-
@johnnypap said in Toyota Yaris Cross:
- Βλέπονταςβτις εκδόσεις εξοπλισμού έχω την εντύπωση ότι οι εκδόσεις από την active plus κ πανω αφορούν περισσότερο το αισθητικο κομμάτι... Υπάρχει κάτι που κατά τη γνώμη σας είναι ουσιαστική έλλειψη στην active plus?
- Διαβάζω στον εξοπλισμό της active plus ότι έχει full range acc, αυτό σημαίνει ότι σε μποτιλιαρισμα σταματάει κ ξεκινάει το αυτοκινήτου μόνο του?
- Δεν έχω κάνει ακόμα test drive, αλλά όσες φορές έχω δει από κοντά το αυτοκίνητο, δεν μου αρέσει καθόλου ο μαύρος ουρανός στο εσωτερικό. Στην αντιπροσωπεία μου είπαν ότι δεν γίνεται παραγγελία με ανοιχτόχρωμο ουρανό, γνωρίζει κανείς κάτι διαφορετικό.
-
Η μεγαλύτερη έλλειψη στις εκδόσεις Active (& Active +) είναι τα φώτα Led που έχουν οι εκδόσεις από Style και πάνω. Επίσης οι ηλεκτρικά αναδιπλούμενο καθρέπτες (αλλά εκεί πας ψηλά σε έκδοση) και η δυνατότητα τοποθέτησεις επιπλέον εργοστασιακού εξοπλισμού. Τέλος, από Style και πάνω έχει και την μεγαλύτερη οθόνη (9" αντί για 8") με καλύτερο infotainment.
-
Δεν είναι full range, με την έννοια ότι σε σταματάει αλλά δεν σε ξεκινάει αυτόματα (τουλάχιστον εαν δεν το έχουν αλλάξει από πέρσι), πρέπει να πατήσεις το κουμπάκι ενεργοποίησης πάλι (δεν είναι κάτι αλλά δεν είναι τελείως αυτόματο)...το χρησιμοποιώ καμια φορά σε μποτιλιάρισμα.
-
Από Style και πάνω έχει μαύρο ουρανό και δυστυχώς είναι από τις ιδιοτροπίες τηςΤογιότα (και των Ιαπώνων γενικά), δεν μπορεί να επιλέξεις εσωτερικές επενδύσεις, μόνο με ότι βγαίνει από το εργοστάσιο.
-
Στο παρακάτω βίντεο φαίνεται η χρήση του acc ενος yaris σε μποτιλιάρισμα αν σταματήσει πάνω απο 3 δευτερόλεπτα θέλει ενα άγγιγμα στο πενταλ του γκαζιού και ενεργοποιείται πάλι .
Φρενάρει τελείως το αυτοκίνητο ,το κρατά στο κέντρο της λωρίδας , τι άλλο να θέλουμε απο ενα αυτοκίνητο των 20-22000€ -
σε μερικά σημεία του βιντεο φαίνεται ο οδηγός να "επαναφέρει" στο κέντρο της λωρίδας το αυτοκίνητο? γιατί αυτό?
επίσης αυτός ο αυτοματισμός acc + παραμονή στο κέντρο της λωρίδας αλήθεια τι προδιαγραφές πρέπει να πληρεί ένας δρόμος ώστε ένα τέτοιο σύστημα να αποδώσει τα αναμενόμενα? -
@gv2000 said in Toyota Yaris Cross:
σε μερικά σημεία του βιντεο φαίνεται ο οδηγός να "επαναφέρει" στο κέντρο της λωρίδας το αυτοκίνητο? γιατί αυτό?
επίσης αυτός ο αυτοματισμός acc + παραμονή στο κέντρο της λωρίδας αλήθεια τι προδιαγραφές πρέπει να πληρεί ένας δρόμος ώστε ένα τέτοιο σύστημα να αποδώσει τα αναμενόμενα?Νομίζω απο το βίντεο φαίνεται οτι ο δρόμος είναι αντίστοιχος με τους δρόμους στην Ελλάδα και μάλιστα υπο βροχή οπότε δυσκολεύουν τα πράγματα για αναγνώριση γραμμών ακρης του δρόμου κλπ μπορεί γιαυτό να διορθωνε μπορεί να είναι και ανακλαστικό απο τα χρόνια της συμβατικής οδήγησης .
Εμένα μου άρεσε ο τρόπος που κράταγε απόσταση απο το μπροστινό αυτοκίνητο και η αντίδραση του συστήματος όταν του κάναν σφήνες , ακόμα και στο σημείο που μπαίνει απο δεξιά το λεωφορείο (02:00) το yaris κόβει απαλά (απο τα 38 στα 31) και όχι άτσαλα .
-
Απλά να επιβεβαιώσω κ εγώ την ομαλή λειτουργία του ACC σε Yaris. Απλά βάζω μερικά χιλιόμετρα/ώρα παραπάνω από την κίνηση κ αυτό δουλεύει σωστά. Επίσης να επισημάνω την άρτια ως τώρα λειτουργία όλων των συστημάτων ασφάλειας.
