-
Ωραίο είναι ρε σεις.....
Ενδιαφερον πόσο διαφορετικά γούστα έχουμε. Για παράδειγμα το δικό μου φημολογείται ως εκλεπτυσμένο.
-
Εγώ αυτό που έχω καταλάβει για τις γυναίκες, είναι πολύ μιο μικρόσωμες από μας οι περισσότερες και λίγο ως αρκετά πιο κοντές. Φοράνε σε πολλές περιπτώσεις και ψηλά τακούνια. Δεν έχουν λουμπάγκο σε αρχικό στάδιο ή προχωρημένο όπως οι περισσότεροι μεσήλικες άνδρες (40άρηδες). Γι αυτό δεν 'καταλαβαίνουν' την όποια ωφέλεια έχει το κάθισμα ψηλότερα, όπως ανακουφισόμαστε εμείς στο μπες βγες, σε αυτές μπορεί να χρειάζεται μεγάλυτερη προσπάθεια.
Ακόμη, σε περιπτώσεις όπως η τοποθέτηση παιδικού καθίσματος, είναι 'ανδρική δουλειά', και πάλι αν το κάνουν λόγω του μικρότερου αναστήματος τους δεν τις δυσκολεύει όπως τους ψηλότερους άνδρες. Επίσης οι γυναίκες ως το μικρότερης μάζας σώμα, και λόγω του ότι δεν 'σφηνώνουν' το ίδιο καλά στα καθίσματα για να έχουν πλευρική στήριξη, ούτε ακουμπάνε τα μπούτια-γόνατα τους πουθενά, σαν συνοδηγοί διαγράφουν μεγαλύτερη πλευρική μετακίνηση που γίνεται ακόμη χειρότερη με τις κάπως αυξημένες κλίσεις των σουβ. Ενώ στα χαμηλότερα αυτοκίνητα, 'χώνονται' καλύτερα στη θέση του συνοδηγού, μετατοπίζονται λιγότερο λόγω μικρότερων κλίσεων και χαμηλότερου κέντρου βάρους. Οπότε γι αυτό οι περισσότερες μικρόσωμες αισθάνονται πως ταξιδεύουν ποιο άνετα σε χαμηλότερα οχήματα. Αντίθετα από μας.
-
REALZEUS wrote:
Αυτή η ακυρότητα με τις πόρτες πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή. Υπάρχουν ειδικά τμήματα μέσα στις αυτοκινητοβιομηχανίες που ασχολούνται με το πως ακούγεται κάτι (από τους μοχλούς, μέχρι τις πόρτες). Βάζουν συγκεκριμένα υλικά μόνο και μόνον για να κάνουν 'βαρύ' ήχο. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική ποιότητα, σφράγιση και ακαμψία του συγκεκριμένου σημείου. Επίσης βάζουν πιο σκληρούς μεντεσέδες ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη αντίσταση και να νομίζει ο πελάτης ότι η πόρτα είναι βαριά, άρα ποιοτική. Αν ανοίξετε την πόρτα ενός supercar θα δείτε πόσο ελαφριά είναι, γιατί το να είναι κάτι ελαφρύ είναι καλό, όχι κακό!!! Απλά επειδή απευθύνονται σε άλλο κοινό, δεν την κάνουν να φαίνεται τεχνητά βαριά την πόρτα!
Δηλαδή για το Yaris αυτά τα τμήματα δεν υπάρχουν!
Ωραία όλα αυτά, τα έχουμε συζητήσει κι άλλες φορές και μέχρι ενός σημείου είναι όντως έτσι... Σίγουρα δεν πρόκειται περί αυτού στην περίπτωση του Yaris όμως.
Η πόρτα, πέρα από τον ήχο κλεισίματος, είναι όντως κατασκευασμένη φθηνά με ξεκάθαρο γνώμονα την εξοικονόμηση.
Δείτε και το παρακάτω στιγμιότυπο, ακριβώς σε αυτό το δευτερόλεπτο.
