-
@alexandros-k said in Βελτίωση κινητήρα diesel:
@otokomae said in Βελτίωση κινητήρα diesel:
Έτσι για να θυμόμαστε. Οι κατασκευαστες δηλώνουν ιπποδύναμη μετρημένη σε δυναμομετρο πάγκου από τον στρόφαλο. Η ιπποδύναμη στον τροχό μπορεί να έχει απώλειες ανάλογα με το σύστημα μετάδοσης έως και 20%. Άρα από τροχό θα είχαμε π.χ απώλεια από τους 120 ίππους στους 100 περίπου ανάλογα με τα ανωτέρω. Πώς μέτρησε λοιπόν 120 ο tuner του συμφορουμιτη;
Τα δυναμομετρα τροχου μετρανε αλογα και ροπη στους τροχους, αλλά μετα μετρανε και τις απωλειες της μεταδοσης. Ετσι μετα βγαζουν συνολικα την αποδοση στον στροφαλο
Μήπως ξέρεις πως μετράνε τις απωλειες;
Κατι ξερω .
Ε τότε δώσε τα φώτα σου!!!!
Βαριεσαι να ψαξεις στο ιντερνετ ?
Μα ήδη ψάχνει στο ίντερνετ...
Και το φόρουμ στο ίντερνετ είναι! -
@accentwizard said in Βελτίωση κινητήρα diesel:
Οσα και να το φτασει,θα τα συνηθισει αργα η γρηγορα.Δεν τελειωνει ποτε αυτο.
Μετα πρεπει να βαλει βαθεια το χερι στη τσεπη,και δεν ξερω αν εχει νοημα,μιλωντας για ενα καθημερινο αυτοκινητο,και οχι κοντραδικο...Αν αλλαζονταν αυτα δηλαδη φαρδυτερος σωληνας και ελευθερας ροης καζανια θα ειχε αισθητη διαφορα (4-6 ιπποδ);
-
Μια turbo-back εξατμιση,κοστιζει στην καλυτερη 800 ευρω.Εσυ θα τα εδινες για 5 αλογα;
-
Μια turbo-back εξατμιση,κοστιζει στην καλυτερη 800 ευρω.Εσυ θα τα εδινες για 5 αλογα;
Στον εξατμισα που πηγα για το αμαξι μου, πηρε 370ε περιπου. Αν θελει να τα δωσει ο φιλος, ας τα δωσει.
Αν κοστιζει 800-1000-1500Ε πιθανως να μην συμφερει οικονομικως ως προς το αποτελεσμα, αλλα καποιος να θελει παραταυτα να τα δωσει. -
@gol said in Βελτίωση κινητήρα diesel:
@super-t said in Βελτίωση κινητήρα diesel:
Όλα αυτά για Focus με 120 άλογα; Πόσα θέλει να φτάσει δηλαδή;
Ειναι περιπου 150 με επαναπρογραμματισμο.
Οσο δυνατον.παντως το φοκους παει ~150 και +4 κιλα ροπής με πρωτο στάδιο από ότι βλεπω χωρις να βγαζεις dpf και να αλλαζεις εξατμισεις...απλα με επαναπρογραμματισμο...αφηστε τα dpf στην θέση τους..,.
-
Οι αναγεννήσεις γίνονται κανονικά, στα ίδια περίπου διαστήματα;
-
@tkin73 said in Βελτίωση κινητήρα diesel:
@super-t said in Βελτίωση κινητήρα diesel:
Όλα αυτά για Focus με 120 άλογα; Πόσα θέλει να φτάσει δηλαδή;
Ειναι περιπου 150 με επαναπρογραμματισμο.
Οσο δυνατον.παντως το φοκους παει ~150 και +4 κιλα ροπής με πρωτο στάδιο από ότι βλεπω χωρις να βγαζεις dpf και να αλλαζεις εξατμισεις...απλα με επαναπρογραμματισμο...αφηστε τα dpf στην θέση τους..,.
Χαιρετε. Κανεις δεν ειπε και δεν θελει να αφαιρεθει dpf.
Ειναι επαναπρογραμματισμενο ομως ο οδηγος του ζητα περισσοτερη ιπποδυναμη και ροπη. Αναρωτιεται τι γινεται με την εξατμιση για περισσοτερη δυναμη. -
Οποιος βγάζει DPF για οποιωνδήπωτε λόγο είναι ΜΑΛΑΚΑΣ
τοσο απλά
αυτο γιατι δεν σέβεται τους συνανθρώπους του
Βελτιωση σε diesel γίνεται χωρίς να αφαιρεθει το DPF. Απλά θα μειωθεί λίγο η ζωή του και θα θέλει αναγεννηση πιο συχνά γιατι θα γεμίζει, τιποτα σημαντικο δηλαδη.