Σε στροφή δεξιά σε διασταύρωση με φανάρια, ρίχνει άγκυρα κ κοκαλώνει το όχημα στιγμιαία μια φορά . Μηχανάκι έκανε ελιγμό να μπει μπροστά στη...διάβαση πεζών από την άλλη πλευρά. Θα τον χτυπούσα? Μάλλον όχι γιατί το μάζεψε ο οδηγός.
Απλά μένεις άναυδος με την ακαριαία αντίδραση του συστήματος η οποία προσαρμόζεται κ στην εξέλιξη των γεγονότων. Δηλαδή μόλις έφυγε από μπροστά σταμάτησε φρενάρισμα ήχοι κ ειδοποίηση για φρένο.
Αν δείτε κ τις βαθμολογίες EuroNCAP σε αυτό κομμάτι είναι πολύ υψηλές κ ανάλογες ή καλύτερες από ακριβά κ μεγαλύτερα μοντέλα.
-
Πολύ ωραίο το βίντεο που έβαλε ο monman για το acc, πραγματικά δε νομιζω ότι μπορεί να απαιτήσει κάνεις κατι παραπάνω σε αυτά τα χρήματα
-
@gv2000 said in Toyota Yaris Cross:
επίσης αυτός ο αυτοματισμός acc + παραμονή στο κέντρο της λωρίδας αλήθεια τι προδιαγραφές πρέπει να πληρεί ένας δρόμος ώστε ένα τέτοιο σύστημα να αποδώσει τα αναμενόμενα?Το είχα δει και το είχα ψάξει λίγο.
Όταν είσαι πολύ κοντά στο μπροστινό και δεν βλέπει τις λωρίδες, το σύστημα θεωρεί ότι ο μπροστινός μένει στην ίδια λωρίδα και τον ακολουθεί.
Οπότε αν αλλάξει λωρίδα ο μπροστινός, απλά τον ακολουθεί (δεν κοιτάζει αν είναι κάποιος δίπλα).Ωραίο σύστημα γενικά. Αλλά για δρόμους με σωστή διαγράμμιση (για Ελλάδα δύσκολα). Δοκιμάστε σε 10 χρόνια.
-
@johnnypap said in Toyota Yaris Cross:
On topic, πολύ ωραίο το βίντεο που έβαλε ο monman για το acc, πραγματικά δε νομιζω ότι μπορεί να απαιτήσει κάνεις κατι παραπάνω σε αυτά τα χρήματα
Αρκεί να έχουμε στο μυαλό μας ότι είναι ένα χρήσιμο βοήθημα και όχι κάποιο σύστημα αυτόνομης οδήγησης
-
Επίσκεψη σήμερα σε αντιπροσωπεία στη μεγάλη οδό...
προερχόμενος από Qashqai 2009 δεν με ξετρέλανε εσωτερικά. Ξέρω ότι αγοράζω κινητήρα, αξιοπιστία και οικονομία (τα πρώτα δύο τα έχω και με το Qashqai - σκυλί με 213000 χλμ).
Αναμονή κατά τα γνωστά (τέλη 2023) -
@superfast5 said in Toyota Yaris Cross:
προερχόμενος από Qashqai 2009 δεν με ξετρέλανε εσωτερικά. Ξέρω ότι αγοράζω κινητήρα, αξιοπιστία και οικονομία (τα πρώτα δύο τα έχω και με το Qashqai - σκυλί με 213000 χλμ).
Αναμονή κατά τα γνωστά (τέλη 2023)Ίσως λέω ίσως το Qashqai του 2009 να είναι παραπλήσιο στο μέγεθος με το cross γιατί τότε τα φτιάχναν πιο μαζεμένα .
Ως προς το Cross το hybrid γιατί αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημα του αυτοκινήτου , πας απο τα 8-10 λίτρα στα 4-5 λίτρα μέση κατανάλωση γιατί λογικά εχεις 1.6 βενζίνη τώρα.
Κερδίζεις και άλλα πράγματα όμως απαράμιλλή ευκολία οδήγησης και το σοβαρά εξελιγμένο toyota sense 2 που μαζί με το acc δίνουν στο φθηνό (ακόμη) cross άνετα τον χαρακτηρισμό το tesla του φτωχού .
Θα εχεις μεχρι τα 50-60 καλλίτερο πέταγμα με διαφορά απο τα τουρμπο ντιζελ /βενζίνα στα φανάρια αλλα μετα τα 100-120 θα σε πατάει και το Qashqai που εχεις τώρα , αυτό να το ξέρεις .
Δεν θα δείς τρομερή διαφορά στην κύλιση και στους αεροδυναμικούς θορύβους σίγουρα δεν θα τρίζει , διαπίστωσες επίσης πως δεν αναβαθμίζεσαι ιδιαίτερα με εντυπωσιακά καμπυλωτά εσωτερικά ογκώδεις κονσόλες ατμοσφαιρικούς φωτισμούς κλπ
Με δυο λόγια τα € πάνε στο πιο αποδοτικό και αξιόπιστο σύστημα υβριδικής μετακίνησης , για μένα το πιο τίμιο αυτοκίνητο αυτή την στιγμή χωρίς στρογγυλέματα .
