-
@storm said in Παρατημένο αυτοκίνητο σε πυλωτή. Ποιος μπορεί να το πάρει; :
Η θεωρία και τα χαρτιά πολλά μπορούν να λένε. Στην πράξη όμως...εδώ είναι Ελλάντα...και αν π.χ. μία πυλωτή έχει 10 θέσεις και κάποιοι βάζουν 2 ή 3 ή 4 αυτοκίνητα επειδή έτσι γουστάρουν ή επειδή έτσι τα κανόνισαν πριν 20 χρόνια μεταξύ τους, άντε να βγάλει άκρη κάποιος "ξεκάρφωτος" είτε ενοικιαστής, είτε νέος ιδιοκτήτης.
Δεν είναι έτσι! Η "θεωρία" και τα "χαρτιά" λένε τα πάντα στο 99% των περιπτώσεων. Όταν δεν υπάρχουν αυτά δημιουργείται το πρόβλημα...
-
@k-m said in Παρατημένο αυτοκίνητο σε πυλωτή. Ποιος μπορεί να το πάρει; :
@tgd said in Παρατημένο αυτοκίνητο σε πυλωτή. Ποιος μπορεί να το πάρει; :
Σε πολυκατοικία με 7 θέσεις και 9 διαμερίσματα, που τα 7 είχαν αποκλειστική χρήση και τα 2 οχι, πήγαν οι 2 στο δικαστήριο που ακύρωσε την αποκλειστική χρήση όλων και έβγαλε απόφαση για κυκλική χρήση και των 9 ανά μήνα. Κάθε μήνα 2 έξω.
Αυτό μου φαίνεται κουφό, γιατί αγοράζοντας το διαμέρισμα αποδέχεσαι και την ΣΟΙ.
Το κουφο ειναι οτι καποιος "πουλαει" κοινοχρηστο χώρο (ή ημιυπαίθριους κτλ)
Το έσκισες!
Κανείς δεν πουλάει κοινόχρηστο χώρο! Πουλάει διαμέρισμα με αποκλειστική χρήση χώρου στάθμευσης στον ακάλυπτο ή την pilotis.
Επίσης καλά κάνει και πουλάει ημιυπαίθριο χώρο, αφού ανήκει στο διαμέρισμα. -
@harisma23 said in Παρατημένο αυτοκίνητο σε πυλωτή. Ποιος μπορεί να το πάρει; :
@tgd said in Παρατημένο αυτοκίνητο σε πυλωτή. Ποιος μπορεί να το πάρει; :
Σε πολυκατοικία με 7 θέσεις και 9 διαμερίσματα, που τα 7 είχαν αποκλειστική χρήση και τα 2 οχι, πήγαν οι 2 στο δικαστήριο που ακύρωσε την αποκλειστική χρήση όλων και έβγαλε απόφαση για κυκλική χρήση και των 9 ανά μήνα. Κάθε μήνα 2 έξω.
Αυτό μου φαίνεται κουφό, γιατί αγοράζοντας το διαμέρισμα αποδέχεσαι και την ΣΟΙ.
Το κουφο ειναι οτι καποιος "πουλαει" κοινοχρηστο χώρο (ή ημιυπαίθριους κτλ)
Το έσκισες!
Κανείς δεν πουλάει κοινόχρηστο χώρο! Πουλάει διαμέρισμα με αποκλειστική χρήση χώρου στάθμευσης στον ακάλυπτο ή την pilotis.
Επίσης καλά κάνει και πουλάει ημιυπαίθριο χώρο, αφού ανήκει στο διαμέρισμα.πουλάει χτισμένο ημιυπαίθριο. αυτο ενοουσα. αν ηταν ανοιχτος δεν θα υπηρχε θεμα.
και το πρωτο πουλαει ήταν σε "".στη συγκεκριμένη απόφαση δεν ξερω ποια ηταν τα επιχειρήματα των 2, παντως το δικαστηριο ακυρωσε την αποκληστικη χρηση της πιλοτης/αυλής και εδωσε ισα δικαιωματα σε ολους.