Το να βγαλει κάποιος το DPF ή να το τρυπήσει (ΤΑΞΙτζήδες) δεν είναι λύση.
Ειναι ο λόγος που θέλω να καταργηθούν τελείως τα diesel και έχω diesel και ο ίδιος. Είναι επειδή υπάρχουν ανεγκέφαλοι ανθρωποι που δεν σέβονται τους συνανθρώπους τους και μοιράζουν καρκίνο βγαζοντας αυτά τα φίλτρα
ΥΓ Δεν μιλάω για κάποιον εδώ, απλά το γράφω γιατι εχω αγανακτήσει με αυτό το πράγμα με αυτούς που αφαιρούν DPF για 10 άλογα παραπάνω
-
Και αν τα πάρουν και αυτά…εμείς όμως παίρνουμε τον καρκίνο τους.
-
Με την εξατμιση αν θελει πιθανως να αυξηθει η αποδοση αν αλλαχθει σε φαρδυτερη διαμετρο ομοια του downpipe και ελευθερας ροης τελικο καζανι.
Αν δεν θελει την εξατμιση τοτε μονο τελικο καζανι. -
@cirus said in Βελτίωση κινητήρα diesel:
τοσο απλά
Βελτιωση σε diesel γίνεται χωρίς να αφαιρεθει το DPF. Απλά θα μειωθεί λίγο η ζωή του και θα θέλει αναγεννηση πιο συχνά γιατι θα γεμίζει, τιποτα σημαντικο δηλαδη.
Ειναι ο λόγος που θέλω να καταργηθούν τελείως τα diesel και έχω diesel και ο ίδιος. Είναι επειδή υπάρχουν ανεγκέφαλοι ανθρωποι που δεν σέβονται τους συνανθρώπους τους και μοιράζουν καρκίνο βγαζοντας αυτά τα φίλτρα
ΥΓ Δεν μιλάω για κάποιον εδώ, απλά το γράφω γιατι εχω αγανακτήσει με αυτό το πράγμα με αυτούς που αφαιρούν DPF για 10 άλογα παραπάνω
όχι φίλε μου...δεν είναι λύση να καταργηθούν τα diesel.
ασε που εχουν καταργηθεί τα euro4 αλλα εγω μια χαρά βλέπω ΕΙΧ euro4 στην Αθήνα.
δεν φταίει μια συγκεκριμένη κατηγορία κινητήρων επειδή οι μερικοί είναι λαμόγια και το κράτος ΑΔΥΝΑΤΕΙ ή ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να τους τα κατασχεσει...
αναφέρομαι σε όλα τα οχήματα επαγγελματικά και μη, diesel και μη εκτός προδιαγραφών ρύπων αφού τόσο πολύ θελουν να σωσουν τον πλανήτη..
το ΚΤΕΟ τι δουλειά κάνει? εισπρακτική εταιρία και αυτό?
πότε μας έχουν σταματήσει για ΚΕΚ? -
Δεν είναι το επιχείρημα "να σωσουν τον πλανητη, αλλά να σωθεί δική σου υγεία. Για αυτό συζητούμε.
Τα euro5 diesel στην πράξη ειναι απείρως πιο βαλβερα για την υγεία σου και της οικογενας σου από ότι ένα απλό βενζίνης έμμεσου ψεκασμού euro5, euro4-3-2
Για αυτό και τα banαορυν από τα κέντρα των πόλεων σε πολλές πόλεις της Ευρώπης.
Τα Nox που παράγουν μέσα στην πόλη είναι πολύ μεγάλη πηγή ρύπανσης.
Στα diesel euro 6 με σύστημα SCR αλλάζει αρκετά το θέμα. Δεν φτάνει τα υβρίδια σε καμία περίπτωση αλλά είναι δεκάδες φορές καλύτερα από τα euro5 diesel.
-
Με την εξατμιση αν θελει πιθανως να αυξηθει η αποδοση αν αλλαχθει σε φαρδυτερη διαμετρο ομοια του downpipe και ελευθερας ροης τελικο καζανι.
Αν δεν θελει την εξατμιση τοτε μονο τελικο καζανι.Περι τουτου αν εχει καποιος κατι να συμβουλεψει;
-
@gv2000 said in Βελτίωση κινητήρα diesel:
@cirus said in Βελτίωση κινητήρα diesel:
τοσο απλά
όχι φίλε μου...δεν είναι λύση να καταργηθούν τα diesel.
ασε που εχουν καταργηθεί τα euro4 αλλα εγω μια χαρά βλέπω ΕΙΧ euro4 στην Αθήνα.
δεν φταίει μια συγκεκριμένη κατηγορία κινητήρων επειδή οι μερικοί είναι λαμόγια και το κράτος ΑΔΥΝΑΤΕΙ ή ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να τους τα κατασχεσει...
