-
@elvet said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@ibiza95 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@someonestranger said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Ώρα για αλλαγή ελαστικών σε διάσταση 185 60 15 σε polo 1.4th I.μετά από ερωτήσεις σε λάστιχα δες έχω καταλήξει σε
Bridgestone turanza t005
Falken ZIEX ZE310 EcoRun
Goodyear EfficientGrip
Κριτικές αν τα φοράει κάποιος;
Τα turanza 005 σε 175/65/15 μου μεταμόρφωσαν το αυτοκίνητο.Σε τί αυτοκίνητο;
Fiat G.Punto
Έτσι κι αλλιώς έχει ωραία περπατησιά- τιμόνι-φρενάρισμα
-
@alexandros-s said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Παλιά αναρωτιόμουν για ποιον λόγο δε βρίσκεις συχνά συγκριτικά τεστ σε μικρότερες διαστάσεις. Με τον καιρό κατάλαβα ποια είναι η αιτία. Όσο μικρότερες οι διαστάσεις τόσο πιο ανεπαισθητες είναι οι διαφορές. Πιο ελαφριά τα οχήματα, πιο χαμηλές οι επιδόσεις. Αν λοιπόν βάλεις σε ενα seicento, michelin η gislaved δε θα δεις διαφορά. Πού να την δεις; στο φρενάρισμα; αφού είναι πανάλαφρο. Στο κράτημα; αφού είτε θα τουμπάρει, είτε δε θα αποκτήσει αρκετή ταχύτητα για να φύγει. Μαλακό ή σκληρό προφίλ πάλι, έχει ελάχιστη σημασία, αφού είναι πολύ ελαφρύ για να ανοίγει.
Αυτός είναι και ο λόγος που οι κάτοχοι τέτοιων αυτοκινήτων είναι γενικά πολύ ικανοποιημένοι με μοντέλα ελαστικών που άλλοι, με πιο βαριά οχήματα, χτυπούν το κεφάλι τους στον τοίχο για την επιλογή φθηνου ελαστικού.
Δεν βρίσκεις συγκριτικά σε μικρότερες διαστάσεις διότι πλέον έχουν μεγαλώσει, ακόμα και σε μικρά αυτοκίνητα.
Στις αρχές της δεκαετίας του '90 ένα sedan c segment φόραγε 175/70/13.
Στα τελειώματα της παραπάνω δεκαετίας πήγαμε σε 195/60/15, ενώ στα 00's φτάσαμε στο 205/55/16.
Πλέον έχουμε ακόμα μεγαλύτερα νούμερα.
Όσον αφορά τους κατόχους και την ικανοποίηση με οικονομικότερα μοντέλα ελαστικών, αυτή έχει να κάνει πρωτίστως με την απόσταση των επιδόσεων μεταξύ α' και β' κατηγορίας. Αυτή είναι μικρότερη τα τελευταία χρόνια. Πρόσεξε, δεν αναφέρομαι στην γ' κατηγορία (αυτή που στο tyrereviews αναφέρεται ως economy και budget), αλλά στην β' (mid range κατά tyrereviews).
Όταν π.χ. βλεπω ως καταναλωτής ότι το Kleber Dynaxer HP4 (mid range) φρενάρει στο βρεγμένο σε 40.2 μέτρα, όταν το Dunlop Sport Bluresponse (premium) χρειάζεται 41.5, τότε είμαι επιφυλακτικός στο κατά πόσον αξίζει το έξτρα 20% κόστος (ποσοστό το οποίο στις μεγαλύτερες διαστάσεις είναι υψηλότερο) για να αγοράσω τα α' κατηγορίας. -
@someonestranger said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Ώρα για αλλαγή ελαστικών σε διάσταση 185 60 15 σε polo 1.4th I.μετά από ερωτήσεις σε λάστιχα δες έχω καταλήξει σε
Bridgestone turanza t005
Falken ZIEX ZE310 EcoRun
Goodyear EfficientGrip
Fiat G.Punto
Για το Grande Punto μιλάμε; Είχα οδηγήσει προ 7 ετών το ατμοσφαιρικό 1400άρι με 3000 Km μόνο (δηλαδή καινούριο) και ήταν σαφέστατα κάτω από το μέσο όρο της κατηγορίας. Ανάρτηση βάρκα-γυαλό, τιμόνι playstation, κινητήρας ασθενικός. Πλήρης απογοήτευση.
