-
@harisma23 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@ataim said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Εννοείται πας στο 205, θα ψηλώσεις μισό εκατοστό, δηλαδή σχεδόν καθόλου. Έχω πλέον συνειδητοποιήσει ότι οι κατασκευαστές για λόγους ρύπων, κόστους, υποδιαστασιολογουν τα ελαστικά.
Δεν ισχύει αυτό!
Τα ελαστικά μεγαλώνουν συνεχώς, λόγω της αύξησης του βάρους του μέσου αυτοκινήτου και της "μόδας" που απαιτεί βαρβάτα ζαντολάστιχα κυρίως για αισθητικούς λόγους. Αυτό που γίνεται για τη μείωση των ρύπων είναι η υιοθέτηση πιο "οικολογικών" συνθέσεων γόμας.Μόνο μόδα είναι ...
Με το 205/55 r16 το απλό mondeo πήγαινε πολύ καλά.
Το 225/40 r 18 στο ST αν λάβω υπόψη τις ζημιές που προκαλούσε σε ζάντες ανάρτηση αλλα και αυτές που πάθαιναν τα ίδια τα ελαστικά ήταν αναξιόπιστη και τελικά ανασφαλής επιλογή.
Ήθελα να δοκιμάσω κάτι άλλο αλλα είχα βάλει μεγάλα δισκόφρενα μπροστά και δεν γινόταν.Η απορία μου λύθηκε οταν είχα το volvo S60 2.0T ,πολύ ψαγμένα φρένα είχαν βάλει τα πιο μεγάλα δισκόφρενα που χώραγαν σε 16άρα ζάντα και τα 205/55 michelin PS4 πέρναγε χωρίς δράματα τα 215 άλογα και τα 32 κιλά ροπή -μετά το πρόγραμμα- στο δρόμο .
-
Έφτασε η ώρα αλλαγής των ελαστικών στο Qashqai 1.5d που έχουμε.
Στην παρούσα φάση φοράει τα Michelin Crossclimate 2, από τα οποία είμαι σε γενικές γραμμές ικανοποιημένος, με εξαίρεση τους θερινούς μήνες, που όσο πιο υψηλή η θερμοκρασία, τόσο πιο εύκολα γλιστράνε.Περίμενα μήπως βγουν τα Crossclimate 3, μπας και υπάρξει κάποια βελτίωση στον συγκεκριμένο τομέα, αλλά δεν βλέπω να κινείται τίποτα.
Είδα ότι το καλοκαίρι παρουσιάστηκαν τα Continental AllSeason Contact 2, αλλά μάλλον δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμη, μιας και δεν βλέπω reviews για τα συγκεκριμένα.
Γνωρίζω ότι το ιδανικό θα ήταν να έχω θερινά - χειμερινά, αλλά πρακτικά αυτό δεν γίνεται.
Έχετε μήπως να προτείνετε κάποιο άλλο ελαστικό τεσσάρων εποχών;
-
Στα τέστ ελαστικών τα λάστιχα σου, που τα φοράω και εγώ, είναι ό,τι πιο κοντινό σε θερινά, το καλύτερο στο χιόνι και καλό στην βροχή.
Αν εσένα σε ενοχλεί ως θερινό, τότε βάζεις θερινό. Τα άλλα 4 εποχών είναι χειρότερα το καλοκαίρι. -
@axel12p said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Έχετε μήπως να προτείνετε κάποιο άλλο ελαστικό τεσσάρων εποχών;
Εμπειρία δεν έχω, αλλά διαβάζω πολύ καλά σχόλια και για τα Goodyear Vector 4Seasons Gen 3 (3ης γενιάς). Κονταροχτυπιούνται με τα Crossclimate+ στα περισσότερα τεστ.
