-
Καλησπέρα παίδες. Η ερώτησή μου είναι η εξής. Έχω στην πυλωτή μου ένα Suzuki Swift παλιό (δεν ξέρω του πότε). Ήταν του παππού μου. Ο παππούς είχε καταθέσει πινακίδες κλπ και το αυτοκίνητο ήταν σε ακινησία. Ο παππούς μετά πέθανε (αποδοχή κληρονομιάς δεν έχει γίνει απο τον πατέρα μου) και τώρα το αυτοκίνητο κάθεται και ρημάζει και πιάνει και μια έξτρα θέση στην πυλωτή. Όλους όσους έχω πάρει τηλ να ρώτησω, θέλουν χαρτιά κλπ. Χαρτιά δεν υπάρχουν πουθενά. Ξέρετε κάποιον που μπορώ να φωνάξω για να έρθει να το μαζέψει;
-
Καλησπέρα παίδες. Η ερώτησή μου είναι η εξής. Έχω στην πυλωτή μου ένα Suzuki Swift παλιό (δεν ξέρω του πότε). Ήταν του παππού μου. Ο παππούς είχε καταθέσει πινακίδες κλπ και το αυτοκίνητο ήταν σε ακινησία. Ο παππούς μετά πέθανε (αποδοχή κληρονομιάς δεν έχει γίνει απο τον πατέρα μου) και τώρα το αυτοκίνητο κάθεται και ρημάζει και πιάνει και μια έξτρα θέση στην πυλωτή. Όλους όσους έχω πάρει τηλ να ρώτησω, θέλουν χαρτιά κλπ. Χαρτιά δεν υπάρχουν πουθενά. Ξέρετε κάποιον που μπορώ να φωνάξω για να έρθει να το μαζέψει;
-
Εφόσον υπάρχει θέμα με τα χαρτιά του και δεν μπορείς να το δώσεις για ανακύκλωση, εγώ στη θέση σου θα το τσουλούσα εκτός πυλωτής και θα το πάρκαρα στο δρόμο. Μετά θα έπαιρνα τηλέφωνο στο δήμο και θα έλεγα ότι έξω από το σπίτι μου υπάρχει ένα παρατημένο αυτοκίνητο αγνώστου ιδιοκτήτη, χωρίς πινακίδες. Θα περνούσαν οι άνθρωποι του δήμου, θα κολλούσαν το σχετικό αυτοκόλλητο και μετά την πάροδο 2-3 μηνών θα ξαναπερνούσαν (θεωρητικά) για να το μαζέψουν.
Αυτό βέβαια δεν λύνει τα κληρονομικά - ιδιοκτησιακά θέματα...
-
Ο πρώτος Ρομά που θα βρεις!
-
Για κάνε μια ερώτηση στην εφορία, στην αστυνομία και γενικά σε υπηρεσίες, να πάρεις υπεύθυνες απαντήσεις. Αν ο παππούς είχε καταθέσει πινακίδες, κάπου θα υπάρχουν δε μπορεί να άνοιξε η γη και να τα κατάπιε. Αλλά και να μην βρεθούν κάποιος τρόπος, νόμιμος θα υπάρχει. Παράνομοι τρόπους θα βρεις αρκετούς...
-
Αυτό πάντως που πρότεινα εγώ, δεν είναι παράνομο, αλλά 'ελιγμός' στα πλαίσια του νόμου.
-
Εφόσον υπάρχει θέμα με τα χαρτιά του και δεν μπορείς να το δώσεις για ανακύκλωση, εγώ στη θέση σου θα το τσουλούσα εκτός πυλωτής και θα το πάρκαρα στο δρόμο. Μετά θα έπαιρνα τηλέφωνο στο δήμο και θα έλεγα ότι έξω από το σπίτι μου υπάρχει ένα παρατημένο αυτοκίνητο αγνώστου ιδιοκτήτη, χωρίς πινακίδες. Θα περνούσαν οι άνθρωποι του δήμου, θα κολλούσαν το σχετικό αυτοκόλλητο και μετά την πάροδο 2-3 μηνών θα ξαναπερνούσαν (θεωρητικά) για να το μαζέψουν.