-
@harisma23 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Bridgestone turanza t005
Falken ZIEX ZE310 EcoRun
Goodyear EfficientGrip
Fiat G.Punto
Για το Grande Punto μιλάμε; Είχα οδηγήσει προ 7 ετών το ατμοσφαιρικό 1400άρι με 3000 Km μόνο (δηλαδή καινούριο) και ήταν σαφέστατα κάτω από το μέσο όρο της κατηγορίας. Ανάρτηση βάρκα-γυαλό, τιμόνι playstation, κινητήρας ασθενικός. Πλήρης απογοήτευση.
Για τον κινητήρα συμφωνώ.
Το συγκρίνω με κάτι κόρσα, φαμπια , ρίο εποχής που οδηγικά μου φάνηκα πιο αδιάφορα και αδικαιολόγητα "σκληρά".
Το Grande Punto παρά τη μαλακή ανάρτηση ελισσόταν και πειθαρχούσε ανέλπιστα (για εμένα) καλά. -
Διαφωνώ. Βάρκα-γυαλό ανάρτηση. Απελπισία σε τέτοιο βαθμό, που αναρωτιόμουν πως κατάφεραν να το κάνουν να στρίβει με τον T-Jet...
Μπορώ να σκεφτώ τουλάχιστον 5-6 σουπερμίνι της εποχής που ήταν πολύ καλύτερα! -
Διαφωνώ. Βάρκα-γυαλό ανάρτηση. Απελπισία σε τέτοιο βαθμό, που αναρωτιόμουν πως κατάφεραν να το κάνουν να στρίβει με τον T-Jet...
Μπορώ να σκεφτώ τουλάχιστον 5-6 σουπερμίνι της εποχής που ήταν πολύ καλύτερα!Δεκτό. Μπορεί να το είχε βελτιώσει διακριτικά και να μην μου το είπε.
Σε σχέση με αυτοκίνητα που ανέφερα το θεωρείς χειρότερο; -
Μπορώ να σκεφτώ τουλάχιστον 5-6 σουπερμίνι της εποχής που ήταν πολύ καλύτερα!Δεκτό. Μπορεί να το είχε βελτιώσει διακριτικά και να μην μου το είπε.
Σε σχέση με αυτοκίνητα που ανέφερα το θεωρείς χειρότερο;Αν μιλάμε για μοντέλα του 2016, το θεωρώ χειρότερο από Corsa και Fabia. Από το Rio δεν ξέρω (το είχα οδηγήσει πολύ λίγο).
-
@n-k-9 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@alexandros-s said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Παλιά αναρωτιόμουν για ποιον λόγο δε βρίσκεις συχνά συγκριτικά τεστ σε μικρότερες διαστάσεις. Με τον καιρό κατάλαβα ποια είναι η αιτία. Όσο μικρότερες οι διαστάσεις τόσο πιο ανεπαισθητες είναι οι διαφορές. Πιο ελαφριά τα οχήματα, πιο χαμηλές οι επιδόσεις. Αν λοιπόν βάλεις σε ενα seicento, michelin η gislaved δε θα δεις διαφορά. Πού να την δεις; στο φρενάρισμα; αφού είναι πανάλαφρο. Στο κράτημα; αφού είτε θα τουμπάρει, είτε δε θα αποκτήσει αρκετή ταχύτητα για να φύγει. Μαλακό ή σκληρό προφίλ πάλι, έχει ελάχιστη σημασία, αφού είναι πολύ ελαφρύ για να ανοίγει.
Αυτός είναι και ο λόγος που οι κάτοχοι τέτοιων αυτοκινήτων είναι γενικά πολύ ικανοποιημένοι με μοντέλα ελαστικών που άλλοι, με πιο βαριά οχήματα, χτυπούν το κεφάλι τους στον τοίχο για την επιλογή φθηνου ελαστικού.
Δεν βρίσκεις συγκριτικά σε μικρότερες διαστάσεις διότι πλέον έχουν μεγαλώσει, ακόμα και σε μικρά αυτοκίνητα.
