-
@strom said in Cupra Formentor:
@netgeo said in Cupra Formentor:
@sabas_thess said in Cupra Formentor:
Ε πες μας ως τι σε χάλασε. Ή τέλος πάντων τι δεν σε ενθουσίασε και τι περίμενες από αυτό που δεν το έζησες.
ΥΓ: http://autoholix.com/2022/02/26/cupra-formentor-15-tsi-150-ps-dokimi-test-drive/
Τώρα έχω ένα Leon Mk3 1.4 οπότε το Formentor έρχεται σαν μια ανανέωση ας το πούμε, δεν περίμενα κάτι το πολύ διαφορετικό.
Δεν το οδήγησα για πολύ ώρα, θα προσπαθήσω να πάω πάλι την Δευτέρα. Με ενόχλησε ο θόρυβος που περνάει στην καμπίνα από τον κινητήρα, ίσως γιατί στο Λεον περνάνε και πολύ άλλοι θόρυβοι χαχαχχα.
Γκαζάκι δεν κατάλαβα και πολύ αλλά είχε και κίνηση. Δεν είδα δηλαδή τα + 30 άλογα των προδιαγραφών. Ανάρτηση όπως είπαν και άλλοι σφιχτή αλλά όχι δυσάρεστη σε καμια περίπτωση. Χαλί δεν ήταν, αλλά δεν κοπανάγε.
Είχε μόνο το χειροκίνητο να οδηγήσω το DSG θα του πηγαίνει καλύτερα πιστεύω.
Προσφορά που πηρα κλειδί 35κ με οροφή, ζάντες διχρωμες, αυτόματο και αισθητήρες, σε απλο λευκό. Η κάμερα 360 καταργήθηκε. Δεν έβαλα το πορτ μπαγκαζ θα το βάλω την Δευτέρα να δω πόσο πάει για 35,700 το κόβω.
Δηλαδή ξαναδιαβάζω το νούμερο και σκέφτομαι ότι το Λεον το πηρα 17,500 το 2013. Το ίδιο σουβλάκι δηλαδή με άλλη πίτα!!!!! Απλά επί 2.
Φίλε μου αφού έχεις φτάσει στα 35000, και αν σε βιάζεσαι γνωμη μου είναι να περιμένεις την tonale. Το ίδιο αμάξι είχαμε 1. 4 με 122 αλογα, το formentor είναι ίδιας εταιρίας, στην ουσία δεν αλλάζεις αμάξι σε σχέση με leon
-
@k-m said in Cupra Formentor:
Επίσης μου ειπε για το DSG οτι στην εκπαιδευση τους ειχαν ενημερωσει πως το 1500 είναι ξυρου και τα μεγαλυτερα υγρου, αλλα προς το παρον οτι 1500 εχουν ελέγξει με το πλαισιο ειναι υγρου.
Είτε δεν ξέρουν, είτε δεν θέλουν να πουλήσουν αν έχουν άλλες μάρκες που προωθούν.
Γιατί μια απλή ματιά στον κατάλογο των ανταλλακτικών,
θα επιβεβαίωνε πως όλα τα Formentor έχουν μόνο υγρού τύπου DSG
και συγκεκριμένα τα DQ381, DQ400E, DQ500 που είναι όλα υγρού τύπου.
Επί τη ευκαιρία
πριν μερικές βδομάδες είχα πετύχει ένα λευκό Formentor στο ΙΚΕΑ Αεροδρομίου Αθήνας απογευματινές ώρες
πραγματικά εντυπωσιακή αύρα και πολύ ξεχωριστό αυτοκίνητο.
Ήρθε πάρκαρε παραδίπλα, και δημιουργούσε αίσθηση. -
@cholo said in Cupra Formentor:
@k-m said in Cupra Formentor:
Επίσης μου ειπε για το DSG οτι στην εκπαιδευση τους ειχαν ενημερωσει πως το 1500 είναι ξυρου και τα μεγαλυτερα υγρου, αλλα προς το παρον οτι 1500 εχουν ελέγξει με το πλαισιο ειναι υγρου.
Είτε δεν ξέρουν, είτε δεν θέλουν να πουλήσουν αν έχουν άλλες μάρκες που προωθούν.
Γιατί μια απλή ματιά στον κατάλογο των ανταλλακτικών,
θα επιβεβαίωνε πως όλα τα Formentor έχουν μόνο υγρού τύπου DSG
και συγκεκριμένα τα DQ381, DQ400E, DQ500 που είναι όλα υγρού τύπου.
Επί τη ευκαιρία
πριν μερικές βδομάδες είχα πετύχει ένα λευκό Formentor στο ΙΚΕΑ Αεροδρομίου Αθήνας απογευματινές ώρες
πραγματικά εντυπωσιακή αύρα και πολύ ξεχωριστό αυτοκίνητο.
Ήρθε πάρκαρε παραδίπλα, και δημιουργούσε αίσθηση.Απ την πρώτη επίσκεψη στην Seat-Cupra Αργυρούπολης ο καλά ενημερωμένος πωλητής μου είπε για τους ενδιασμούς μου περί dsg οτι είναι υγρού τύπου και συνεπώς πολύ πιο ανθεκτικό .
