-
Εκεί που επαιζαν με τις τάπες του βαρελιού περιμένοντας να ωριμάσει το ουίσκυ, τωρα θα παραγγέλνουν και ένα yaris cross ....
Επενδυση το όχημα...
Παπατζιλίκι τελικά είναι όλα!
-
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
-αύριο ,μεθαύριο θα είναι 1800 € ακριβότερο !
αρχίζει να γίνεται επένδυση
με βάζουν σε ιδέες αν πάρει άλλο ενα χιλιάρικο θα το πουλήσω να βγάλω κέρδοςΙσχύει
πέρασα από τον έμπορο της toyota να βάλω κάτι λασπωτήρες και να του πω τα δικά μου αλλά με αποστόμωσε μου έκανε προσφορά όσο το πλήρωσα συν 1χιλ και έμεινα
θα φτάσουμε στη δεκαετία του 80 που έπαιρνες ένα αμάξι και με το πληθωρισμό και τις υποτιμήσεις της δραχμής μετά από λίγο καιρό το πούλαγες παραπάνω. -
Πήραμε ένα μικρομεσαίο το 1976, 266000 και μας το πήραν ανταλλαγή το 1987 800000. Αλλά το αντίστοιχο καινούργιο έκανε 2400000 .
-
To Puma που κοιτουσα μαζι με το Κορολα που πηρα, πηρε απο τοτε 3000€
-
@spiros-0 said in Toyota Yaris Cross:
Με το σκεπτικό κάποιων να τρέξουμε αφού του χρόνου μπορεί να πάρει άλλες 3.000 πάνω.
-
@georgemit said in Toyota Yaris Cross:
Με το σκεπτικό κάποιων να τρέξουμε αφού του χρόνου μπορεί να πάρει άλλες 3.000 πάνω.
το δικο μου σκεπτικο ηταν περα απο τις αυξησεις που ειχαν ηδη ξεκινησει να ερχονται. Χρειαζομουν αμαξι συντομα. Ακομη και αν του χρονου ηταν φθηνοτερο, δεν μπορουσα να περιμενω 1 χρονο. Παντως ναι, του χρονου θα ειναι ακομη πιο ακριβα. Ο καθενας αποφασιζει οπως νομιζει καλυτερα.
-
Όλα έχουν ένα οριακό λόγο όπου πέρα από αυτόν θα έχουν πτώση εσόδων. Βασικη μικροοικονομική είναι αυτή. Οπότε ποιο το κόλπο τους;;;; Μειώνουν τον εξοπλισμό παίζοντας με το ανώτατο όριο αυξάνοντας τα περιθώρια κέρδους. Το όριο αυτό επηρεάζεται και από τις σταθερές πωλήσεις leasing επιβαρύνοντας στην ουσία τον ιδιώτη αγοραστή. Υπάρχουν βέβαια και αγοραστές που χαίρονται με τα υψηλά περιθώρια κέρδους των αυτοκινητοβιομηχανιων. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.
Όλα είναι ρευστά αυτήν την περίοδο. Δεν γίνεται να συνεχίσει αυτό, κάποια στιγμή μόλις ανοίξουν τα προγράμματα σταθεροποίησης του πληθωρισμου, αυξηθούν τα επιτόκια και σταθεροποιηθεί η εφοδιαστική αλυσίδα θα σταματήσει η αύξηση τιμών. Ως τότε απλά παρακολουθούμε την ανάπτυξη του φαινομένου
-
@georgemit said in Toyota Yaris Cross:
το δικο μου σκεπτικο ηταν περα απο τις αυξησεις που ειχαν ηδη ξεκινησει να ερχονται. Χρειαζομουν αμαξι συντομα. Ακομη και αν του χρονου ηταν φθηνοτερο, δεν μπορουσα να περιμενω 1 χρονο. Παντως ναι, του χρονου θα ειναι ακομη πιο ακριβα. Ο καθενας αποφασιζει οπως νομιζει καλυτερα.