Στις αρχές της δεκαετίας του '90 ένα sedan c segment φόραγε 175/70/13.
Στα τελειώματα της παραπάνω δεκαετίας πήγαμε σε 195/60/15, ενώ στα 00's φτάσαμε στο 205/55/16.
Πλέον έχουμε ακόμα μεγαλύτερα νούμερα.
Όσον αφορά τους κατόχους και την ικανοποίηση με οικονομικότερα μοντέλα ελαστικών, αυτή έχει να κάνει πρωτίστως με την απόσταση των επιδόσεων μεταξύ α' και β' κατηγορίας. Αυτή είναι μικρότερη τα τελευταία χρόνια. Πρόσεξε, δεν αναφέρομαι στην γ' κατηγορία (αυτή που στο tyrereviews αναφέρεται ως economy και budget), αλλά στην β' (mid range κατά tyrereviews).
Όταν π.χ. βλεπω ως καταναλωτής ότι το Kleber Dynaxer HP4 (mid range) φρενάρει στο βρεγμένο σε 40.2 μέτρα, όταν το Dunlop Sport Bluresponse (premium) χρειάζεται 41.5, τότε είμαι επιφυλακτικός στο κατά πόσον αξίζει το έξτρα 20% κόστος (ποσοστό το οποίο στις μεγαλύτερες διαστάσεις είναι υψηλότερο) για να αγοράσω τα α' κατηγορίας.Έχεις δίκιο, όντως οι διαστάσεις έχουν μεγαλώσει.
Αυτό που ισχυρίζομαι είναι ότι στα μικρότερα αυτοκίνητα οι διαφορές είναι μικρότερες λόγω βάρους και αδυναμίας να φέρουν υψηλές επιδόσεις.Πχ, η διαφορά των kleber και Dunlop, θα ήταν πιο μικρη απ' ότι σε ενα polo απ' οτι στο golf. Όχι μόνο στο τεστ, αλλά στην πραγματική οδήγηση, όπου ο οδηγός του polo θα έχει χαμηλότερη μέση ταχύτητα. Αν δε, παμε σε αυτοκίνητα δεκαετίας, εκεί μπορεί να μην υπάρχει ουσιώδης διαφορά.
Για τις κατηγορίες των ελαστικών, αυτό που εχω καταλάβει είναι οτι κακώς έχει περάσει ότι οι μάρκες β κατηγορίας δίνουν λάστιχα β κατηγορίας και οι γ κατηγορίας δίνουν ξεφτίλα. Απλά στις μάρκες β κατηγορίας είναι λιγότερα τα καλά μοντέλα και στις μάρκες γ κατηγορίας μπορεί να βρεις κάτι καλό, αλλά πρέπει να είσαι τυχερός. Η gislaved που ανέφερα είναι μεν γ κατηγορίας, αλλά έχει δώσει ικανοποιητικά λάστιχα στο παρελθόν.
-
Μπορώ να σκεφτώ τουλάχιστον 5-6 σουπερμίνι της εποχής που ήταν πολύ καλύτερα!Διαφωνώ. Το είχα από καινούργιο το 2007 με τον αργό diesel 75hp. (το πούλησα με 390K km). Ηταν μαλακό, άνετο και προοδευτικό. Επαιρνε κλίσεις, αλλά κρατούσε πολύ καλά το δρόμο και δεν έβγαζε μούτρα. Εντάξει ήταν πολύ αδύναμο, αλλά κρατούσε όταν έστριβε με φόρα. Δεν ήταν παιχνιδιάρικο, αλλά στις στροφές σημάδευες έγερνε κι έστριβε. Το τιμόνι δεν είχε αίσθηση, πολύ ελαφρύ, αλλά το αυτοκίονητο πήγαινε άνετα και «γλυκά». Χαρακτηριστικά την ίδια περίοδο είχαμε στη δουλειά και το corsa (ίδιο πλαίσιο, ίδιος κινητήρας), το οποίο ήταν πολύ χειρότερο, για΄τι ήντα πολύ σκληρό, χωροπηδούσε με το παραμικρό, πολύ πιο ενυρικό στις ανωμαλίες και κυρίως έχανε ξαφνικά πρόσδυση και έβγαζε μούτρα. Η οδήγηση του ενός και του άλλου διαδοχικά έδειχνε τελείως άλλα αυτοκίνητα. Επίσης την ίδια εποχή ατμοσφαιρικό swift 1,3 πολύ χειρότερο. Το ίδιο ψόφιο σκληρό με κουραστική ανα΄ρτηση, χωρίς να στρίβει γρήγορα, γλιστρούσε όλο με τα 4 έξω από τη στροφή. Punto και πάλι Punto
-
Σε σχέση με αυτοκίνητα που ανέφερα το θεωρείς χειρότερο;Αν μιλάμε για μοντέλα του 2016, το θεωρώ χειρότερο από Corsa και Fabia. Από το Rio δεν ξέρω (το είχα οδηγήσει πολύ λίγο).