-
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
@superfast5 said in Toyota Yaris Cross:
Αναμονή κατά τα γνωστά (τέλη 2023)**> Ίσως λέω ίσως το Qashqai του 2009 να είναι παραπλήσιο στο μέγεθος με το cross γιατί τότε τα φτιάχναν πιο μαζεμένα .
Ως προς το Cross το hybrid γιατί αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημα του αυτοκινήτου , πας απο τα 8-10 λίτρα στα 4-5 λίτρα μέση κατανάλωση γιατί λογικά εχεις 1.6 βενζίνη τώρα.**
Κερδίζεις και άλλα πράγματα όμως απαράμιλλή ευκολία οδήγησης και το σοβαρά εξελιγμένο toyota sense 2 που μαζί με το acc δίνουν στο φθηνό (ακόμη) cross άνετα τον χαρακτηρισμό το tesla του φτωχού .
Θα εχεις μεχρι τα 50-60 καλλίτερο πέταγμα με διαφορά απο τα τουρμπο ντιζελ /βενζίνα στα φανάρια αλλα μετα τα 100-120 θα σε πατάει και το Qashqai που εχεις τώρα , αυτό να το ξέρεις .
Δεν θα δείς τρομερή διαφορά στην κύλιση και στους αεροδυναμικούς θορύβους σίγουρα δεν θα τρίζει , διαπίστωσες επίσης πως δεν αναβαθμίζεσαι ιδιαίτερα με εντυπωσιακά καμπυλωτά εσωτερικά ογκώδεις κονσόλες ατμοσφαιρικούς φωτισμούς κλπ
Με δυο λόγια τα € πάνε στο πιο αποδοτικό και αξιόπιστο σύστημα υβριδικής μετακίνησης , για μένα το πιο τίμιο αυτοκίνητο αυτή την στιγμή χωρίς στρογγυλέματα .
Συμφωνώ απόλυτα!!!!! Άλλωστε οι τιμές πώλησεις των αμαξιών άλλων ευρωπαικών εταιρειών έχουν πάει στο Θεό χωρίς να προσφέρουν κάτι επαναστατικό στη μείωση της κατανάλωσης. Αρνούμε (αν και μπορώ) να δώσω 35.000 για κάτι που θα συνεχίσει να καιει 9 λίτρα στην πόλη.
-
ΩΡΑΙΑ πολύ ΩΡΑΙΑ
YARIS CROSS for ever και να μην ξανακλειδώσει!και για να το αναστήσουμε μετα απο τρείς μέρες κλεισίματος
να πως συμπεριφέρεται το φτωχό , έκδοση με άκαμπτο άξονα πίσω , cross στο τεστ που μετράει την επίδραση του esp το οποίο απο οτι φαίνεται ρυθμίστηκε να δίνει στο αυτοκίνητο ελαφριά ΥΠΕΡστροφική συμπεριφορά κατ'εντολή προφανώς του προέδρου -
Είχα μπροστά μου την προηγούμενη Κυριακή από Κιβέρι προς Τρίπολη μέσω κωλοσουρτη ένα τέτοιο καλή έκδοση, σε ένα πολύ ωραίο χρυσαφί χρώμα , πολύ όμορφο από πίσω , πήγαινε σβέλτα και χωρίς κλίσεις, μου έκανε εντύπωση μάλιστα που στα πολύ κλειστά ανηφορικά πέταλα στην έξοδο πετάγονταν πολύ εύκολα μπροστά, αφού δεν χρειάζεται κατέβασμα λόγω κιβωτίου και λογικά ο ηλεκτροκινητήρας θα του έδινε καλή ώθηση σε αυτές τις χαμηλές ταχύτητες.
-
Είναι σε τρελή φόρμα η toyota.
-
Yaris με 18αρες ζάντες... σοβαρά τώρα;
-
@piliourits said in Toyota Yaris Cross:
Yaris με 18αρες ζάντες... σοβαρά τώρα;
Ε ναι απίστευτη κατάσταση!
Για να το πάρεις με σχετικά σοβαρό εξοπλισμό πρέπει να φορτωθεις τις 18αρες. -
Βοηθάει εκτός δρόμου
-
Γι'αυτό ρε παιδιά έχει τόσο καλή συμπεριφορά στο τεστ αυτό.
Για βάλτε το με 16αρα θα έφερνε τούμπες. -
Κάποιοι στην ΤΗ έχουμε πει ότι είναι για κλωτσιές.
Έφυγε ο κ. Τάκης και χάλασε το μαγαζί.
Αλλά εσείς φταίτε που πάτε και τα αγοράζετε με 2 χρονια αναμονή. -
Ντράιβερς καρ!
Toyota Yaris Cross