-
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
Είναι παρα πολύ εύκολο να αλλάξεις τις hir2 το εχω κάνει πριν καιρό και δεν θυμάμαι να είχα κάποια δυσκολία .
Συμβουλή : πάρκαρε σε μέρος φωτεινό για να δείς καλά το φις και να βρεις το σημείο που πρέπει να πατήσεις τα αυτάκια και να βγεί , μάλλον γιαυτό δυσκολεύεσαι...ΥΓ έψαξα για βίντεο στο you tube αλλα δεν βρήκα
Βρήκα όμως ενα που έψαχνα καιρό για τον ατμοσφαιρικό φωτισμό και είναι ελληνικό και άριστο!
Μπράβο στον Γιάννη !Σ'ευχαριστώ πολύ, εγώ το εχω ανεβάσει, διαβάζω εδώ κ καιρό το forum και με όσα έχετε γραψει εδώ και μοιραστηκατε την εμπειρία σας με το αυτοκίνητο με βοηθήσατε πάρα πολύ να καταλήξω σε όχημα όσο έψαχνα κ, οπότε χαίρομαι παρα πολύ που βρίσκεις χρήσιμο το βίντεο !
-
Είναι παρα πολύ εύκολο να αλλάξεις τις hir2 το εχω κάνει πριν καιρό και δεν θυμάμαι να είχα κάποια δυσκολία .
Συμβουλή : πάρκαρε σε μέρος φωτεινό για να δείς καλά το φις και να βρεις το σημείο που πρέπει να πατήσεις τα αυτάκια και να βγεί , μάλλον γιαυτό δυσκολεύεσαι...ΥΓ έψαξα για βίντεο στο you tube αλλα δεν βρήκα
Βρήκα όμως ενα που έψαχνα καιρό για τον ατμοσφαιρικό φωτισμό και είναι ελληνικό και άριστο!
Μπράβο στον Γιάννη !Καημερα.Ευχαριστω για τις πληροφοριες.Θα δοκιμασω αργοτερα.
-
Προφανώς διάβαζες τους άλλους αντί για εμένα λολλλ
-
Καλημερα σας,
εχω μια απορια σχετικα με τις επιδοσεις του yaris cross , και γενικοτερα των αυτοτροφοδοτουμενων υβριδικων.Εστω το Yaris Cross των 116 ps, τα οποια οπως αναφερεται ειναι ο συνδυασμος των θερμικων 92 αλογων + των 80 αλογων του ηλεκτρικου μοτερ.
Το ερωτημα μου ειναι, αν η επιταχυνση 0-100 σε 11,2 δευτερολεπτα και γενικοτερα οι ροπες του αυτοκινητου ειναι εγγυημενες ανεξαρτητου της καταστασης της μπαταριας που ωθει τον ηλεκ κινητηρα?Πχ σεναριο, εστω κινουμαι σε επαρχιακο δρομο και πιεζω το αμαξι για αρκετη ωρα. Αποτελεσμα αυτου να μη προλαβαινει να φορτιζει η μπαταρια. Αυτο συνεπαγεται οτι οι επιδοσεις του αυτοκινητου θα αρχισουν να φθινουν απο ενα σημειο και μετα , διοτι θα εχω διαθεσιμα κυριως τα αλογα απο τον θερμικο κινητηρα?
-
@aktg said in Toyota Yaris Cross:
Καλημερα σας,
εχω μια απορια σχετικα με τις επιδοσεις του yaris cross , και γενικοτερα των αυτοτροφοδοτουμενων υβριδικων.Εστω το Yaris Cross των 116 ps, τα οποια οπως αναφερεται ειναι ο συνδυασμος των θερμικων 92 αλογων + των 80 αλογων του ηλεκτρικου μοτερ.
