-
Όσοι σκέφτεστε για Continental Premium Contact 6, έρχεται το 7, δε γνωρίζω όμως πόσο θα πάρει χρονικά η ομαλοποίηση (διαθεσιμότητα/τιμές) σε διαστάσεις από 16 ίντσες που ενδιαφέρει μεγάλο μέρος με το 205/55/16.
Εδώ το άρθρο/διαφήμιση που το εντόπισα -
@nik16v said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Όσοι σκέφτεστε για Continental Premium Contact 6, έρχεται το 7, δε γνωρίζω όμως πόσο θα πάρει χρονικά η ομαλοποίηση (διαθεσιμότητα/τιμές) σε διαστάσεις από 16 ίντσες που ενδιαφέρει μεγάλο μέρος με το 205/55/16.
Εδώ το άρθρο/διαφήμιση που το εντόπισαΣαν να τσούζει λίγο η τιμή του..
https://www.elastikaleader.gr/elastiko-autokinitou/continental/premiumcontact-7/205-55-r16-91v-1478861 -
@manast said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Ευχαριστώ για την όποια άποψη γράψατε.
Ρωτώ γιατί ψάχνομαι στα 43,000km και 3 χρόνια πια, για την αλλαγή 4άδας στη Stelvio.
Φοράει 235/60/18 crossclimate SUV και χωρίς να έχω τρελαθεί από την απόδοσή τους, στην πραγματικότητα μόνο στο βρεγμένο έχω παράπονο.Τελικά:
640€ με την προωθητική της Michelin (20€). Για να δούμε.
Μετά από τόσο καιρό τοποθετημένα, σήμερα που πήγαινα στο Ηράκλειο για το ετήσιο service, οδήγησα σε πραγματική βροχή με τα όλα της!
Ασυζητητί λοιπόν στη βροχή πολύ-πολύ καλύτερα από τα προηγούμενα crossclimate. Eμπνέουν παραπάνω εμπιστοσύνη και μαζεύονται εύκολα τα χλμ.
Καλό θα είναι να το θυμάμαι αυτό... -
Σε βρεγμένο πλέον τα top tier ελαστικά είναι εξωπραγματικά καλά σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος απο 12 βαθμούς κελσιου και πάνω , σε σημείο που πρέπει να το κυνηγήσεις πολύ για να βρείς το σημείο που αρχίζουν να χάνουν πρόσφυση.
Μόνο στα πολύ κρύα <4 βαθμούς κελσίου με βροχή σε κάποιες εκκινήσεις μπορείς να τα δείς να σπινιάρουν , αλλά μόλις ανεβάσουν ρυθμό και χλμ παραμένουν ασφαλέστατα σε κάθε στροφή. -
@nik16v said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Εδώ το άρθρο/διαφήμιση που το εντόπισαΆρα προσεχώς θα είναι καλή εποχή για να πάρετε τα 6, διότι η continental θα θέλει να ξεφορτωθεί το απόθεμα και θα ρίξει πολύ τις τιμές!
-
Για 195/60/15 εχετε υποψην κατι καλο?
Καλοκαιρινο για νορμαλ χρηση -
@alexandros-k said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Καλοκαιρινο για νορμαλ χρησηΣε 195/55/16 στο swift, φοραω τα turanza t005. Driveguard. Πιθανοτατα υπαρχουν και καλυτερα (εγω δεν τα ξερω), παντως αυτα ειναι καλα.
Θυμησου το αν σε ενδιαφερουν. -
Και σε καμια ομως περιπτωση -καμια- μην παρεις ecopia. Θυμησου το και αυτο!
-
Καλοκαιρινο για νορμαλ χρησηΣε 195/55/16 στο swift, φοραω τα turanza t005. Driveguard. Πιθανοτατα υπαρχουν και καλυτερα (εγω δεν τα ξερω), παντως αυτα ειναι καλα.
Θυμησου το αν σε ενδιαφερουν.Aυτα ειναι ουσιαστικα runflat?
Εγω φοραω τα απλα και σκεφτομουν για τα συγκεκριμενα αλλα επειδη στο αμαξι που τα φοραω δεν εχει αισθητηρα πιεσης ελαστικων γι'αυτο δεν τα'βαλα. -
Τι σχεση εχει ο αισθητηρας με το αν ειναι runflat ή οχι?
-
Οτι δεν θα καταλάβεις εαν σε έπιασε λάστιχο.
