-
@megane98hp said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Ήρθε επιτέλους η ώρα για αλλαγή ελαστικών. Μάλλον είχε έρθει η ώρα εδώ και 3-4 μήνες απλά έλεγα να το τρενάρω λίγο να περάσει το καλοκαίρι να γλυτώσει η καινούργια τετράδα τη πολλύ ζέστη.
Good year wrangler η τρίτη τετράδα που θα φορέσει σε διάσταση 245.
Δυστυχώς όμως έπαθα λάστιχο 2 φορές και άρχισα να ρωτάω δεξιά αριστερά. Η "μαμά" δεν την είχε αυτή τη διάσταση, ίσως επειδή την σταμάτησαν ή επειδή θα τους έρθει αργότερα. Επειδή όντως τα λάστιχα είχαν περάσει τα όριά τους ρωτώντας βρήκα την 235 διάσταση αλλά μόνο με παργγελία στα 450 ευρώ.
Τα παράγγειλα αφού μου ζάλισε τον έρωτα το μαγαζί που πήγα ότι υπάρχουν και πολύ καλύτερα ελαστικά, (μου έλεγε για Βridgestone και διάφορα άλλα) ότι αν τα πάρω θα μπορώ να πώ στη μαδάρα. Ποιά είναι η μαδάρα ρε φίλε του λέω? Με ακούς όταν σου λέω ότι είναι η τρίτη τετράδα ότι κάνω τη δουλειά μου στην περιουσία μου μια χαρά και ότι δεν θέλω καλύτερα? Όχι επιμονή αυτός, μα στη μαδάρα θα πας καλύτερα θα έχεις και καλύτερες επιδόσεις στο δρόμο.
Τα παράγγειλα λοιπόν αρχές Αυγούστου έδωσα και μπροστά 100 ευρά και μου είπε ότι μέχρι της 10 Σεπτέμβρη θα έχουν έρθει.
Αμ δε.
Πήγα προχθές από το μαγαζί και χωρίς ν βγω από το αμάξι ρώτησα ένα υπάλληλο αν έχουν έρθει και μου είπε ότι ο υπεύθυνος μιλάει στο τηλέφωνο και θα του πει να με πάρει τηλέφωνο. Έφυγα λοιπόν κι 10 λεπτά μετά με παίρνει τηλέφωνο.
"Φίλε μου δεν έχουν έρθει, φίλε μου θα πάει τέλος του μήνα, φίλε μου σε πήρα να σε ενημερώσω, φίλε μου λίγο ακόμα κλπ κλπ ....
Ελπίζω τέλος του μήνα να έχουν έρθει γιατί αλλιώς θα πρέπει να μου επιστρφεί η προκαταβολή...
Συμφωνείτε?Εντάξει στη Κρήτη σίγουρα δεν υπάρχει τόσο μεγάλο στοκ ελαστικών. Οπότε λογικό είναι να ζητάει ο λάστιχας προκαταβολη. Υπάρχουν έξοδα, αν ο πελάτης την κάνει ποτέ θα πουληθεί η 4 αδα; Αυτό το διάστημα πάντως υπάρχουν τρομερές καθυστερησεις και ανατιμήσεις από τα εργοστάσια. Άρα εσύ σταθμίσεις αν θα ζητήσεις πίσω την προκαταβολή.
-
Επιβεβαιωνω και εγω με τα PZ4 που τελικα τα παρηγειλλα οτι υπρχουν καθυστερησεις. Προκαταβολα δεν εδωσα αλλα με ξερει χρονια, κανω τραμπα εκει χειμερινα/θερινα, εχει στις αποθηκες του τα χειμερινα/θερινα μου κτλ. Υπομονη παιδια .... τελειωνει ο κορωνας!!!!
