-
@lap said in Toyota Yaris Cross:
Η λέξους μόνο τρεις αντιπαλους έχει.
Μερσεντές, bmw, jaguarΚαι την VOLVO..
-
Η μάχη των ποστς Μέχρι στιγμής:
4528 2008
4340 YC
4003 Puma
1354 troc
1236 chr
600 jazz
594 cc -
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
@groover1972 said in Toyota Yaris Cross:
Αν κοιτάμε την μικρή κατανάλωση και την υβριδικό τητα υπάρχουν και άλλες εταιρίες που δίνουν περισσότερα με λιγότερα χρήματα.
Όπως? Γιατί περισσότερα ναι δίνουν...αλλά με λιγότερα χρήματα?
Όπως σε σύγκριση (του 2022 αρχές) το Scross GL+ έδινε περισσότερα από την Toyota. κάτι ηλεκτρικούς καθρέπτες, κάτι αυτόματα φώτα,acc κ.λπ που τα ξέρεις καλύτερα από μένα..
-
Όπως σε σύγκριση (του 2022 αρχές) το Scross GL+ έδινε περισσότερα από την Toyota. κάτι ηλεκτρικούς καθρέπτες, κάτι αυτόματα φώτα,acc κ.λπ που τα ξέρεις καλύτερα από μένα..
Μόνο που δεν είναι υβριδικό αυτό αλλά mHEV.
-
@dstou said in Toyota Yaris Cross:
Η μάχη των ποστς Μέχρι στιγμής:
4528 2008
4340 YC
4003 Puma
1354 troc
1236 chr
600 jazz
594 ccΧαίρομαι που δεν υπάρχει κάτι για να γράψει κάποιος για τα .Suzuki. No news, good news..
-
Μόνο που δεν είναι υβριδικό αυτό αλλά mHEV.
Πάω πάσο. .. καλύτερα που δεν είναι υβριδικό, να κάνει τέτοιο θόρυβο. Το προτιμώ Φάνη.
-
Εννοώ ότι τα περισσότερα αμάξια πλέον έχουν 8 αερόσακους και στο Καμίκ είναι έξτρα οι επιπλέον 2. Για εμένα αυτό είναι πάρα πολύ βασικό που έχω παιδί και κάθεται πίσω, θέλω να έχει αερόσακους. Εαν κάποιον δεν τον απασχολεί δικαίωμά του, σε κάθε περίπτωση όμως είναι μειονέκτημα και φάουλ της Σκόντα...αλλά ειναι η γνωστή πρακτική, έξτρα ακόμα και η ασφάλεια.
Άνευ νοήματος η σύγκριση Yaris Cross και Kamiq!
Γιατί και τα δύο είναι οι δύο καλύτερες προτάσεις ως VFM στα B-SUV με 22 χιλιάρικα. Απλώς απευθύνονται σε διαφορετικούς αγοραστές. Οι αγοραστές του Yaris Cross θα εκτιμήσουν τη χαμηλή του κατανάλωση, το αυτόματο κιβώτιο, την ευκολία οδήγησης και τον πλήρη εξοπλισμό ασφαλείας. Οι αγοραστές του Kamiq θα εκτιμήσουν τους καλύτερους χώρους του, την καλύτερη απτή ποιότητα κατασκευής και επίσης τα 5 αστέρια του.
Ανάλογα με τις προτεραιότητες, θα διαλέξει κάποιος. Παραδείγματος χάριν, είναι μεν πολύ σημαντικό το αυτόματο κιβώτιο, αλλά τι να το κάνει κάποιος, αν δε χωράει η οικογένεια του;
-
Μπα, το ένα μετρήθηκε με τα προηγούμενα πρότυπα. Δεν αξιολογήθηκε για τον μεσαίο αερόσακο. Οπότε θα έχανε σίγουρα ένα αστέρι. Άρα 4/5 αστέρια το καμικ.
Για τους χώρους συμφωνώ. Είναι ουσιαστικη παράμετρος
-
Μπα, το ένα μετρήθηκε με τα προηγούμενα πρότυπα. Δεν αξιολογήθηκε για τον μεσαίο αερόσακο. Οπότε θα έχανε σίγουρα ένα αστέρι. Άρα 4/5 αστέρια το καμικ.
