-
Έχω αλλαξει λόγω πολλών ετήσιων χλμ αρκετα σετ ελαστικών τα τελευταία 14 σχεδόν χρόνια ,πάντα σε διάσταση 225/40/18,απο διαφορες εταιρείες με όριο αλλαγής πάντα το πολύ τα 40.000 χλμ σχεδόν κάθε 14 μήνες.Pilot sport 3 και 4,δυο φορές asymmetric,sport max rt 2,Bridgestone,Toyo,p zero γενικα από όλες τις μεγάλες πλην Continental.Το τελευταίο σετ που έβαλα από περιέργεια και για δοκιμή,ήταν ελαχιστα πιο φθηνό απο τα γνωστα χωρίς όμως να αποτελεί κριτιριο επιλογής για μένα είναι τα Yokohama advance v701 fleva.
Ένα λάστιχο που δεν θα το ζήταγα για κανένα λόγο αφού τα πρώτης τοποθέτησης ήταν αυτής της εταιρείας και τα χειροτερα με διαφορά αλλά τήκαν με λιγότερα από 15.000 χλμ.Η αλλαγή έγινε μετά από πρόταση του λάστιχα και με την ασφάλεια που δίνει η σχεδόν ετήσια αλλαγή τους .Με μεγάλη μου έκπληξη και μετά από σχεδόν 55.000 χλμ (το μόνο που κράτησε τόσο πολύ)έχω να πω τα καλύτερα.Καλο σε όλες τις συνθήκες,σχετικά αθόρυβο ,χωρίς χαζοσπινιαρισματα και με καλή συμπεριφορά ακόμα και σε κάποια φρεναρίσματα πανικού ακόμα και με αρκετα χλμ στην πλάτη τους.Δεν το περίμενα,μάλλον θα τα ξανά βάλω εκτός αν γυρίσω στο καινούριο assymetric ,το δεύτερο καλύτερο από όσα έχω βάλει.
-
Καλημέρα. 2 ερωτησούλες.
-
Για Ford Focus Mk1 (100 άλογα, 195/60/15), Pirelli P1 ή Hankook K125? Τα Hankook τα φοράω και στο Saab (195 άλογα σε 16άρες) και είμαι ευχαριστημένος, απλά έλεγα να δοκιμάσω και τα Πιρέλλια.
-
Για Land Rover Discovery, 235/70/16, 50-50, έχουμε καλύτερη πρόταση από τα Cooper Discoverer? Ενδιαφέρει πολύ το off roading!
-
-
Τα pirelli p1 τα έχω φορέσει σε 175/65/14 και 185/60/15 στο παρελθόν. Αρκετά καλό κυρίως σε στεγνό, αλλά το κακό τους είναι ότι γίνονται ξύλινα μετά από κάποιο χρόνο. Εγώ θα πρότεινα τα t005. Μακράν το καλύτερο λάστιχο που έχω δοκιμάσει σε μικρές διαστάσεις.
-
@realzeus said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Καλημέρα. 2 ερωτησούλες.
-
Για Ford Focus Mk1 (100 άλογα, 195/60/15), Pirelli P1 ή Hankook K125? Τα Hankook τα φοράω και στο Saab (195 άλογα σε 16άρες) και είμαι ευχαριστημένος, απλά έλεγα να δοκιμάσω και τα Πιρέλλια.
-
Για Land Rover Discovery, 235/70/16, 50-50, έχουμε καλύτερη πρόταση από τα Cooper Discoverer? Ενδιαφέρει πολύ το off roading!
malatesta kobra nt2
θα τα φχαριστηθεις και στην ασφαλτος ενω στο χωμα κεντανε -
-
Πότε αλλάζετε λάστιχα γενικότερα; Έφαγα κάνα δυο γλιστριματάκια αλλά σε δρόμους γυαλί. Τα λάστιχα είναι 3 χρόνων και δεν έχουν φαγωθεί (vredestein από Ινδία) αλλά τα ζουμπάω και είναι κουτσουράκια γαμώτο τους.
Ποιός είναι ο κανόνας για εσας;
-
@williamg said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Πότε αλλάζετε λάστιχα γενικότερα; Έφαγα κάνα δυο γλιστριματάκια αλλά σε δρόμους γυαλί. Τα λάστιχα είναι 3 χρόνων και δεν έχουν φαγωθεί (vredestein από Ινδία) αλλά τα ζουμπάω και είναι κουτσουράκια γαμώτο τους.