-
-
@bouzou said in Cupra Formentor:
Απ την πρώτη επίσκεψη στην Seat-Cupra Αργυρούπολης ο καλά ενημερωμένος πωλητής μου είπε για τους ενδιασμούς μου περί dsg οτι είναι υγρού τύπου και συνεπώς πολύ πιο ανθεκτικό .
Ναι εξήγησα πόσο εύκολο είνα για ένα πωλητή-τεχνικό σύμβουλο να βρει την απάντηση στο ερώτημα που έκανε ο φίλος και πολλοί άλλοι θα είχαν κάνει πριν το φίλο.
Δε δικαιολογείται τόσο ανυπόστατη απάντηση για ένα επαγγελματία πωλήσεων,
στη χειρότερη πωλητής είσαι και λες αλήθεια δεν ξέρω, δεν απαντάς «το 1500άρι είναι ξηρό» (που δεν είναι).Και για εκείνους που τυχόν απασχόλησε η εικόνα περί ηχομόνωσης και τον ήχο της μηχανής,
θα φανεί παράξενο αλλά και εκεί κρατάτε ένα μικρό καλάθι πριν την εξαγωγή συμπερασμάτωνγιατί τα αυτοκίνητα αυτά έχουν ένα ηχείο που δημιουργεί τεχνητό ...θόρυβο (και καλά πιο σπορτίφ).
Δεν είναι ότι δεν έχει καλή ηχομόνωση,
είναι ότι ρυθμίζεται η ένταση της φασαρίας που παράγει το ηχείο.
-
Δε νομιζω οτι το soundactor λειτουργει στο normal mode. Τουλαχιστον στο δικο μου το cupra δουλευει μονο σε cupra mode. Επισης καμια σχεση ο ηχος που βγαζει αυτο με τους ηχους κυλησης, τους αεροδυναμικους θορυβους και γενικα το nvh. Ενας απο τους λογους και ισως ο βασικοτερος που γενικα τα seat/cupra ειναι φθηνοτερα απο τα αντιστοιχα φαουβε ή audi, ειναι οτι εχουν εκπτωσεις σε οτι αφορα τη βελτιωση του nvh τους. Γιατι κατα τα αλλα ειναι καρμπον. Αντε να πετυχεις και καμια πιο φθηνη μοκετα ή κανα πιο σκληρο πλαστικο στα σημεια.
-
Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι το sound actuator λειτουργεί με διαφορετική ένταση-χροιά στα διάφορα mode από το κανονικό ως το sport mode. Μπορείς να το απενεργοποιήσεις είτε στο mode με τα individual settings είτε μέσω obd είτε ...ξεκουμπώνοντάς το. Προφανές είναι ότι στο sport mode θα είναι πιο «επιθετικό».
Πολλοί το αποσυνδέεουν και απολαμβάνουν πιο φυσικούς ήχους και ήσυχη καμπίνα, κάτι που το αναφέρουν ακόμα και σε Porsche.Τώρα για το nvh, μην περιμένεις τρελές διαφορές όταν η πλατφόρμα είναι κοινή.
Και αυτό που συμβαίνει είναι ότι και μέσα στην ίδια τη μάρκα, οι φτηνές εκδόσεις έχουν άλλες ηχομονώσεις από τις ακριβές, είτε είναι audi, vw, seat, skoda.
Άσε που και οι ηχομονώσεις είναι οι ίδιες πάμπολλες φορές.
Περισσότερο κλισέ του ειδικού τύπου είναι.Τέλος πάντων, συμβουλή προς κατόχους ό,τι κι αν έχετε.
ξεκουμπώστε το sound actuator και θα έχετε πολύ πιο ήσυχες διαδρομές! -
Αν ξεκουμπωσεις το soundactor θα βγαλει σφαλμα. Θελει vcds ή obd11 και το ρεγουλαρεις απο εκει ή το κλεινεις εντελως. Εγω το χω βαλει στο 30% και δεν ειναι σχεδον καθολου ενοχλητικο. Σε 1500αρι Φορμεντορ θα το εκλεινα τελειως φυσικα καθως δεν εχει κανενα λογο υπαρξης.
Τωρα σε οτι αφορα ηχομονωσεις κτλ εχοντας λυσει πορτα πχ Α3 και Λεον (mqb και τα δυο) δεν εχουν καμια απολυτως διαφορα. Δηλαδη κανενα δεν εχει ηχομονωτικο/ηχοαπορροφητικο "κετσε". Παρολα αυτα το audi ειναι ελαφρως πιο ησυχο. Οταν το εψαξα λιγο στο ΕΤΚΑ ειδα οτι μεχρι πριν τα facelifts τους, τα Golf/A3 ειχαν ηχομονωτικα ενω μετα μαλλον επεσε πεινα στο γυφτοvag και στα fl τα αφαιρεσαν. Οποτε οι οποιες διαφορεςμε τα Σεατ μεινανε σε κατι ντυμενες με υφασμα/μοκετα θηκες στις πορτες και στο χωρο αποσκευων.
