-
@otokomae said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@famas said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Φόρεσα πριν 2 μήνες τα P1 pirelli σε 185/60/14. Σε ταξίδι 700 χλμ μια χαρά, όπως και στη πόλη. Υστέρησαν κάπως σε καμπές αυτοκινητόδρομου με ταχύτητα άνω των 100 χ.α.ω.
Δηλαδη είχαν ασάφεια; Έλλειψη αίσθησης η χασιμο κανονικό; Και τι φορούσες πριν συγκρινόμενα;
Τα προηγούμενα ήταν good year efficient grip. Θα έλεγα ότι υπήρχε μια έλλειψη πληροφόρησης, αλλά σε καμιά περίπτωση χάσιμο κανονικό, ούτε καν δηλαδή.
-
Hankook ventus 12 evo2. Έχει κανείς εμπειρία;
-
Τα έχω στο 6 σε διάσταση 215/50/17 σχεδόν 3 χρόνια και μέχρι τώρα έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά σε όλες τις συνθήκες. Ισορροπούν ανάμεσα σε σπορ και ταξιδιάρικη κατηγορία.
-
@ggab said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Τα έχω στο 6 σε διάσταση 215/50/17 σχεδόν 3 χρόνια και μέχρι τώρα έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά σε όλες τις συνθήκες. Ισορροπούν ανάμεσα σε σπορ και ταξιδιάρικη κατηγορία.
Ακριβώς αυτή τη διάσταση θέλω αλλά είναι αρκετά περιορισμένες οι επιλογες. Τώρα φοράω p zero nero gt που φαίνεται να έχει ίδια σχεδίαση με ventus v12 evo2. Από πλαϊνό πως είναι από σκληρότητα; Πόσο χιλιόμετρα έχουν γράψει; Ευχαριστώ
-
'Οπως σου είπα δεν θα τα χαρακτήριζα ούτε σπόρ,ούτε ταξιδιάρικα με απόλυτα κριτήρια. Τα πλαινά είναι σαφώς μαλακότερα απο Falken 914 και σκληρότερα απο Τοyo cf2 που είχα παλιότερα. Αποτέλεσμα να απορροφούν κραδασμούς χωρίς να πλέουν.Με 22Κ χλμ ως τώρα λόγω καραντίνας,καμία φθορά στο πέλμα που να χρήζει σχολιασμού.Αξίζει να σου πω οτι τα είχε φέρει ο λαστιχάς μου απο συνεργαζόμενο κατάστημα στη Γερμανία 440€,ενω απο τον εισαγωγέα εδω θα τα πλήρωνα 520€!!!!!!!Ευτυχώς δεν τα είχε σε στόκ. Ελπίζω να βοήθησα.
-
Καλησπερα σας. Goodyear ή Michelin για C3 του 2014?
-
@djtony said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Αυτή δεν είναι ερώτηση. Ποιο μοντέλο της Goodyear και ποιο της Michelin. Σε ποια διάσταση; Για τι είδος οδήγησης;
-
@realzeus said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@djtony said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Αυτή δεν είναι ερώτηση. Ποιο μοντέλο της Goodyear και ποιο της Michelin. Σε ποια διάσταση; Για τι είδος οδήγησης;
Goodyear Efficient grip 2
Michelin primacy 4Οδήγηση πολύ ήρεμη, πόλη και 2-3 ταξίδια έως Καλαμάτα το χρόνο. Διάσταση 195/55/16
-
Καλά είναι αμφότερα. Θα έβαζα όποιο έβρισκα φτηνότερο.
-
Καλημέρα, στη διάσταση 175/70R14 φορούσα Barum Brillantis, θελω πιο σκληρη γομα, το οχημα κινειται κυριως εγνατια. Καποιο απο τα παρακατω που εχει πιο σκληρη γομα απο τα barum brillantis;
Lassa Greenways
Kenda Kenetica
Barum Bravuris
Viking Citytech -
@r200 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Καλημέρα, στη διάσταση 175/70R14 φορούσα Barum Brillantis, θελω πιο σκληρη γομα, το οχημα κινειται κυριως εγνατια. Καποιο απο τα παρακατω που εχει πιο σκληρη γομα απο τα barum brillantis;
Lassa Greenways
Kenda Kenetica
Barum Bravuris
Viking CitytechΚοίτα και σε Kormoran, Sava, Petlas
-
Κορμοραν αν και όταν αγόρασα το δεύτερο w202 μου φάνηκαν εξαιρετικά, μετά το καλοκαίρι όπου υπήρχε νερό ήταν χειρότερα από οδήγηση σε πάγο το χειμώνα. Απαίσια σαν τα χανκοοκ τα χειμωνιάτικα που είχα.