Το ερωτημα μου ειναι, αν η επιταχυνση 0-100 σε 11,2 δευτερολεπτα και γενικοτερα οι ροπες του αυτοκινητου ειναι εγγυημενες ανεξαρτητου της καταστασης της μπαταριας που φορτιζει τον ηλεκ κινητηρα?Πχ σεναριο, εστω κινουμαι σε επαρχιακο δρομο και πιεζω το αμαξι για αρκετη ωρα. Αποτελεσμα αυτου να μη προλαβαινει να φορτιζει η μπαταρια. Αυτο συνεπαγεται οτι οι επιδοσεις του αυτοκινητου θα αρχισουν να φθινουν απο ενα σημειο και μετα , διοτι θα εχω διαθεσιμα κυριως τα αλογα απο τον θερμικο κινητηρα?
Όχι, ο θερμικός δεν αφήνει να αδείασει ποτέ η μπαταρία.
-
@lexota said in Toyota Yaris Cross:
Καλημερα σας,
Το ερωτημα μου ειναι, αν η επιταχυνση 0-100 σε 11,2 δευτερολεπτα και γενικοτερα οι ροπες του αυτοκινητου ειναι εγγυημενες ανεξαρτητου της καταστασης της μπαταριας που φορτιζει τον ηλεκ κινητηρα?Πχ σεναριο, εστω κινουμαι σε επαρχιακο δρομο και πιεζω το αμαξι για αρκετη ωρα. Αποτελεσμα αυτου να μη προλαβαινει να φορτιζει η μπαταρια. Αυτο συνεπαγεται οτι οι επιδοσεις του αυτοκινητου θα αρχισουν να φθινουν απο ενα σημειο και μετα , διοτι θα εχω διαθεσιμα κυριως τα αλογα απο τον θερμικο κινητηρα?
Όχι, ο θερμικός δεν αφήνει να αδείασει ποτέ η μπαταρία.
Αρα οι επιδοσεις/ροπες που αναφερονται απο τον κατασκευαστη ειναι εγγυημενες ανεξαρτητου οδηγησης/καταστασης μπαταριας, σωστα?
-
Καλημερα σας,
Το ερωτημα μου ειναι, αν η επιταχυνση 0-100 σε 11,2 δευτερολεπτα και γενικοτερα οι ροπες του αυτοκινητου ειναι εγγυημενες ανεξαρτητου της καταστασης της μπαταριας που ωθει τον ηλεκ κινητηρα?Ναι δεν αλλάζουν οι επιδόσεις, γιατί όπως βλέπεις ενώ η συνολική ιπποδύναμη είναι 172 άλογα, μόνο 116 πάνε στους τροχούς αφού έχει υπολογιστεί και η απώλεια ίππων για την φόρτιση της μπαταρίας, οπότε η μπαταρία έχει πάντα επαρκές φορτίο.
-
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
Καλημερα σας,
Το ερωτημα μου ειναι, αν η επιταχυνση 0-100 σε 11,2 δευτερολεπτα και γενικοτερα οι ροπες του αυτοκινητου ειναι εγγυημενες ανεξαρτητου της καταστασης της μπαταριας που ωθει τον ηλεκ κινητηρα?Ναι δεν αλλάζουν οι επιδόσεις, γιατί όπως βλέπεις ενώ η συνολική ιπποδύναμη είναι 172 άλογα, μόνο 116 πάνε στους τροχούς αφού έχει υπολογιστεί και η απώλεια ίππων για την φόρτιση της μπαταρίας, οπότε η μπαταρία έχει πάντα επαρκές φορτίο.
Δεν έχει να κάνει με τη απώλεια λόγω φόρτισης, Απλά η ισχύς των δύο κινητήρων δεν αθροίζεται, καθώς βγαίνει σε διαφορετικά σημεία ΣΑΛ και ταχύτητας.
-
@realzeus said in Toyota Yaris Cross:
Δεν έχει να κάνει με τη απώλεια λόγω φόρτισης, Απλά η ισχύς των δύο κινητώρων δεν αθροίζεται, καθώς βγαίνει σε διαφορετικά σημεία ΣΑΛ και ταχύτητας.
Σε όλα τα υβρίδια ισχύει αυτό, απλά της Τογιότα με το πλανητικό κιβώτιο λειρουτγέι διαφορετικά και δεν αθροίζει τις ιπποδυνάμεις. Στα άλλα τις αθροίζουν, παρόλο που ειναι σε επίσης διαφορετικές σαλ και ταχύτητα.