Επίσης είδα ότι βγήκαν και Bridgestone Turanza6 All Season....
https://www.tyrereviews.com/Article/2023-SUV-All-Season-Tyre-Test.htm
https://www.tyrereviews.com/Article/2023-24-Tyre-Reviews-All-Season-Tyre-Test.htm
Σε αυτά τα τεστ βλέπεις και που υπερτερεί το κάθε ελαστικό, οπότε μπορείς να αποφασίσεις και με βάση το τι προτιμάς εσύ.
-
Να ρωτήσω κάτι ρε παιδιά. Αν κάποιος δεν πηγαίνει σε χιονοδρομικά κέντρα κλπ, για ποιον λόγο να μη βάλει απλώς θερινά κι όταν και αν του τύχει ποτέ χιόνι, να βάλει απλά χιονοκουβέρτες; Ζούμε σε μια χώρα που το καλοκαίρι πιάνει πολύ υψηλές θερμοκρασίες και τον χειμώνα σπανίως χιονίζει. Στις ενδιάμεσες εποχές,το Φθινόπωρο και την Άνοιξη, η θερμοκρασία είναι κατά κανόνα άνω των 15 βαθμών.
-
Κάποια αυτοκίνητα είτε είναι 4κίνητα, είτε έχουν ένα σύστημα που βοηθάει εκτός δρόμου, ή σε χιόνι. Αυτά τα συστήματα με τα θερινά δεν δουλεύουν καθόλου.
Αρα αφού τα έχεις είναι λογικό να βάλεις και 4 εποχών.
-
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!
Η αλήθεια είναι πως πέρα από το γεγονός πως στις πολλές ζέστες γλιστράει, είμαι πολύ ικανοποιημένος από το συγκεκριμένο ελαστικό. Έχω βρει κλασική στροφή που έχω κάνει τα περισσότερα ανάποδα τιμόνια στην ζωή από τότε που έβαλα τα Crossclimate!
Το κάλο της υπόθεσης είναι πως μόνο μία φορά μου έχει γλιστρήσει σε σημείο που δεν το περίμενα και αυτό σε φάση που είχαν αρκετά χιλιόμετρα πάνω τους. Σε κάθε περίπτωση είναι πολύ καλά σε βροχή και χιόνι, ενώ αντέχουν και πολλά χιλιόμετρα.
Ο λόγος που επιλέγω τα 4 εποχών είναι ότι κινούμαστε πολύ στην Εγνατία Οδό, οπότε τον χειμώνα είναι πολύ πιθανό να συναντήσεις χιονόπτωση σε ορισμένα σημεία του δρόμου. Και επειδή δεν είναι πρακτικό και ασφαλές να σταματάς στην Εγνατία για να βάλεις και να βγάλεις αλυσίδες, προτιμώ να έχω τα 4 εποχών. Για ώρα ανάγκης υπάρχει και ένα ζευγάρι αλυσίδες στον χώρο αποσκευών.
Αν έπαιζαν περισσότερα λεφτά και χώρος, μάλλον θα επέλεγα την λύση των δύο σετ (θερινά + χειμερινά).
-
@criuser said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Κάποια αυτοκίνητα είτε είναι 4κίνητα, είτε έχουν ένα σύστημα που βοηθάει εκτός δρόμου, ή σε χιόνι. Αυτά τα συστήματα με τα θερινά δεν δουλεύουν καθόλου.
Όπως? Ποια αυτοκίνητα..? Ποιό σύστημα..?
-
@mastoras78 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@criuser said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Όπως? Ποια αυτοκίνητα..? Ποιό σύστημα..?
Είναι κανονισμός του φόρουμ
Να μας πει τις πηγές του...
Σωστά; -
ΒΔ Θεσσαλία, Ήπειρος και Μακεδονία αν ζούσαμε σε σοβαρό κράτος θα είχαν υποχρεωτική τη χρήση χειμερινών ορισμένους μήνες. Ο λόγος εκτός από τα χιόνια οι θερμοκρασίες και η πολύ συχνή παχνη
-
Όπως? Ποια αυτοκίνητα..?
