-
Εννοείς ότι σε αυτά τα χρήματα υπάρχουν αμαξάρες; Στην Ελλάδα ή στην Κύπρο;
Ελλαδα!π.χ. σε sedan με ενα υγραεριο εχεις αμαξαρα.(αν θελετε τετοιας κατηγοριας αμαξι)
-
Ναι σε αυτή την κατηγορία βρίσκεις πολύ πράμα στο car.gr. Δυστυχώς δεν ψάχνω σε αυτή την κατηγορία.
-
Εγω παντως που βρεθηκα προσφατα απο την πλευρα του πωλητη, πραγματικα τρελαθηκα με μερικες περιπτωσεις αγοραστων.
Ειλικρινα πλεον ειμαι πεπεισμενος οτι μερικοι απλα το εχουν βιτσιο να σπαταλανε τον χρονο τους και τον δικο μου και να χαιρονται. Βγαζω προς πωληση ενα αμαξι 12ετιας, σχετικα ευπωλητη μαρκα,χωρις κανενα ουσιαστικο προβλημα, με τα χαρτια του και φυσικα δεχομενος καθε ελεγχο. Και μαλιστα επειδη βιαζομουν να φυγει, το βαζω στο κατωτερο οριο τιμης
Τι να σας πω?
Που ηρθε ενας τυπος και δεν μπηκε καν μεσα? Του ελεγα εγω μπες μεσα βρε ανθρωπε,βαλτο μπροστα δεν θες να το ακουσεις?Ανοιξε το καπο, καθησε 15 λεπτα σε αποσταση 1 μετρου και σταση διαλογισμου και μου ειπε οτι δεν του κανει
Ηρθε ενας αλλος και αρχισε να περπατα γυρω γυρω και να εντοπιζει γρατσουνιες και χτυπηματα. ΟΚ μεχρι εδω. Στην πρωτη γυρα μου λεει θελω ενα 500αρικο και φαναρτζοδουλειες. Στην δευτερη ακομη ενα. Στη τριτη βολτα φτασαμε το 1,5 χιλιαρικο. Του λεω αστο φιλε, αμα κανεις ακομη μια θα σε πληρωνω εγω
Ενας τριτος,ερχεται το βλεπει και μου λεει, εχουν θολωσει τα φαναρια. Ε ναι του απαντω ειναι 12ετιας αμαξι τι περιμενες? Και μου λεει θελω αμαξι με διαφανα φαναρια!
Ηρθε και μια μαμα με τον (φοιτητη μαλλον) γιο της, με ρωτησε 300 φορες αν ειναι καλο,λες και στην 301 πρωτη θα αλλαζα την απαντηση μου και μετα μου λεει 'που ειναι οι προβολεις ομιχλης?' Λεω δεν εχει, οταν το αγορασα ηταν εξτρα και μετα με ελεγε ψευτη και οτι ολα τα αμαξια εχουν και οτι τους εβγαλα και τους πουλησα
ποσος χρονος απο την ζωη μου χαμενος
-
Εγώ πάντως επειδή όλη την ημέρα τρέχω για να βγει το μεροκάματο, ο χρόνος που μπορώ να διαθέσω για να δω αγγελίες είναι συγκεκριμένος. Τώρα το απόγευμα θα ρίξω μία ματιά και ξανά πάλι αύριο.
Το άλλο πρόβλημα είναι ότι μπορώ να πάω να δω αυτοκίνητα συγκεκριμένες μέρες και ώρες, ώστε να μην έχει βραδιάσει. Και κάπου εκεί ξεκινά το μπλέξιμο.
Φυσικά αν το αυτοκίνητο είναι στην άλλη άκρη της Αττικής, δεν δίνω καν σημασία. Χαμένος χρόνος και τρέξιμο. Για αυτό κοιτώ κοντά στην περιοχή που μένω, ώστε να μπορώ να πεταχτώ άμεσα.
Τελικά με βλέπω να πηγαίνω πάλι σε εμπορία.
Και να ήθελα χρόνο για χάσιμο δεν έχω. Προηγείται η εργασία...
υ.γ. σκεφτόμουν ότι θα έπρεπε να υπήρχε ένα site στο οποίο να μπορούσε να βάλει κάποιος αγγελίες ζήτησης. Το car.gr είναι εντελώς μάπα σε αυτό το τομέα.
