Σε ευχαριστώ φίλε. Εύκολο πολύ ήταν τελικά...
Best posts made by paranoid
-
RE: MERCEDES-BENZ FORUM
-
RE: Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]
Καλημέρα.
Θέλω να πάω από 18" σε 17" ή 16" σε αυτοκίνητο C180 benz 1600cc.
Δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο παράπονο μέχρι τώρα που αποφάσισα να κάνω την αλλαγή απλά θεωρώ μήπως γίνει πιο άνετο το αυτοκίνητο και πιθανόν να δω μια μικρή έστω διαφορά προς καλύτερη κατανάλωση...
Θεωρώ τα 17" ιδανική επιλογή (225-45), αν και τα 16" (205-55) είναι πολύ εμπορικό (και συνεπώς οικονομικότερο) λάστιχο.
Θα ήθελα επομένως τη γνώμη σας...
-
@gol said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@paranoid said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Καλημέρα.
Δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο παράπονο μέχρι τώρα που αποφάσισα να κάνω την αλλαγή απλά θεωρώ μήπως γίνει πιο άνετο το αυτοκίνητο και πιθανόν να δω μια μικρή έστω διαφορά προς καλύτερη κατανάλωση...
Θεωρώ τα 17" ιδανική επιλογή (225-45), αν και τα 16" (205-55) είναι πολύ εμπορικό (και συνεπώς οικονομικότερο) λάστιχο.
225/45/17 ειναι πιο εμπορικο.
Αλλα καλυτερα ας μεινει η υπαρχουσα διασταση. Η υπαρχουσα εσυ την εβαλες ή ειναι απο το εργοστάσιο;Όχι δεν την έβαλα εγώ! Η εργοστασιακή είναι η 16αρα σε αυτό το αμάξι (και μετά το έβγαζε και σε 17") , απλά θεωρώ ότι θα "χάσει" αν πας τοσο μικρή, 16" δλδ, ή είναι μύθος αυτό;;;; Επίσης δεν κάνω και τσιτώματα και περίεργα γκάζια... Νορμάλ κινούμαι και είναι και 1600 κυβικά το αμάξι...
Εγώ το πήρα μτχ και έτσι το είχε ο άλλος με 18αρια δλδ.
Πάντως και τώρα καλά πάει στο δρόμο και απ ότι είδα είναι επίσης εμπορικό αυτό που φοράει σε 18" σχετικά (225-40).Μοντελο; Ιπποδύναμη; Κυβικα;
C180, 1600cc, 2009, 157 άλογα..
Latest posts made by paranoid
-
Καλημέρα.
Αλλα καλυτερα ας μεινει η υπαρχουσα διασταση. Η υπαρχουσα εσυ την εβαλες ή ειναι απο το εργοστάσιο;Όχι δεν την έβαλα εγώ! Η εργοστασιακή είναι η 16αρα σε αυτό το αμάξι (και μετά το έβγαζε και σε 17") , απλά θεωρώ ότι θα "χάσει" αν πας τοσο μικρή, 16" δλδ, ή είναι μύθος αυτό;;;; Επίσης δεν κάνω και τσιτώματα και περίεργα γκάζια... Νορμάλ κινούμαι και είναι και 1600 κυβικά το αμάξι...
Πάντως και τώρα καλά πάει στο δρόμο και απ ότι είδα είναι επίσης εμπορικό αυτό που φοράει σε 18" σχετικά (225-40).Μοντελο; Ιπποδύναμη; Κυβικα;
C180, 1600cc, 2009, 157 άλογα..
-
Καλημέρα.
Πάντως και τώρα καλά πάει στο δρόμο και απ ότι είδα είναι επίσης εμπορικό αυτό που φοράει σε 18" σχετικά (225-40). -
Καλημέρα.
-
@wantone said in MERCEDES-BENZ FORUM:
@paranoid said in MERCEDES-BENZ FORUM:
Σε mercedes c180 βενζίνη, το μικρό σέρβις δηλαδή λάδια και φίλτρο λαδιού γίνεται κάθε 10000 χλμ; Το μεγάλο που περιλαμβάνει επιπλέον αλλαγή σε άλλα φίλτρα και μπουζί κάθε πότε πρέπει να γίνεται;
BMW aν βοηθαει καθε 2 χρονια, λαδια φιλτρο λαδιου φιλτρο καμπινας
καθε 4 χρονια τα παραπανω συν μπουζι συν φιλτρο αερος.
υγρα φρενων καθε 2 χρονια στα ενδιαμεσα χρονια των παραπανω.
Σε ευχαριστώ πολύ!
-
Σε mercedes c180 βενζίνη, το μικρό σέρβις δηλαδή λάδια και φίλτρο λαδιού γίνεται κάθε 10000 χλμ; Το μεγάλο που περιλαμβάνει επιπλέον αλλαγή σε άλλα φίλτρα και μπουζί κάθε πότε πρέπει να γίνεται;
-
Σε ευχαριστώ φίλε. Εύκολο πολύ ήταν τελικά...
