-
@ss_76 said in Toyota Yaris Cross:
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
(με πολλαπλάσιο από αυτην εισόδημα, μόνο θα παίρνω τέτοιες απόφασεις)
Δεν φανταζόμουν έν έτη 2024 να υπάρχουν αυτού του είδους αντιλήψεις....
Αυτά είναι προσωπικά θέματα και ευτυχώς ή δυστυχώς money talks bullshit walks ειδικά όταν εν προκειμένω πούλησα (άρα ενίσχυσα το οικογενειακό εισόδημα) και δεν αγόρασα αμάξι!
Καλές οι νέες αντιλήψεις αλλά μην γαμαμε τη λογική με αυτά που ακούμε ενίοτε από τις συμβιες μας! -
@ss_76 said in Toyota Yaris Cross:
(με πολλαπλάσιο από αυτην εισόδημα, μόνο θα παίρνω τέτοιες απόφασεις)
Δεν φανταζόμουν έν έτη 2024 να υπάρχουν αυτού του είδους αντιλήψεις....
Αυτά είναι προσωπικά θέματα και ευτυχώς ή δυστυχώς money talks bullshit walks ειδικά όταν εν προκειμένω πούλησα (άρα ενίσχυσα το οικογενειακό εισόδημα) και δεν αγόρασα αμάξι!
Καλές οι νέες αντιλήψεις αλλά μην γαμαμε τη λογική με αυτά που ακούμε ενίοτε από τις συμβιες μας!μωρε καλα τα λες, εκανα συνεταιρο στην περιουσια μου, δουλευω διχως αυριο για να εχει φυσικα πολλαπλασιο εισοδημα χαρη σε εμενα και δευτερο παιδι δε μου κανει γιατι κουραζεται με το ενα, ουτε με παρενθετη μανα δε θελει!!! Τοσες γυναικες και πλεον εχω μαθει οτι τον πινεις μονο οταν παντρευτεις και δεσουν τον γαιδαρο. Ο Αντετοκουμπο θα ηταν λουστρος εξω απο το Σπορτινγκ αν ειχε παντρευτει. Την εχει ανυπαντρη και τον εχει Θεο και 3 παιδια του εκανε! Θα την παντρευτει οταν γερασει για να παρει την συνταξη του. Αξιζει ο γαμος μονο για αυτον που δεν εχει περιουσια και ουτε σπουδαιο μισθο και εχει η γυναικα, ωστε να γινει αυτος συνεταιρος. Βασικα τα λεω να σωσω κανενα ανυπαντρο, ωστε ανυπαντρος να πιστευει οτι υπαρχει ερωτας και ετσι να χαιρεται. Συγνωμη και τελος το off topic
-
Για να μείνουμε on topic τα καθίσματα σε πολύωρο ταξίδι θα σας κουράσουν .
Και για να βγούμε off εγώ το έχω σώσει με το πρόγραμμα 300 κοιλιακοί και ραχιαίοι κάθε μέρα που μου είχε δώσει ένας ορθοπαιδικός πριν πολλά χρόνια για να γλυτώσω την εγχείρηση.
Όποτε αντέχω τα μάπα καθίσματα αλλά τα νιώθω μικρά και ... μάπα από άνεση.
-
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
Και για να βγούμε off εγώ το έχω σώσει με το πρόγραμμα 300 κοιλιακοί και ραχιαίοι κάθε μέρα που μου είχε δώσει ένας ορθοπαιδικός πριν πολλά χρόνια για να γλυτώσω την εγχείρηση.
Χαρά στο κουράγιο σου Τάσο.
Και μάπα τα καθίσματα από άνεση και 105 χλμ/ώρα.
900 χλμ στην Ε.Ο με αντίστοιχη ταχύτητα το Μάζντα μάλλον κάτω από 5 λίτρα θα ήταν. -
@gtsartsal said in Toyota Yaris Cross:
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
Χαρά στο κουράγιο σου Τάσο.
Και μάπα τα καθίσματα από άνεση και 105 χλμ/ώρα.
900 χλμ στην Ε.Ο με αντίστοιχη ταχύτητα το Μάζντα μάλλον κάτω από 5 λίτρα θα ήταν.Αυτό μου φαίνεται κινεζικό βασανιστήριο.