-
@driver-m said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Σε 195/55/16 στο swift, φοραω τα turanza t005. Driveguard. Πιθανοτατα υπαρχουν και καλυτερα (εγω δεν τα ξερω), παντως αυτα ειναι καλα.
Aυτα ειναι ουσιαστικα runflat?
Εγω φοραω τα απλα και σκεφτομουν για τα συγκεκριμενα αλλα επειδη στο αμαξι που τα φοραω δεν εχει αισθητηρα πιεσης ελαστικων γι'αυτο δεν τα'βαλα.Σωστά. Την τεχνολογική διαφορά δεν την ξέρω, αλλά, τα έχει μόνο η bridgestone, η οποία εξακολουθεί να ονομάζει κάποια ως run flat. Αν θυμάμαι καλά, αυτά, αντέχουν και μικρές πλαινές βλάβες και όχι μόνο στο πέλμα.
-
Καλοκαιρινο για νορμαλ χρησηFalken Sincera SN110 Ecorun
Αλέξανδρε εγώ αυτά έχω δοκιμάσει για 2 χρόνια όμως γιατί εδώ και ένα χρόνο το αμαξι το έχει ο πατέρας μου.
Το διάστημα που τα είχα, ήταν πολύ καλά. -
Έχει κανείς ακουστά τα ελαστικά RADAR?
-
@fanis75 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Οτι δεν θα καταλάβεις εαν σε έπιασε λάστιχο.
Aυτο ακριβως. Οποτε ουσιαστικα δεν εχεις και καποιο οφελος αφου και παλι οταν ξεφουσκωσει θα το αντιληφθεις. Ενω αν εχεις αισθητηρα, σου αναβει ενδειξη οσο ακομα εχεις αρκετο αερα και πας με την ησυχια σου στο βουλκανιζατερ.
Το θεμα ειναι ποσο καλα εχουν γινει πλεον τα rft (ή οπως τα ονομαζει η καθε εταιρεια). Γιατι τα πρωτης γενιας potenza re 050 που φορουσε το αλλο μου αμαξι απ'το εργοστασιο ηταν τραγικα σε ανεση σε σημειο να νομιζεις οτι οταν πεφτεις σε λακουβα θα διαλυθει το αμαξι.
Τωρα ξερω οτι εχουν γινει πολυ καλυτερα αλλα και παλι ειμαι καπως διστακτικος να ξαναβαλω γιατι φιβαμαι οτι ακομα θα υστερουν καπως σε αποσβεση και αντισταση κυλισης πιθανον. Γι'αυτο ρωτησα τον φιλο πως του φαινονται. -
@nolimit14 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Όχι... είναι αυτά που άμα γλιστρήσουν από το δρόμο σε αναζητούν με Radar???
-
@georgekn said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Διάβασα τώρα ότι τα κατασκευάζει μια εταιρία από Σιγκαπούρη...είναι ναι μεν κατώτερα από Michelin Continental Bridgestone Pirelli Goodyear Dunlop Hankook Toyo Yokohama αλλά παρόμοια με Barum BF Goodrich Petlas Kormoran Viking Kleber Nexen Falken Fulda Matador και εννοείται καλύτερα από Κινέζικα...σκεφτόμουν να βάλω σε ένα αμάξι που δεν πολυχρησιμοποιείται επειδή τα τωρινά του θέλουν αλλαγή..
-
Διάβασα τώρα ότι τα κατασκευάζει μια εταιρία από Σιγκαπούρη...είναι ναι μεν κατώτερα από Michelin Continental Bridgestone Pirelli Goodyear Dunlop Hankook Toyo Yokohama αλλά παρόμοια με Barum BF Goodrich Petlas Kormoran Viking Kleber Nexen Falken Fulda Matador και εννοείται καλύτερα από Κινέζικα...σκεφτόμουν να βάλω σε ένα αμάξι που δεν πολυχρησιμοποιείται επειδή τα τωρινά του θέλουν αλλαγή..
Άμα δεν έχεις τρελές απαιτήσεις βάλε τά αλλά με προσοχή...
Εγώ πάντως έβαλα στο δικό μου Kleber που υποτίθεται ότι είναι επώνυμα Β κατηγορίας ελαστικά...και εδώ και δύο μήνες νιώθω ότι πούλησα το αμάξι και πήρα άμαξα με άλογα...
Κραδασμοί ,τη μία μου φαίνονται ξερά ,την άλλη μαλακά...