αναφέρομαι σε όλα τα οχήματα επαγγελματικά και μη, diesel και μη εκτός προδιαγραφών ρύπων αφού τόσο πολύ θελουν να σωσουν τον πλανήτη..
το ΚΤΕΟ τι δουλειά κάνει? εισπρακτική εταιρία και αυτό?
πότε μας έχουν σταματήσει για ΚΕΚ?τα euro4 δεν είχαν επιτραπει ποτε σε πόλεις
το ΚΤΕΟ δίνεις ενα χαρτζηλικάκι και στο περναει, τωρα τι θες να γράψω δεν τα ξέρεις? Ναι ως επι το πλείστον εισπρακτική εταιρεία είναι
Κρατος ΔΕΝ εχουμε (γνωστό) αλλά δυστηχώς δεν εχουμε και συνειδηση.
Δεν θα ήθελα να καταργηθούν ούτε εγώ (είπα είμαι κάτοχος και μαρεσουν τα diesel). Αλλά δεν βλέπω και αλλη λύση με αυτα που γίνονται από ασυνείδητους
Η λύση ποναει κεφάλι κοψει κεφάλι δεν είναι λογικό και ότι καλύτερο αλλά δεν βλέπω και τίποτα αλλό που μπορεί να είναι αποδοτικό. Σε ελεγχους, κρατος στην Ελλάδα και παραμύθια επαψα να πιστεύω από μικρός
-
Cirus παντού υπάρχουν συμφέροντα.... παντού ...κρατά μικρό καλάθι σε οτι σου λένε.
Η μόνη αλήθεια είναι η προσπάθεια βελτίωσης της ανθρώπινης υγείας. Όλων, και των φίλων και των εχθρών του diesel
-
@lap said in Βελτίωση κινητήρα diesel:
Δεν είναι το επιχείρημα "να σωσουν τον πλανητη, αλλά να σωθεί δική σου υγεία. Για αυτό συζητούμε.
Τα euro5 diesel στην πράξη ειναι απείρως πιο βαλβερα για την υγεία σου και της οικογενας σου από ότι ένα απλό βενζίνης έμμεσου ψεκασμού euro5, euro4-3-2
Για αυτό και τα banαορυν από τα κέντρα των πόλεων σε πολλές πόλεις της Ευρώπης.
Τα Nox που παράγουν μέσα στην πόλη είναι πολύ μεγάλη πηγή ρύπανσης.
Στα diesel euro 6 με σύστημα SCR αλλάζει αρκετά το θέμα. Δεν φτάνει τα υβρίδια σε καμία περίπτωση αλλά είναι δεκάδες φορές καλύτερα από τα euro5 diesel.
συμφωνω σε όλα. αλλά η άποψη μου είναι πως δεν νοιάζονται για την υγεία των πολιτών και αναφερομαι σε παγκοσμιο επιπεδο όχι μόνο για την Ελλαδα. τελοσπαντων μην χαλαω το νημα. απλά απαντησα πως δεν ειναι λυση να καταργηθούν τα diesel. αρκεί να μην είμαστε λαμόγια. ή να καταργηθούν τα diesel από τα λαμογια...
-
Πάνε σε ένα δημόσιο νοσοκομείο με τα χάλια που έχει και ζητα βοήθεια χωρίς να τους πληρωσεις.
Εάν σε βοηθήσουν χωρίς να ζητήσουν χρηαμτα σημαίνει πως οντως κάποιοι νοιάζονται για την υγεία σιυ -
Αν δεν θελει την εξατμιση τοτε μονο τελικο καζανι.Περι τουτου αν εχει καποιος κατι να συμβουλεψει;
Με το καζανακι τι περιμενει να κερδισει ο φιλος σου;
-
Περι τουτου αν εχει καποιος κατι να συμβουλεψει;
Με το καζανακι τι περιμενει να κερδισει ο φιλος σου;
Μηπως αυξηθει λιγο.
-
ρε συ lap έχουμε πληρωσει ηδη το δημοσιο νοσοκομειο...το πληρωνουμε καθε μηνα μερικοι απο εμας...ασε που αυτό ειναι λογικο αλμα που δεν ισχυει με τα αυτοκινητα. εδω όλα ειναι business. αν συμφερει να μας πεισουν οτι τα diesel ειναι eco friendly θα βγουν 2-3 επιστημονικες ερευνες που θα το αποδεικνυουν. αν συμφερει να μας πεισουν οτι τα ηλεκτρικά θα σωσουν την παγκοσμια υγεια παλι θα βγουν 2-3 ερευνες κ.ο.κ.
Βελτίωση κινητήρα diesel