-
Τι θα κερδισει ο μεσος οδηγος με χαμηλου προφιλ λαστιχο?
-
@w202-amg said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@realzeus said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@w202-amg Εσύ φίλε μου εκεί που κινείσαι μάλλον Land Rover έπρεπε να είχες πάρει...
Τα παλιότερα run-flat ήταν για το ανάθεμα, τα τελευταία είναι πολύ καλύτερα. Το πρόβλημα είναι ότι κανονικά δεν επισκευάζονται, αλλά θέλουν αλλαγή όταν γίνει διάτρηση.
Αυτό διαβάζω και εγώ, ότι όσοι συνέχισαν να τα φοράνε,δεν έχουν καμία σχέση με τα πρώτα. Αυτό με την επισκευή γιατί όχι εφόσον είναι στο πέλμα το πρόβλημα? Βλέπω ότι πέλμα έχουν το ίδιο σε τομές απλού vs runflat.
Λόγω της ζημιάς που γίνεται όσο περπατούν ξεφούσκωτα:
"Generally, run-flat tires are not recommended for repair after they have been driven on while deflated. While some tire manufacturers may allow for minor repairs under specific conditions, it's often advised to replace them due to the potential for hidden damage to the tire's internal structure."
https://www.google.com/search?client=firefox-b-e&q=run+flat+tires+cannot+be+repaired@sarantism said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@driver-m said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Φορεσα πριν 3 εβδομαδες τα efficientgrip performance 2 στο 207 μου σε 185 65 15 διασταση. Ηταν ισως τα πιο ακριβα της κατηγοριας (380 η 4αδα με τοποθετηση-ζυγοσταθμιση) και καπως δυσευρετα αλλα τα προτιμησα επειδη ειναι ισορροπημενα παντου και βγαζουν απ'τα περισσοτερα χλμ σε touring ελαστικα.
Προς το παρον, χωρις ιδιαιτερη πιεση, ειναι αρκετα ησυχα απο θορυβο, εχουν καλη αισθηση (τα Τ005 ειχαν λιγο καλυτερη αλλα μικρη διαφορα), μικρη αντισταση κυλισης ομοια με τα Τ005 που ηταν κορυφαια στο κομματι αυτο και αρκετα μεγαλες αυλακωσεις. Δεν τα εχω πιεσει ουτε οδηγησει σε βρεγμενο για περισσοτερες εντυπωσεις ομως με μια πρωτη ματια ολα ειναι μια χαρα. Αν βγαλουν και 45-50κ οσο υποτιθεται οτι διαρκουν, τοτε νομιζω ειναι η καλυτερη επιλογη σε 15αρες που ετσι κι αλλιως βγαινουν λιγα σοβαρα ελαστικα πλεον.
380 ευρώ!! Τόσο περίπου πάνε τα ίδια σε 205/55/16. Μάλλον σε καίει το 65άρι προφίλ. 185/65/15!!! Με ποιο σκεπτικό βάζουν τέτοια διάσταση; Να γεμίσει το φτερό με το 65άρι προφίλ και τη 15άρα ζάντα; Κάποτε σε 15άρες ζάντες πήγαινε το 195/50/15.
Άσε που το 65άρι προφίλ μόνο για στροφιλίκια δεν είναι αν δεν κάνω λάθος. 65άρι προφίλ.....Δλδ σε SUV τι προφίλ να μπει με το σκεπτικό πως στο 207 μπαίνει 65άρι; 80άρι θα είναι καλά;Το κάθε αυτοκίνητο στήνεται με συγκεκριμένες διαστάσεις και έτσι ρυθμίζονται και οι αναρτήσεις. Η πιο διαδεδομένη διάσταση ήταν το 195/60/15, που φορούσε και το κορυφαίας οδικής συμπεριφοράς Focus Mk1. Το 195/50 το φορούσαν μόνο πολύ σπορ αυτοκίνητα.
-
Αν ξεφουσκώσει πιστεύω θα σου δίνει 20% διαφορετική αίσθηση εκείνος ο τροχός. Αν δεν είναι πρόβλημα όντως.
-
Για αυτό όταν έχεις runflat πρέπει να υπάρχει και σύστημα μέτρηση πίεσης στο αυτοκίνητο. Η 330 μου έχει, αλλά εγώ φορούσα πάντα κανονικά λάστιχα.
-
Για αυτό όταν έχεις runflat πρέπει να υπάρχει και σύστημα μέτρηση πίεσης στο αυτοκίνητο. Η 330 μου έχει, αλλά εγώ φορούσα πάντα κανονικά λάστιχα.