-
Μπορώ από 195/55/16 που φοράει τώρα το αμάξι να πάω σε 195/65/16; δεν αλλάζει κάτι στο περπάτημα του αυτοκινήτου έτσι δεν είναι; απλά θα γίνει λίγο πιο χοντρό το λάστιχο και λογικά θα απορροφάει και περισσότερους κραδασμούς..
-
@djtony said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Μπορώ από 195/55/16 που φοράει τώρα το αμάξι να πάω σε 195/65/16; δεν αλλάζει κάτι στο περπάτημα του αυτοκινήτου έτσι δεν είναι; απλά θα γίνει λίγο πιο χοντρό το λάστιχο και λογικά θα απορροφάει και περισσότερους κραδασμούς..
Δεν είναι συμβατή διάσταση. Είναι εκτός του επιτρεπτού. Μεγαλώνει υπερβολικά το βήμα. Μια σωστή διάσταση είναι 205/50/16. Για τι αμάξι πρόκειται;
-
@otokomae said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Δεν είναι συμβατή διάσταση. Είναι εκτός του επιτρεπτού. Μεγαλώνει υπερβολικά το βήμα. Μια σωστή διάσταση είναι 205/50/16. Για τι αμάξι πρόκειται;
Citroen C3 2014 μοντέλο
-
Citroen C3 2014 μοντέλο
Παίζει να θες και αμορτισέρ μήπως; Το έχεις δει;
-
Citroen C3 2014 μοντέλο
Δε το έχω δει ακόμα, αλλά τι σημασία έχει το αμορτισέρ αυτή τη στιγμή; ψάχνω μια άλλη πιο φθηνή διάσταση τώρα.
-
Citroen C3 2014 μοντέλο
Δε το έχω δει ακόμα, αλλά τι σημασία έχει το αμορτισέρ αυτή τη στιγμή; ψάχνω μια άλλη πιο φθηνή διάσταση τώρα.
Η σωστή λειτουργία των αμορτισέρ παίζει σπουδαιότατο ρόλο στο να παραμένει το αμάξι στο δρόμο και να μη ψαρεύει σα βάρκα. Βλέπω συνεχώς βαρκοειδη να κυκλοφορούν, για αυτό το τόνισα. Από κει και πέρα παίζει ρόλο η σωστή διάσταση ελαστικού και αυτή που αναφέρεις δεν ειναι.
-
Καλησπέρα σας για suzuki swift του 2016 σε διάσταση 175/65/15 τι ελαστικό θα προτείνατε; Με ενδιαφέρει να έχει σχετικά καλή αντοχή και σε βρεγμένο να τα πηγαίνει πολύ καλά. Μου πρότειναν:
Bridgestone t005
Michelin energy saver+
Continental Eco contact 6
Η καλύτερη επιλογή είναι το bridgestone για εμένα περιμένω απόψεις σαςΑκριβώς 2 θέσεις κάτω από το Θέμα που ανοίξατε υπήρχε το Θέμα των Ελαστικών. Έγινε συγχώνευση. [Admin]
-
Μακριά απ' τα energy saver (και στο λέει γαλλόφιλος Μισελενάκιας). Ειδικά στη διάσταση σου. Πολλά χαζογλιστριματα και πολύ σκληρό λάστιχο. Δες προς Fallen.
-
@manaman194 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Καλησπέρα σας για suzuki swift του 2016 σε διάσταση 175/65/15 τι ελαστικό θα προτείνατε; Με ενδιαφέρει να έχει σχετικά καλή αντοχή και σε βρεγμένο να τα πηγαίνει πολύ καλά. Μου πρότειναν:
Bridgestone t005
Michelin energy saver+
Continental Eco contact 6
Η καλύτερη επιλογή είναι το bridgestone για εμένα περιμένω απόψεις σαςΝομίζω έχεις σωστή σκέψη. Turanza.
