-
@n-k-9 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Καλησπέρα.
Υπάρχει κάποιος που έχει βάλει Kleber Dynaxer HP4;
Θα με ενδιέφερε να διαβάσω την άποψή του για το συγκεκριμένο λάστιχο.
Υπάρχει σκέψη να τοποθετηθεί σε μικρό αυτοκίνητο (σε διάσταση 185/60/15) που γράφει λίγα χιλιόμετρα ανά έτος (το πολύ 6.000), τα οποία κατά συντριπτική πλειοψηφία διανύονται εντός αστικού ιστού και σε μικρές διαδρομές (συνήθως έως 5 χιλιομέτρων).
Άρα δεν με απασχολεί η φθορά λόγω χιλιομέτρων, ο τυχόν θόρυβος σε ανοιχτό δρόμο και η ενδεχόμενη αυξημένη κατανάλωση.
Με ενδιαφέρει, όμως, να ανεβάζει εύκολα θερμοκρασία, να φρενάρει σωστά και να μην γλιστράει, ειδικά στο βρεγμένο οδόστρωμα.
Σε αυτά κατέληξα διότι σε μια ματιά που έριξα στο tyrereviews δείχνουν αξιοπρεπή για την τιμή τους (κάτι λιγότερο από 300€)Τα έχω βάλει από το Σεπτέμβριο σε Hyundai Kona αλλά σε 215/55R17.
Μαλακό είναι και μαλακά πλαϊνά έχει, καλά κρατάει σε στεγνό και βρεγμένο , θόρυβο δεν κάνει ιδιαίτερο νομίζω 68db δίνει ο κατασκευαστής του.
20000 χλμ. έχω κάνει σε αυτοκινητόδρομους και νομίζω ότι καλά πάνε καί από φθορά... πιστεύω ότι 60000χλμ θα βγάλουν άνετα , 2 χρόνια για εμένα...Ανήκουν και αυτά στο γκρουπ Michelin αλλά δεν έχουν καμμία σχέση με τα άθλια kormoran. Made in Romania είναι.
Το μόνο αρνητικό που έχω εντοπίσει είναι όταν πχ η εξωτερική θερμοκρασία είναι 25 βαθμοί και το βράδυ είναι 8 βαθμοί το αυτοκίνητο εκτός πάρκινγκ και ξεκινώ να φύγω τότε μου κάνουν ένα ελαφρύ κραδασμό στα 110-120..σαν να φοράω all weather ή χειμερινά ελαστικά...στην τιμή τους μάλλον θα τα ξανά έβαζα.
Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα μπουν μάλλον και στο Mazda 2 σε διάσταση 195/45 R16 πού κάνει το ίδιο μοτίβο μετακινήσεων με αυτό που αναφέρεις.
-
@georgekn said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Καλησπέρα.
Υπάρχει σκέψη να τοποθετηθεί σε μικρό αυτοκίνητο (σε διάσταση 185/60/15) που γράφει λίγα χιλιόμετρα ανά έτος (το πολύ 6.000), τα οποία κατά συντριπτική πλειοψηφία διανύονται εντός αστικού ιστού και σε μικρές διαδρομές (συνήθως έως 5 χιλιομέτρων).
Άρα δεν με απασχολεί η φθορά λόγω χιλιομέτρων, ο τυχόν θόρυβος σε ανοιχτό δρόμο και η ενδεχόμενη αυξημένη κατανάλωση.
Με ενδιαφέρει, όμως, να ανεβάζει εύκολα θερμοκρασία, να φρενάρει σωστά και να μην γλιστράει, ειδικά στο βρεγμένο οδόστρωμα.
Σε αυτά κατέληξα διότι σε μια ματιά που έριξα στο tyrereviews δείχνουν αξιοπρεπή για την τιμή τους (κάτι λιγότερο από 300€)Τα έχω βάλει από το Σεπτέμβριο σε Hyundai Kona αλλά σε 215/55R17.
Μαλακό είναι και μαλακά πλαϊνά έχει, καλά κρατάει σε στεγνό και βρεγμένο , θόρυβο δεν κάνει ιδιαίτερο νομίζω 68db δίνει ο κατασκευαστής του.
