-
@miata_4ever said in Toyota Yaris Cross:
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
Δεν ξέρω για το πριους αλλά στο YC ακούς πολλά.
Γενικά σε ότι Τογιότα έχω ανέβει δεν άκουγα τριγμούς ακόμα και στα πιο ταλαιπωρημένα .θα με κάνεις να πάω να το κάνω ένα τεστ ντραιβ να μου φύγει η απορία
Τσικι τσικι από ενωση ουρανού με παρμπρίζ.
Θόρυβοι από χώρο αποσκευών που είναι γυμνός
Τρίξιμο και συντονισμό τζαμιών στα παράθυρα.
Κοπανημα ανάρτησης
Αυτιά αν έχεις ακούς πολλά.Το βασικό όμως για εμένα είναι η φτήνια. Τα άθλια πλαστικά που θα σημαδευτούνε με το παραμικρό και σου βγάζουν την αίσθηση του ψεύτικου.
Δες τον τεμπελη πχ
Τα πλαϊνά στις πόρτες
Τα καθίσματα ποσο λεπτά και άβολα είναι
Τη σκοτεινη καταθλιπτική καμπίνα -
Θα συμφωνήσω στα παραπάνω που περιγράφεις φθηνια, τριγμοί κλπ.
Θα σου πρότεινα να το στείλεις, θα πιάσει καλή τιμή και να δεις κάτι άλλο με προσεγμένη ποιότητα.
Από toyota ίσως το νέο chr να είναι καλό αλλά δεν το ξέρουμε ακόμα. Από lexus lbx ή μεταχειρισμενο nx.Υπαρχει ακόμα κ η Honda με hev.
Επίσης μπορείς να πας σε οποιονδήποτε άλλο με αυτόματη μετάδοση και απτή ποιότητα αν αυτός είναι ο στόχος. -
Το είδα το βίντεο παραπάνω, αλλά δεν φαίνεται από που είναι.
Τέλος πάντων, οι μοκέτες και τα μονωτικά ΔΕΝ είναι κολλημένα στο αυτοκίνητο, μην τρελαθούμε.
Φαντάζεστε να χρειαστεί να τα αφαιρέσεις, και να έχουν κολληθεί, τι χαμός θα γίνει;
Το αν δεν εφαρμόζει-τεντωθεί σε κείνο το σημείο, είναι άλλο θέμα. -
@bassstarlet said in Toyota Yaris Cross:
Τέλος πάντων, οι μοκέτες και τα μονωτικά ΔΕΝ είναι κολλημένα στο αυτοκίνητο, μην τρελαθούμε.
Φαντάζεστε να χρειαστεί να τα αφαιρέσεις, και να έχουν κολληθεί, τι χαμός θα γίνει;
Το αν δεν εφαρμόζει-τεντωθεί σε κείνο το σημείο, είναι άλλο θέμα.Έτσι ακριβώς.
Ποτέ δεν κολλιουνται οι μοκέτες και ο κετσές πάνω στο αμάξωμα, για τον λόγο που αναφέρεις.
Το γεγονός δε ότι το YC έχει κετσέ, σε σημεία που προφανώς δεν ειναι ορατά στους επιβατες, δείχνει ότι δεν έχουν αφήσει στην τύχη της τη μόνωση του αυτοκινήτου.Για όποιον έχει όρεξη, αναφέρω ότι, επειδή μου αρέσει γενικά το customizaton, έχω ασχοληθεί ερασιτεχνικά με την περαιτέρω μόνωση του C-HR μου, για τη χαρά της "μόντας" πιο πολύ και χωρίς να θεωρώ ότι το αυτοκίνητο πάσχει σε αυτόν τον τομέα, τοποθετώντας:
Γνήσια Toyota ηχομονωτικά λάστιχα στους αρμούς των θυρών εμπρος-πίσω, όπως έχουν τα Lexus.
Γνήσιο Toyota engine cover με ηχομονωτική επένδυση
Πρόσθετα αφρολέξ μεταξύ κετσέ και πατώματος
Ηχομονωτικό ελαστικό εσωτερικά στο κενό μεταξύ παρμπρίζ και ταμπλώ
Ελαστικές λωρίδες εσωτερικά κατά μήκος των μαρσπιέ, στο ύψος που εφάπτονται με το κάτω μέρος της πόρτας.