Tα καλά αυτοκίνητα!! Μια μέρα μπορεί να είσαι τυχερός και να αποκτήσεις και εσύ ένα τέτοιο, με αυτό το εξαιρετικά αποδοτικό σύστημα!!
-
Στο Καρπενήσι δεν χιονίζει κάθε χρόνο, νομίζω;
Γιατί εκεί δεν χρειάζονται αλυσίδες κλπ; -
To 2017 τέτοιο καιρό έβαλα στο Astra H τα Goodyear EfficientGrip Performance. Φορούσε Bridgestone T001 κάτι σε Bridgestone τέλος πάντων όταν το αγόρασα το 2014 τα άλλαξα με ελαφρώς μεταχειρισμένα Dunlop δε θυμάμαι πως λεγόταν και το 2017 αγόρασα τα καινούργια τα Goodyear. Είχα κάνει ερώτηση πριν μία διετία τι να κάνω γιατί μετά τα 140 χλμ κάνει ένα κοσκίνισμα το τιμόνι και ενώ έγινε ζυγοστάθμιση σε όλα τα λάστιχα (τα πίσω από όσο ξέρω ευθύνονται σε αυτά τα χιλιόμετρα για το κοσκίνισμα) το αυτοκίνητο δεν συμπεριφέρεται στην ευθεία όπως με τα πολύ φαγωμένα Bridgestone και τα μεταχειρισμένα Dunlop.....
Ποιο είναι το θέμα καθώς συμβιβάστηκα με τα ελαστικά. Τα έχω 6 χρόνια με.....8 με 9000 χιλιόμετρα.....
Τα αλλάζω λόγω γήρανσης της γόμας ή τα κρατάω; Δεν κάνω πολλά χιλιόμετρα το χρόνο. Όμως όταν οδηγώ υπάρχουν φορές που θα πάω λίγο γρήγορα σε ευθείες και στις στροφές όσο το επιτρέπει και ο οικογενειακός χαρακτήρας του αυτοκινήτου. Πάντως τα ελαστικά θα ζοριστούν. Δεν το παω τάπα σε όλη τη διαδρομή. Κατά διαστήματα, το δίνω λιγο παραπάνω.
Τα πλαϊνά στο ελαστικό αν είναι σκληρά από ότι κατάλαβα το κάνουν ποιο δυνατό στις λακκούβες και καλύτερο στο να ακούει το ελαστικό στις αλλαγές κατεύθυνσης αλλά σκληρότερα στο δρόμο και την άνεση;
Αν ισχύουν τα παραπάνω, στους Ελληνικούς δρόμους, δεν είναι καλύτερο ένα ελαστικό με κάπως σκληρά πλαινά αλλά με κάποια καλύτερη ασφάλεια από κλαταρίσματα λόγω των Ελληνικών δρόμων; -
@sarantism Με το παρόν σέτ σου κάνει το κοσκίνισμα αν κατάλαβα καλά και είσαι σίγουρος ότι φταίνε τα ελαστικά ? Αν είναι έτσι σιγά σιγά προγραμμάτισε την αλλαγή τους και ας κάνουν λίγα χλμ.
Επίσης αν δε κάνω λάθος η μακρά ακινησία του οχήματος βλάπτει τα ελαστικά.
-
@sarantism said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Goodyear EfficientGrip Performance
Ωχ εμένα τα δυο είχαν στραβό σκελετό και έκαναν εναν συντονισμό κάπου στα 110 -120 που τον ένοιωθες στο κάθισμα.
-
@sarantism Με το παρόν σέτ σου κάνει το κοσκίνισμα αν κατάλαβα καλά και είσαι σίγουρος ότι φταίνε τα ελαστικά ? Αν είναι έτσι σιγά σιγά προγραμμάτισε την αλλαγή τους και ας κάνουν λίγα χλμ.
Επίσης αν δε κάνω λάθος η μακρά ακινησία του οχήματος βλάπτει τα ελαστικά.