20000 χλμ. έχω κάνει σε αυτοκινητόδρομους και νομίζω ότι καλά πάνε καί από φθορά... πιστεύω ότι 60000χλμ θα βγάλουν άνετα , 2 χρόνια για εμένα...Ανήκουν και αυτά στο γκρουπ Michelin αλλά δεν έχουν καμμία σχέση με τα άθλια kormoran. Made in Romania είναι.
Το μόνο αρνητικό που έχω εντοπίσει είναι όταν πχ η εξωτερική θερμοκρασία είναι 25 βαθμοί και το βράδυ είναι 8 βαθμοί το αυτοκίνητο εκτός πάρκινγκ και ξεκινώ να φύγω τότε μου κάνουν ένα ελαφρύ κραδασμό στα 110-120..σαν να φοράω all weather ή χειμερινά ελαστικά...στην τιμή τους μάλλον θα τα ξανά έβαζα.
Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα μπουν μάλλον και στο Mazda 2 σε διάσταση 195/45 R16 πού κάνει το ίδιο μοτίβο μετακινήσεων με αυτό που αναφέρεις.
Καλημέρα.
Με κάλυψες απόλυτα.
Για την τιμή τους δείχνουν τίμια.
Kormoran ούτε για αστείο.
Μια άλλη εναλλακτική σε αυτά τα χρήματα είναι τα Nexen Blue HD Plus, αλλά μάλλον είναι μισό σκαλί (ή και ένα) χαμηλότερα σε απόδοση.
Υ.Γ.: Τον κραδασμό που περιγράφεις τον αντιλαμβάνεσαι όταν οδηγείς με χαμηλή ή με υψηλή θερμοκρασία; -
Κραδασμό νιώθω στο κρύο, όταν κάνει από ζεστό καιρό απότομο κρύο...στις μεγάλες μεταβολές του καιρού δηλαδή.
Nexen φόραγε από το εργοστάσιο το Kona... καλά και αυτά αλλά το Kleber νομίζω είναι πιο καλό... τουλάχιστον σε ελκτική πρόσφυση... -
Κραδασμό νιώθω στο κρύο, όταν κάνει από ζεστό καιρό στο απότομο κρύο...στις μεγάλες μεταβολές του καιρού δηλαδή.
Nexen φόραγε από το εργοστάσιο το Kona... καλά και αυτά αλλά το Kleber νομίζω είναι πιο καλό... τουλάχιστον σε ελκτική πρόσφυση...Να υποθέσω ότι το ίδιο συμβαίνει και με την αντίστροφη μεταβολή (από κρύο σε ζεστό)...
-
Καλησπέρα.
Σε αυτά κατέληξα διότι σε μια ματιά που έριξα στο tyrereviews δείχνουν αξιοπρεπή για την τιμή τους (κάτι λιγότερο από 300€).Δες και τα YOKOHAMA BLUEARTH-ES ES32
Σε PANDA που τα έβαλα φαίνονται αξιοπρεπέστατα και έχουν (πλέον της εγγύησης κατασκευαστή) εγγύηση για 12μήνες 20.000χλμ αντικατάσταση λόγω ζημιάς ακούσιας -
Κραδασμό νιώθω στο κρύο, όταν κάνει από ζεστό καιρό στο απότομο κρύο...στις μεγάλες μεταβολές του καιρού δηλαδή.
Nexen φόραγε από το εργοστάσιο το Kona... καλά και αυτά αλλά το Kleber νομίζω είναι πιο καλό... τουλάχιστον σε ελκτική πρόσφυση...Να υποθέσω ότι το ίδιο συμβαίνει και με την αντίστροφη μεταβολή (από κρύο σε ζεστό)...
Κοίταξε επειδή δουλεύω ορεινά στα 700μ υψόμετρο, όταν πάω για εργασία μεσημέρι με 25 βαθμούς...και το παρκάρω και το βράδυ φύγω με 6 βαθμούς εκεί το κάνει.