-
@r200 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Lassa Greenways
Kenda Kenetica
Barum Bravuris
Viking CitytechΕίναι μια φτηνή διάσταση και είναι κρίμα να εμπιστευτείς την ασφάλειά σου σε μάρκες "μ' έκαψες". Βάλε ένα Pirelli/Michelin/Goodyear/Yokohama/Falken/Hankook κλπ.
-
To Barum Bravuris έχει ένδειξη "High Mileage" οπότε μάλλον έχει πιο σκληρή γόμα. Βέβαια εγώ έκανα σκάρτα 10.000km τον χρόνο, οπότε δεν μπορώ να σου πω αν όντως είναι HM!
-
Εχει βγαλει βυζι το δεξι μπροστα ελαστικο,μαλλον απο ατσαλο χτυπημα σε λακκουβα,το εχω ενα χρονο ετσι χωρις να το εχω αλλαξει,δεν εχω παρατηρησει να χανει πιεση η να αισθανομαι στο τιμονι καποιο τριξιμο.Aν παω σε λαστιχα,θα μου βαλει μεταχειρισμενο ιδιο λαστιχο η αλλης μαρκας? Θα ανεβασω αργοτερα φωτογραφια.
-
@ken11 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Εχει βγαλει βυζι το δεξι μπροστα ελαστικο,μαλλον απο ατσαλο χτυπημα σε λακκουβα,το εχω ενα χρονο ετσι χωρις να το εχω αλλαξει,δεν εχω παρατηρησει να χανει πιεση η να αισθανομαι στο τιμονι καποιο τριξιμο.Aν παω σε λαστιχα,θα μου βαλει μεταχειρισμενο ιδιο λαστιχο η αλλης μαρκας? Θα ανεβασω αργοτερα φωτογραφια.
Στη θέση σου θα το άλλαζα χθες. Δεν ξέρεις τί μπορεί να σου συμβεί ξαφνικά στο δρόμο. Το λάστιχο πλέον δεν είναι αξιόπιστο. Προσπάθησε να βρεις ίδια μάρκα και τύπο ελαστικού για να το αντικαταστήσεις. Αν έχει και πολλά χλμ. πάνω του, θα πρότεινα να αλλάξεις με καινούργια και τα δύο στον ίδιο άξονα.
-
Σε ενα χρονο θα πρεπει να αλλαξω 4αδα ελαστικων,οποτε η ποιο συμφερουσα λυση,ειναι καποιο μεταχειρισμενο σε καλη κατασταση για να βγαλει τη χρονια,μιλαμε για τα γνωστα rainsport 3 σε διασταση 205/45/16.
-
Καλησπέρα, έφτασε η ώρα για αντικατάσταση των Bridgestone T001 (195/60/16) στο crossland.
Έχετε κάποια πρόταση επί των παρακάτω ?- Bridgestone T001
- Michelin Primacy 3
- Good Year efficient grip performance 2
- Falken Ziex ZE310
Από τα T001 έμεινα πολύ ευχαριστημένος αλλά δυστυχώς τα T005 που είναι το νέο μοντέλο δεν βγαίνει στην διάσταση μου.
Μου πρότειναν τα Falken ώς αρκετά καλά και ποιοτικά και η αλήθεια είναι ότι είναι και πιο οικονομικά, στο νετ που τα έψαξα έχουν καλές κριτικές. Έχετε άποψη?
Επίσης αν υπάρχει άλλη πρόταση καλοδεχούμενη.
Θα ήθελα να κινηθώ σε premium-ποιοτικό.Ευχαριστώ.
-
@sotos1974 said in Ibiza 1.2 2005 επιλογή ελαστικών:
Καλησπέρα στην παρέα,
Ποια μάρκα/κωδικό ελαστικά προτείνετε σε 195 / 55 / 15? Ή να πάω σε 195 / 50 / 15 που είναι ποιο οικονομικά?Δεν φτιάχνουμε νέα θέματα, αναζητούμε το θέμα που μας ενδιαφέρει και εαν υπάρχει ποστάρουμε εκεί.
-
Γιατί Primacy 3, ενώ εδώ και πολύ καιρό κυκλοφορούν τα πολύ ανώτερα Primacy 4;
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]