-
Σε κάτι groups στο fb αναφέρεται μια συχνή βλάβη που βγαίνει στο e-power (σχετικά με σφάλματα στον generator που κοστίζει >10Κ). Το πιο ανησυχητικό κατά την άποψή μου δεν είναι ότι εμφανίζεται αυτό το σφάλμα, αλλά το ότι χρειάζεται αρκετός χρόνος για την αποκατάσταση της βλάβης λόγω έλλειψης των ανταλλακτικών. Αν δεν κάνω λάθος τα περισσότερα περιστατικά έχουν αναφερθεί στο UK που κάνει και τις περισσότερες πωλήσεις
@panormus772 said in Toyota Yaris Cross:
@lap said in Toyota Yaris Cross:
Το e power λένε είναι εξαιρετικό
Είναι αρκετά καλό.Σε οικονομία υπολείπεται ακόμη -αν και πλησιάζει- την Τοyota,αλλά σε αίσθηση υβριδικής κίνησης,κιβωτίου είναι ένα κλικ παραπάνω,πιο αίσθηση ηλεκτρικού.
Τώρα σε αυτά που λέει ο iceman,ναι έχει κάποια θεματάκια (π.χ. ευθυγράμμιση πορτμπαγκάζ ~2mm χάνει σε ύψος στο δεξιό φανάρι σε όλα τα νέα QQ και σε μερικά στο εσωτερικό θέλει ένα ρέγουλο 1-2mm προς τ'αριστερά το ταμπλό γιατί βρίσκει στη δερματίνη της πόρτας του συνοδηγού αφήνοντας σημάδι).Αυτά ρυθμίζονται εύκολα,ολιγόλεπτα στην αντιπροσωπεία ή και ιδιωτικά.
Όμως η ποιότητα και η συναρμογή είναι τουλάχιστον 1,5-2 φορές καλύτερη από το προηγ. QQ (και το ξέρω γιατί έχει από το 2015 ο γαμπρός μου).Δεν είναι BMW κ.λ.π.,αλλά ανώτερη από ΥC και CC.Τώρα για τα μηχανολογικά και το υβριδικό σύστημα (από το 2017 το χρησιμοποιεί η Nissan) αναμένουμε να δούμε. -
@alex-mix said in Toyota Yaris Cross:
Το chr απ οτι μου ειχαν πει θα ερθει το καινουργιο μεσα του 24 μπορει και τελος,αυτο που δεν ηξεραν ειναι αν ερθει και σε 1.8 με 140αλογα ή μονο διλιτρο και οπως με την κορολα η τιμη θα ανεβει αρκετα.
Εμενα μου ειπαν μεσα στο καλοκαίρι. Και μαλλον σωστα μου ειπαν, 26 Ιουνιου παρουσιάζεται επίσημα!!
-
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
@alex-mix said in Toyota Yaris Cross:
Το chr απ οτι μου ειχαν πει θα ερθει το καινουργιο μεσα του 24 μπορει και τελος,αυτο που δεν ηξεραν ειναι αν ερθει και σε 1.8 με 140αλογα ή μονο διλιτρο και οπως με την κορολα η τιμη θα ανεβει αρκετα.
Εμενα μου ειπαν μεσα στο καλοκαίρι. Και μαλλον σωστα μου ειπαν, 26 Ιουνιου παρουσιάζεται επίσημα!!
Άλλο η προϊοντική παρουσίαση, άλλο ή έναρξη παραγωγής και άλλο η εν τέλει εμπορική διάθεση ενός μοντέλου.
Για παράδειγμα, το Prius έχει παρουσιαστεί εδώ και καιρό (αρχές του '23 και μάλιστα στην Ελλαδα), αλλά ακόμα δεν είναι διαθέσιμο εμπορικά. Στο site της Toyota, το Prius εμφανίζεται μέχρι σημερα ως "σύντομα διαθεσιμο", χωρίς καν τιμές.
Από έγκυρη πηγή, η έναρξη παραγωγής της 2ης γενιάς C-HR προγραμματίζεται προς το τέλος του '23, συνεπώς πιθανολογώ ότι θα είναι διαθέσιμο εμπορικά προς τα μέσα του '24, με αβέβαια specs. -
@bill_hsd said in Toyota Yaris Cross:
Άλλο η προϊοντική παρουσίαση, άλλο ή έναρξη παραγωγής και άλλο η εν τέλει εμπορική διάθεση ενός μοντέλου.