Γύρε λες ανακρίβειες και σκαρώνεις φανταστικές ιστορίες. Το 308 θυμάμαι από τα τελευταία που κυκλοφόρησαν κι αυτό 6 αερόσακους έχει, 4 αστέρια έχει στο NCAP? Ότι θυμάσαι χαίρεσαι...
-
@andya3 said in Toyota Yaris Cross:
Γύρε λες ανακρίβειες και σκαρώνεις φανταστικές ιστορίες. Το 308 θυμάμαι από τα τελευταία που κυκλοφόρησαν κι αυτό 6 αερόσακους έχει, 4 αστέρια έχει στο NCAP? Ότι θυμάσαι χαίρεσαι...
Μου πείρε περί τα 15 δλ. για να το δω
-
οκ παίρνω πίσω αυτά που σου 'ψαλα...
Φαντάζομαι στο facelift θα βάλουν και το μεσαίο αερόσακο στο Kamiq.
Για το 308 πάντως, λίγο ντροπή... -
οκ παίρνω πίσω αυτά που σου 'ψαλα...
Φαντάζομαι στο facelift θα βάλουν και το μεσαίο αερόσακο στο Kamiq.
Για το 308 πάντως, λίγο ντροπή...Ε μα για αυτό την λέω και στον ντουμπλιν που μας διαφημίζει τον όμιλο όταν εν έτη 2022 κάνει τέτοια φάουλ στον εξοπλισμό ασφαλείας. Το άλλο είναι το θέμα με το adblue. Μπες στο φόρουμ της citroen και διάβασε. Θα σου ανέβει το αίμα στο κεφάλι. Οι άνθρωποι φοβούνται να οδηγήσουν και να πάνε ταξίδια μακρυά από συνεργεία. Φανατικοί της Σιτροέν. Η εγγύηση είναι για 5 έτη ή 150.000χλμ μετά από αυτό σκέφτονται να τα πουλήσουν όλοι.
Και μετά συζητάμε για upper mainstream, και σχεδίαση χειρολαβών κτλ.
Αυτά να λύσει ο όμιλος και θα τον παραδεχτώ. Άλλωστε θαυμαστής των πεζω και Σιτροέν είμαι. Και έχω οδηγήσει παρά πολλά. Αλλά μη μας κοροϊδεύουν και μέσα στη μούρη μας
-
Χαχχαχα, αδιάφορο το αυτόματο κιβώτιο στην πλειοψηφία των οδηγών εν έτει 2022. Σε κουβαδάκι πόλης κιόλας!
Το Καμίκ στη μεσαία έκδοση έχει 21 χήνες το χειροκίνητο και 23 το αυτόματο, με τον 1000άρι με τα 115 αλόγατα. Έχει χώρους, αλλά αυτό δεν έγινε εξαιτίας κάποιας μεγαλοφυούς σχεδίασης και χωροταξίας, απλά έχει μεγάλο μεταξόνιο και ολικό μήκος για την κατηγορία. Του πιστώνω τους χώρους, τον κινητήρα φυσικού αερίου άσχετα αν αυτός ενδιαφέρει το 0,5% των οδηγών (μετρημένο), τον γλήγορο 1.5 με τα 150 άλογα αν κάποιος θέλει να είναι ζμπορ, , την λειτουργική καμπίνα και μια τιμή λογική. Από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι ο μόνος κινητήρας που θα μπορούσε να σταθεί δίπλα στο υβριδικό Γιάρις σε κοστολόγια χρήσης, ο 1.6τδι, έχει καταργηθεί από το 2020. Οπότε τι να συγκρίνουμε με το υβρίδιο, το οποίο είναι η πλειοψηφία των πωλήσεων στο άλλο μαγαζί?
Σύγκριση υπάρχει μόνο με την μη υβριδική έκδοση του γιάρις, ήτοι 1.5 γιάρις απλούν βς καμίκ 115 αλόγων, το 95άρι είναι μετριότατο.