Καλά έκανες, αφού πρόλαβες τις μεγάλες αυξήσεις είσαι και τυχερός.
Εγώ θα μπορούσα να κρατήσω αυτό που έχω αλλά έψησα τη σύζυγό για καινούριο. Και τσουπ.... να σου ο λογαριασμός της ΔΕΗ 700€.
Και αρχίζει πάλι να το ξανά σκεφτούμε και τα σχετικά. Θα πάω όμως Παρασκευή να το δω το 308. -
ον τοπικ τώρα
οδήγησα ξανά σε επαρχιακό δρόμο το Hybrid 4WD ,σε κάτι προσπεράσεις που έκανα σε βραδυπορούντα φορτηγά το ένιωσα το μπουσταρισμα του ηλεκτρικού μοτερ όπως νοιώθω την τουρμπίνα στο ντίζελ
όταν το πήρα η βαρύτερη έκδοση της γκάμας με τις 18άρες είχε μέση κατανάλωση 5 ακριβώς και με τόσο το γύρισα .την επόμενη μέρα οδηγώντας ανταγωνιστικό κορεάτικο μόλις μπήκα είδα ενα 8,4 και εκει έμεινε ... τα 3000€ διαφορά στην τιμή αποσβένονται σε 50.000 χλμ και σου μένει το αυτόματο σασμάν δώρο , μην αναρωτιέστε άλλο γιατί πουλάει και θα πουλάει .
Παρόμοιες καταναλώσεις (5,2 ) μόνο στο 2008 ντίζελ είδα αλλα στον διαμορφωτή ουτε ντίζελ βλέπω πια και με αυτόματο σασμάν δεν ξερω αν το εδιναν ποτε.
-
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
Σωστά οπως τα λες αλλά δεν είμαστε σε νορμάλ περιόδο...
Το τι θεωρω "ανάγκη" τη συγκεκριμένη εποχή των παλαβών τιμών και των τεράστιων αναμονών το εξήγησα στην αρχή και συμφωνουν και άλλοι μαζί μου!
Μακάρι να μην ζουσαμε τα παραπάνω να σου πω ναι ο καθένας κάνει οπως γουστάρει και τον βολεύει το πορτοφόλι του (παρότι προσωπικά δεν συμφωνώ να πετάς τόσα λεφτά στο δρόμο και ας τα έχεις - το έχω μετανίωσει και έχω χαλάσει πολλά λεφτά με τα οποία θα μπορούσα να έχω πάει 10 ταξίδια καλά)- Και δεν θα είμαστε για τα επόμενα 3-4 χρόνια...όσο πάει θα γίνεται χειρότερα! Οπότε τι, πόσο είναι το όριο αναμονής μέχρι να προβεί κάποιος σε αγορά?
- Οι τιμές ελάχιστα έχουν αυξηθεί, οι αναμονές είναι το πρόβλημα. Αλλά προσεχώς χειρότερα...οποτε το 2023 κάποιος θα λεει "πωωω 2 χρόνια αναμονή, πέρσι ειχε 1 μόνο γιατί δεν το πήρα τότε"??
- Αυτό δεν ισχύει που λες, εκτός εαν δεν είχες καθόλου αυτοκίνητο. Αλλά εαν θες αυτοκίνητο, αναγκαστικά τα "πετάς"...όμως δεν είναι χρήματα που θα έκανες κάτι άλλο, αφού θα ήθελες αυτοκίνητο έτσι και αλλιώς. Και μην πεις για ληζινγκ, είναι περισσότερα τα πεταμένα λεφτά (με υπολογισμούς).
Για όσους πιστεύουν ότι είναι φούσκα ή ότι θα μειωθούν. Παρεπιπτωντος σετ κουζίνα και απορροφητήρα 300€ παραπάνω από τιμή που είχα πάρει 4 Ιανουαρίου. Καληνύχτα.......
https://www.mononews.gr/oikonomia/thewiseman/giati-i-goldman-anevazi-to-alouminio-stis-5-000-dol-ena-kouΐz-me-epichirimatiko-ke-efoplistiko-endiaferon -
Φυσικά και θα έρθει μια εποχή μείωσης των τιμών. Έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν. Το αν έχει χαρακτηριστικά φούσκας ή όχι είναι μεγάλη συζήτηση.