-
ενα τετοιο στυλο ψαχνω ! μπορει να ειχε προνοησει απο τοτε και να ειχε καβαντζα στυλο για να γραφει βιβλια σερβις!!! παντως για να πουμε και του στραβου το δικιο πουλαει ενα αμαξι 20ετιας 1500 ευρω και εχει γραψει πανω ολες τις ζημιες που μπορει να βγαλει ενα punto! μπορειτε να το κρατησετε και σαν οδηγο ζημιων (νομιζω η βλαβη στο μοτερ τιμονιου ειναι ασχετη με τους αισθητηρες που εκει εβγαζε προβλημα και ηθελε αλλαγη ολη η κολωνα)...απο την μια τον καταλαβαινω γιατι θελει ο αλλος βιβλιο σερβις σε αμαξι 20ετιας με 1500 ευρω!!! ενταξει για τα χιλιομετρα θα το αφησω ασχολιαστο αν ειναι τα πραγματικα!
-
Έναν από τους τρόπους που ξέρω για τα μηχανικά είναι η μέτρηση της συμπίεσης κάθε κυλίνδρου.
-
Αυτά που έχω σημειώσει εγώ για το θέμα ελέγχου αγοράς μεταχειρισμένου αυτοκινήτου από ιδιώτη είναι τα εξής:
- Θα έπρεπε το car.gr να είχε φίλτρα με πεδία: (α) 'Δεκτός τοπικός έλεγχος' και (β)'Δεκτός έλεγχος σε συνεργείο' . Η συντριπτική πλειοψηφία πωλητών ΔΕΝ θέλει κανέναν έλεγχο. Ειδικά όταν ακούνε 'έλεγχος σε ΚΤΕΟ' βγάζουν σπυριά. Φοβούνται. Θέλουν απευθείας πώληση με οπτικό έλεγχο. Αν είχε τα παραπάνω φίλτρα το car.gr τότε θα μπορούσε να συμμαζευτεί λίγο η κατάσταση και να μην σπαταλάγαμε άπειρες ώρες πάνω στα τηλέφωνα.
- Όσον αφορά τα συνεργεία. Πολλοί έχουν δικούς τους μηχανικούς που είναι φίλοι, ξαδέλφια, αδέλφια κλπ...κλπ... Εγώ δεν έχω κανέναν. Που σημαίνει ότι αν βρω τρία αυτοκίνητα στο car.gr που με ενδιαφέρουν και συμφωνούν να τα πάμε για έλεγχο, θα πρέπει να γίνει ένας ολόκληρος συντονισμός και προγραμματισμός με κάποια (άγνωστα) συνεργεία. Επειδή το έχω προσπαθήσει πολλές φορές, το σενάριο αυτό δεν περπατούσε. Κάποιες φορές δεν ήρθε ποτέ ο πωλητής, άλλη φορά δεν είχε μπάρα το συνεργείο, πολλές φορές πουλήθηκε το αυτοκίνητο επειδή εμφανίστηκε κάποιος άλλος μετά από μένα και το αγόρασε χωρίς κανέναν έλεγχο. Είναι τόσες οι παράπλευρες παράμετροι, που τελικά μπλέκουν αυτούς τους ελέγχους.
Ακόμη θυμάμαι περίπτωση με αυτοκίνητο στο Φάληρο, πήγα το είδα πρωί/πρωί, συμφωνήσαμε για έλεγχο, έκλεισα ραντεβού την επομένη ημέρα σε συνεργείο και μία ώρα πριν το ραντεβού με πήρε τηλέφωνο ο πωλητής και μου είπε ότι το πούλησε σε μία γιαγιά που εμφανίστηκε με έναν μηχανικό έξω από το σπίτι του, δύο ώρες μετά από μένα. Μαζί με τον μηχανικό πήγαν και έκαναν την μεταβίβαση επιτόπου. Εγώ ήθελα στην καλύτερη δύο μέρες...
Το ίδιο ακριβώς έπαθα και τον Αύγουστο που μας πέρασε με την Auto Value. Πάω κάνω test drive Peugeot 308, κλείνω ραντεβού εκείνη την στιγμή σε συνεργείο και εμφανίστηκε άλλος μετά από μένα και το αγόρασε χωρίς κανέναν έλεγχο... Παράνοια!!!!!! Με πήραν από την Auto Value και μου ζητούσαν συγνώμη για την ταλαιπωρία και το τρέξιμο.