-
Καλημέρα.
Γνωρίζει κανείς πώς αλλάζει το σήμα του καπώ από το όρθιο αστέρι σε τάπα σε C180 του 2010;
Η τάπα είδα σε βιντεάκια είναι εύκολο να αλλαχθει έχει δυο δοντάκια που σπρώχνεις και ουσιαστικά ξεκουμπώνει το σήμα αλλά για να βγει το όρθιο σήμα θα με παιδέψει;
-
@criuser said in MERCEDES-BENZ FORUM:
@paranoid said in MERCEDES-BENZ FORUM:
Μιλήσαμε με τον άνθρωπο πριβέ και κατάλαβε ότι το αμάξι είναι ακριβό και έχει ακριβή συντήρηση, έστω και αν το αγοράσει τζάμπα.
Ναι μιλήσαμε αλλά σε επικοινωνία που είχα με ενα εξειδικευμένο συνεργείο μου μίλησαν για νορμάλ τιμές στα καθιερωμένα σέρβις... Τώρα αν σου βγάλει κάνα πρόβλημα ε ναι εκεί θα είναι τσουχτερό το κόστος αλλά δεν πάμε με αυτή τη λογική γιατί αυτά μπορεί να συμβούν στο οποιοδήποτε αυτοκίνητο.... Kαι μιλάω για την απλή έκδοση του C180 και (1600 cc)
Επίσης αυτά τα αμάξια ξέρει κανείς κάθε πότε αλλάζει ο καδένας χρονισμού;; Γιατί απ ότι κατάλαβα, αν δεν ακουστεί καδένας δεν τον αλλάζεις!
Στο peugeot ήθελε αλλαγή ανά 60k km αλλιώς κινδύνευες να πάρεις βαλβίδες στο χέρι....
Σε οποιοδήποτε μπορούν να συμβούν, αλλά αν είναι καινούργιο, ή σχετικά καινούργιο σε εγγύηση δεν σε νοιάζει, ενώ είναι λιγότερο πιθανό να συμβούν, σε παλιό είναι πιθανότερο.
Το βασικό είναι να έχεις κατανοήσει το πιθανό ρίσκο και αν σου συμβεί να μην σε πειράξει. Αυτή είναι η λογική του παίρνω ένα αμάξι που έκανε 40000 στα 10000.
Το ρίσκο-τύχη-ατυχία υπάρχει παντού στη ζωή, τι να λέμε τώρα;;;
Αλλά σε όλα τα μτχ δεκαετίας και άνω υπάρχει αυτό που περιγράφεις λίγο πολύ....Και σε καινούριο πάντως εγώ δεν θα ήθελα να βγει πρόβλημα. Και αυτό πολύ άσχημο είναι ακόμα και εντός εγγύησης να είσαι, ίσως βγει ελλαττωματικής παρτίδας το αμάξι με το καλημέρα και γεια χαρά μετά....
Πάντως θεωρώ τα merc πιο αξιόπιστα από άλλα. Με εξαίρεση ίσως κάποια made in Japan.Γνώμη μου πάντα.
-
Μιλήσαμε με τον άνθρωπο πριβέ και κατάλαβε ότι το αμάξι είναι ακριβό και έχει ακριβή συντήρηση, έστω και αν το αγοράσει τζάμπα.
Ναι μιλήσαμε αλλά σε επικοινωνία που είχα με ενα εξειδικευμένο συνεργείο μου μίλησαν για νορμάλ τιμές στα καθιερωμένα σέρβις... Τώρα αν σου βγάλει κάνα πρόβλημα ε ναι εκεί θα είναι τσουχτερό το κόστος αλλά δεν πάμε με αυτή τη λογική γιατί αυτά μπορεί να συμβούν στο οποιοδήποτε αυτοκίνητο.... Kαι μιλάω για την απλή έκδοση του C180 και (1600 cc)
Επίσης αυτά τα αμάξια ξέρει κανείς κάθε πότε αλλάζει ο καδένας χρονισμού;; Γιατί απ ότι κατάλαβα, αν δεν ακουστεί καδένας δεν τον αλλάζεις!
Στο peugeot ήθελε αλλαγή ανά 60k km αλλιώς κινδύνευες να πάρεις βαλβίδες στο χέρι....
-
Καλησπέρα. Πρώην κάτοχος ενός peugeot 206cc, σύντομα πλέον θέλω να αποκτήσω ένα C180 (1600 cc) χρονολογίας του 2009...
Γενικά το κόστος συντήρησης όπως και η κατανάλωση θεωρουνται δαπανηρά για αυτό το αυτοκίνητο;
Υπάρχει κάτι ιδιαίτερα που πρέπει να προσέξω; Ποια η διαφορά του επίσης με το C200 απλά είναι εκείνα 1800cc;;Θα ήθελα γνώμη ενός κατόχου, με θετικά και αρνητικά...