Πιστεύω αρκετά αυτοκίνητα με 105 χλμ/Ω θα κάψουν εκεί τριγύρω. Και μεγαλύτερων διαστάσεων... -
Τον ecodriver απο την Αυστρία πάντως τον νίκησα
4,9 είχε αυτός με 105 στον αυτοκινητόδρομο με το YC αλλα με 18άρες ζαντες
το καλλίτερο αυτοκίνητο σε αυτή την ταχύτητα είναι το yaris hybrid / mazda 2 hybrid με 3.6αν έπρεπε για κάποιο λόγο να κάνω πολλά χλμ με το YC στην ΕΟ θα το χαμήλωνα και θα του έβαζα στενότερα λάστιχα , ιδανικά τα 195/60/17 όπως φοράει το νεο prius για να είμαι στο +- 1% της περιφέρειας του τροχού
-
Λεφτάδες!!!!
Έτσι έλεγα και εγώ!! Όταν όμως έφτασα να δίνω 400-500 ευρώ σε βενζίνη ανα μήνα και νς πρέπει πάλι να οδηγήσω για επαγγελματικους λογους, μια χαρά είναι τα 105 χλμ/ ωρα!
Στην αρχή είναι δύσκολο!!!! Μετά δυο τρεις διαδρομές μια χαρά βγαίνει!
Βάζεις τα podcast σου, τα ραντάρ και τα αυτόματα συστήματα, την καφεδαρα, το κλίμα να σε χτυπά....και όλα είναι καλά!Μασάζ να είχε ρε γαμωτο!!!
Και οντως γράφεις 4,7-4,8 λ, μη πω 4,5
-
@lap said in Toyota Yaris Cross:
Λεφτάδες!!!!
Έτσι έλεγα και εγώ!! Όταν όμως έφτασα να δίνω 400-500 ευρώ σε βενζίνη ανα μήνα και νς πρέπει πάλι να οδηγήσω για επαγγελματικους λογους, μια χαρά είναι τα 105 χλμ/ ωρα!
Στην αρχή είναι δύσκολο!!!! Μετά δυο τρεις διαδρομές μια χαρά βγαίνει!
Βάζεις τα podcast σου, τα ραντάρ και τα αυτόματα συστήματα, την καφεδαρα, το κλίμα να σε χτυπά....και όλα είναι καλά!Μασάζ να είχε ρε γαμωτο!!!
Και οντως γράφεις 4,7-4,8 λ, μη πω 4,5
Κάποιες φορές που προσπάθησα στην εθνική, για λόγους οικονομίας, να πηγαίνω με 110 δεν άντεξα παραπάνω απο 10 λεπτά
Λεφτάδες δεν είμαστε αλλά προτιμώ να τα χαλάσω στη παραπάνω βενζίνη παρά στα ψυχοφάρμακα -
Συνήθειο είναι!
Η διαφορα μεταξύ 105 χλμ/ωρα και 130 χλμ/ ωρα για μια απόσταση 100 χλμ είναι 11 λεπτά της ώρας!
Ενώ σε κόστος ανάλογα το αυτοκινητο από 4-6 ευρώ
Δηλαδή πουλάς 11 λεπτά ακούγοντας κάποια εκπομπή και κερδίζεις 4-6 ευρώ
Επι 5 ημέρες πουλάς 55 λεπτα του χρόνου σου και κερδίζεις 20-30 ευρώ!
Ή έως και 120 ευρώ το μήνα..... όποτε βάζεις το αυτοκινητο σε πάρκινγκ και πληρώνεις τα 120 ευρώ στον τύπο που κάθετε όλη μετά και κοιτάει ντουβάρια!
-
Συνήθειο είναι!
Η διαφορα μεταξύ 105 χλμ/ωρα και 130 χλμ/ ωρα για μια απόσταση 100 χλμ είναι 11 λεπτά της ώρας!
Ενώ σε κόστος ανάλογα το αυτοκινητο από 4-6 ευρώ
Δηλαδή πουλάς 11 λεπτά ακούγοντας κάποια εκπομπή και κερδίζεις 4-6 ευρώ
Επι 5 ημέρες πουλάς 55 λεπτα του χρόνου σου και κερδίζεις 20-30 ευρώ!