-
@realzeus said in Toyota Yaris Cross:
Δεν έχει να κάνει με τη απώλεια λόγω φόρτισης, Απλά η ισχύς των δύο κινητώρων δεν αθροίζεται, καθώς βγαίνει σε διαφορετικά σημεία ΣΑΛ και ταχύτητας.
Σε όλα τα υβρίδια ισχύει αυτό, απλά της Τογιότα με το πλανητικό κιβώτιο λειρουτγέι διαφορετικά και δεν αθροίζει τις ιπποδυνάμεις. Στα άλλα τις αθροίζουν, παρόλο που ειναι σε επίσης διαφορετικές σαλ και ταχύτητα.
Μόνο σε λίγα αθροίζεται (π.χ supercars), επειδή είναι φτιαγμένα έτσι.
-
Καλημερα σας,
Το ερωτημα μου ειναι, αν η επιταχυνση 0-100 σε 11,2 δευτερολεπτα και γενικοτερα οι ροπες του αυτοκινητου ειναι εγγυημενες ανεξαρτητου της καταστασης της μπαταριας που ωθει τον ηλεκ κινητηρα?Πχ σεναριο, εστω κινουμαι σε επαρχιακο δρομο και πιεζω το αμαξι για αρκετη ωρα. Αποτελεσμα αυτου να μη προλαβαινει να φορτιζει η μπαταρια. Αυτο συνεπαγεται οτι οι επιδοσεις του αυτοκινητου θα αρχισουν να φθινουν απο ενα σημειο και μετα , διοτι θα εχω διαθεσιμα κυριως τα αλογα απο τον θερμικο κινητηρα?
Το αυτοκίνητο εχει παραπάνω απο επαρκείς επιδόσεις
πχ η ρεπριζ 60-110 μετρημένη με το dragy για το βαρύτερο AWD με τις 18άρες ζάντες
Youtube Video12,27 το 0-100 όπως αυτός το μέτρησε
η toyota κάνει διάκριση μόνο ανάμεσα σε AWD και 2WD
Οι Αυστραλοί όμως έκαναν μέτρηση σε μια ¨φτωχή " έκδοση με 16άρες
και φανέρωσαν το ΚΟΛΠΟ... brake hold ! -
Καναμε και το test drive...εντυπωσεις οταν εχω χρονο
Στο ενδοιαμεσο και επειδη ισως να ενδιαφερει κοσμο εστειλα email στην toyota hellas για το νεο μοντελο..παραθέτω την απάντησηΣας ευχαριστούμε για την επικοινωνία σας καθώς και για το ενδιαφέρον σας στα μοντέλα ΤΟΥΟΤΑ.
Σας ενημερώνουμε ότι το νέο Yaris Cross αναμένεται στην αγορά μέχρι τέλη Φεβρουαρίου. Μέχρι τότε δεν μπορείτε να το παραγγείλετε ούτε μπορούμε να σας ενημερώσουμε για τις εκδόσεις και τους ίππους από την στιγμή που δεν έχουν δημοσιευτεί.
Οι τιμές και οι εκδόσεις του νέου μοντέλου θα δημοσιευτούν στο site μας όπου θα μπορείτε να το επισκεφτείτε και να το επιλέξετε ανάλογα με την έκδοση που επιθυμείτε. Μέχρι τότε μπορείτε να παραγγείλτε το Yaris Cross 116hp. Από την στιγμή που θα ξεκινήσει η παραγωγή του νέου, θα σταματήσει η παραγωγή του παλιού.
Παραμένουμε πάντοτε στη διάθεσή σας.
-
@ison said in Toyota Yaris Cross:
Παραμένουμε πάντοτε στη διάθεσή σας.
Τι ευγένεια. Τι τρόποι.
Πραγματικά η Τογιότα έχει ανέβει επίπεδο...Έτσι ναι. Αξίζει η αγορά ενός Τογιότα.
Πέρα από την πλάκα, χθες πήγε συνάδελφος για προσφορά γιατί ψάχνει για αγορά και του είπαν παραλαβή στην καλύτερη σε 9 μήνες. Δεν ξέρω τι θα κάνει, δεν τον είδα και πολύ ενθουσιασμένο.