Όταν πάω ξημερώματα για δουλειά το έχω στο γκαράζ μέσα...και ξεκινώ για εργασία με 6 βαθμούς έξω δεν το κάνει καθόλου... μένει έξω στη δουλειά με 20 βαθμούς, φεύγω μεσημέρι δεν το κάνει...
Τώρα είναι περίεργο... μπορεί να φταίει κάτι άλλο... αλλά συνέβη με το που άλλαξα ελαστικά...τι να πω... -
@ss_76 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Καλησπέρα.
Σε αυτά κατέληξα διότι σε μια ματιά που έριξα στο tyrereviews δείχνουν αξιοπρεπή για την τιμή τους (κάτι λιγότερο από 300€).Δες και τα YOKOHAMA BLUEARTH-ES ES32
Σε PANDA που τα έβαλα φαίνονται αξιοπρεπέστατα και έχουν (πλέον της εγγύησης κατασκευαστή) εγγύηση για 12μήνες 20.000χλμ αντικατάσταση λόγω ζημιάς ακούσιαςΘα τα τσεκάρω.
-
Κοίταξε επειδή δουλεύω ορεινά στα 700μ υψόμετρο, όταν πάω για εργασία μεσημέρι με 25 βαθμούς...και το παρκάρω και το βράδυ φύγω με 6 βαθμούς εκεί το κάνει.
Όταν πάω ξημερώματα για δουλειά το έχω στο γκαράζ μέσα...και ξεκινώ για εργασία με 6 βαθμούς έξω δεν το κάνει καθόλου... μένει έξω στη δουλειά με 20 βαθμούς, φεύγω μεσημέρι δεν το κάνει...
Τώρα είναι περίεργο... μπορεί να φταίει κάτι άλλο... αλλά συνέβη με το που άλλαξα ελαστικά...τι να πω...Μάλλον κάτι παίζει με την (σχετικά μεγάλη) διαφορά θερμοκρασίας.
-
Σε χαμηλές θερμοκρασίες η πίεση των ελαστικών δεν αυξάνεται αλλά αντίθετα ελαττώνεται. Η πίεση των ελαστικών αυξάνεται με την αύξηση της θερμότητας εφόσον ο αέρας διογκώνεται σε συνάρτηση με την αύξησης της θερμοκρασίας με αποτέλεσμα να αυξάνεται η πίεση εντός των ελαστικών. Το ίδιο ισχύει και για τα υγρά.
-
@ohristou said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Το ίδιο ισχύει και για τα υγρά.
Όχι ακριβώς... Τα υγρά είναι ασυμπίεστα
-
Ναι τα υγρά είναι ασυμπίεστα αλλά άμα βάλεις στην εστία μια χύτρα ταχύτητας που μέσα έχει υγρό (αυτές που μαγειρεύουν) και ανέβει η θερμοκρασία θα ανέβει και η πίεση οπότε αν δεν ανοίξει η βαλβίδα θα σκάσει, προσπάθησα να βρω ένα απλό παράδειγμα.
Γενικά έτσι όπως τα λέει ο ohristou είναι τα πράγματα λόγω ενθαλπίας
https://el.wikipedia.org/wiki/Ενθαλπία -
Τα υγρά πρακτικά είναι ασυμπίεστα. Θεωρητικά συμπιέζονται. Αλλά θες ξέρω γω 4000 bar για 0,1 % μείωση του όγκου ή κάτι.
Η χύτρα ανοίγει την βαλβίδα γιατί αυξάνεται η πίεση των υδρατμών μέσα αφού βράζει το νερό.
-
Ε ναι, μη μπερδεύομαι τις έννοιες δεν συμπιέζονται με το δε διαστέλλονται, εφόσον δώσεις θερμότητα σε ένα υλικό θα διασταλεί ή θα αυξήσει τον όγκο του ή αν είναι σε κλειστό χώρο θα αυξήσει τη πίεση.
Για να μείνουμε στο θέμα για λάστιχα κρύα = χαμηλή πίεση, ζεστά = ανεβαίνει, οι κατασκευαστές λένε μετράς τη πίεση κρύα. -
@tjk said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@ohristou said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Το ίδιο ισχύει και για τα υγρά.