Η εμπειρία που είχα ήταν 14' και έδειχναν σχετικά "φρέσκα" δηλ η αγορά τους ήταν σίγουρα μετά το '10
-
Ούτε στο δικό μου καταλαβαίνω διαφορά, όταν αλλάζω μάρκα.Μόνο την τελευταία φορά που έβαλα μια διάσταση πιο στενά, έγινε πιο μαλακό.
-
Καλησπέρα! Μπορώ να βάλω σε ένα αμάξι που φοράει 13άρα ζάντα, 15άρα (195/50/15); Πρόκειται για το starlet (το τελευταίο μοντέλο, 1998). Και αν ναι, τι κερδίζω, τι χάνω;
-
Και 16άρα έχω δει, αλλά για ποιό λόγο να το κάνεις αυτό;
Θες να βάλεις μεγαλύτερα φρένα, γιατί τό 'κανες τούρμπο; -
@vasil said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Καλησπέρα! Μπορώ να βάλω σε ένα αμάξι που φοράει 13άρα ζάντα, 15άρα (195/50/15); Πρόκειται για το starlet (το τελευταίο μοντέλο, 1998). Και αν ναι, τι κερδίζω, τι χάνω;
Λογικά δεν θα παίρνει τα πόδια του. Νομίζω 175 φοράει σε 13αρα. Πες μας και το προφίλ.
-
@bassstarlet said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Και 16άρα έχω δει, αλλά για ποιό λόγο να το κάνεις αυτό;
Θες να βάλεις μεγαλύτερα φρένα, γιατί τό 'κανες τούρμπο;Όχι απλά έχω καλές ζάντες αλουμινίου από άλλο αυτοκίνητο και λέω μήπως ταιριάζουν. Απλά είναι μεγαλύτερες... Αν μπαίνουν, τι τροποποιήσεις χρειάζονται και πόσο περίπου θα κοστίσει;
-
Πρέπει πρώτα από όλα να δεις αν ταιριάζει το καρέ και το offset. Για μένα δεν αξίζει.
-
@otokomae said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Λογικά δεν θα παίρνει τα πόδια του. Νομίζω 175 φοράει σε 13αρα. Πες μας και το προφίλ.
Λες ε;; Τα εργοστασιακά είναι 165/70/13. Πάντως έχω δει κι εγώ ζάντες μεγαλύτερες σε starlet. Πως τις βάζουν;
-
@realzeus said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Πρέπει πρώτα από όλα να δεις αν ταιριάζει το καρέ και το offset. Για μένα δεν αξίζει.
αα εννοείς δηλαδή ότι παίζει να μη βιδώνει καν;
-
@realzeus said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
αα εννοείς δηλαδή ότι παίζει να μη βιδώνει καν;
Φυσικά και παίζει αυτό.
-
@otokomae said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Λες ε;; Τα εργοστασιακά είναι 165/70/13. Πάντως έχω δει κι εγώ ζάντες μεγαλύτερες σε starlet. Πως τις βάζουν;
185/50r15 θα μπορούσες να βάλεις. Θα είχε βελτίωση σε αίσθηση και θα έπινε και παραπάνω βενζίνη βεβαίως. Το ofset είναι 37-41 εργοστασιακή τιμή. Αυτό αναγράφεται εσωτερικά στον αφαλό της ζάντας. Το μοτίβο των μπουλονιών είναι 4*100 οπότε δες τα και πράξε αναλόγως όπως προανέφερε και ο REAL.
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]