Συμφωνούμε. Απλά δεν ξέρουμε πότε θα γίνουν όλα αυτά. π.χ. η Κορόλα ήταν διαθέσιμη 3-4 μήνες μετά την προϊοντική παρουσίαση και το YC περί τους 6. Εμένα ο πωλητής (πήγα να οδηγήσω την Κορόλα FL), μου είπε ότι τους είπαν για καλοκαίρι διαθέσιμο με τον 140αρι και το 200αρι μοτέρ....τι να πω...!?!?
-
Για το YC είχαν ανοίξει οι παραγγελίες Μάιο-Ιούνιο 2021 μέχρι τον Οκτώβριο δεν είχε έρθει Ελλάδα και ούτε ήταν ακριβής ο διαμορφωτής και έψαχνα σε Αυστραλέζικα site.
Όποτε ένας πιθανός αγοραστής ή παίρνει το ρίσκο να παραγγείλει χωρίς καν να το δει ή περιμένει και τρώει ένα χρόνο αναμονή και πιθανές αυξήσεις. -
@a65 said in Toyota Yaris Cross:
Για το YC είχαν ανοίξει οι παραγγελίες Μάιο-Ιούνιο 2021 μέχρι τον Οκτώβριο δεν είχε έρθει Ελλάδα και ούτε ήταν ακριβής ο διαμορφωτής και έψαχνα σε Αυστραλέζικα site.
Αυτό λέω. Παρουσιάστηκε Άνοιξη και Ιούνιο βγήκαν τιμές και παραγγελίες με τα πρώτα αμάξια να παραδίδονται Σεπτέμβριο. Όποιος πάρει το ρίσκο, ίσως να γίνει κάτι παρόμοιο με το CHR, δεν το ξέρω. Θυμάμαι ότι όταν πήγα να πάρω την Κορόλα (Ιούνιος) είχε κόσμο στο μαγαζί που έδινε παραγγελία για το YC!
-
Εγώ το μήνα θα το είχα κάνει 2000χλμ
Έλα 'ντε'! Χτυπάω 32Κ σε λίγο... Και ήμουν κ 3 μήνες κ με το παλιό στην αρχή... Δηλαδή καμία 5Κ ακόμη... Με χρήση σε όλων των ειδών δρόμων... Νομίζω ότι το φίλο μας το μάτιασαν, τον φάγανε που πήρε YC! 600km και τόση γκρίνια... Μάτι είναι μάλλον!
-
@city-pop said in Toyota Yaris Cross:
Έλα 'ντε'! Χτυπάω 32Κ σε λίγο... Και ήμουν κ 3 μήνες κ με το παλιό στην αρχή... Δηλαδή καμία 5Κ ακόμη... Με χρήση σε όλων των ειδών δρόμων... Νομίζω ότι το φίλο μας το μάτια σαν, τον φάγανε που πήρε YC! 600km και τόση γκρίνια... Μάτι είναι μάλλον!
Ίσως δε το πήγε για αγιασμό και να κρατήσει και κάνα σκόρδο εντός του οχήματος
-
@nmsm2 said in Toyota Yaris Cross:
Το B στην πραγματικότητα κρατάει χαμηλή σχέση στο κιβώτιο για να φρεναρει φυσικά το αυτοκίνητο και να καταναλώσει την περίσσεια ηλεκτρικής ενέργειας που αποθηκεύεται με την αναγέννηση. Όταν γεμίσει η μπαταρία (λ.χ. κατάβαση από βουνό) τα fhybrid και να μην χρησιμοποιηθεί το B, ανεβάζουν στροφές για να ξοδέψει την περίσσεια ενέργειας. Οπότε το B βοηθάει διότι δεν χρησιμοποιούμε και δεν φθείρουμε φρένα, σαν να κατεβαίνουμε με 2α αντί τρίτη στο κιβώτιο.
Για αυτό 'μουγκρίζει' έτσι όταν δε σταματω να βάλω Β? Και όλο ήθελα να σας ρωτήσω... Εκτός φρένων, έχουμε κάποια άλλη φθορά η αρνητικό για το κινητήρα κ cvt?
-
@bill_hsd said in Toyota Yaris Cross:
Συμφωνούμε. Απλά δεν ξέρουμε πότε θα γίνουν όλα αυτά. π.χ. η Κορόλα ήταν διαθέσιμη 3-4 μήνες μετά την προϊοντική παρουσίαση και το YC περί τους 6. Εμένα ο πωλητής (πήγα να οδηγήσω την Κορόλα FL), μου είπε ότι τους είπαν για καλοκαίρι διαθέσιμο με τον 140αρι και το 200αρι μοτέρ....τι να πω...!?!?