Το πρόβλημα ξεκίνησε από την πανδημία και την αποδιοργάνωση της εφοδιαστικής αλυσίδας. Αυτή για να έρθει σε μια ισορροπία χρειάζεται πολλες εβδομάδες. Αν στο ενδιάμεσο παράχθουν νέες κρίσεις τότε αυτές επιβαρυνουν την επαναφορά της. Όταν οι τιμές των μεταφορών αρχίζουν να παίρνουν καθοδική πορεία λόγω της σταθερής προσφοράς τους και όταν οι συνέχιση του εφοδιασμού ξανά αναπτύξει την λούπα λειτουργίας της σε συγκεκριμένους χρόνους παραλαβής/παράδοσης θα υπάρχουν επιταχύνσεις στην μείωση των τιμών ακριβώς για να προλάβουν οι μεγάλοι παίκτες την δημιουργία μιας δεσπόζουσας θέσης, η οποία επιφέρει εταίρα οφέλη, όπως συνεργεία, ανταλλακτικά κτλ.
Αυτός που έχει δεσπόζουσα θέση σε μια αγορά, πληρώνει λιγότερα για να την διατηρήσει.
Αυτα εν ολίγης.
-
Πιο πολύ για ευσεβείς πόθοι μοιάζουν τα περί μείωσης των τιμών παρά για ρεαλιστικό σενάριο, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα. Δυστυχώς η ακρίβεια ήρθε για να μείνει και αφορά σχεδόν όλους τους παραγωγικούς τομείς της οικονομίας.
Τώρα εάν κάποιος είναι διατεθειμένος να περιμένει για άγνωστο χρονικό διάστημα μέχρι να προβεί σε μια αγορά αυτοκινήτου, έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει καθώς αυτό είναι κάτι υποκειμενικό και αφορά μια καθαρά προσωπική απόφαση. Εγώ πάντως νιώθω τυχερός που πρόλαβα και πήρα το active hybrid στα 20500
-
Εάν αφορά όλους τους τομείς τότε θα επέλθει ισορροπία και δεν θα υπάρχει ακρίβεια. Είναι σχετικό πράγμα η ακρίβεια. Ως προς τι είναι κάτι ακριβό; Ως προς την προτερα κατάσταση.
Ποια τα μεγάλα χαρακτηριστικά εκείνης της κατάστασης; Η ομαλοποιημενη εφοδιαστική αλυσίδα.
Συνεπώς, τουλάχιστον σε αυτό το κομμάτι ( εκτός από τις κρίσεις ενέργειας) πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις, όσο είναι αυτό εφικτό, μιας και είναι μια διεθνής αγορά.Δηλαδή πρέπει να σταματήσει ο μηχανισμός που παράγει πληθωρισμό. Στο ενδιάμεσο μπορούμε απλώς να δίνουμε επιδόματα μεταφέροντας την λύση στο μέλλον διατηρώντας μια σταθερή κυκλική κατάσταση στο εσωτερικό της οικονομίας
Στην πανδημία όταν έγινε παγκόσμιο λοκ ντάουν βρέθηκαν πλοία άδεια να πλέουν σε γραμμές χωρίς να έχουν φορτώσει στο μεγιστο το δυνατοτήτων τους είτε να περιμένουν να ξεφορτώσουν διότι οι οικονομίες ήταν κλειστές. Αυτό χάλασε όλη την ισορροπία του συστήματος και ανέβασε την τιμή στα ύψη με το φαινομεντο του ντόμινο.
-
@a65 said in Toyota Yaris Cross:
@andya3 said in Toyota Yaris Cross:
Πάντα ακριβά ήταν τα αυτοκίνητα, ποτέ δεν ήταν εύκολο και άνετο να αγοράσεις. Τώρα βέβαια παράγινε το κακό.