Αλεξ τελειωσες με την 330 μπηκε σε κυκλοφορια ;
-
@otso said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Αλεξ τελειωσες με την 330 μπηκε σε κυκλοφορια ;
Κυκλοφορεί, αλλά έχει ακόμα θέματα. Χάλασε το βεντιλατέρ και έτσι την πάρκαρα για να μην κάψει καμία φλάντζα. Παρήγγειλα ανταλλακτικό, αλλά τελικά δεν έκανε αυτό που ήρθε και περιμένω άλλο. Πήρα και καινούριους προβολείς xenon αλλά ο ηλεκτρολόγος πήγε διακοπές οπότε τους έχω στο πορτ-μπαγκάζ... Την παράτησα κάτω και περιμένω... Θα βολευτώ με τα 200 άλογα του Saab (το οποίο αποδείχθηκε πολύ καλύτερο αυτοκίνητο από αυτό που περίμενα όταν το αγόρασα!!! - Πλέον είμαι φανατικός Saabάκιας!).
Τωρινή φωτό:
ΥΓ: Ζητώ συγγνώμη για το off topic.
-
@sarantism said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Φορεσα πριν 3 εβδομαδες τα efficientgrip performance 2 στο 207 μου σε 185 65 15 διασταση. Ηταν ισως τα πιο ακριβα της κατηγοριας (380 η 4αδα με τοποθετηση-ζυγοσταθμιση) και καπως δυσευρετα αλλα τα προτιμησα επειδη ειναι ισορροπημενα παντου και βγαζουν απ'τα περισσοτερα χλμ σε touring ελαστικα.
Προς το παρον, χωρις ιδιαιτερη πιεση, ειναι αρκετα ησυχα απο θορυβο, εχουν καλη αισθηση (τα Τ005 ειχαν λιγο καλυτερη αλλα μικρη διαφορα), μικρη αντισταση κυλισης ομοια με τα Τ005 που ηταν κορυφαια στο κομματι αυτο και αρκετα μεγαλες αυλακωσεις. Δεν τα εχω πιεσει ουτε οδηγησει σε βρεγμενο για περισσοτερες εντυπωσεις ομως με μια πρωτη ματια ολα ειναι μια χαρα. Αν βγαλουν και 45-50κ οσο υποτιθεται οτι διαρκουν, τοτε νομιζω ειναι η καλυτερη επιλογη σε 15αρες που ετσι κι αλλιως βγαινουν λιγα σοβαρα ελαστικα πλεον.
380 ευρώ!! Τόσο περίπου πάνε τα ίδια σε 205/55/16. Μάλλον σε καίει το 65άρι προφίλ. 185/65/15!!! Με ποιο σκεπτικό βάζουν τέτοια διάσταση; Να γεμίσει το φτερό με το 65άρι προφίλ και τη 15άρα ζάντα; Κάποτε σε 15άρες ζάντες πήγαινε το 195/50/15.
Άσε που το 65άρι προφίλ μόνο για στροφιλίκια δεν είναι αν δεν κάνω λάθος. 65άρι προφίλ.....Δλδ σε SUV τι προφίλ να μπει με το σκεπτικό πως στο 207 μπαίνει 65άρι; 80άρι θα είναι καλά;Εχει και πολυ φτηνοτερα, δεν ειναι δυσκολη διασταση. Καλα ελαστικα σαν τα Τ005 εχουν γυρω στα 340, β-γ διαλογης κατω απο 300. Τα egp 2 ηταν μονο ακριβα αλλα ηταν μαλλον και τα καλυτερα, γι'αυτο και δεν το σκεφτηκα πολυ.
Οσο για το προφιλ, για αμαξι πολης μια χαρα ειναι. Ουτε κοπαναει πολυ ουτε τιποτα. Για στροφιλικια δεν ειναι το ιδανικο αλλα δεν μιλαμε για κανα 106 ραλλυ. Γενικα ευχαριστημενος ειμαι απ'τη διασταση αυτη, γι'αυτο και δεν ασχοληθηκα ποτε με το να αλλαξω διασταση 15αρας ή να παω σε μεγαλυτερη ζαντα.
-
HANKOOK 225 / 55 R17 97H W462B Winter i*cept RS3 (HRS)
CONTINENTAL 225 / 55 R17 97H WinterContact TS850 P SSR ME*
PIRELLI 225 / 55 R17 97H Winter Sottozero 3 R-F (*)(MOE)
BRIDGESTONE 225 / 55 R17 97H Blizzak LM001 RFT *
MICHELIN 225 / 55 R17 97H Alpin 5 * MO ZP
Ανεξάρτητα τιμής ποιο θα προτιμούσατε? Όλα runflat για πολύ ισχυρό( από δυνατότητες) τετρακίνητο . Δεν διαπραγματεύομαι το γκριπ σε βρεγμένο.