Η Corolla ήταν ένα περιορισμένο οπτικό facelift, με την προσθήκη αναβαθμισμένης μπαταρίας (ο βενζινοκινητήρας παρέμεινε ίδιος).
Εδω μιλάμε για νέο μοντελο 2ης γενιάς με αβέβαια specs (στην Ελλάδα θα έρθει 1.8 ή/και 2.0 ή/και μόνο 2.0 plug-in, οπως το νέο Prius;) και, όπως προανεφερα, η ίδια η Toyota τοποθετεί χρονικά την έναρξη παραγωγής του νέου C-HR για μετά το καλοκαίρι.
Προσθέστε τους χρόνους αναμονής, λόγω της (λογικά αυξημένης) ζήτησης πανευρωπαϊκά, οπότε νομίζω ότι οι πρώτες παραδόσεις θα αργήσουν πολύ.
Σε κάθε περίπτωση, το μέλλον θα δείξει... -
@nmsm2 said in Toyota Yaris Cross:
Δεν θα μπορούσε να μπει σε άλλο σημείο το Β διότι σε περίπτωση λάθους σπας κιβώτιο. Οι σχέσεις πορείας (D, B) πρέπει να είναι σε ακολουθία, ενώ το P, R σε άλλο σημείο και να διαχωρίζονται από το N, σε αντίθετη περίπτωση το λάθος θα είναι μοιραίο, ενώ εάν βάλεις κατά λάθος Β αντί για D το αντιλαμβάνεσαι σε ένα δεύτερο και βάζεις D, χωρίς καμία συνέπεια για κιβώτιο. Είναι άνευ αντικειμένου ο η εναλλαγή σχέσεων (D,B ) εντός πόλης, ποτέ δεν βάζω B σε αστικό τοπίο έστω και σε κατωφέρειες, οπότε η περίπτωση λάθους δηλαδή να μπει B αντί για D είναι μηδαμινή.
Συγνώμη, αναφέρεστε σε αλλαγή σχέσης εν κίνηση? Πάντως κάποια στιγμή που είχα κάνει λάθος δεν ήταν εφικτή η χρήση του ACC, αν θυμάμαι καλά...
-
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
Ποιότητας συνέχεια.
Τα έχει γράψει και ο @stefan147 για την ψψ για όσους τυχόν με θεωρούν υπερβολικό
Πλαστικά πορτ μπαγκαζ.
Δίνουν δωρο ένα διχτυ αλλά τους κρίκους για να στερεωθεί δεν τους έχει.
Θέλει όπως και το σήμα cross ξεχωριστή παραγγελία.
Επίσης είναι τόσο κακή η ποιότητα του πλαστικού και η έλλειψη μόνωσης, που ότι ακουμπάει «γράφει».
Ένα σακ βουαγιαζ ακούμπησε τις προαλλες και άφησε σημάδι.Γεγονός... Έχω φωτό από τις πρώτες μέρες που δε μπορουσα να 'βρω την τρυπα' κ μια από το 15 χρόνων 'σαν καινουργιο' διακόπτη από το προηγούμενο που τα λέει όλα... Το γεγονός ότι μεγάλες jpeg δεν είναι εφικτό να 'σηκωθουν' εδώ απέτρεψε τη δημοσιοποίηση...
-
@ibiza95 said in Toyota Yaris Cross:
Και ποιος οδηγεί χωρίς μουσική;
Εγώ
Συγνώμη...
... Aλλά κρίμα το nickname... -
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
Λόγω ευνοϊκού καιρού τελευταία κυκλοφορώ με τα τζάμια μισάνοικτα ή τέρμα ανοικτά, τριγμούς δεν εχω ακούσει απο τον μηχανισμό.
Φοράει αντιηλιακές μεμβράνες .Ευνοϊκού καιρού! Ιμπιθα είσαι (ήσουν)? Έχω ένα ήχο αλλά όχι τριγμο, πιο κρατσανιστο ήχο σε κλάσμα δευτερολέπτου με ανοιχτό παράθυρο κ εγώ... Πολύ περιοδικά... Νομίζω η καλύτερη περιγραφή είναι σαν ένα Κοκό άμμου πάνω σε γυαλί... Μηχανισμό? Εννοείς όχι σε άνοιγμα, κλείσιμο?
-
Ναι αλλα περιμενουμε το ποστ για την κορολα που οδηγησες
-
Σε έκδοση active plus ή style, μπορείς να βάλεις (υποθέτω μέσω αντιπροσωπείας) ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέφτες;
Το "απλό" άσπρο χρώμα είναι μεταλικό; Σε ποιότητα τι διαφέρει με το pearl? -
Ποτε δεν αγοράζεις αμάξι τον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας.