Αυτό ακριβώς! Νόμιμο είναι, απλά το ξεχνάς το αμάξι μετά.
-
Από τη στιγμή που δεν έχει γίνει αποδοχή κληρονομιάς το αυτοκίνητο θα πρέπει να ανήκει στον ΟΔΔΥ. Με αυτούς έχεις μιλήσει;
-
Αποδοχή κληρονομιάς γίνεται αυτόματα από τους κληρονόμους , εξ αδιαθέτου σύμφωνα με τον νόμο περί διαδοχής .
Εκτός αν κάνουν επίσημα αποποίηση μέσα σε 4 μήνες από τον θάνατο .
Αρα το αυτοκίνητο ανήκει στον πατέρα σου , στα αδέρφια του αν έχει και στην γιαγιά σου αν ζει ακόμα ή ζούσε όταν πέθανε ο παππούς σου .
-
Αποδοχή κληρονομιάς γίνεται αυτόματα από τους κληρονόμους , εξ αδιαθέτου σύμφωνα με τον νόμο περί διαδοχής .
Εκτός αν κάνουν επίσημα αποποίηση μέσα σε 4 μήνες από τον θάνατο .
Αρα το αυτοκίνητο ανήκει στον πατέρα σου , στα αδέρφια του αν έχει και στην γιαγιά σου αν ζει ακόμα ή ζούσε όταν πέθανε ο παππούς σου .
...απο οταν μαθουν την επαγωγη = εκει πατανε οσοι το αμελησαν και μετα βλεπουν το χρεος ναρχεται: δεν ξερω ποτε πεθανε ο θειος μου
-
Αυτό το αν μάθουν την επαγωγή ελέγχεται νομικά και φορολογικά . Και προφανώς για τον πατέρα που έμενε στο ίδιο σπίτι δεν παίζει .
Αυτά μπορεί να παίξουν στα πρώτα ξαδέλφια του κληρονομούμενου και στα ανήψια του .
-
Αλήθεια σε περίπτωση θανάτου που η ιδιοκτησία του αυτοκινήτου μοιράζατε σε 2,3,4 κληρονόμους τι γίνεται? Ποιος παίρνει το αυτοκίνητο πχ αν το θέλουν και οι 3? με την άδεια κυκλοφορίας τι γίνεται?
-
Οποιος πληρώσει τους υπόλοιπους για τα μερίδια τους ...
-
η ερωτηση πηγαινει και στο διαδικαστικο. πχ πρεπει να αλλαξει η αδεια κυκλοφοριας και να βγει καινουργια με 3 ονοματα και μετα να πανε αυτοι σε συμβαιολογραφο για την πωληση και μετα να ξαναβγει αδεια κυκλοφοριας με 1 ιδιοκτητη?
-
Τα διαδικαστικά θέλουν διαδικαστικούς , δηλαδή δικηγόρους και δεν είμαι .
-
η ερωτηση πηγαινει και στο διαδικαστικο. πχ πρεπει να αλλαξει η αδεια κυκλοφοριας και να βγει καινουργια με 3 ονοματα και μετα να πανε αυτοι σε συμβαιολογραφο για την πωληση και μετα να ξαναβγει αδεια κυκλοφοριας με 1 ιδιοκτητη?
Νομίζω ότι αφού τα βρουν μεταξύ τους οι '3', οι 2 πλέον κάνουν υπεύθυνες δηλώσεις ότι δεν επιθυμούν την κατοχή τους και την παραχωρούν στον 3ο. Ο 3ος τότε με τις δηλώσεις, αποδοχές, κλπ κλπ, πάει και κάνει τη μεταβίβαση στο όνομα του. Ένας να διαφωνεί όμως, μένουν όλα....