Επειδή οι παραπάνω επεμβάσεις έγιναν σταδιακά, δεν μπορώ να καταλάβω πόσο συνέβαλε η κάθε μία επέμβαση στην ηχομόνωση, σίγουρα όμως συνολικά έχουν περιορίσει αρκετά τους τυχόν αεροδυναμικούς-μηχανικούς θορύβους-συντονισμούς, οι οποίοι επαναλαμβάνω ότι και πριν από τις επεμβάσεις μου δεν ήταν ενοχλητικοί. -
Ίσως (ίσως..) να υπάρχουν κάποιες λωρίδες διπλής όψεως στο πάτωμα, σε κάποιες περιπτώσεις.
-
Το αν δεν εφαρμόζει-τεντωθεί σε κείνο το σημείο, είναι άλλο θέμα.Είναι στο δάπεδο συνοδηγού μπροστά από το κάθισμα και δίπλα από το σασμάν.
Κάνει καμπούρα το δάπεδο.
Έχω βάλει 2 πατάκια (ένα το μαμά και ένα λαστιχένιο) να ρίχνουν βάρος -
@bill_hsd said in Toyota Yaris Cross:
@a65 said in Toyota Yaris Cross:
@a65 said in Toyota Yaris Cross:
Κι εμένα μου κάνουν εντύπωση τόσες διαμαρτυρίες γιατί έχω 14.000χλμ στο κοντέρ , έχω γυρίσει τη Θεσσαλία και δεν άκουσα ούτε τους τριγμούς που λέγανε, ούτε τσικι τσικι.
Τα ενδεχόμενα είναι 2, η 17αρα ζάντα με το μάπα λάστιχο για να μη ξεφεύγουν τους ρύπους και τρώνε πρόστιμα.
Το δεύτερο (τραβηγμένο) λόγω ζήτησης να αυξήσανε τη παραγωγή και να τα κάνανε άρπα κόλλα ή να τα έφτιαξαν στη Τσεχία, αυτό φαίνεται από το 11ο ψηφίο του vin, A Onnaing, France και N Kolín, Czech Republic.Βρε συ Απόστολε, ειναι χαλια τα υλικά και η εργασία στο εργοστασιο.. ειχαν back load 17000 οχήματα!
Εδω δεν ειναι κολλημενη η ταπετσαρία στο πατωμα! Ειχα ανεβάσει και βίντεο.. και μαλιστα ειπαν παρα πολλοι οτι ειναι το ίδιο και σε αυτους.. δεν ετυχε στο δικό μου!
Ειναι για τα πανηγυρια το αμαξι ....Με τη ταπετσαρία κι εγώ το είδα έχουν βάλει ένα πράγμα σαν στουπί από μέσα, εντάξει τογιότα παράγγειλα δεν περίμενα κάτι ουαου .
Προφανώς αναφέρεσαι στον "κετσέ", το κλασικό μονωτικό υλικό που υπάρχει κάτω από τη μοκέτα σε όλα τα αυτοκίνητα, premium ή μη.
Εκεί που πατάνε τα πόδια κάτω από το πατάκι είναι φουσκωμένο το αμάξι. Η μοκέτα/κετσες whatever είναι ξεκολλημενο. Είναι έμφανεστατο στα πόδια συνοδηγού γιατί κάνει καρούμπαλο και φαίνεται με γυμνό μάτι. Το πιέζεις με το χέρι και κατέβαινει. Είναι και σε αλλα σημεία.
Έχω βάλει δίπλο πατάκι αφού έτσι είναι και το εκθεσιακό όπως μου επιβεβαίωσε ο πωλητής και αρκετοί άλλοι κατοχοι στο fb group.
Μιλάμε για καταγκιοζιλικια ανεπίτρεπτα όταν δίνεις 26-27 και παραπάνω χιλιάρικα
Κακή ποιότητα υλικών, συναρμολόγηση της πλάκας και ποιοτικός έλεγχος του κ@λου...
Κλασσική περίπτωση φτηνιάρικου αυτοκινήτου. Όχι φτηνού, αλλά φτηνιάρικου.
Προφανώς είναι πανάκριβο.
Εγώ πάνω από 13 χιλιάρικα δεν θα έδινα για τέτοιο αυτοκίνητο.
Μου θυμίζει έντονα τα πρώτα Sandero της Dacia, φτήνια και συναρμολόγηση στο πόδι. -
Παίδες, δεν μπορείτε να θέλετε το καλύτερο υβριδικό σύστημα της αγοράς, σε μια κατηγορία που μοσχοπουλάει και να το πάρετε και τσάμπα. Προφανώς θα έχουν γίνει σοβαρές εκπτώσεις σε κάποιους τομείς.