-
@a65 said in Toyota Yaris Cross:
Έλα 'ντε'! Χτυπάω 32Κ σε λίγο... Και ήμουν κ 3 μήνες κ με το παλιό στην αρχή... Δηλαδή καμία 5Κ ακόμη... Με χρήση σε όλων των ειδών δρόμων... Νομίζω ότι το φίλο μας το μάτια σαν, τον φάγανε που πήρε YC! 600km και τόση γκρίνια... Μάτι είναι μάλλον!
Ίσως δε το πήγε για αγιασμό και να κρατήσει και κάνα σκόρδο εντός του οχήματος
Η ποιότητα πλαστικών φαίνεται με γυμνό μάτι από την έκθεση. Τα είχα γράψει τι μου είχαν πει γυναίκα και γιος εξαρχης.
Αναμενόμενο να έχουν θέματα με ήχους.
Δεν κάνω πολλά χλμ. Τώρα είναι 3ο αυτοκίνητο.
Και δεν θα είχα θέμα να κατέβω γραφείο με το τρένο.
Η οδήγηση εντός πόλης είναι ταλαιπωρία. -
@ibiza95 said in Toyota Yaris Cross:
Και ποιος οδηγεί χωρίς μουσική;
Εγώ
Συγνώμη...
... Aλλά κρίμα το nickname...Γιατίιιι;
-
@gi said in Toyota Yaris Cross:
Σε κάτι groups στο fb αναφέρεται μια συχνή βλάβη που βγαίνει στο e-power (σχετικά με σφάλματα στον generator που κοστίζει >10Κ). Το πιο ανησυχητικό κατά την άποψή μου δεν είναι ότι εμφανίζεται αυτό το σφάλμα, αλλά το ότι χρειάζεται αρκετός χρόνος για την αποκατάσταση της βλάβης λόγω έλλειψης των ανταλλακτικών. Αν δεν κάνω λάθος τα περισσότερα περιστατικά έχουν αναφερθεί στο UK που κάνει και τις περισσότερες πωλήσεις
@panormus772 said in Toyota Yaris Cross:
Το e power λένε είναι εξαιρετικό
Είναι αρκετά καλό.Σε οικονομία υπολείπεται ακόμη -αν και πλησιάζει- την Τοyota,αλλά σε αίσθηση υβριδικής κίνησης,κιβωτίου είναι ένα κλικ παραπάνω,πιο αίσθηση ηλεκτρικού.
Τώρα σε αυτά που λέει ο iceman,ναι έχει κάποια θεματάκια (π.χ. ευθυγράμμιση πορτμπαγκάζ ~2mm χάνει σε ύψος στο δεξιό φανάρι σε όλα τα νέα QQ και σε μερικά στο εσωτερικό θέλει ένα ρέγουλο 1-2mm προς τ'αριστερά το ταμπλό γιατί βρίσκει στη δερματίνη της πόρτας του συνοδηγού αφήνοντας σημάδι).Αυτά ρυθμίζονται εύκολα,ολιγόλεπτα στην αντιπροσωπεία ή και ιδιωτικά.
Όμως η ποιότητα και η συναρμογή είναι τουλάχιστον 1,5-2 φορές καλύτερη από το προηγ. QQ (και το ξέρω γιατί έχει από το 2015 ο γαμπρός μου).Δεν είναι BMW κ.λ.π.,αλλά ανώτερη από ΥC και CC.Τώρα για τα μηχανολογικά και το υβριδικό σύστημα (από το 2017 το χρησιμοποιεί η Nissan) αναμένουμε να δούμε.Nαι,το διάβασα κι εγώ κι η αλήθεια είναι πως έχω μια ανησυχία.Στο βρετανικό forum μιλάνε για 2-3 περιστατικά ως τώρα που γίνεται μέσα στην εγγύηση η αντικατάσταση (ευτυχώς έχει 5ετή εγγύηση για τα του υβριδικού κομματιού) κι ίσως γίνει επίσημη ανάκληση αν αυξηθούν οι περιπτώσεις πολύ.Συνήθως λένε παρουσιάζεται νωρίς,στα πρώτα 2-2.500χλμ. Βέβαια,αν συνυπολογίσουμε ότι ειδικά στην Ιρλανδία το μήνα Μάρτη πουλήθηκαν -αριθμός ρεκόρ- 742 e-power,δείχνει μικρό το ως τώρα ποσοστό αναφερόμενης βλάβης.
Toyota Yaris Cross