Ποιός είναι ο κανόνας για εσας;
Σχετικό ειναι, ανάλογα με το αυτοκίνητο, την κατάσταση του ελαστικού, την μάρκα, κλπ. Σαν κανόνα έχω τα 4 χρόνια και 30-40.000χλμ. Όμως, ανάλογα μπορεί να αλλάξω και νωρίτερα. π.χ. στο Κούγκα που είχε κάτι άθλια Μισλέν, δεν τα άντεξα και άλλαξα στα 2 χρόνια (και κάπου 25.000χλμ). Η Κορόλα έχει κάτι εξίσου άθλια Bridgestone και κανονικά θέλουν αλλαγή από την 1η ημέρα. Αφού όμως τα άφησα, θα τα κρατήσω σίγουρα 3 χρόνια/30.000χλμ και σκέφτομαι να τα αλλάξω κατά Σεπτέμβριο. Εαν όμως χρησιμοποιούσα το αυτοκίνητο περισσότερο και ειδικά σε ταξίδια, θα τα είχα αλλάξει ήδη!
-
Σε λογική οδήγηση, αναλόγως αυτοκινήτου και ελαστικού 3-4 χρόνια.
Ένας καλός κανόνας για εμένα είναι όταν σταματάει να φρενάρει σωστά (με πολύ abs δηλαδή) σε βρεγμένο.
-
@antonakis said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Σε λογική οδήγηση, αναλόγως αυτοκινήτου και ελαστικού 3-4 χρόνια.
Ένας καλός κανόνας για εμένα είναι όταν σταματάει να φρενάρει σωστά (με πολύ abs δηλαδή) σε βρεγμένο.
Ή όταν χαζοσπινάρει σε εκκίνηση σε ανηφόρα!
-
Assymetric 6
ΛΑ- ΣΤΙ-ΧΑ-ΡΕΣ !!!!!!!
Ότι καλύτερο έχω βάλει ποτέ!
Αισθητά καλύτερο από τα τελευταία premium contact που φόραγα.
Μετά από 1000+ κάτι χιλιόμετρα:
Απίστευτο κράτημα σε στεγνό και βρεγμένο, βελτιώθηκε αισθητά η απόκριση στο τιμόνι στο ανιωθο και τεμπέλικο σύστημα διεύθυνσης του w203 , είναι πιο ήσυχα και άνετα ( εδώ μπορεί να με μπερδεύει και η φρέσκια γόμα ακόμη )
Επίσης νομίζω ότι είναι καλύτερα και από θέμα κατανάλωσης!
-
Θα είμαι ανάμεσα σε αυτά και τα ps5 όταν έρθει η ώρα των ps4 που φοράω.
Πολύ ικανοποιημένος κι εγώ από τα ps4 πάντως και αντέχουν.
Έπεσα σε κρατήρα πριν λίγο καιρό, τραντάχτηκε όλο το αμάξι και ούτε βυζί πέταξαν ούτε ζάντα στράβωσε. Με την εμπειρία μου από τα άλλα αμάξια που είχα, θα είχα πάθει ζημιά.
Ειδικά το fiesta είχε ζάντες από βούτυρο. -
@williamg said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Πότε αλλάζετε λάστιχα γενικότερα;
Μετά την πενταετία, σίγουρα!
-
@vagkirk said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Assymetric 6
ΛΑ- ΣΤΙ-ΧΑ-ΡΕΣ !!!!!!!
Απίστευτο κράτημα σε στεγνό και βρεγμένο, βελτιώθηκε αισθητά η απόκριση στο τιμόνι στο ανιωθο και τεμπέλικο σύστημα διεύθυνσης του w203 , είναι πιο ήσυχα και άνετα ( εδώ μπορεί να με μπερδεύει και η φρέσκια γόμα ακόμη )
Από τα continental όλα καλύτερα είναι. Τα είχα σε δύο αμάξια μου. Στο ένα έδωσαν τη θέση τους σε falken και στο άλλο σε pirelli scorpion. Η μεγαλύτερη απάτη ακούει στο όνομα continental. Πριν λίγα χρόνια βέβαια υπήρχαν θιασώτες τους μα τώρα ούτε σε καροτσάκι λαϊκής δε θα τα έβαζαν.
Goodyear, Mishelin, Pirelli, Bridgestone είναι τα μόνα πριμιουμ που αξίζουν τα λεφτά τους. Από εκεί και μετά αρχίζουν οι επιλογές ειδικού σκοπού ή οι επιλογές βάσει μπάτζετ. -
Γενικεύσεις...τα premium contract 7 (σε 205/55/16) συγκριτικά με τα efficient grip performance 2 και τα t005 είναι αισθητά καλύτερα σε πρόσφυση σε στεγνό-βρεγμένο και αίσθηση στο τιμόνι, μόνο σε κατανάλωση ίσως υστερούν, αλλά αδιάφορο
-
@spi_duster said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@vagkirk said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Assymetric 6
ΛΑ- ΣΤΙ-ΧΑ-ΡΕΣ !!!!!!!