-
@bill_hsd said in Toyota Yaris Cross:
Το αν δεν εφαρμόζει-τεντωθεί σε κείνο το σημείο, είναι άλλο θέμα.Έτσι ακριβώς.
Ποτέ δεν κολλιουνται οι μοκέτες και ο κετσές πάνω στο αμάξωμα, για τον λόγο που αναφέρεις.
Το γεγονός δε ότι το YC έχει κετσέ, σε σημεία που προφανώς δεν ειναι ορατά στους επιβατες, δείχνει ότι δεν έχουν αφήσει στην τύχη της τη μόνωση του αυτοκινήτου.Για όποιον έχει όρεξη, αναφέρω ότι, επειδή μου αρέσει γενικά το customizaton, έχω ασχοληθεί ερασιτεχνικά με την περαιτέρω μόνωση του C-HR μου, για τη χαρά της "μόντας" πιο πολύ και χωρίς να θεωρώ ότι το αυτοκίνητο πάσχει σε αυτόν τον τομέα, τοποθετώντας:
Γνήσια Toyota ηχομονωτικά λάστιχα στους αρμούς των θυρών εμπρος-πίσω, όπως έχουν τα Lexus.
Γνήσιο Toyota engine cover με ηχομονωτική επένδυση
Πρόσθετα αφρολέξ μεταξύ κετσέ και πατώματος
Ηχομονωτικό ελαστικό εσωτερικά στο κενό μεταξύ παρμπρίζ και ταμπλώ
Ελαστικές λωρίδες εσωτερικά κατά μήκος των μαρσπιέ, στο ύψος που εφάπτονται με το κάτω μέρος της πόρτας.
Επειδή οι παραπάνω επεμβάσεις έγιναν σταδιακά, δεν μπορώ να καταλάβω πόσο συνέβαλε η κάθε μία επέμβαση στην ηχομόνωση, σίγουρα όμως συνολικά έχουν περιορίσει αρκετά τους τυχόν αεροδυναμικούς-μηχανικούς θορύβους-συντονισμούς, οι οποίοι επαναλαμβάνω ότι και πριν από τις επεμβάσεις μου δεν ήταν ενοχλητικοί.Εξηγώ στον άλλο από που είναι το βίντεο.
Είναι παντως εξοργιστική η προσπάθεια τόσο η δικη σου όσο και μερικών άλλων να δικαιολογήσετε τη φθήνια και την κακη κατασκευή σε τόσο εμφανή σημεία. Σε λίγο θα γράψετε ότι είναι feature και οχι σφάλμα.
Δυστυχώς το είδα όταν έφτασα σπίτι και έβγαλα από την αποθήκη να βάλω τα πλαστικά πατάκια από τον Κοκκινοπλιτη. Το βίντεο αυτό βγήκε επιτόπου και εστάλη στον πωλητή στο Γιαννίτσα ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι και τα εκθεσιακά έτσι ήταν.
Παρήγορο να σου λένε ότι δεν είσαι ο μοναδικός με το μουτζούρη.
Στο σημείο αυτό φουσκώνει το δάπεδο και φαίνεται με γυμνό μάτι.
Ακριβώς δίπλα είναι κανονικά κόλλημενη η μοκέτα.
Είναι προφανής η κακη κατασκευή εκεί.
Ελλειψη ποιοτικού ελέγχου λέγεται. -
@dimsabas said in Toyota Yaris Cross:
Παίδες, δεν μπορείτε να θέλετε το καλύτερο υβριδικό σύστημα της αγοράς, σε μια κατηγορία που μοσχοπουλάει και να το πάρετε και τσάμπα. Προφανώς θα έχουν γίνει σοβαρές εκπτώσεις σε κάποιους τομείς.
27 χηνες η μεσαια έκδοση πια Δημήτρη και ανα 6 μήνες τρώει 600-700 ευρώ αύξηση.
Έγινε κάποια υποτίμηση του ευρώ και δεν την ξέρουμε ;
Θυμάσαι πριν 2 χρονια τι αγόραζες με 27; -
Σε αυτό δε διαφωνώ αλλά είναι γενικό φαινόμενο (πλην Tesla). Και το Duster diesel 4x4 πήγε από τα 19 στα 26+. Όποιος μπορεί να μην αγοράσει, επιβραβεύοντας την αισχροκέρδεια, περιμένει. Αλλά σάμπως θα εξομαλυνθεί η κατάσταση;
-
@ataim said in Toyota Yaris Cross:
Θα συμφωνήσω στα παραπάνω που περιγράφεις φθηνια, τριγμοί κλπ.