-
Τελικά το soundactor στο 1.5 tsi παράγει θόρυβο στο normal mode ? και μπορεί να "πειραχτεί" στο individual ?
-
Ψάχνοντας πάντως ειδικά για Formentor
εδώ λένε ότι το έχουν ξεκουμπώσει για να το ξεφορτωθούν
και σε αυτούς δε βγάζει σφάλμα.
https://www.seatcupra.net/forums/threads/soundaktor.464620/ -
Carholic: « Στο αστικό περιβάλλον η χαμηλή κατανάλωση σε καύσιμα έρχεται να προσθέσει μια ευχάριστη νότα στις αστικές μετακινήσεις καθώς με προσοχή μπορεί να κρατηθεί γύρω στα 6,8 λίτρα/100 χλμ μέσα στην πόλη αποδεικνύοντας ότι η τεχνολογία της VAG λειτουργεί και στην πράξη.» Υπάρχει τόσο χαμηλή κατανάλωση στο 1.5!!;
-
Μέσα στην πόλη, Κυριακή μεσημέρι, κόβοντας βόλτες στις άδειες λεωφόρους είναι πιθανό. Αν μιλάμε για σταμάτα/ξεκίνα μέσα στην κίνηση του κέντρου, σε ώρα αιχμής, ούτε κατά διάνοια θεωρώ. Είναι θέμα τι εννοεί ο καθένας με το "μέσα στην πόλη"...
-
@jamesd said in Cupra Formentor:
Carholic: « Στο αστικό περιβάλλον η χαμηλή κατανάλωση σε καύσιμα έρχεται να προσθέσει μια ευχάριστη νότα στις αστικές μετακινήσεις καθώς με προσοχή μπορεί να κρατηθεί γύρω στα 6,8 λίτρα/100 χλμ μέσα στην πόλη αποδεικνύοντας ότι η τεχνολογία της VAG λειτουργεί και στην πράξη.» Υπάρχει τόσο χαμηλή κατανάλωση στο 1.5!!;
Ναι υπάρχει, εαν είσαι δημοσιογράφος!
@lapin said in Cupra Formentor:
Είναι θέμα τι εννοεί ο καθένας με το "μέσα στην πόλη"...
Ακριβώς!! Πόλη είναι και Κυριακάτικη βόλτα και το πρωί στο γραφείο κολλημένος 1 ώρα στην Κηφισίας.
-
Σε κατηφόρα παίζει αυτή η τιμή κατανάλωσης. Εντός πόλης(Αθήνας) το 8αρακι είναι άνετο. Μη πω 9αρακι για πιο ρεαλιστικές καταστάσεις.
-
@jamesd said in Cupra Formentor:
Εντελώς παραπλανητικό. Αν κατάβω την Κηφισίας 3 τα ξημερώματα από Ερυθραία μέχρι Μέγαρο Μουσικής με όλα τα φανάρια πράσινα με 2λτ 300hp, γράφει 5-5.5λτ.
Το ίδιο μοτέρ (1.5evo) σε Tiguan ή Ateca δεν είναι ποτέ κάτω από 8.5λτ σε μικτές συνθήκες. Σε Golf MK7.5 είναι περίπου ένα λίτρο κάτω.
-
Δεν είναι ανέφικτες αυτές οι καταναλώσεις πάντως ακόμα και σε πραγματικές συνθήκες. Σήμερα το πρωι ας πουμε κατέβηκα Μαρούσι -Αμπελόκηποι στις 9:30 και έκανα 40 min.H κατανάλωση που εγραψε το CX30 ήταν 6,4 lt/100km
-
Ανακοινώθηκαν οι νέες τιμές Cupra και Seat. Το Formentor 1,5 +500€. Πάλι καλά.
Επίσης βλέπω στον τιμοκατάλογο για πρώτη φορά το Formentor 2.5 TSI 390hp VZ5 DSG 4DRIVE!
Τιμή 63.890€, δηλαδή 1450€ κάτω από την Ισπανία. Περίεργο γιατί στα ακριβά αυτοκίνητα η Ελλάδα λόγω φορολογίας είναι πάντα ακριβότερη. -
Όπα εδώ θα έχουμε θέμα με το VZ5...ίσως χρειαστεί να σπάσουμε τίποτα κουμπαράδες. Καλά είμασταν τόσο καιρό χωρίς αυτό το option.
-
Σκέψου ότι το RS3 με τον ίδιο κινητήρα έχει 84.000€ στην Ελλάδα, δηλαδή, 9.000€ περισσότερα απ' ό,τι στην Ισπανία.
Η τιμή, συγκριτικά πάντα, είναι αναπάντεχα καλή. Πάντως, πριν σπάσεις κουμπαρά, έχε υπόψη σου τα τέλη κυκλοφορίας (513€)! -
Πλήρωνα για χρόνια 2λτ με 690€ τέλη+ΦΠ. Αυτά είναι πινατς μπροστά στα 65Κ που πρέπει να εκταμιευτούν. Εκεί είναι το ζόρι.
Cupra Formentor