Στον αντίποδα το γιάρις κερδίζει από τα αποδυτήρια σε κατανάλωση, λειτουργία ι-σιβιτί σε ήρεμη οδήγηση, αξιοπιστία, ευκολία μεταπώλησης. μανιτζεβελότητα σε πόλη.Δράτομαι του ποστ να ξεχέσω για άλλη μία φορά την τουότα:
Οι διακόπτες στον κλιματισμό, τα χειριστήρια στο τιμόνι, το υλικό του τεμπέλη, η χειρολαβή του πορτπαγκάζ, και μερικά άλλα όχι τόσο χτυπητά, είναι μετριότατα. Λυπήθηκαν 100 ευρώ, και πολλά λέω, το αμάξι θα είχε άλλο αέρα αν ήταν λίγο καλύτερα. Επίσης τσιγγουνεύτηκαν και 40 κιλά μόνωσης, τυχαίο το νούμερο, εκεί θέλει και περισσότερη μελέτη βέβαια.
Κατά τα άλλα το αμάξι είναι πολύ ψαγμένο. Και με φανταστική εκμετάλλευση χώρων καμπίνας, εδώ είναι η μαγκιά, με 10 εκ. μικρότερο μεταξόνιο από το Καμίκ, είναι πολύ κοντά του σε χώρους. Φυσικά τα 10 εκ. είναι 10 εκ. και δεν ξεπερνιώνται, αλλά έχει γίνει πολύ καλή δουλειά. -
@harisma23 said in Toyota Yaris Cross:
Εννοώ ότι τα περισσότερα αμάξια πλέον έχουν 8 αερόσακους και στο Καμίκ είναι έξτρα οι επιπλέον 2. Για εμένα αυτό είναι πάρα πολύ βασικό που έχω παιδί και κάθεται πίσω, θέλω να έχει αερόσακους. Εαν κάποιον δεν τον απασχολεί δικαίωμά του, σε κάθε περίπτωση όμως είναι μειονέκτημα και φάουλ της Σκόντα...αλλά ειναι η γνωστή πρακτική, έξτρα ακόμα και η ασφάλεια.
Άνευ νοήματος η σύγκριση Yaris Cross και Kamiq!
Γιατί και τα δύο είναι οι δύο καλύτερες προτάσεις ως VFM στα B-SUV με 22 χιλιάρικα. Απλώς απευθύνονται σε διαφορετικούς αγοραστές. Οι αγοραστές του Yaris Cross θα εκτιμήσουν τη χαμηλή του κατανάλωση, το αυτόματο κιβώτιο, την ευκολία οδήγησης και τον πλήρη εξοπλισμό ασφαλείας. Οι αγοραστές του Kamiq θα εκτιμήσουν τους καλύτερους χώρους του, την καλύτερη απτή ποιότητα κατασκευής και επίσης τα 5 αστέρια του.
Ανάλογα με τις προτεραιότητες, θα διαλέξει κάποιος. Παραδείγματος χάριν, είναι μεν πολύ σημαντικό το αυτόματο κιβώτιο, αλλά τι να το κάνει κάποιος, αν δε χωράει η οικογένεια του;
Σαφως μεγαλύτερο το καμικ, χαμηλότερο με λογική υπερυψωμένου hatchback, χωρίς υβριδικοτητα, μη είσοδο στο δακτύλιο, χωρίς στάνταρ αυτόματο.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει δίλλημα -
Καλησπέρα σε όλους. Μελλοντικός κάτοχος yaris cross hybrid style bi tone. Παραγγελία 12/2021. Ημερομηνία μου έχουν πει στα μέσα Γενάρη '23. Κλειδωμένη τιμή στα 23.800€ και από δώρα λαστιχένιο πατάκι για το δάπεδο, μπουλόνια ασφαλείας, φιμε και συναγερμός.
-
@tony85 said in Toyota Yaris Cross:
Καλησπέρα σε όλους. Μελλοντικός κάτοχος yaris cross hybrid style bi tone. Παραγγελία 12/2021. Ημερομηνία μου έχουν πει στα μέσα Γενάρη '23. Κλειδωμένη τιμή στα 23.800€ και από δώρα λαστιχένιο πατάκι για το δάπεδο, μπουλόνια ασφαλείας, φιμε και συναγερμός.