Όπως ανέφερα και πιο πάνω όμως, για ένα αυτοκίνητο στην κατηγορία και την τιμή του απλού Yaris, ίσως αυτό να είναι αποδεκτό και έως ένα σημείο αναμενόμενο. Όλοι από κάπου κόβουν. Στο Yaris Cross όμως που κοστίζει όσο αυτοκίνητο της επόμενης κατηγορίας, τα πράγματα είναι διαφορετικά...
Πάτε σε μια έκθεση και δείτε την Corolla δίπλα στο Yaris. Θα καταλάβετε ακριβώς τι εννοώ...
Ο ήχος κλεισίματος μίας πόρτας αυτοκινήτου έχει άμεση σχέση με την εσωτερική σχεδίαση της πόρτας, τα ηχομονωτικά υλικά που έχει εσωτερικά (αν έχει) και έχει και σχέση και με την γενικότερη μόνωση του εσωτερικού του αυτοκινήτου.
Όποιος έχει ανοίξει πάνελ θυρών πολύ εύκολα καταλαβαίνει αν υπάρχει κάποιος σοβαρός σχεδιασμός. Όχι μόνο στα υλικά, αλλά και στην ποιότητα της μόνωσης. Οι περισσότεροι κατασκευαστές χρησιμοποιούν πλαστικά καλύμματα της πλάκας. Κάποιοι βάζουν και ένα λεπτό φύλο φελιζόλ και κάποιοι (Γερμανοί κυρίως) βάζουν και χοντρά φελιζόλ σε συγκεκριμένα σημεία εντός του πάνελ. Κάποιοι δεν βάζουν τίποτα.
Ο ήχος κατά το κλείσιμο μίας πόρτας είναι ένας εύκολος τρόπος για να διαπιστώσει κάποιος αν έχει τρακάρει το αυτοκίνητο. Επίσης και ο ήχος όταν χτυπήσεις την λαμαρίνα με το χέρι. Γιατί όμως; Γιατί στα φανοποιεία κάνουν δουλειές του ποδαριού και οι μονώσεις πάνε περίπατο...
Την καλύτερη μόνωση σε πόρτες την έχω δει σε BMW 520.
Και ΝΑΙ όλα τα μέταλλα δεν είναι ίδια. Ούτε οι βαφές, ούτε όλα τα υπόλοιπα. Ακόμη και οι μεντεσέδες παίζουν ρόλο, όπως και το σημείο που έχουν στηριχθεί.
Δεν ξέρω τι παίζει με το Yaris Cross αλλά η φτήνια σε πολλά αυτοκίνητα δεν κρύβεται. Αργά ή γρήγορα παρουσιάζεται με διάφορα συμπτώματα.
-
tutuyo wrote:
Το προτερημα του αυτοκινητου ειναι η υβριδικοτητα. Ουτε το γκουπ της πορτας, ουτε η πχιοτητα κατασκευης, ουτε οι επιδοσεις
Με 5lt εντος, αυτο ειναι το χαρακτηριστικο που το καθιστα ελκυστικο, σε σχεση με τα 7αρια-8αρια των ανταγωνιστων BSUV
Σωστό η υβριδικότητα είναι. Κατι άλλο δεν βρίσκω και γω να ξεχωρίζει. Είναι όμως από τα οικονομικότερο λογω hybrid
Υπαρχουν και mild hybrid BSUV ανταγωνιστικά που είναι στο 5,5 με 6,5 ή και diesel που είναι πιο κάτω ακόμα.
Απλά το αναφέρω γιατι αναφέρες μόνο αυτά που είναι στο 7-8 που βεβαιως και υπάρχουν
6.5 μέση στα 9200χλμ με 2008
-
dimitriscsd wrote:
Τώρα άμα σου πω ότι η δικιά μου σκούζει οπότε της λέω για ψηλο;;; Λες να είναι ελαττωματική;
Την παρακαλάω τόσες μέρες να πάμε να οδηγήσει το Vitara και όλο βρίσκει δικαιολογίες! Φοβάται τον όγκο για κάποιο ανεξήγητο λόγο.
Για το fiesta και το Yaris αμέσως έτρεξε.
Καλά το δε Yaris cross όταν της το έδειξε ο πωλητής στον υπολογιστή έβαλε τα γέλια... Της φάνηκε κακάσχημο. Ρόμπα γίναμε ένιωσα άσχημα χαχα.