-
Μα έχει καμιά σχέση η χαρτούρα, με την κουλτούρα των κατοίκων μίας πολυκατοικίας; Καμιά απολύτως.
Αν κάποιος μπλέξει με αυτά τα θέματα, είτε έχει χαρτιά, είτε όχι τον ήπιε. Τον ρούφηξε.
Τελεία και παύλα. Τα υπόλοιπα εγώ τα θεωρώ, καλύτερα να μην γράψω τι τα θεωρώ. -
Ψίι, ψι, ψι, ψιι... να βγει να μας πει για τους Εργολάβοι...
-
Το πρόβλημα δημιουργείται γιατί η έννοια "αποκλειστική χρήση κοινόχρηστου χώρου" είναι "διφορούμενη" . Είναι ένα κατασκεύασμα έτσι ώστε να προλαμβάνονται διαμάχες. Ο κοινόχρηστος χώρος ανήκει κατά αναλογία των ποσοστών της σύστασης σε όλους. Εκεί κάπου ήρθε η έννοια της αποκλειστικής χρήσης για να λύνονται τα προβλήματα, οριοθετώντας ποσοστά συγκυριότητας σε κοινόχρηστες επιφάνειες , το οποίο ως πράξη είναι αντίθετη στη λογική του κοινόχρηστου χώρου και της ίδιας της λογικής των οριζοντίων. Παλεύουμε να βάλουμε πρακτικές καθέτων σε οριζόντιες....
Στην πράξη, όπως τα λέει ο Χάρης είναι , με τα χρόνια αυτή η φόρμουλα της αποκλειστικής χρήσης επικράτησε και εφόσον αναφέρεται ρητά στα συμβόλαια και στα σχέδια, δεν υπάρχει κάποιο θέμα. Παρακολούθημα ( ανοικτή θέση) δε πωλείται ξεχωριστά ούτε θα έπρεπε να ενοικιάζεται ανεξάρτητα.
Για το παράδειγμα που αναφέρθηκε ότι σε πολυκατοικία 9 διαμερισμάτων είχαν τα 7 θέση αποκλειστικής χρήσης και έτσι το δικαστήριο τους ανάγκασε σε κυκλική εναλλαγή των θέσεων σε όλους έχει λογική. Αν δεν υπήρχαν τραγικές διαφορές στα ποσοστά συγκυριότητας , τότε οι 2 που δεν είχαν θέση "αδικήθηκαν" καθώς τα ποσοστά τους επί των κοινοχρήστων δεν μετουσιώθηκαν σε δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης. Κοινώς αυτοί οι δύο έμειναν στην απέξω σε χώρο στον οποίο έχουν συγκυριότητα, Θα μου πεις αν δεν έφταναν; ε δε γίνεται έχει δικαιώματα και το ποσοστό αυτών, κάτι έπρεπε να γίνει. Θα μου πεις το αποδέχτηκαν όταν το υπέγραψαν , εδώ δεν ξέρω τι γίνεται , είναι θέματα δικηγόρων.
Παρόμοια έχω δεί αποφάσεις δικαστηρίων για τις ταράτσες, όπου ο αντιπαροχάς απαγόρευε την πρόσβαση είτε με τη δικαιολογία της ιδιοκτησίας του υψούν είτε με δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης όλου του δώματος.
-
Άρα καταλήγουμε ότι ο κάθε ένας κάνει ότι θέλει! Προφορικές συμφωνίες να βολέψουμε τον άπαυτο μας και οι υπόλοιποι να πληρώνουν κοινόχρηστα για να φωτίζεται και να καθαρίζεται η πιλοτή και να παρκάρουν εξω! Αλλιώς να πληρώσουν δικηγόρο για να κάνουν μια τρύπα στο νερο!
-
Καλώς ήλθες στον μαγικό κόσμο των κοινοβίων...
-
Μονοκατοικία και άγιος ο θεός
-
Ο Χάρης σας είπε κάποια πράγματα, αλλά τα προσπεράσατε.