Αυτό που ήθελα να αναφέρω είναι ότι τον Ιούλιο πέρασα από την αντιπροσωπεία χωρίς να προσδοκώ κάτι, έτσι απλά για να ρωτήσω και και μου είπε ο πωλητής ότι παρόλο που έχω κλειδώσει τιμή θα πρέπει να πληρώσω ένα ποσό γύρω στα 200€ λόγω της αύξησης τιμής που συνεπάγεται αύξηση του τελωνειακού κόστους. Ξέρει κανείς αν αυτό ισχύει? Σκοπεύω να πάρω και την Toyota Hellas για παραπάνω διευκρινίσεις.
-
Είπαμε τα αυτοκίνητα πόλης οδηγούνται και εκτός μποτιλιαρίσματος.. το ότι μερικοί ειστε άμπαλοι και δύσκολοι στην κίνηση λόγω κιλών και ηλικίας η αχρήστων οδηγικά αυτοκινήτων δεν σημαίνει ότι δεν παίρνεις οδηγική ευχαρίστηση ακόμα και με κουβαδακι και με χειροκίνητο..
-
Αυτό που ήθελα να αναφέρω είναι ότι τον Ιούλιο πέρασα από την αντιπροσωπεία χωρίς να προσδοκώ κάτι, έτσι απλά για να ρωτήσω και και μου είπε ο πωλητής ότι παρόλο που έχω κλειδώσει τιμή θα πρέπει να πληρώσω ένα ποσό γύρω στα 200€ λόγω της αύξησης τιμής που συνεπάγεται αύξηση του τελωνειακού κόστους. Ξέρει κανείς αν αυτό ισχύει? Σκοπεύω να πάρω και την Toyota Hellas για παραπάνω διευκρινίσεις.Καλύτερα πάρε και ενημέρωσε εμάς!
Έχει κάποια βάση αυτό που λέει, αλλά φυσικά εσύ θα περίμενες ολόιδια τιμή..
-
Αυτό που ήθελα να αναφέρω είναι ότι τον Ιούλιο πέρασα από την αντιπροσωπεία χωρίς να προσδοκώ κάτι, έτσι απλά για να ρωτήσω και και μου είπε ο πωλητής ότι παρόλο που έχω κλειδώσει τιμή θα πρέπει να πληρώσω ένα ποσό γύρω στα 200€ λόγω της αύξησης τιμής που συνεπάγεται αύξηση του τελωνειακού κόστους. Ξέρει κανείς αν αυτό ισχύει? Σκοπεύω να πάρω και την Toyota Hellas για παραπάνω διευκρινίσεις.
Ναι ισχύει. Η τιμή κλειδώνει αναφορικά με την Τογιότα, αλλά δεν μπορείς να κλειδώσει όσων αφορά τους φόρους του κράτους. Οπότε όταν η φορολόγηση αλλάζει (αφού αλλάζει η τιμή CIF), τον φόρο τον πληρώνει ο αγοραστής. Αυτό είναι το σωστό, το λογικό και πάντα έτσι ήταν. Το αναφέρει κάπου και στην παραγγελία ότι η "κλειδωμένη" τιμή είναι εκτός φορολογικών επιβαρύνσεων.
-
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross
Ναι ισχύει. Η τιμή κλειδώνει αναφορικά με την Τογιότα, αλλά δεν μπορείς να κλειδώσει όσων αφορά τους φόρους του κράτους. Οπότε όταν η φορολόγηση αλλάζει (αφού αλλάζει η τιμή CIF), τον φόρο τον πληρώνει ο αγοραστής. Αυτό είναι το σωστό, το λογικό και πάντα έτσι ήταν. Το αναφέρει κάπου και στην παραγγελία ότι η "κλειδωμένη" τιμή είναι εκτός φορολογικών επιβαρύνσεων.
Σωστά.
Απλά σημειώνω ότι, με βάση τουλαχιστον τα όσα εχουν αναφέρει ενδιαφερόμενοι που επισκέφθηκαν πρόσφατα εκθεσεις Toyota, σε νέες παραγγελιες πλέον δεν κλειδώνει η τιμή στα Toyota.
Toyota Yaris Cross