Κλείνω προς Michelin continental. Αν έχετε εμπειρία με κάποιο παρακαλώ γράψτε την -
Μετά από πολύ αναζήτηση, ψάξιμο και επαναλαμβανόμενες αλλαγές αποφάσεων κατέληξα σε Michelin alpine 5 runflat. Φαίνεται πιο μαλακό το πλαϊνό για ρανφλατ, καλό σε χιόνι και πιο αργή φθορά. Ελπίζω φέτος να είναι η χρονιά με φουλ
️
️
️
️
️
️
️
-
Λυπάμαι που σου το λεω αλλά μαλλον κουβα θα πας.
-
@spi_duster said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Λυπάμαι που σου το λεω αλλά μαλλον κουβα θα πας.
Για πες
Ρε τόσες μέρες έχω ποστάρει,τρ τα παρήγγειλα 🥲🥲🥲 -
Για τα χιόνια λεω φίλε. Το λάστιχο ειναι πενα
-
@spi_duster said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Για τα χιόνια λεω φίλε. Το λάστιχο ειναι πενα
Δεν γίνεται να μας πάει έτσι, θα γυρίσει.
-
Μακάρι
-
Υπάρχει κανείς που έβαλε ο ίδιος runflat ? Γιατί δεν σας αρέσουν?
Ψήνομαι να βάλω runflat χειμερινά, λόγω τραγικού δρόμου με πέτρες και πολλά πέταλα των 20-30χαω...... Τι μου διαφεύγει?Eιχε η Ε90 απ'το εργοστασιο potenza re 050 rft. Κουτσουρα εντελως, το αμαξι ηταν λες και δεν ειχε αναρτηση απ'τη σκληροτητα, επισης οντως διαβαζαν τερμα το δρομο σε σημειο το αυτοκινητο μετα τα 150 να γινεται σχεδον επικινδυνο καθως το τιμονι ηθελε συνεχως διορθωσεις. Επισης, αν δεν εχεις αισθητηρα πιεσης ειναι επικινδυμα γιατι μπορει μα χανουν αερα και να μην το καταλαβεις ποτε, οποτε στο τελος και παλι θα διαλυθουν σαν απλα ελαστικα.
Δεν ξαναεβαλα ποτε και ησυχασα. Δεν θα τα προτεινα, αν και τα πιο συγχρονα ξερω οτι ειναι πιο ανετα.Turn in , πρόσφυση, οδήγηση στο βρεγμένο?
Οχι διαφορα απο κανονικα θεωρω. Γιατι δεν ειχα βαλει σε κανονικα τα re 050 για να κανω απολυτη συγκριση. Παντως ηταν και πολυ πιο βαρια απο συμβατικα. Γενικα δεν βρισκω λογο να τα προτιμησεις. Σχεδον κανεις δεν ξαναβαζε rft απ'οσο ξερω μετα τα πρωτης τοποθετησης και αυτο λεει πολλα.
Απο πετρες δεν νομιζω να σου τρυπησουν ελαστικα. Για κανα καρφι ειναι τα rft και σε βγαζουν καμια 80αρια χλμ απ'οταν αναψει η ενδειξη, μεχρι να πας σε βουλκανιζατερ να τα επιδιορθωσεις. Αν δεν εχεις ενδειξη, ε θα το καταλαβεις οταν εχουν χασει πολυ αερα αρα και παλι δεν κερδισες κατι γιατι δεν θα εχεις περιθωριο να πας σε βουλκανιζατερ. Επισης, αν εχεις ρεζερβα, την αλλαζεις και τελος.
Εγω παντως οσες προκες εχω πατησει, και χωρις rft, αναβει η ενδειξη χαμηλης πιεσης αερα και αν ειμαι κοντα σε βουλκανιζατερ, παω στα γρηγορα. Μια φορα μονο χρειαστηκε να φωναξω οδικη να με παει σε βουλκανιζατερ, γιατι ημουν επαρχια και το πιο κοντινο ηταν καμια 30αρια χλμ, οποτε δεν το ρισκαρα. Σημειωμω οτι η Ε90 δεν εχει ρεζερβα.Πρόκες κτλ πάντα έχω μαζί μου κορδόνι και τα φτιάχνω, ρεζέρβα έχω ναι.