Και η δική μου δεν θελει πολύ τα ψηλά
Δεν είναι η μοναδική που της φαίνεται κακασχημο. Για μένα είναι φυσιολογική αντιδραση, ειδικα με τόσα όμορφα BSUV στην κατηγορία. (2008, puma, moka κτλ) ποιο πολύ με κουασιμόδο μου φαίνεται τουτο. Αυτα βεβαια είναι γούστα σε άλλον το δείχνεις και λέει τι ομορφο που είναι. περι ορέξεως κολοκυθόπιτα. Το θέμα δεν είναι πως φαίνεται σε μας αλλά σε αυτούς που θα το αγοράσουν. Αν αρέσει σε εκείνους δεν μας πέφτει λόγος. Συζητηση να γίνεται.
Το απλό Yiaris δεν μου φαίνεται άσχημο, μια χαρα μου φαίνεται. Αλλά το cross ......
Χαχα cirus ατύχησες... Ούτε το Puma της άρεσε! Πήγαμε να κάνει τεστ ντράιβ το Fiesta (το οποίο λάτρεψε παρ ότι χειροκίνητο) και της είπε ο πωλητής να σκεφτεί και το Puma και δεν ήθελε καν να το συζητήσει. Κι αυτό το κακοχαρακτήρισε αλλά όχι μπροστά του (Για εμφάνιση μιλάμε πάντα)
Μόνο για το Vitara βάζει λίγο νερό στο κρασί της γιατί κατανοεί την έξτρα χρηστικότητα. Αυτό νομίζω κάποια στιγμή θα δεχτεί να το οδηγήσει! Αν και μου λέει πως αυτό είναι ωραίο αυτοκίνητο για να το έχω εγώ όχι αυτή... Τώρα τι νόημα βγαίνει από αυτό το τελευταίο ο Θεός και η ψυχή της... Μάλλον την φοβίζουν τα ψηλά λόγω όγκου, χωρίς να είναι απαραίτητα μεγάλα σε μήκος. Ελπίζω με το τεστ ντράιβ να συνέλθει.
-
Αν δεν βιαζεστε το καλοκαίρι του 2022 παρουσιάζετε το νέο swift. Τα swift αρέσουν στις γυναίκες.
Αν δεν τις αρέσει και το Swift.... Νισάφι πια!!!
-
Χαχα cirus ατύχησες... Ούτε το Puma της άρεσε! Πήγαμε να κάνει τεστ ντράιβ το Fiesta (το οποίο λάτρεψε παρ ότι χειροκίνητο) και της είπε ο πωλητής να σκεφτεί και το Puma και δεν ήθελε καν να το συζητήσει. Κι αυτό το κακοχαρακτήρισε αλλά όχι μπροστά του (Για εμφάνιση μιλάμε πάντα)
Μόνο για το Vitara βάζει λίγο νερό στο κρασί της γιατί κατανοεί την έξτρα χρηστικότητα. Αυτό νομίζω κάποια στιγμή θα δεχτεί να το οδηγήσει! Αν και μου λέει πως αυτό είναι ωραίο αυτοκίνητο για να το έχω εγώ όχι αυτή... Τώρα τι νόημα βγαίνει από αυτό το τελευταίο ο Θεός και η ψυχή της... Μάλλον την φοβίζουν τα ψηλά λόγω όγκου, χωρίς να είναι απαραίτητα μεγάλα σε μήκος. Ελπίζω με το τεστ ντράιβ να συνέλθει.
Δεν πειράζει αρκει να πάρετε αυτό που γουστάρετε εσείς. Και σε άλλους δεν αρέσει το PUMA , κάποιοι λένε ότι μοιάζει με βάτραχο χχαχαχαχαχχαχα
Το θέμα όπως είπα και πριν είναι να αρέσει στον κάτοχο τα υπόλοιπα είναι ψiλά γράμματα
Το Fiesta και γω το βρίσκω όμορφο αν και σύντομα ερχεται το Facelift
-
Ναι αν είναι για Fiesta θα περιμένουμε να δούμε το ανανεωμένο σίγουρα. Υπάρχει και η φήμη οτι θα ξαναφέρουν το active μετά το facelift, το οποίο είναι αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο.