- Και τέλος από τα τηλεφωνήματα που έχω κάνει διαπιστώνω μέχρι στιγμής ότι κανένας δεν διαθέτει κάποια από τα χαρτιά που θέλω να δω. Για παράδειγμα το χαρτί πληρωμής τελών της εφορίας, το βιβλίο service (παρόλο που το αναφέρουν στην αγγελία) ή και το χαρτί του ΚΤΕΟ. Αν κάποιος θέλει να πουλήσει υποχρεωτικά θα πρέπει να έχει κάποια χαρτιά. Αλλιώς μεταβίβαση δεν γίνεται.
Από την δική μου εμπειρία σε αγορές να σου πω που καταλήγω:
-
Πρέπει να έχεις χρόνο να ασχοληθείς για να βρεις καλό αμάξι. Αν δουλεύεις ή βιάζεσαι μάλλον δεν θα κάνεις καλή αγορά.
-
Βασικό να δέχεται ο πωλητής τον έλεγχο σε συνεργείο, πράγμα που ρωτάς από την πρώτη στιγμή. Αν αρχίσει τα δεν ξέρω, δεν προλαβαίνω (που μπορεί να ισχύει-αλλά δεν σε ενδιαφέρει) για εμένα απλά προσπερνάς. Σαφώς θα υπάρχει κόσμος που μπορεί να το πάρει βλέποντας το από τα 10 μέτρα (ανεξαρτήτως αν μιλάμε για όχημα των 1000 ή των 100.000) αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός οτι εσύ (εφόσον σέβεσαι τα λεφτά που δίνεις) πρέπει να ξέρεις και τι παίρνεις.
-
Πρέπει να έχεις συνεργείο που να εμπιστεύεσαι. Αν όχι ένας έλεγχος τύπου spot-mechanic (με το αντίστοιχο κόστος) θεωρώ οτι σε καλύπτει στο 90% των περιπτώσεων (και θα σε εξυπηρετήσει εφόσον δεις κάποιο τεφαρίκι που δεν μπορεί να πάει άμεσα συνεργείο). Για τις αντιπροσωπείες δεν έχω καλή εικόνα οτι θα το ξεψαχνίσουν το αμάξι (και αν είναι και στην γειτονιά του πωλητή περιπλέκονται τα πράγματα). Εφόσον έχεις συνεργείο εμπιστοσύνης μπορείς να κλείσεις και τα ραντεβού σου συνήθως πιο εύκολα.
-
Ο πωλητής πρέπει να έχει τα απαραίτητα χαρτιά που αποδεικνύουν αυτά που αναφέρει η αγγελία για το όχημα. Τουλάχιστον για πληρωμένα τέλη, έλεγχο ΚΤΕΟ, βιβλίο service και κυρίως άδεια οδήγησης.
-
Θα πρέπει να προσυμφωνήσετε πως θα γίνει η μεταβίβαση και πως η πληρωμή.
ΥΓ. Γενικά έχω δει και ακούσει πολλά κουλά κατά την αγορά μεταχειρισμένου (αν αρχίσω και γράφω θα διαβάζετε ώρες) οπότε είμαι αρκετά προσεκτικός.
-
Όπως τα λες είναι. Ειδικά η αγορά μεταχειρισμένου χρειάζεται χρόνο. Τον οποίο δεν διαθέτω. Κανονικά θα έπρεπε να είχα μπροστά μου 15 με 20 μέρες να τις αφιερώσω για να βρω κάτι της προκοπής.
Και για να είμαι και ειλικρινής με κούρασαν τα τηλέφωνα με τους ιδιώτες. Τώρα κοιτώ και εμπορίες.
-
προσοχη στα ενοικιαζομενα απο μαντρες...
-
Μικρή αναβίωση στο ποστ...
Ήξερα ότι για έλεγχο μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, υπάρχει η Spotmechanic...
Κάνοντας όμως μια σχετική αναζήτηση, διαπίστωσα ότι πλέον υπάρχουν πολλές εταιρείες που κάνουν έλεγχο και σου παραδίδουν αναλυτική έκθεση με τα ευρήματα τους...
Ενδεικτικά αναφέρω:
Έχει κανείς εμπειρία, είτε θετική είτε αρνητική, με κάποια από τις παραπάνω εταιρείες?