Από τα continental όλα καλύτερα είναι. Τα είχα σε δύο αμάξια μου. Στο ένα έδωσαν τη θέση τους σε falken και στο άλλο σε pirelli scorpion. Η μεγαλύτερη απάτη ακούει στο όνομα continental. Πριν λίγα χρόνια βέβαια υπήρχαν θιασώτες τους μα τώρα ούτε σε καροτσάκι λαϊκής δε θα τα έβαζαν.
Goodyear, Mishelin, Pirelli, Bridgestone είναι τα μόνα πριμιουμ που αξίζουν τα λεφτά τους. Από εκεί και μετά αρχίζουν οι επιλογές ειδικού σκοπού ή οι επιλογές βάσει μπάτζετ.Δεν ξερω ρε γμτ. Πολλά καινούρια έρχονται με κοντινενταλ αλλα κ μενα η εμπειρια μου ειναι κακη με κοντιν. Τα τωρινα νομιζω γλυστρανε πολύ και παλιοτερα που τα χρυσοπληρωσα κ εβαλα μονος μου μαζεψα οτι καρφι υπηρχε στο νησι.
-
Ακριβώς αυτό. Το abs με δαυτα είχε δουλειά να βγάλει. Ακόμη και στο στεγνό. Τραγικά δυσανάλογη η συμπεριφορά τους σε σχέση με το υποτιθέμενο καλό τους όνομα και τα λεφτά που ζητούν.
-
Ακριβώς την ίδια εικόνα εχω. Είχα βάλει Conti στο Ibiza (2004 101ps) το οποίο ήδη είχε χάλια Abs και τρόμαζα ...
-
Για τον φίλο που λέει για υπερβολική κριτική να πω πως τα είχε η GLa από το εργοστάσιο. Τα άλλαξα στα 37000 χλμ (και πολύ τα κράτησα). Ήταν τα Continental PremiumContact 6 235/55 R18 100V FR. Απλά απαράδεκτα. Επίσης στο νταστερ είχα τα ContiCrossContact LX 215/65 R16 98H FR . Απλά επικίνδυνα. Ευχαριστώ μα δε θα πάρω ποτέ ξανά. Στα χρήματα και πέριξ υπάρχουν προτάσεις των Εταιρειών που προανέφερα και πραγματικά τα σπάνε.
-
Τώρα έβαλα κάτι Sumitomo. Μου τα προτειναν 2 λαστιχαδες και μου ειπαν ειναι δημοφιλη σε ταξιτζηδες γιατι παρολο π ειναι μαλακα βγαζουν πολλα χλμ. Ως τωρα ευχαριστημενος αν και το λαστιχο φαινεται απ το 2 καλοκαιρι κ μετα νομιζω.
-
Η συγκεκριμένη εταιρεία να ξέρεις δεν είναι καθόλου μικρή. Τα ελαστικά της παράγονται μεταξύ άλλων από εργοστάσια στις ΗΠΑ που αγόρασε από την Goodyear. Είναι κατά βάση μαλακά όντως μα το όριο ζωής τους δε μπορεί να ξεπεράσει τα 3 χρόνια. Έχουν όμως εξαιρετικό κράτημα. Οι ταξιτζήδες λόγω πολλών χλμ έτσι κι αλλιώς τα αλλάζουν πολύ γρήγορα τα λάστιχα τους μα όσο τα έχουν θέλουν καλό κράτημα. Είναι καλός οιωνός. Παρεμπιπτόντως τα έχω στο sei και είναι πολλή καλή η οδική τους συμπεριφορά.
-
@kostis20 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Ακριβώς την ίδια εικόνα εχω. Είχα βάλει Conti στο Ibiza (2004 101ps) το οποίο ήδη είχε χάλια Abs και τρόμαζα ...
Το οποίο αμάξι έχει προσανατολισμό την σπορ οδήγηση. Εκεί που θα περίμενες να δεις βελτίωση, απλά σε καταλαβαίνω. Απογοήτευση φουλ! Για αυτό λέω πολύ καλύτερες προτάσεις των άλλων πριμιουμ αλλά και της falken (λάστιχα για σπορ οδήγηση και πολύ κοντά στα good year)σε σχέση με δαυτα.
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]