Και το Yaris μας άρεσε πολύ. Χειρότερο σε αίσθηση από το Fiesta αλλά πάρα πολύ εύκολο στην οδήγηση που για την χρήση που το θέλουμε είναι σημαντικό. Και πιο οικονομικό σε κατανάλωση σίγουρα.
-
@dimitriscsd Το FL Fiesta ηδη ανακοινώθηκε, οι παραγγελίες από εδώ και πέρα αφορούν το FL μοντέλο.
-
Ναι αλλά πρέπει να το δούμε πρώτα! Εμφάνιση εξοπλισμούς τιμές κτλ... Μας είπε ο πωλητής πως δεν μπορεί να βάλει παραγγελία ακόμη
-
@dimitriscsd said in Toyota Yaris Cross:
Ναι αλλά πρέπει να το δούμε πρώτα! Εμφάνιση εξοπλισμούς τιμές κτλ... Μας είπε ο πωλητής πως δεν μπορεί να βάλει παραγγελία ακόμη
Ναι δεν έχει ανοίξει ακόμα, έκλεισαν οι παραγγελίες για Φιέστα και μέσα στον Σεπτέμβριο θα ανοίξουν πάλι. Το θέμα είναι οι τιμές, γιατί σίγουρα θα είναι το ίδιο ή περισότερο όμορφο!!
-
@piliourits said in Toyota Yaris Cross:
Εγώ αυτό που έχω καταλάβει για τις γυναίκες, είναι πολύ μιο μικρόσωμες από μας οι περισσότερες και λίγο ως αρκετά πιο κοντές. Φοράνε σε πολλές περιπτώσεις και ψηλά τακούνια. Δεν έχουν λουμπάγκο σε αρχικό στάδιο ή προχωρημένο όπως οι περισσότεροι μεσήλικες άνδρες (40άρηδες). Γι αυτό δεν 'καταλαβαίνουν' την όποια ωφέλεια έχει το κάθισμα ψηλότερα, όπως ανακουφισόμαστε εμείς στο μπες βγες, σε αυτές μπορεί να χρειάζεται μεγάλυτερη προσπάθεια.
Ακόμη, σε περιπτώσεις όπως η τοποθέτηση παιδικού καθίσματος, είναι 'ανδρική δουλειά', και πάλι αν το κάνουν λόγω του μικρότερου αναστήματος τους δεν τις δυσκολεύει όπως τους ψηλότερους άνδρες. Επίσης οι γυναίκες ως το μικρότερης μάζας σώμα, και λόγω του ότι δεν 'σφηνώνουν' το ίδιο καλά στα καθίσματα για να έχουν πλευρική στήριξη, ούτε ακουμπάνε τα μπούτια-γόνατα τους πουθενά, σαν συνοδηγοί διαγράφουν μεγαλύτερη πλευρική μετακίνηση που γίνεται ακόμη χειρότερη με τις κάπως αυξημένες κλίσεις των σουβ. Ενώ στα χαμηλότερα αυτοκίνητα, 'χώνονται' καλύτερα στη θέση του συνοδηγού, μετατοπίζονται λιγότερο λόγω μικρότερων κλίσεων και χαμηλότερου κέντρου βάρους. Οπότε γι αυτό οι περισσότερες μικρόσωμες αισθάνονται πως ταξιδεύουν ποιο άνετα σε χαμηλότερα οχήματα. Αντίθετα από μας.
Μάλλον για 80άρηδες μιλάς, όχι για 40άρηδες...
-
@realzeus Πες τα! Διάβασα το ποστ και ως 40αρης ένιωσα χούφταλο.
-
@georgemit said in Toyota Yaris Cross:
Αυτό δείχνει απλά πόσο αισθανόμαστε και φαιρομαστε ως έφηβοι στην Ελλάδα.
Ποια είναι η μέση ηλικία, τα 70 ; θα ήταν, αν ζούσαμε μέχρι τα 140... τώρα όμως που ζούμε λιγότερο, τα 45 είναι η αρχή της μέσης ηλικίας και επισήμως:
link text -
@piliourits said in Toyota Yaris Cross:
@georgemit said in Toyota Yaris Cross:
Αυτό δείχνει απλά πόσο αισθανόμαστε και φαιρομαστε ως έφηβοι στην Ελλάδα.