-
@antoniokon said in Tρόποι ελέγχου μεταχειρισμένου αυτοκινήτου:
Κάνοντας όμως μια σχετική αναζήτηση, διαπίστωσα ότι πλέον υπάρχουν πολλές εταιρείες που κάνουν έλεγχο και σου παραδίδουν αναλυτική έκθεση με τα ευρήματα τους...
Ενδεικτικά αναφέρω:
Έχει κανείς εμπειρία, είτε θετική είτε αρνητική, με κάποια από τις παραπάνω εταιρείες?
Επειδή είναι πολύ ενδιαφέρον αλλα δεν έχω καμία εμπειρία, οτι μάθεις βάλτο εδώ να μάθουμε και μεις που δεν ξέρουμε πως λειτουργει και αν είναι καλές οι υπηρεσίες που προσφέρουν
-
Πόσα μεταχειρισμένα να θες να αγοράσεις για να τους δοκιμάσεις όλους.
Και τελικά, δεν είναι καλύτερος ένας έλεγχος σε επίσημη αντιπροσωπεία; -
Ενδεικτικά αναφέρω:
#mono_vitara
άσε τους ελέγχους, δεν χαλάνε
τελειωνε, επιασε χειμωνας, αρχιζουν εκδρομες -
Ενδεικτικά αναφέρω:
Καλές όλες αυτές οι εταιρείες και οι υπηρεσίες τούς... αλλά στην αγορά είναι γνωστό ότι όλοι σχεδόν οι έμποροι μαντραδες έχουν σηκώσει μπαϊράκι και δεν δέχονται ελέγχους από καμμία.
Μόνο για αγορές από ιδιώτη σε ιδιώτη μπορεί να φανούν χρήσιμες. -
@georgekn said in Tρόποι ελέγχου μεταχειρισμένου αυτοκινήτου:
Μόνο για αγορές από ιδιώτη σε ιδιώτη μπορεί να φανούν χρήσιμες.
Ακριβώς τέτοια περίπτωση είναι...
Για αυτό ζητάω την γνώμη κάποιου, που να έχει προβεί σε έλεγχο με μία από αυτές τις εταιρείες...
-
Για αυτό ζητάω την γνώμη κάποιου, που να έχει προβεί σε έλεγχο με μία από αυτές τις εταιρείες...
Έχω κάνει χρήση μια φορά παλιά στην spotwheel πριν αρχίσουν να πωλούν δικά τούς αυτοκίνητα... καλή δουλειά είχαν κάνει τότε... βρήκαν πολλά θεματακια σε ένα αυτοκίνητο που φυσικά δεν αγόρασα...
Τώρα από τις 4 από πάνω θα πήγαινα στην τελευταία... γιατί από πίσω υπάρχει μια εταιρεία με εμπειρία στους ελέγχους (ΚΤΕΟ)...η ακόμη καλύτερα σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο, κατά προτίμηση... όχι αυτό που πήγαινε ο κάτοχος. -
Έχω κάνει χρήση μια φορά παλιά στην spotwheel πριν αρχίσουν να πωλούν δικά τούς αυτοκίνητα... καλή δουλειά είχαν κάνει τότε... βρήκαν πολλά θεματακια σε ένα αυτοκίνητο που φυσικά δεν αγόρασα...
Τώρα από τις 4 από πάνω θα πήγαινα στην τελευταία... γιατί από πίσω υπάρχει μια εταιρεία με εμπειρία στους ελέγχους (ΚΤΕΟ)...η ακόμη καλύτερα σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο, κατά προτίμηση... όχι αυτό που πήγαινε ο κάτοχος.Ωραίοι φαίνονται αυτοί!
Λογικά κάνουν έλεγχο στις εγκαταστάσεις τους που έχουν σοβαρό εξοπλισμό αφου προσφέρουν και υπηρεσίες ΚΤΕΟ.130€ με το ΚΤΕΟ μέσα για ότι υπόσχονται πως ελέγχουν δεν μου φαίνεται κακή τιμή.
Λέει ότι παίρνουν και επιστρέφουν οι ίδιοι το αυτοκίνητο επίσης!
Οι υπόλοιποι αν έχω καταλάβει καλά κάνουν ένα επιτόπιο έλεγχο που δεν νομίζω πως συγκρίνεται με αυτόν ένος οργανωμένου συνεργείου.
