-
@a-d-p said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@ektoras said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Υπάρχει και αυτό, πολύ φθηνότερα:
https://www.skroutz.gr/c/578/lastixa-autokinitou/m/8364/LingLong/f/1584050/225-40R19.html
Είναι αυτά που βάζει η vw στο Tiguan μάλλον
Πω σοβαρά...
Και τι διαστάσεις τεράστιες είναι αυτές..... -
https://www.skroutz.gr/c/578/lastixa-autokinitou/m/8364/LingLong/f/1584050/225-40R19.html
Πως δεν σκεφτηκα να βάλω αυτό. Φαίνεται σχεδον ίδιο λάστιχο.
-
@gtsartsal said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Πω σοβαρά...
Και τι διαστάσεις τεράστιες είναι αυτές.....225/40 - 19 φοράει το puma του @cirus
Tiguan R-line 255/45-19 -
Πω σοβαρά...
Και τι διαστάσεις τεράστιες είναι αυτές.....225/40 - 19 φοράει το puma του @cirus
Tiguan R-line 255/45-19Για το τιγκουαν λέω....
Υπερβολικό μου φαίνεται το 255 -
Πω σοβαρά...
Tiguan R-line 255/45-19Για το τιγκουαν λέω....
Υπερβολικό μου φαίνεται το 255Ναι, έτσι νομίζω κι εγώ
Το δικό μου με τον ίδιο κινητήρα φοράει 215/50 -18 -
Τα uniroyal rain ειναι ικανοποιητικα σε θερμο και κρυο και ηλιολουστο καιρο;
-
@gol said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Τα Rainexpert 5 ή τα Rainsport 5?
-
@nontaskatsaras said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Τα Rainexpert 5 ή τα Rainsport 5?
Αμφοτερα, και για τα δυο ποια ειναι η προσφυση;
-
Το Rainexpert είναι αρκετά καλό τόσο σε στεγνό, ζέστη κλπ όσο και σε βρεγμένο. Θερινό λάστιχο είναι γενικά, μη σε ξεγελάσει η ονομασία. Βέβαια είναι για touring καταστάσεις. Αν είσαι αυτό που λέμε "καθημερινός" οδηγός, θα σε ικανοποιήσει.
Το Rainsport ειναι το και καλά υψηλότερης απόδοσης, το οποίο όμως στην κατηγορία του, κατά τη γνώμη μου, είναι πίσω απ' τον ανταγωνισμό.
-
@nontaskatsaras said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Το Rainexpert είναι αρκετά καλό τόσο σε στεγνό, ζέστη κλπ όσο και σε βρεγμένο. Θερινό λάστιχο είναι γενικά, μη σε ξεγελάσει η ονομασία. Βέβαια είναι για touring καταστάσεις. Αν είσαι αυτό που λέμε "καθημερινός" οδηγός, θα σε ικανοποιήσει.
Το Rainsport ειναι το και καλά υψηλότερης απόδοσης, το οποίο όμως στην κατηγορία του, κατά τη γνώμη μου, είναι πίσω απ' τον ανταγωνισμό.
Το Rainsport ειναι αποδοτικοτερο σε ολα απο το rainexpert; Δεν εχει καποιο μεινονεκτημα εναντι του;
-
Το Rainsport ειναι αποδοτικοτερο σε ολα απο το rainexpert; Δεν εχει καποιο μεινονεκτημα εναντι του;
Δε νομίζω να έχει κάποιο μειονέκτημα έναντι του, όχι. Όμως αν πήγαινα σε αυτή την κατηγορία ελαστικού, θα κοιτούσα άλλα πρώτα.
-
Στα τεσσαρων εποχων εξαιρετικη βαθμολογια λαμβανει το Pirelli Cinturato.
Δεν εχει ωστοσο δοκιμασθει πολυ καιρο ακομα και απο πολλου οδηγους.
Θα φανει. -
Μετά από 2800 km σε διάφορες συνθήκες (βροχή, ταξίδι σε επαρχιακούς 500 km, κίνηση σε πόλη), έχω να καταθέσω τις πρώτες εντυπώσεις για τα linglong sport master 205/55R16 91V που αγόρασα στα 240 ευρώ με ζυγοστάθμιση.
Τα ελαστικά λοιπόν, είναι σε άλλη κλάση σε σχέση με τα Barum Bravuris 5HM με ίδιες διαστάσεις/δείκτη ταχύτητας που φόραγε το αυτοκίνητο. Καλύτερη απομάκρυνση νερού όταν πέφτεις σε στάσιμα νερά(ειδικά αυτά στις άκρες του οδοστρώματος). Δραματικά καλύτερο φρενάρισμα, πιο προοδευτικό και με μη εμπλοκή του ABS. Αρκετά καλύτερο κράτημα σε όλες τις συνθήκες (σε βρεγμένο οδόστρωμα δεν είδα να φεύγω με τα τέσσερα εκεί που έφευγα με τα προηγούμενα ελαστικά), με απουσία στριγγλισματος των ελαστικών. Χαμηλότερος θόρυβος. Μικρότερη συσσώρευση από πετραδάκια. Αρνητικό; Εντοπίζω αυξημένη κατανάλωση (αν και η κίνηση μάλλον έχει χειροτερέψει...).
-
Με το συμπάθιο κιόλας, αλλά το barum δεν θα έπρεπε καν να λέγεται λάστιχο. Είναι απλά κάτι μαύρο γύρω από τη ζάντα, καλό μόνο για γλάστρα στο χωριό….