Από την αρχή λοιπόν.
Ο νόμος για τα γκαράζ είναι του 1981.
Μέχρι τότε δεν υπήρχε υποχρέωση για γκαράζ.
Αρα θέσεις στάθμευσης σε πιλοτή κτιρίου με άδεια πριν το 1981, ΔΕΝ προβλέπει υποχρεωτικά γκαράζ, αλλά υπάρχουν συμφωνίες, είτε γραπτές, είτε προφορικές.
Εδώ να σημειώσω ότι νομικά η σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας είναι ένα συμφωνητικό πολύ ισχυρό, όπως και ο κανονισμός και τα δικαστήρια κακώς ΠΟΛΥ κακώς εμπλέκονται στις συμφωνίες αυτές.
Εχω ένα οικόπεδο, θα φτιάξω μέσα κάτι σπίτια και ορίζω πως θέλω να είναι οι λειτουργίες και οι χρήσεις αυτών των σπιτιών, εφ΄ όσον βέβαια δεν απαγορεύονται από τους όρους δόμησης της περιοχής.
Οσοι αγοράζουν, στο συμβόλαιο ΠΡΟΣΧΩΡΟΥΝ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ στην σύσταση. Αρα το ότι πάνε σε δικαστήρια, είναι για μένα παράνομο.
Η σύσταση μπορεί να αλλάξει με ομοφωνία των ενοίκων.
Παλαιότερα οι θέσεις στάθμευσης της πιλοτίς πωλούντο σαν οριζόντιες ιδιοκτησίες.
Μετά είπαν οι στεδες ότι μόνο αποκλειστική χρήση μπορεί να υπάρξει.
Γενικά οι στεδες, βγάζουν πολύ συχνά αντικρουόμενες αποφάσεις.
Ανθρωποι είναι, λάθη κάνουν, συχνά έχουν και προσωπικά συμφέροντα, ή γνωστών και φίλων, που επηρεάζουν την συνείδηση τους. Διότι πάντα κατά συνείδηση αποφασίζουν ....Ο νόμος για τα γκαράζ, λέει πόσες θέσεις πρέπει να έχει ένα νέο κτίριο, ή μία μεγάλη προσθήκη. Αυτές μπορούν να είναι υπόγειες, οπότε είναι οριζόντιες ιδιοκτησίες, μέχρι το 2012, κλειστές ισόγειες, που είναι σαν τις υπόγειες και ανοικτές ή στεγασμένες στο ισόγειο, που είναι αποκλειστικές χρήσεις.
Το πως θα μοιραστούν , γενικά ορίζεται σε κάποιες περιπτώσεις μία ανά διαμέρισμα, αλλά όχι πάντα, γιατί πλέον υπάρχουν και τοπικοί κανονισμοί.
Τώρα το τι γίνεται στην πράξη, είναι θέμα ενοίκων. Υπάρχουν πάντα οι περίεργοι , που βάζουν περισσότερα αμάξια, ή κλείνουν άλλους.
Αυτά δεν προβλέπονται και λύνονται εντός των σχέσεων γειτονίας.
-
Τα μισά καταλαβα ετσι όπως τα λες. Προτιμώ τον άλλον τον περίεργο.
-
Εγώ πάλι μια χαρά ξεκάθαρα το διαβάζω το παραπάνω.
Το θέμα είναι ότι ο ενοικιαστής δε μπορεί να κάνει κάτι, αλλά να απαιτήσει από τον ιδιοκτήτη. Αυτό μου φαίνεται λογικό δλδ. -
το εχει κανει καταλαβαίνω
Ο διαχειριστής και ο ιδιοκτητης του διαμερίσματος μου του έχουν πει επανηλειμμένα να το μετακινήσει, αλλά αυτός αρνείτε..
Δεν ξερω αν μπορει με καποια γενικη συνελευση παρθει αποφαση απομάκρυνσης του οχηματος (να βγει στο δρομο με εξοδα της διαχείρισης που έχει λογικα αρμοδιότητα στο χωρο).