Ναι mastoras έτσι είναι με την ακινησία....Σχετικά όμως με τα ελαστικά που είχα αγοράσει από την πρώτη στιγμή που ήταν δηλαδή καινούργια, έκανα 3 ζυγοσταθμίσεις. Οι ζάντες δεν εμφάνισαν κάποιο πρόβλημα. Στον τρίτο λαστιχά που πήγα για ζυγοστάθμιση είδα διαφορά, όμως στην ευθεία, πάλι ένα μικρό κοσκίνισμα το αισθάνομαι.
Αυτό με μεταχειρισμένα Bridgestone και Dunlop δεν το αισθανόμουν...
Τώρα το θυμήθηκα. Σε Fiesta που έχει ακριβώς τα ίδια ελαστικά αλλά σε 195/50/15 και που και εκείνο είναι με 3.000 χλμ το χρόνο, σε εκείνο από την πρώτη μέρα που φορέθηκαν, το αυτοκίνητο πήγαινε μια χαρά....
Έπεσα σε παρτίδα με κάποιο θέμα; Δεν ξέρω....Και το Fiesta με λίγα χιλιόμετρα κάθε χρόνο και το δικό μου. Εκείνο από την πρώτη στιγμή που τα φόρεσε πήγαινε μια χαρά, μου άρεσαν στο Fiesta γιατί το έχω σαν 2ο αμάξι και έβαλα τα ίδια στο Astra σε 205/55/16 και η διαφορά ήταν μέσα με τη νύχτα και σε σχέση με τα Bridgestone και τα Dunlop που ειχα αλλά και με τα όμοιά τους τα Goodyear που είχε το Fiesta.
Η μόνη διαφορά ανάμεσα στα Goodyear του Fiesta και του Opel είναι τα εργαστάσια παραγωγής. Αν θυμαμαι του Fiesta είναι από Αγγλία ενώ τα δικά μου από Πολωνία.
Όμως η ακινησία και εγώ από όσο ξέρω και διάβασα σε ελαστικά μοτοσυκλετών, δημιουργεί θέματα.
Θα πάω οπότε σύντομα για αλλαγή και θα τα ξαναπούμε για να δω ποια να βάλω αυτή τη φορά.
Ευχαριστώ όλους -
Γεια σας παιδιά.είμαι ανάμεσα σε
turanza t005 και
efficient grip performance
Πήγαινα για τα Bridgestone αλλά ψάχνοντας διάβασα ότι δεν αντέχουν παρά πολύ γύρω στα 35000 είναι για αλλαγή.κάνω περίπου 20000 τον χρόνο τα περισσότερα μέσα στην Αθήνα.τι προτείνεται; -
@someonestranger said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
turanza t005 και
Πήγαινα για τα Bridgestone αλλά ψάχνοντας διάβασα ότι δεν αντέχουν παρά πολύ γύρω στα 35000 είναι για αλλαγή.κάνω περίπου 20000 τον χρόνο τα περισσότερα μέσα στην Αθήνα.τι προτείνεται;efficient grip performance 2
-
@dimitrioskosmas said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@someonestranger said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
turanza t005 και
Πήγαινα για τα Bridgestone αλλά ψάχνοντας διάβασα ότι δεν αντέχουν παρά πολύ γύρω στα 35000 είναι για αλλαγή.κάνω περίπου 20000 τον χρόνο τα περισσότερα μέσα στην Αθήνα.τι προτείνεται;efficient grip performance 2
Το 2 νομίζω βγαίνει από 16 και πάνω -
Έχω στο ένα αυτοκίνητο τα t005 και στο άλλο τα egp2...και τα δύο εξαιρετικά ελαστικά και για τα Goodyear μπορώ να σου εγγυηθώ ότι θα βγάλουν όντως πολλά χιλιόμετρα (τα Bridgestone τα φοράω λίγο καιρό οπότε δεν έχω άποψη)...τα t005 είναι
πιο μαλακά και άνετα , τα Goodyear είναι λίγο πιο σκληρά
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]