Όχι ακριβώς... Τα υγρά είναι ασυμπίεστα
Έγραψα εγώ πουθενά ότι τα υγρά συμπιεζονται; Ο αέρας με την αύξηση της θερμοκρασίας διογκώνεται. Το ίδιο ισχύει κσι με τα υγρά, έγραψα! Η αν θες πιο σωστά διαστέλλονται καθώς βλέπω ότι διϋλίζουμε και τον κώνωπα εδώ πέρα!
-
Επειδή το κλίμα στην Ελλάδα έγινε τροπικό και λόγω οτι είναι σχετικά φθηνά (290 € 195/65 /15 ) τα προτείνω ανεπιφύλακτα
Vredestein Ultrac
https://www.tyrereviews.com/Tyre/Vredestein/Ultrac.htm
Τα βάλαμε σε corolla του 2007 και τον βρεγμένο δρόμο τον νοιώθεις σαν στεγνό!
-
@monman2 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Επειδή το κλίμα στην Ελλάδα έγινε τροπικό και λόγω οτι είναι σχετικά φθηνά (290 € 195/65 /15 ) τα προτείνω ανεπιφύλακτα
Vredestein Ultrac
Επειδή δεν έχω ασχοληθεί με τέτοιου τύπου λάστιχα να σε ρωτήσω...
Θεωρούνται βροχολαστιχα;
Μας ενδιαφέρουν οι θερμοκρασίες;
Κάνουν για θερμά κλίματα; -
Vredestein Ultrac
Θεωρούνται βροχολαστιχα;
Κάνουν για θερμά κλίματα;Είναι ενα θερινό ελαστικό με εξειδίκευση στην βροχή που σημαίνει οτι λόγω γόμας στους ελληνικούς δρόμους στεγνούς και βρεγμένους είναι ιδανικό .
Θεωρείτε (κακώς) δεύτερης διαλογής κατασκευαστής γιατί στα τεστ δεν παίρνει καλούς βαθμούς στον θόρυβο και στην αντίσταση κύλισης λες και μας ενδιαφέρει -ιδίως το δεύτερο- στους ελληνικούς δρόμους που γλιστράς με αθλητικό παπούτσι
Πιστεύω οτι αν κάποιος δεν εχει για τις τοπ μάρκες να δοκιμάσει την vredestein και να μην ψάχνεται να γλυτώσει άλλο ενα 20άρικο -την 4αδα-σε κινέζικα τρίτης διαλογής.
-
Vredestein Ultrac
Θεωρούνται βροχολαστιχα;
Κάνουν για θερμά κλίματα;Είναι ενα θερινό ελαστικό με εξειδίκευση στην βροχή που σημαίνει οτι λόγω γόμας στους ελληνικούς δρόμους στεγνούς και βρεγμένους είναι ιδανικό .
Θεωρείτε (κακώς) δεύτερης διαλογής κατασκευαστής γιατί στα τεστ δεν παίρνει καλούς βαθμούς στον θόρυβο και στην αντίσταση κύλισης λες και μας ενδιαφέρει -ιδίως το δεύτερο- στους ελληνικούς δρόμους που γλιστράς με αθλητικό παπούτσι
Πιστεύω οτι αν κάποιος δεν εχει για τις τοπ μάρκες να δοκιμάσει την vredestein και να μην ψάχνεται να γλυτώσει άλλο ενα 20άρικο -την 4αδα-σε κινέζικα τρίτης διαλογής.
Κι εκει που ήμουν έτοιμος για το Klever Dynaxer HP4, τώρα με βάζεις σε σκέψεις...
Ο λόγος είναι πως η πόλη που μένω (Πάτρα) έχει μεν γενικα υψηλες θερμοκρασίες, όμως και η βροχή είναι κάτι σύνηθες. -
Kαι τα Uniroyal rainexpert κ rainsport είναι αντίστοιχης λογικής
-
Πάντως και το Kleber μια χαρά νούμερα σε βρεγμένο έγραψε στα τεστ που αναφέρει το tyrereviews
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]