Το θέμα είναι με τους έμπορους τι γίνεται;
Θα τους στείλω στην Auto Marin , Βελμάρ , Bitros , Auto Value και θα τους αφήσουν να πάρουν αυτοκίνητα για έλεγχο;
-
@vagkirk said in Tρόποι ελέγχου μεταχειρισμένου αυτοκινήτου:
Τώρα από τις 4 από πάνω θα πήγαινα στην τελευταία... γιατί από πίσω υπάρχει μια εταιρεία με εμπειρία στους ελέγχους (ΚΤΕΟ)...η ακόμη καλύτερα σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο, κατά προτίμηση... όχι αυτό που πήγαινε ο κάτοχος.Ωραίοι φαίνονται αυτοί!
Λογικά κάνουν έλεγχο στις εγκαταστάσεις τους που έχουν σοβαρό εξοπλισμό αφου προσφέρουν και υπηρεσίες ΚΤΕΟ.130€ με το ΚΤΕΟ μέσα για ότι υπόσχονται πως ελέγχουν δεν μου φαίνεται κακή τιμή.
Λέει ότι παίρνουν και επιστρέφουν οι ίδιοι το αυτοκίνητο επίσης!
Οι υπόλοιποι αν έχω καταλάβει καλά κάνουν ένα επιτόπιο έλεγχο που δεν νομίζω πως συγκρίνεται με αυτόν ένος οργανωμένου συνεργείου.
Το θέμα είναι με τους έμπορους τι γίνεται;
Θα τους στείλω στην Auto Marin , Βελμάρ , Bitros , Auto Value και θα τους αφήσουν να πάρουν αυτοκίνητα για έλεγχο;
Μπα... δύσκολο το βλέπω.
Μπορείς βέβαια να τούς πάρεις ένα τηλέφωνο και καλά ότι ενδιαφέρεσαι για κάποιο αυτοκίνητο τούς... καί θέλεις να το στείλεις για έλεγχο,για να δεις την αντίδραση τούς.
Από τους 4 εμπόρους πού έβαλες πιο πάνω μόνο στην Βελμάρ ποντάρω... αλλά και εκεί με επιφύλαξη. -
Εγω παντως αν ξαναγορασω μεταχειρισμενο θα καλεσω εταιρια ελεγχου. Η προσφατη εμπειρια μου απο ελεγχο μεταχειρισμενου σε μηχανικο, σε κτεο και σε αντιπροσωπεια δεν ηταν τοσο καλη. Στο μηχανικο εκλεισα ραντεβου δυο ημερων με συνεχεις υπενθυμισεις και οταν πηγα το αυτοκινητο δεν ειχε ραμπα. Στα κτεο το μονο που κανεις ειναι τσεκαρισμα καυσαεριων, και να στο ριξουν μια ματια απο κατω. Φανταστειτε οτι το περασα εκουσιο ελεγχο απο δυο κτεο και δεν ειδαν οτι ειχε καμενο πισω στοπ. Στην αντιπροσωπεια παλι ισως κανουν κατι καλυτερο αλλα θελουν ραντεβου μιας εβδομαδας οποτε το πραγμα γινεται πολυ δυσκολο.
Για φανοποιο μη το συζητατε, γιατι το πηγα σε γνωστο μου και το μονο που εκανε ηταν μια βολτα γυρω-γυρω απο το αμαξι.
Σε ολα αυτα να προσθεσω και την δυσκολια με τον πωλητη που δυσανασχετουσε συνεχως. (λογικο λογω χρονοτριβης) -
Εχεις απόλυτο δίκιο και το θέμα γίνεται ακόμα πιο δύσκολο όταν το όχημα που σε ενδιαφέρει είναι σε άλλη πόλη . Τώρα που το λέω και τα τέσσερα μεταχειρισμένα που αγόρασα τα τελευταία 15 χρόνια ήταν σε άλλες πόλεις!
Σε αυτή την περίπτωση η αντιπροσωπεία ήταν μονόδρομος, η πιο ακριβή λύση αλλα η μόνη στην πράξη αν θέλεις να εχεις πρόσβαση στο ηλεκτρονικό αρχείο συντήρησης που για μένα είναι σημαντικότερο απο ενα βαμμένο προφυλακτήρα ή πόρτα.
Tρόποι ελέγχου μεταχειρισμένου αυτοκινήτου