-
@tacos said in Toyota Yaris Cross:
@fanis75.Προσπαθω να αλλαξω τις λαμπες αλογονου με led αλλα δεν μπορω να βγαλω το φισσακι.Υπαρχει καποιο τρικ.σε ρωταω γιατι καπου γραφεις οτι το εκανες και ειναι ευκολο.
Το έκανε ο μάστορας που πήρα τις λάμπες, αλλά θυμάμαι ότι ήταν πολυ εύκολο, του πήρε κάπου 5' και για τις 2 λάμπες, έβγαινε πανεύκολα θυμάμαι. Έχει περάσει και σχεδόν 1 χρόνος.
Ενταξει τα αλλαξα.Επρεπε να πατησω το "αυτακι"στο κατω μερος και οχι στο πανωως συνηθως.Ευχαριστω παντως.
-
Τελικά έκανα το 2ετες σέρβις, όχι στους ίδιους.
Εντάξει μια 300αρου με λάδι 5λίτρο 0w16, βάζω και φώτο παρακάτω.
Έχει και μια ανάκληση επαναπρογραμματισμού της μονάδας επικοινωνίας (δωρεάν).
Δύο παρατηρήσεις γιατί παραφουσκώνουν τα λάστιχα στα συνεργεία Toyota? Δηλαδή πόσο βενζίνη θα κάψεις παραπάνω άμα έχουν την κανονική πίεση?
Δεύτερη παρατήρηση γιατί βάζουν παραπάνω λάδι?
Έψαξα αλλά μάλλον είναι παγκόσμιο το φαινόμενο https://www.toyotaownersclub.com/forums/topic/200130-0w8-oil-for-yaris-mk-4/page/2/#comments
Γράφει και το κωδικό κάτω κάτω και είναι made in france ίσως είναι motul με προδιαγραφές toyota. -
Ωραίος ο Απόστολος!
Τι άλλο κάνουν και βγαίνει 300; Πολλά λεφτά!!
Αν εβαζες 0-8 λάδι σαν αυτο που είχε στην αρχή πόσο θα πήγαινε;
Περυσι, στο πρώτο, σου είχαν βάλει 0-20; -
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
Ωραίος ο Απόστολος!
Τι άλλο κάνουν και βγαίνει 300; Πολλά λεφτά!!
Αν εβαζες 0-8 λάδι σαν αυτο που είχε στην αρχή πόσο θα πήγαινε;
Περυσι, στο πρώτο, σου είχαν βάλει 0-20;Προτίμησα το λάδι 0w-16 που βάζουν τα περισσότερα υβριδικά toyota CHR, CC κλπ
το 0w-20 (βαρέλι) το χρεώνουν κάνα 60αρι αν θυμάμαι καλά, τα έχουμε συζητήσει πάρα πολλές φορές.
Στους περισσότερους από ότι έχω δει δε ρωτάνε κοπανάνε βαρέλι και ο Θεός βοηθός.
Και μένα στο πρώτο το ίδιο αλλά όταν έκλεισα ραντεβού ζήτησα το 0w-16 (μπουκάλι).
αυτά αναλυτικά -
Στο παραπάνω έπρεπε να φαίνονται και υγρά φρένων λόγω διετίας , δεν τα άλλαξαν ;
ΚΕΚ βλέπω χρεώνουν ακριβότερα απο τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ.
ΥΓ και τα 0-16 τα χρέωσαν οσο πλήρωσα τα 0-8 , πιο συνεργείο είναι; -
Ρε παιδιά τι τιμές είναι αυτές?? Φαρμακείο...
-
Στο παραπάνω έπρεπε να φαίνονται και υγρά φρένων λόγω διετίας , δεν τα άλλαξαν ;
ΚΕΚ βλέπω χρεώνουν ακριβότερα απο τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ.
ΥΓ και τα 0-16 τα χρέωσαν οσο πλήρωσα τα 0-8 , πιο συνεργείο είναι;και στα ιδ.κτεο πλεον είναι 11-13 ευρω η ΚΕΚ (ΑΘΗΝΑ)
Toyota Yaris Cross