-
@kkostask said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Με το συμπάθιο κιόλας, αλλά το barum δεν θα έπρεπε καν να λέγεται λάστιχο. Είναι απλά κάτι μαύρο γύρω από τη ζάντα, καλό μόνο για γλάστρα στο χωριό….
Δεν έχω αντίρρηση. Το αυτοκίνητο όταν το αγόρασα, αυτά φόραγε (δεν ήταν ούτε έτους), οπότε βάση αυτών συγκρίνω (στο ίδιο πάντα αυτοκίνητο). Αν θέλετε την άποψη μου γενικά για ελαστικά, είναι άλλο πράγμα. Έχω κάνει αρκετά χιλιόμετρα πχ με τα efficient grip performance 2 σε Hyundai i20 του '19 και ακόμη δεν μπορώ να αντιληφθώ το hype για ένα μέτριο ελαστικό... Αν το φόραγα στο Mondeo, θα είχα(με) άμεσο μέτρο σύγκρισης με τα 'κινέζικα'. Αυτή τη στιγμή, μπορώ μόνο να καταθέσω την εμπειρία μου από πρώτο χέρι ως κάτοχος, ενός ελαστικού που αποτελεί θυγατρική της Continental (έχοντας κάνει 35k km, με τα ελαστικά στα περίπου 40k+), σε σχέση με ένα ελαστικό της από πολλούς άγνωστης Linglong. Για αρκετούς πιστεύω είναι σημαντική πληροφορία, μιας και είναι πολλοί αυτοί που καταφεύγουν σε θυγατρικές για κάτι οικονομικότερο. Αυτός που σκοπεύει να ψωνίσει από το πάνω ράφι, ούτε θα ενδιαφερθεί, ούτε είναι και στόχος μου για ενημέρωση.
-
Καλημέρα.
Θέλω να πάω από 18" σε 17" ή 16" σε αυτοκίνητο C180 benz 1600cc.
Δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο παράπονο μέχρι τώρα που αποφάσισα να κάνω την αλλαγή απλά θεωρώ μήπως γίνει πιο άνετο το αυτοκίνητο και πιθανόν να δω μια μικρή έστω διαφορά προς καλύτερη κατανάλωση...
Θεωρώ τα 17" ιδανική επιλογή (225-45), αν και τα 16" (205-55) είναι πολύ εμπορικό (και συνεπώς οικονομικότερο) λάστιχο.
Θα ήθελα επομένως τη γνώμη σας...
-
@paranoid said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Καλημέρα.
Δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο παράπονο μέχρι τώρα που αποφάσισα να κάνω την αλλαγή απλά θεωρώ μήπως γίνει πιο άνετο το αυτοκίνητο και πιθανόν να δω μια μικρή έστω διαφορά προς καλύτερη κατανάλωση...
Θεωρώ τα 17" ιδανική επιλογή (225-45), αν και τα 16" (205-55) είναι πολύ εμπορικό (και συνεπώς οικονομικότερο) λάστιχο.
225/45/17 ειναι πιο εμπορικο.
Αλλα καλυτερα ας μεινει η υπαρχουσα διασταση. Η υπαρχουσα εσυ την εβαλες ή ειναι απο το εργοστάσιο; -
@paranoid said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Καλημέρα.
225/45/17 ειναι πιο εμπορικο.
Αλλα καλυτερα ας μεινει η υπαρχουσα διασταση. Η υπαρχουσα εσυ την εβαλες ή ειναι απο το εργοστάσιο;Όχι δεν την έβαλα εγώ! Η εργοστασιακή είναι η 16αρα σε αυτό το αμάξι (και μετά το έβγαζε και σε 17") , απλά θεωρώ ότι θα "χάσει" αν πας τοσο μικρή, 16" δλδ, ή είναι μύθος αυτό;;;; Επίσης δεν κάνω και τσιτώματα και περίεργα γκάζια... Νορμάλ κινούμαι και είναι και 1600 κυβικά το αμάξι...
Εγώ το πήρα μτχ και έτσι το είχε ο άλλος με 18αρια δλδ.
Πάντως και τώρα καλά πάει στο δρόμο και απ ότι είδα είναι επίσης εμπορικό αυτό που φοράει σε 18" σχετικά (225-40). -
Το Σάββατο μπήκαν στο αουρις τα Falken ziex ze320!!!
Εκτός από την διαδρομή Δουκίσσης Πλακεντίας - Νεα Φιλαδέλφεια - Ολυμπιακό Χωριό - Νεα Χαλκηδόνα, με πολύ χαλαρούς ρυθμούς δεν έχει γίνει κάποια άλλη διαδρομή.
Αναμένω να βρω ευκαιρία να κουνήσω το αμάξι για να γίνουν τα πρώτα χαλαρά χλμ αρχικά -
@nickthetrib said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Το Σάββατο μπήκαν στο αουρις τα Falken ziex ze320!!!
Εκτός από την διαδρομή Δουκίσσης Πλακεντίας - Νεα Φιλαδέλφεια - Ολυμπιακό Χωριό - Νεα Χαλκηδόνα, με πολύ χαλαρούς ρυθμούς δεν έχει γίνει κάποια άλλη διαδρομή.
Αναμένω να βρω ευκαιρία να κουνήσω το αμάξι για να γίνουν τα πρώτα χαλαρά χλμ αρχικάΚαλοτάξιδα! Διαστάσεις και τιμή;
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]