Ή έως και 120 ευρώ το μήνα..... όποτε βάζεις το αυτοκινητο σε πάρκινγκ και πληρώνεις τα 120 ευρώ στον τύπο που κάθετε όλη μετά και κοιτάει ντουβάρια!
Πάλι δε καταλαβαίνεις
δεν ειναι τα 10 λεπτά που κερδίζεις, είναι το feeling "τα ζώα μου αργά"
επίσης στα κόστη δεν έχεις βάλει τα ηρεμιστικά καταστολης των 110χλμ/ώρα -
Όλα στο μυαλό είναι! Όλα είναι μια ιδέα!
Εάν το κανεις επι ένα μήνα! Το μυαλό σου προσαρμόζεται σε αυτες τις ταχύτητες και μετά τα 130-140 θα σου φαίνονται πολλη υψηλή ταχύτητα!
Το έχω δοκιμάσει, και σου μιλάει άνθρωπος που ξεσκιζε μοτέρ
Θα σου πω και κάτι άλλο που το διαπίστωσα μετά! Πέφτει το άγχος και οι σφυγμοί και φτάνεις πιο ξεκούραστος!
Σκέψου πως ο εγκέφαλος σε αυτές τις ταχύτητες έχει χρονικό περιθώριο να σκεφτεί τις αντιδρασεις αναλόγως τη κίνηση και έτσι είναι πιο ξεκούραστος!
Οσο ανεβαίνει η ταχύτητα ο εγκέφαλος μπαίνει σε κατάσταση αυτοσυντήρησης για να μη γίνει ατύχημα και υπέρ λειτουργεί!
-
Όλα στο μυαλό είναι! Όλα είναι μια ιδέα!
Εάν το κανεις επι ένα μήνα! Το μυαλό σου προσαρμόζεται σε αυτες τις ταχύτητες και μετά τα 130-140 θα σου φαίνονται πολλη υψηλή ταχύτητα!
Το έχω δοκιμάσει, και σου μιλάει άνθρωπος που ξεσκιζε μοτέρ
Θα σου πω και κάτι άλλο που το διαπίστωσα μετά! Πέφτει το άγχος και οι σφυγμοί και φτάνεις πιο ξεκούραστος!
Σκέψου πως ο εγκέφαλος σε αυτές τις ταχύτητες έχει χρονικό περιθώριο να σκεφτεί τις αντιδρασεις αναλόγως τη κίνηση και έτσι είναι πιο ξεκούραστος!
Οσο ανεβαίνει η ταχύτητα ο εγκέφαλος μπαίνει σε κατάσταση αυτοσυντήρησης για να μη γίνει ατύχημα και υπέρ λειτουργεί!
Δεν διαφωνώ ότι αν πηγαίνεις πιο αργά, είσαι πιο ήρεμος αλλά σε εθνική και Εγνατία όταν ο δρόμος δεν έχει στροφές και με 130 μια χαρά χαλαρά νιώθεις.
Επίσης πολλές φορές έχω πιάσει τον εαυτό μου πιο αφηρημένο με τα 100 σε τέτοιο δρόμο γιατί χαλαρώνω υπερβολικά.
-
Για αυτό ανέφερα τα ραντάρ στα νεότερα τουλάχιστον αυτοκίνητα!
Ένα άλλο που κερδίζεις είναι το ότι βλέπεις το τοπίο!!!
Πραγματικά είχα δει επιχειρήσεις, ή ωραία δάση και βουνά που ποτε δεν τα είχα παρατηρήσει!!!!
Εάν κάποιος απλά ξεκινά 10 λεπτά νωριτερα από το σπίτι του, είναι πιο ξεκούραστος στην εργασία του και κερδίζει έναν 15ο μισθό κάθε έτος!!!!!!
Είναι σαν τους καπνιστές!!!! Όλα είναι στο μυαλό
Βάλτε στην ζυγαριά λοιπόν. Έναν 15ο μισθό και ψυχική ηρεμία στη μια πλευρά ή κούραση, πιο έντονο στρες και 10 λεπτά νωρίτερα στην αλλη στην περίπτωση που κάνετε 100 χλμ/ ημερα!