Κράτημα δεν έχω παράπονο, αλλά όταν αλλάζει η θερμοκρασία κάτι συμβαίνει...με αυτά.
Μερικές φορές νομίζω ότι έχω τρακερωτα ελαστικά.
Μάπα... έπρεπε τις πρώτες ημέρες να τα πάω πίσω, είχε το site μια παράγραφο που έλεγε ότι εάν δεν μείνεις ικανοποιημένος στο μήνα τα πας πίσω, καταστρέφονται και παίρνεις τα χρήματα σου πίσω...
Δεν έβαλα all weather γιατί ένας συνάδελφος μου είπε ότι έχουν κραδασμούς...και τώρα έχω κραδασμούς με τα θερινά Kleber dynaxer Hp4 215/55r17 made in Romania DOT 2022 σε Hyundai Kona 1.6 diesel φορεμένα.
Κάτι Nexen που φορούσε από το εργοστάσιο χρόνια μπροστά σε σχέση με αυτά. -
#mono_eponyma
-
Άμα δεν έχεις τρελές απαιτήσεις βάλε τά αλλά με προσοχή...
Εγώ πάντως έβαλα στο δικό μου Kleber που υποτίθεται ότι είναι επώνυμα Β κατηγορίας ελαστικά...και εδώ και δύο μήνες νιώθω ότι πούλησα το αμάξι και πήρα άμαξα με άλογα...
Κραδασμοί ,τη μία μου φαίνονται ξερά ,την άλλη μαλακά...
Κράτημα δεν έχω παράπονο, αλλά όταν αλλάζει η θερμοκρασία κάτι συμβαίνει...με αυτά.
Μερικές φορές νομίζω ότι έχω τρακερωτα ελαστικά.
Μάπα... έπρεπε τις πρώτες ημέρες να τα πάω πίσω, είχε το site μια παράγραφο που έλεγε ότι εάν δεν μείνεις ικανοποιημένος στο μήνα τα πας πίσω, καταστρέφονται και παίρνεις τα χρήματα σου πίσω...
Δεν έβαλα all weather γιατί ένας συνάδελφος μου είπε ότι έχουν κραδασμούς...και τώρα έχω κραδασμούς με τα θερινά Kleber dynaxer Hp4 215/55r17 made in Romania DOT 2022 σε Hyundai Kona 1.6 diesel φορεμένα.
Κάτι Nexen που φορούσε από το εργοστάσιο χρόνια μπροστά σε σχέση με αυτά.Αμάξι 20ετίας 75 ίππων είναι το οποίο κυκλοφορεί επαρχία(10 το πολύ 20 χιλιόμετρα καθημερινά).Ο βουλκανιζατεράς που μίλησα μου είπε ότι με αυτή την χρήση δεν αξίζει τον κόπο να δώσω 100-150 ευρώ παραπάνω για να βάλω Michelin,Continental,Dunlop κλπ...
Απο ελαστικά σαν τα Kleber και τα Radar που ανέφερα,τα χειρότερα που είχα δοκιμάσει σε Megane ήταν της SAVA(Σλοβένικα,θυγατρική Goodyear και Dunlop).Μετά από 2μιση-3 χρόνια γλίστραγαν στο βρεγμένο,σπίνιαραν με το παραμικρό και εξωτερικά φαινόντουσαν σαν δεκαετίας.Ότι χειρότερο έχω βάλει.Χώρια το θόρυβο που κάνανε.
Μια τετράδα τούρκικα Petlas που είχα βάλει βγήκαν πολύ καλά,μετά από 5 χρόνια εξωτερικά ήταν σαν 1 χρόνου+οτι δεν γλίστραγαν καθόλου...το μόνο που κάναν μετά τα 4μιση χρόνια είναι ότι ψιλοσπίνιαραν όταν ξεκίναγες σε απότομη ανηφόρα χωρίς χειρόφρενο.
Σε άλλο αμάξι είχαμε βάλει σλοβάκικα Matador,θυγατρική Continental.Εκτός από μια φορά στα 3 και κάτι χρόνια που σε απότομο φρενάρισμα μπήκε ABS,κανένα πρόβλημα.Άντεξαν 3μιση χρόνια μέχρι που πουλήθηκε και ο επόμενος τα κράτησε κανα 9μηνο ακόμα.
Μιας και το ανέφερες,αν βάλεις all-weather απαλλάσεσαι από αλυσίδες/χιονοκουβέρτες ή όχι?
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]