Τα προβλήματα είναι δύο:- ο κύριος δρόμος για Τζουμέρκα είναι υπό κατασκευή και βλέπω να τραβάει πολύ, τώρα κινούμαι από εναλλακτικό δρόμο που έχει πολλές σκληρές πέτρες ή θραύσματα αυτών που ωστόσο δεν χαμπαριαζουν κόβουν κανονικά. Υπάρχουν στιγμές που δεν έχεις να επιλέξεις που να περάσεις. Επισης κινούμαι είτε μεσάνυχτα είτε πολύ πρωί πριν από κάθε άλλον, συνεπώς τα βρίσκω όλα ατόφια.
- στα θερινά με 235/55/17 conti pc6 xl, με Καμπέρ, χαμήλωμα rake, απόκλιση έχω βρει ισορροπία μεταξύ φθοράς εσω-εξω σε αυτό το τραγικό δρόμο,. Το θέμα είναι τα χειμερινά δεν θα είναι ικανοποιημένα με όλα αυτά ,θα φθάρουν υπέρμετρα και έστω και στη μέση να είναι θα μου είναι άχρηστα για χιόνι.
Οπότε σκέφτηκα τα runflat για να έχω πλαϊνά κούτσουρα, αρκετή παραπάνω αντοχή στις πέτρες, καλύτερο κράτημα με τη λιγότερη δυνατή φθορά.
Στο κάτω κάτω σε αμάξι κενό 2τονους θα μπουν με αρκετό προφίλ και αερανάρτηση, πόσο χάλια να είναι στις λακούβες τις οποίες φυσικά αποφεύγω?
Είχα δοκιμάσει Runflat στο Qashqai με την ίδια λογική, μήπως άντεχαν περισσότερο στους χωματόδρομους λόγω κούτσουρων πλαϊνών. Είχα βάλει τα Dunlop Sportmaxx, εννοείται μεταχειρισμένα αλλά σε άριστη κατάσταση γιατί δεν ήμουν σίγουρος για το πείραμα. Τρομερό κράτημα, λίγο πιο σκληρά από τα Pilot Sport 4 που είχα προηγουμένως παρόλο που περίμενα και εγώ να κοπανάνε.
Τελικά σε 5.000km μου έσκασε το ένα μπροστινό σε χωματόδρομο κοντά στη λίμνη Κρεμαστών. Έβαλα ρεζέρβα και λίγο μετά το Καρπενήσι μου έσκασε και το άλλο μπροστινό σε λακκούβα υπό γερή βροχή. Λόγω έλλειψης χρόνου επέστρεψα με 50-80km κανονικά στην Αθήνα. Σχεδόν 250km έκανα και δε διαλύθηκε, δεν το πίστευα! Σίγουρα άντεχε πολύ παραπάνω από αυτό που είδα. Πάντως και τα Pilot Sport 4 άντεξαν ακριβώς 5.000km τα οποία ήταν επίσης μεταχειρισμένα αφού αυτά φόραγε το Qashqai όταν το πήρα.
Κατά τη γνώμη μου δεν αξίζουν τα έξτρα λεφτά των Runflat από άποψη αντοχής. Δε δείχνουν να αντέχουν περισσότερο παραδόξως. Βέβαια το ότι έκανα με σκασμένο λάστιχο 250km άνετα χωρίς να μου παίζει το τιμόνι κλπ πρέπει να συνυπολογιστεί σε μια δύσκολη κατάσταση (πχ Κυριακή βράδυ κάπου μακριά) που επιβάλλεται να επιστρέψεις πίσω χωρίς να φωνάξεις οδική.
-
Νομίζω τα πήρα σε απίστευτη τιμή 550€ αντί για 690€
-
Ναι κατω απο 640€ δεν τα βλεπω . Απο που τα πηρες?
-
Σούπερ τιμή. Πιστεύω γιατί πολλοί ίσως τα φοβούνται σαν σκληρά κλπ όπως αναφέρθηκε. Εμένα έπαιζαν τουλάχιστον 800 η τετράδα σε διάσταση 225-45-19
-
Τα βρήκα από κάπου χωρίς τιμολόγια, δεν μπορώ να πω περισσότερα,έχω πάρει πολλές τετράδες ,Τουλ 100€ κάτω η τετράδα στα επώνυμα. Πλήρως ευχαριστημένος.
-
Δε θέλουν και ειδικές ζάντες τα Runflat?
-
@kostis20 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Δε θέλουν και ειδικές ζάντες τα Runflat?
Κανονικά ναι αλλά δεν τα πήρα με σκοπό να τα κυκλοφορήσω μετά από απώλεια πίεσης.( Πάντα έχω μαζί μου Κιτ επισκευής και ρεζέρβα)
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]