-
Τα eco contact 6 τα φοράω στο clio της οικογένειας ένα χρόνο τώρα κι είναι πολύ καλά σε όλους τους τομείς, αλλά είναι μαλακά (εγώ τους κάνω σκληρή χρήση με χωματόδρομους και λακούβες , αλλά δεν τα έχω ανεβάσει πεζοδρόμιο πχ)...τα turanza θα είναι καταλληλότερα για τη χρήση που τα θέλεις , αλλά τα falken που σου προτείνουν ίσως είναι ακόμα πιο ενδεδειγμένα
-
Kαλημερα.
Σε διασταση 185/60/14 τι θα προτεινατε;
Ξερω οτι αυτη η διασταση πια εχει μονο "οικολογικα" ελαστικα που δινουν εμφαση στην οικονομια και οχι τοσο στο κρατημα.
Μεταξυ
Dunlop Sport BluResponce
Bridgestone T005
Pirelli P1
Toyo Proxes CF2
Ποια θα ηταν η βελτιστη επιλογη;
Ευχαριστω πολυ. -
Το Bridgestone γιατί είναι το πιο καινούργιο από εμένα, αν και τα υπόλοιπα είναι όλα καλά και δοκιμασμένα ελαστικά
-
Φόρεσα πριν 2 μήνες τα P1 pirelli σε 185/60/14. Σε ταξίδι 700 χλμ μια χαρά, όπως και στη πόλη. Υστέρησαν κάπως σε καμπές αυτοκινητόδρομου με ταχύτητα άνω των 100 χ.α.ω.
-
Με πήραν επιτέλους τηλέφωνο σήμερα ότι τα Wrangler 235/70/16 ήρθαν. Θα ξαναπώ ότι οι προηγούμενες 2 τετράδες ήταν ίδιο λάστιχο σε 245.
Με δεδομένο ότι η χρήση του L200 δεν θα αλλάξει, τι αλλαγές να περιμένω? Διαβάζω για μικρότερη κατανάλωση και καλύτερες επιδόσεις στην άσφαλτο. Λογικό ακούγεται βέβαια αλλά να υποθέσω ότι η όποιες αλλαγές θα είναι απειροελάχιστες ? -
Με πήραν επιτέλους τηλέφωνο σήμερα ότι τα Wrangler 235/70/16 ήρθαν. Θα ξαναπώ ότι οι προηγούμενες 2 τετράδες ήταν ίδιο λάστιχο σε 245.
Με δεδομένο ότι η χρήση του L200 δεν θα αλλάξει, τι αλλαγές να περιμένω? Διαβάζω για μικρότερη κατανάλωση και καλύτερες επιδόσεις στην άσφαλτο. Λογικό ακούγεται βέβαια αλλά να υποθέσω ότι η όποιες αλλαγές θα είναι απειροελάχιστες ?Υποθέτω τελείως ανεπαίσθητες. Λογικά προς το καλύτερο όλα.
-
@manast said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Με δεδομένο ότι η χρήση του L200 δεν θα αλλάξει, τι αλλαγές να περιμένω? Διαβάζω για μικρότερη κατανάλωση και καλύτερες επιδόσεις στην άσφαλτο. Λογικό ακούγεται βέβαια αλλά να υποθέσω ότι η όποιες αλλαγές θα είναι απειροελάχιστες ?Υποθέτω τελείως ανεπαίσθητες. Λογικά προς το καλύτερο όλα.
Θα ζωηρεψει εμφανώς αλλα θα περιοριστεί λίγο η δυνατότητα στο φορτίο.
-
Καμία διαφορά δεν θα καταλάβεις.
-
@famas said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Φόρεσα πριν 2 μήνες τα P1 pirelli σε 185/60/14. Σε ταξίδι 700 χλμ μια χαρά, όπως και στη πόλη. Υστέρησαν κάπως σε καμπές αυτοκινητόδρομου με ταχύτητα άνω των 100 χ.α.ω.
Δηλαδη είχαν ασάφεια; Έλλειψη αίσθησης η χασιμο κανονικό; Και τι φορούσες πριν συγκρινόμενα;
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]