Ποια είναι η μέση ηλικία, τα 70 ; θα ήταν, αν ζούσαμε μέχρι τα 140... τώρα όμως που ζούμε λιγότερο, τα 45 είναι η αρχή της μέσης ηλικίας και επισήμως:
link textΕγώ σου λέω ότι είναι τα 40, ούτε καν τα 45. Αλίμονο όμως αν από τα 40 τους έχουν οι περισσότεροι λουμπάγκο ή δεν μπορούν να μπούνε σε ένα κανονικό αυτοκίνητο...
-
Και ομως, ο κόσμος δεν έχει γυμνασμένους ραχιαιους μυες. Αν έχεις και 10 με 15 κιλα πάνω από το φυσιολογικό του ύψους σου βάρος, τότε είναι δύσκολο ακόμα και στα 40 να κάνεις βασικές κινήσεις.
-
@realzeus
Σωστός, το ίδιο θα έγραφα.
Η ένσταση μου δεν είχε να κάνει με το ότι ο 40αρης είναι μεσήλικας, εχει να κάνει με το ότι δεν είμαστε όλοι σαραβαλα.
Κάποιοι 40αρηδες τρέχουμε 8 χιλιόμετρα 5 φορές τη βδομάδα και όταν παίζουμε στο σχολείο (καθηγητές γαρ) μπάσκετ ή ποδόσφαιρο τα 15χρονα ψάχνουν να μας βρούνε. -
Προσπαθώ εδώ και πολύ καιρό να καταλάβω πως έχει αναδειχθεί το ύψος των SUV ως το μέγιστο προσόν στην αγορά ενός αυτοκινήτου. Έχω καταλήξει σε τρία ενδεχόμενα:
α) Αποτελεί προσπάθεια αιτιολόγησης της πέρασης που έχουν τα SUV.
β) Αποτελεί προσπάθεια αιτιολόγησης εκ μέρους των ιδιοκτητών των SUV της επιλογής τους να αγοράσουν ένα αυτοκίνητο βαρύτερο, πιο αργό, πιο ενεργοβόρο, με χειρότερη οδική συμπεριφορά και πολύ πιο ακριβό από το αντίστοιχο hatch. Διευκρινίσω ότι δέχομαι και αναγνωρίζω το πλεονέκτημα των χωρών, αλλά μόνο ένα ποσοστό τους χρειάζεται πραγματικά.
γ) Είναι όλοι υπέρβαροι μεσήλικες (και βάλε) που στα 40 τους και τα 50 τους δεν μπορούν να μπουν και να βγουν με άνεση από ένα απλό hatch. Μα είναι δυνατόν; Εγώ κοντεύω τα 55, είμαι ψηλός και με καμία δεκαριά κιλά παραπάνω, αλλά τέτοιο θέμα δεν έχω. Μήπως πρέπει να κάνετε κάτι για την καλή σας φυσική κατάσταση; -
@harisma23
Ξεχνάς ακόμα μερικά Χάρη:-
Αίσθηση ασφάλειας, ειδικα από τις γυναίκες
-
Καλύτερη οπτική στον δρόμο, βλέπεις πιο μακριά
-
Αίσθηση υπεροχης, όταν κάθεσαι ψηλότερα απο τους άλλους.
-
-
Δεν ξεχνάω ούτε παραβλέπω τίποτα από αυτά Φάνη. Εγώ ήθελα απλώς να σχολιάσω, σε συνέχεια του σχολίου του Δία, το ποσό περίεργο μου φαίνεται πόσο μεγάλος είναι ο αριθμός αυτών που θεωρούν εξαιρετικά σημαντικό (έως και το ουσιαστικότερο κριτήριο) να είναι ψηλή η θέση οδήγησης ώστε να μπαίνουν και να βγαίνουν άνετα.
Τόσο μαλθακοί έχουμε γίνει ή τόσο "τσακισμένα καράβια" είναι τα σώματα μας; Ή μήπως τελικά αυτή είναι η εύκολη αιτιολόγηση της στροφής στα SUV;
Toyota Yaris Cross