Θα σου πρότεινα να το στείλεις, θα πιάσει καλή τιμή και να δεις κάτι άλλο με προσεγμένη ποιότητα.
Από toyota ίσως το νέο chr να είναι καλό αλλά δεν το ξέρουμε ακόμα. Από lexus lbx ή μεταχειρισμενο nx.Υπαρχει ακόμα κ η Honda με hev.
Επίσης μπορείς να πας σε οποιονδήποτε άλλο με αυτόματη μετάδοση και απτή ποιότητα αν αυτός είναι ο στόχος.Εχοντας δει και τα αλλα της γκάμας είμαι βέβαιος ότι παρόμοια θέματα θα έχουν.
Chr περα από τον αμφιλεγόμενο σχεδιασμό, μιλάμε για νέο μοντέλο που ποτε δεν αγοράζεις νέο αμάξι γιατί γίνεσαι beta tester. Θα έχει και αυτό κανα χρόνο αναμονή έτσι και αλλιως. Ζήτω η ΛΔΓ με την αναμονή για τα τραμπαντ.
Μετά από 25 χρονια με Τογιότα, η μάρκα μας τελείωσε εμφατικά.
Και όχι μόνο μας τελείωσε αλλα τα θέματα που έχω βρει θα φροντίσω να πάνε απευθείας Ιαπωνία μιας και έχω άνθρωπο που έχει μεγάλη ιστορία και στη μαμά εταιρία. -
Σε αυτό δε διαφωνώ αλλά είναι γενικό φαινόμενο (πλην Tesla). Και το Duster diesel 4x4 πήγε από τα 19 στα 26+. Όποιος μπορεί να μην αγοράσει, επιβραβεύοντας την αισχροκέρδεια, περιμένει. Αλλά σάμπως θα εξομαλυνθεί η κατάσταση;
Και η τεσλα έφτασε στα επίπεδα πριμιουμ χωρίς να προσφέρει πριμιουμ προϊόν (άλλο χρεπι ποιοτικα εντος καμπίνας) και αυτό με την ξεδιάντροπη επιδότηση των 8000 ευρώ που θα μπορούσε να μοιραστεί ως επιδότηση στον κοσμάκη να αλλάξει 20ετιας σάπια και φυσικά με όλες τις εγγενείς αδυναμιες (sic) της ηλεκτροκίνησης.
-
Δεν σου εμπνέει εμπιστοσύνη όμως. Εγώ όταν βλέπω καθημερινά τόση φτήνια και ξεροντας πια ποσο φιδενια είναι η εγγύηση δεν αισθάνομαι καλά.
Ενώ τα 2 χρόνια εγγύησης της BMW με τις άπειρες βλάβες και τα ανταλλακτικά σε τιμές νεφρού σου εμπνέουν μεγάλη εμπιστοσύνη....χαχαχα!! Εαν ακούσεις τις βλάβες που βγάζουν τα νέα (ρώτα εαν έχει γνωστό έμποστο σε συνεργείο, εγώ έχω) θα φρίξεις. Μιλάμε για χιλιάρικα κάθε φορά και είναι φυσιολογικά όλα αυτά.
Έχουμε πλάκα όμως, για εσένα τελείωσε η Τογιότα (για εμένα μόλις άρχισε...χαχαχα...αν και έχω παρελθόν ώς βρέφος) και για εμένα τελείωσε η BMW με αυτά που μαθαίνω και βλέπω.
-
27 χηνες η μεσαια έκδοση πια Δημήτρη και ανα 6 μήνες τρώει 600-700 ευρώ αύξηση.
Έγινε κάποια υποτίμηση του ευρώ και δεν την ξέρουμε ;
Θυμάσαι πριν 2 χρονια τι αγόραζες με 27;Ναι θυμάμαι την awd έκδοση με καλύτερη ανάρτηση στο πιο ακριβό χρώμα και σου δίναν 500 ευρώ ρέστα. Για τις ανατιμήσεις δε διαφωνεί κανείς.
Ρίξε μια ματιά στο γιαπωνέζικο site με 20.000 ευρώ η καλύτερη έκδοση και τι μισθά παίρνουν οι ιάπωνες
https://toyota.jp/yariscross/grade/?padid=from_yariscross_top_recommend_grade
3εκατομμύρια γεν είναι 19.192 ευρώ. -
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
Έχουμε πλάκα όμως, για εσένα τελείωσε η Τογιότα (για εμένα μόλις άρχισε...χαχαχα...αν και έχω παρελθόν ώς βρέφος) και για εμένα τελείωσε η BMW με αυτά που μαθαίνω και βλέπω.