-
Αυτό πάντως που πρότεινα εγώ, δεν είναι παράνομο, αλλά 'ελιγμός' στα πλαίσια του νόμου.
Νομίζω το νομιμότερο για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Όταν δεν γίνεται αποδοχή κληρονομιάς, τα όποια περιουσιακά στοιχεία πηγαίνουν σε πιστωτές αν χρεωστούσε ο θανόντας ή στο κράτος. Λόγω των γραφειοκρατικών καταστάσεων στην Ελλάδα μπορεί μέχρι να βρεθεί ποιος θα το πάρει το αυτοκίνητο να έχει σκορπίσει. Οπότε πήγαινέ το σε κάποιο μέρος και πάρε τηλ στον δήμο να το μαζέψουν.
-
Τι γίνεται αν ο προηγούμενος ιδιοκτήτης έχει αφήσει ακινητοποιημένο αυτοκίνητο και σαράβαλο σε πυλωτή; Το αυτοκίνητο έχει πινακίδες και ο ιδιοκτήτης χρεώνεται κανονικά τα τέλη εδώ και μια 20ετία. Μου λέει ότι έχει την πρόθεση να το πάρει αλλά δεν μπορεί γιατί έχει χάσει την άδεια κυκλοφορίας. Βασικά πιστεύω ότι με δουλεύει ότι θα βρει τρόπο να το πάρει γιατί το ζόρι το τραβάω εγώ. Μου δεσμεύει θέση στην πυλωτή της οποίας έχω αποκλειστική χρήση και δημιουργούνται προστριβές με τους γείτονες επίσης που το θεωρούν εστία μόλυνσης χωρίς να έχουν άδικο. Τι μπορώ να κάνω δεδομένου ότι ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου είναι συγγενής μου και δεν θέλω να τον καταγγείλω στις αρχές ή να του κάνω αγωγή ή οποία θα είναι έτσι κι αλλιώς χρονοβόρα;
-
Φυσικά κωλυσιεργεί. Μπορεί να πάει στο μηχανογραφικό να δηλώσει απώλεια της άδειας και να βγάλει καινούργια. Ειδικά αφού πληρώνει τέλη τόσα χρόνια δεν θα είναι τόσο δύσκολο. Σε μια μέρα έχει ξεμπερδέψει.
Αλλά πρακτικά ο μόνος τρόπος να τον διώξεις είναι να επικαλεστείς την αποκλειστική χρήση της πυλωτής. Κι απ' ότι λες μάλλον δεν έχει πρόθεση να φύγει.
-
Τι γίνεται αν ο προηγούμενος ιδιοκτήτης έχει αφήσει ακινητοποιημένο αυτοκίνητο και σαράβαλο σε πυλωτή; Το αυτοκίνητο έχει πινακίδες και ο ιδιοκτήτης χρεώνεται κανονικά τα τέλη εδώ και μια 20ετία. Μου λέει ότι έχει την πρόθεση να το πάρει αλλά δεν μπορεί γιατί έχει χάσει την άδεια κυκλοφορίας. Βασικά πιστεύω ότι με δουλεύει ότι θα βρει τρόπο να το πάρει γιατί το ζόρι το τραβάω εγώ. Μου δεσμεύει θέση στην πυλωτή της οποίας έχω αποκλειστική χρήση και δημιουργούνται προστριβές με τους γείτονες επίσης που το θεωρούν εστία μόλυνσης χωρίς να έχουν άδικο. Τι μπορώ να κάνω δεδομένου ότι ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου είναι συγγενής μου και δεν θέλω να τον καταγγείλω στις αρχές ή να του κάνω αγωγή ή οποία θα είναι έτσι κι αλλιώς χρονοβόρα;
Αν δώσεις περισσότερα στοιχεία μπορεί κάποιος από τους πτωματολάγνους του φόρουμ να ενδιαφερθεί για το τεφαρίκι και να έχουμε win win.
Παρατημένο αυτοκίνητο σε πυλωτή. Ποιος μπορεί να το πάρει;