-
Τώρα που το λες, μιας και είναι κοινόχρηστος χώρος, αν κάνεις μια έκτακτη γενική συνέλευση και αποφασιστεί να το σουτάρουν, τι άλλο μπορεί να κάνει από το να το πάρει;
Υποθέτω δεν θα έχει πινακίδες. Εγώ θα το έσπρωχνα έξω και τηλ. στο δήμο. Μη σου πω το έσπρωχνα να κλείσω την είσοδο της πυλωτής και καλώ αστυνομία ότι ενοχλεί και το σηκώνουν με γερανό και άντε να βγάλει άκρη ο άλλος. -
@lap said in Παρατημένο αυτοκίνητο σε πυλωτή. Ποιος μπορεί να το πάρει; :
Γράφει τι λένε τα χαρτιά και οι νόμοι. Αυτά όμως μικρή σημασία έχουν, γιατί άλλα γίνονται στην πράξη και στην καθημερινότητα.
Γιατί π.χ. και στην ΛΕΑ απαγορεύεται να οδηγεί κάποιος, αλλά οδηγούν αέρα-πατέρα.
-
Γράφει τι λένε τα χαρτιά και οι νόμοι. Αυτά όμως μικρή σημασία έχουν, γιατί άλλα γίνονται στην πράξη και στην καθημερινότητα.
Γιατί π.χ. και στην ΛΕΑ απαγορεύεται να οδηγεί κάποιος, αλλά οδηγούν αέρα-πατέρα.
Αυτά δηλαδή τώρα είναι επιχειρήματα για την ασημαντότητα των "χαρτιών" και των νόμων; Δηλαδή προτείνεις να μην υπάρχουν "χαρτιά" για τις θέσεις στάθμευσης ή νόμοι για τη ΛΕΑ, επειδή κάποιοι δεν συμορφώνονται;
Πάντα θα υπάρχουν παραβατικές συμπεριφορές! Όσο υπάρχουν τέτοιες, θα υπάρχουν και τα αντίστοιχα έννομα μέσα για τη αντιμετώπιση τους.
Σοβαρευτείτε!
-
@xenos said in Παρατημένο αυτοκίνητο σε πυλωτή. Ποιος μπορεί να το πάρει; :
Το θέμα είναι ότι ο ενοικιαστής δε μπορεί να κάνει κάτι, αλλά να απαιτήσει από τον ιδιοκτήτη.
Να βάλουν δικηγόρο. Να πάνε στα δικαστήρια.
Να κινείται και η αγορά.
Άνεργοι να μείνουν οι δικηγόροι; ε;;; ε;;;Αμ πως...
-
@xenos said in Παρατημένο αυτοκίνητο σε πυλωτή. Ποιος μπορεί να το πάρει; :
Το θέμα είναι ότι ο ενοικιαστής δε μπορεί να κάνει κάτι, αλλά να απαιτήσει από τον ιδιοκτήτη.
Να βάλουν δικηγόρο. Να πάνε στα δικαστήρια.
Να κινείται και η αγορά.
Άνεργοι να μείνουν οι δικηγόροι; ε;;; ε;;;Αμ πως...
μπραβο μια φορα τη βδομαδα να τον δερνει και να του λεει "ξες εσυ"
-
Τα άλλα μισά τα καταλαβαίνεις άμα πας σε μηχανικό και πληρώσεις αναλόγως...
-
Υπαρχει εαν Κορολλα του 92-94 παρατημενο σε εναν κηπο. Πως γινεται να το ξεφορτωθουμε; Μεταβιβαση μπορει να γινει; Λογικα εχουν κατατεθει πινακιδες εδω και χρονια. Αυτα τα αυτοκινητα κυκλοφορουν ακομα στον δρομο αλλα δεν ξερω τι χρειαζεται αυτο και αν μπορει να κινηθει παλι. Καμμια ιδεα?
Παρατημένο αυτοκίνητο σε πυλωτή. Ποιος μπορεί να το πάρει;