Δεν είσαι ο μόνος... Ξέρω τουλάχιστον 5-6 που έχουμε ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο...
-
Μόλις γύρισα απο μετακόμιση που το YC έδωσε ρέστα , κουβάλησε κούτες ποδήλατα 65' τηλεοράσεις εχει πολύ χώρο με τα καθίσματα ξάπλα.
Μου άρεσε ο τρόπος -πολύ όμως - που καβαλάει τα ψηλά πεζοδρόμια σαν να μην υπάρχουν χωρίς μαρσάρισμα χαϊδεύεις το γκάζι και τσούπ ανέβηκε ,κανείς δεν πάρκαρε εκεί γιατί είναι ψηλό αλλα εγω γλύτωνα κουβάλημα με το χέρια .
Αααα και την ώρα που ανεβοκατέβαινε δεν έτριζε τίποτα απολύτως θα το άκουγα ριγμένα είχα τα καθίσματα είχα στήσει αυτί γιατί ο iceman επιμένει , λες να ... μπα ΟΧΙ! -
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
Μόλις γύρισα απο μετακόμιση που το YC έδωσε ρέστα , κουβάλησε κούτες ποδήλατα 65' τηλεοράσεις εχει πολύ χώρο με τα καθίσματα ξάπλα.
Μου άρεσε ο τρόπος -πολύ όμως - που καβαλάει τα ψηλά πεζοδρόμια σαν να μην υπάρχουν χωρίς μαρσάρισμα χαϊδεύεις το γκάζι και τσούπ ανέβηκε ,κανείς δεν πάρκαρε εκεί γιατί είναι ψηλό αλλα εγω γλύτωνα κουβάλημα με το χέρια .
Αααα και την ώρα που ανεβοκατέβαινε δεν έτριζε τίποτα απολύτως θα το άκουγα ριγμένα είχα τα καθίσματα είχα στήσει αυτί γιατί ο iceman επιμένει , λες να ... μπα ΟΧΙ!Τα πλαστικά μέσα στο πορτ μπαγκαζ, στα πλαινα των πορτών κλπ βέβαια θα έχουν γίνει σώβρακο που λέει και ο Stefan.
Το ότι suv καβαλάει πεζοδρόμια μαλλον είναι επίτευγμα της τογιοταρας.
Τα αλλά suv δεν καβαλάνεΡε τι ακούμε ;; Λολλλλ
-
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
Δεν σου εμπνέει εμπιστοσύνη όμως. Εγώ όταν βλέπω καθημερινά τόση φτήνια και ξεροντας πια ποσο φιδενια είναι η εγγύηση δεν αισθάνομαι καλά.
Ενώ τα 2 χρόνια εγγύησης της BMW με τις άπειρες βλάβες και τα ανταλλακτικά σε τιμές νεφρού σου εμπνέουν μεγάλη εμπιστοσύνη....χαχαχα!! Εαν ακούσεις τις βλάβες που βγάζουν τα νέα (ρώτα εαν έχει γνωστό έμποστο σε συνεργείο, εγώ έχω) θα φρίξεις. Μιλάμε για χιλιάρικα κάθε φορά και είναι φυσιολογικά όλα αυτά.
Εγώ στο κλαμπ αλλα βλέπω.
-
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
Αααα και την ώρα που ανεβοκατέβαινε δεν έτριζε τίποτα απολύτως θα το άκουγα ριγμένα είχα τα καθίσματα είχα στήσει αυτί γιατί ο iceman επιμένει , λες να ... μπα ΟΧΙ!Τα πλαστικά μέσα στο πορτ μπαγκαζ, στα πλαινα των πορτών κλπ βέβαια θα έχουν γίνει σώβρακο που λέει και ο Stefan.
Το ότι suv καβαλάει πεζοδρόμια μαλλον είναι επίτευγμα της τογιοταρας.
Τα αλλά suv δεν καβαλάνεΡε τι ακούμε ;; Λολλλλ
Μαρσάρισμα λέμε και να πέφτουν πάλι πίσω στο δρόμο , ενω το YC με το μικρομετρικής ακρίβειας γκάζι του χωρίς καν να μπεί η ΜΕΚ μονο με το ηλεκτρομοτερ απαλά και με απόλυτο έλεγχο !
Toyota Yaris Cross