οπότε καταλαβαίνουμε πόσο βελτιώθηκε η κατανάλωση μέσα σε 10-15 χρόνια.
-
Αυτό δεν είναι κίνηση.
Είναι ακινησία..Πάντως σε ανάλογες διαδρομές τα παλιά βενζίνης που έχω είναι 10-11 λίτρα, οπότε καταλαβαίνουμε πόσο βελτιώθηκε η κατανάλωση μέσα σε 10-15 χρόνια.
Αυτό ζούμε όσοι κινούμαστε Κηφισίας, Μεσογείων και Κηφισό καθημερινά. Να θές για 5χλμ στην Μεσογείων 1 ώρα! Εγώ πάντως με C3 auto 1.2 110 είχα μέση στο τεστ 9.1. Και όλα τα τεστ στο 8.5 το βγάζουν....είναι εξαιρετικό μοτέρ, αλλά καίει προφανώς όπως όλα. Για να καταλάβεις, και το Μιτο ντήζελ στο 7 ήταν σε εμένα μέση....γάτος ένα πράγμα!!
-
Ευτυχώς αυτό το αποφεύγω...
-
Σε μικρές διαδρομές μέχρι 3-4χλμ με κρύο κινητήρα και κρύο περιβάλλον ο 1.5 blue hdi ρουφάει μέχρι και 9λτ/100χλμ
Τώρα το καλοκαίρι θερμαίνεται αρκετά γρήγορα αλλά και πάλι οι μικρές διαδρομές δεν είναι το ιδανικό του σενάριο λειτουργίας.
Γενικά diesel = επαρχιακές και εθνικές
(Κάτοχος 308- 1.5- 130ps) -
Εκεί είμαστε από 4,5 -5,5 λίτρα και πάμε και αέρα....
Απλά αφήνουμε τα τέσλα να πάνε λίγο γρήγορα στην αρχή μέχρι το πρώτο ηλεκτράδικο...Μετά θα τους ξαναδούμε στο μεθεπόμενο, στην επιστροφή...
-
@fanis75 said in CITROEN C4 III mod 2021:
Αυτό δεν είναι κίνηση.
Αυτό ζούμε όσοι κινούμαστε Κηφισίας, Μεσογείων και Κηφισό καθημερινά. Να θές για 5χλμ στην Μεσογείων 1 ώρα! Εγώ πάντως με C3 auto 1.2 110 είχα μέση στο τεστ 9.1. Και όλα τα τεστ στο 8.5 το βγάζουν....είναι εξαιρετικό μοτέρ, αλλά καίει προφανώς όπως όλα. Για να καταλάβεις, και το Μιτο ντήζελ στο 7 ήταν σε εμένα μέση....γάτος ένα πράγμα!!
Εγω έχω τον κηφισό καθημερινά, αλλά φεύγω πιο νωρίς για να μην το περάσω αυτό το μαρτύριο. Εχει κίνηση αλλά όχι αυτό το πράγμα της ακινητοποιησης που περιγράφεις.
Αν φύγω 20-30 λεπτά πιο μετά από ότι φεύγω ισχύει και στον κηφισό αυτό που λες
ΥΓ έχω το μαρτύριο του ξυπνήματος νωρίς αλλά είναι λιγότερο επώδυνο από το σταματα ξεκίνα ακινητοποιημένος μόνιμα
-
Λέτε ο,τι θέλετε, αλλά όσον αφορά στη σπαγγοραφή, εμένα και τον Κρούζερ δεν θα μας κάνετε μαγκιές, νομίζω το αποδείξαμε και κατά την αγοραπωλησία του οχήματος...
Ακολουθούν στατιστικά...
Να σημειώσω ως γνωστόν πως μένω Βόλο, και απ το χειμώνα και μετά κάνω κάθε μέρα το τρίγωνο Ν.Ιωνια-Καραγατς-Παραλια (2χλμ εκαστο) δηλαδή κινούμαι μέσα στη πόλη περισσότερο απ ότι θα ήθελα, με καμιά βόλτα στα κοντινά χωριά άπαξ εβδομαδιαία ή πιο αραιά, σπανιότατα εκτός νομού (δηλαδή πάνω από 40χλμ).Ο Κρούζερ πιστεύω με ευχαριστεί κάθε φορά που πάει πρατήριο, που τον προετρεψα για 1.5HDi. Αν δεν μας τύχει κανένα adblue στο μέλλον, έχουμε τινάξει τη μπάνκα...
Το 2021 έκανα ταξιδάκια κι εκδρομές που και που και τείνει στα 5λτ η καταναλωση.
Φέτος είναι επί το πλείστον στην πόλη και πέρασε τα 6λτ η μέση.
Οι τιμές καυσίμου είναι με αρκετά συχνή ενημέρωση σε πραγματική τιμή λίτρου.Σκέφτομαι πως ίσως ο συνδυασμός ΕΑΤ6 με τη ντιζελοροπη φέρνει αυτά τα αποτελέσματα, ίσως πιο οικονομικό κι απ το χειροκίνητο, καθώς στην πράξη κανένας δεν αλλάζει τόσο "συχνά" σχέση συνεχώς στο χειροκίνητο...
CITROEN C4 III mod 2021