-
Είναι σαν τους καπνιστές!!!! Όλα είναι στο μυαλό
Σε ολα συμφωνω αλλα σε αυτο στο 50% και στο λεω εγω που καπνιζα 3 πακετα.Το στερητικο απο την νικοτινη ειναι θανατος.Αλλοι εχουν πονοκεφαλους,αλλοι νευρα,πονους στα δοντια,ποδια ,χερια.Ειναι και εγκεφαλικο αλλα οχι μονο.
-
Ναι υπάρχει στερητικό! Είναι δύσκολο!
Αλλά η σκέψη του οφέλους για τη ζωή και την υγεία θα κερδίσει!
Ηπειρώτης είσαι!!!! Άγριο θεριό!
Αϊντε ρε πατριώτη ....σήκωσε ανάστημα
-
@alex-mix said in Toyota Yaris Cross:
Το στερητικο απο την νικοτινη ειναι θανατος.Αλλοι εχουν πονοκεφαλους,αλλοι νευρα,πονους στα δοντια,ποδια ,χερια.
Είναι (που να δεις το στερητικό από την ζάχαρη πόσο χειρότερο είναι!!), όπως ειναι και από τον καφέ. Αλλά σε 21 ημέρες έχει εξαφανιστεί, οπότε δεν ειναι κάτι. Το λέω, έχοντας κομμένο το τσιγάρο εδώ και 13 χρόνια.
-
Στην εθνικη οδο κερδιζεις σε μεση ταχυτητα οχι αν πηγαινεις με υψηλες ταχυτητες αλλα αν χρησημοποιεις τα φρενα ελαχιστα εως καθολου.
Οταν πηγαινα με 170 ελαχιστα ποιο γρηγορα πηγαινα γιατι πολλς φορες επρεπε να φρεναρω δυνατα οποτε εχανα πολυ κινητικη ενεργεια.
Επισης εκμεταλλευομαι τις κατηφορες, πχ αυτη προς καλαματα αφηνω το αμαξι να πεσει στα 40 χμω οταν ειμαι στην αρχη της κατηφορας και μετα κανω 3-5 χμ χωρις καθολου βενζινη.
-
Τέρμα επάνω το κάθισμα και τέρμα πίσω να εχεις θέα αφ'υψηλού και άααπλα...
με τα adas ενεργοποιημένα να μπορείς να αλλάζεις κωλομέρι με ασφάλεια όταν πιάνεσαι βρε αδελφέ και να πίνεις το fredo espresso απο το franklyn στο χωριό χαλαραααά για να μην ...γλαρώσεις !
έτσι ταξιδεύεις με το μικρό SUV της toyota
και πάντα κάτω απο 132 οχι για να μην ακούς τον αέρα
αλλα γιατί όπως λέει το βιβλίο δυο ώρες σερί πάνω απο αυτή την ταχύτητα αλλαγή τα λάδια στα μισά χιλιόμετρα ... -
Εγραψα 2-3 σελιδες πιο πισω για μια επιθεση που εφαγε το αμαξι απο ποντικια (;) ή καποιο αλλο τρωκτικο, τρυπωσαν απο τους τροχους και εφαγαν οτι καλωδιο αισθητηρα φουσκα και σωληνακι βρηκαν, ηρθε η λυπητερη στα 3 χιλιαρικα παρακαλω..ευτυχως εχω μεικτη και ευτυχως (το γραφω κι ας θεωρηθει διαφημιση) το διαχειρίστηκε αψογα η Hellas Direct
-
@yan5573 said in Toyota Yaris Cross:
Εγραψα 2-3 σελιδες πιο πισω για μια επιθεση που εφαγε το αμαξι απο ποντικια (;) ή καποιο αλλο τρωκτικο, τρυπωσαν απο τους τροχους και εφαγαν οτι καλωδιο αισθητηρα φουσκα και σωληνακι βρηκαν, ηρθε η λυπητερη στα 3 χιλιαρικα παρακαλω..ευτυχως εχω μεικτη και ευτυχως (το γραφω κι ας θεωρηθει διαφημιση) το διαχειρίστηκε αψογα η Hellas Direct
Σε ποια κατηγορια εμπιμπτει? Ιδιες ζημιες ή κατι αλλο ? φυσικα αιτια?
Toyota Yaris Cross