Υπάρχουν λύσεις ακόμα και για 4μελείς οικογένειες με αρκετά προσιτές τιμές. Κοίταγα προχθές το διαμορφωτή του νέου Fabia. Με κάτω από 19k παίρνεις αξιοπρεπέστατο αυτοκίνητο, με χώρους, πορτμπαγκάζ, μοτεράκι 1.0 tsi 110hp. Καλύπτεις με ελάχιστες έως καθόλου παραχωρήσεις οικογενειακές ανάγκες 4μελούς οικογένειας και στην πόλη και εκτός. Με 1-2k παραπάνω πας σε αξιοπρεπέστατο Hyundai i-30 με ακόμα μεγαλύτερους χώρους.
Ανάλογα με τα οικονομικά του και τις ανάγκες του, υπάρχουν λύσεις για τον καθένα. Ακόμα και ατμοσφαιρικά με 15k και 80hp που και στη δουλειά σου σε πάνε και την οικογενειακή εκδρομή κάνεις άνετα με ταχύτητες 110-120 km/h. Κι ας μην έχουν οθονάρα και γκάζι.
Όποιος θέλει SUVαρα, με ψηφιακό καντράν, αυτόματο κιβώτιο, οθονάρα, όλα τα συστήματα ασφαλείας και να ψήνει και καφέ, ας βάλει το χέρι στη τσέπη να το πληρώσει αν μπορεί, μη γκρινιάζει...
1000αρι tsi τα είπες όλα, είχα του ομίλου vag και είχαμε κάνει καλή παρέα με το μάστορα, χώρια οι μπύρες που κέρναγα.
Και μου το είπε παίρνεις toyota και θα σε χάσω.
Χαθήκαμε τι κρίμαΚλαίω, ομοιοπαθής με vw polo, από καδενα σε καδενα!
-
Φίλος με εμπειρία στην αγορά, είπε θα ανέβουν 30-50 % και μετά θα κατέβουν 10-20 %.
Θα έχουμε φάει το 20-30 % και θα είμαστε ευτυχείς... -
Κάνουμε όλη μέρα ανάλυση της παγκόσμιας αγορας για να δικαιολογήσουμε την αφύσικη κατάσταση να πρέπει να περιμένεις το b crossoverακι της Τογιότα 18 μήνες και να θεωρεις εαυτόν τυχερό που προλαβες κιολας και εκλεισες την τιμή ενώ έχει ακριβύνει ήδη 1800 ευρώ.
Με τέτοια νοοτροπία 17 αυξήσεις θα πάρει και πάλι τυχερός θα θεωρείται αυτός που έκλεισε την τιμή στη 16η αύξηση ή κέρδισε ένα μήνα αναμονής από τους 18.
I rest my case παιδιά!Εγω καιτοι 25 χρονια κατοχος αυτοκινήτου και φαν της μαρκας (όχι για πολύ ακόμα όπως εξελίσσεται δυστυχώς και παγκοσμίως με ανούσιες ποζεριες - βλ gr αηδίες και rally - και εγχώριας με ανόητες επιλογές πακετων και πολύ ύφος) δεν θα πάω καν να το οδηγήσω παρότι μου το δίνουν ΣΚ. Περα που οτι ήταν να δω το κατάλαβα από το μικρό γιαρις (συναρμογή κασκαι), αρνούμαι να συμμετάσχω σε αυτή την οπερέτα.
Θα μείνω με το προηγούμενο υβρίδιο και όσο αντέξει.
Άλλωστε Τογιότα σε leasing είναι σαν να αποδέχεσαι ο ιδιος να σε κλέψουν. -
@criuser said in Toyota Yaris Cross:
Φίλος με εμπειρία στην αγορά, είπε θα ανέβουν 30-50 % και μετά θα κατέβουν 10-20 %.
Θα έχουμε φάει το 20-30 % και θα είμαστε ευτυχείς...Μπεεεεεεε
Τέτοια πρόβατα καταναλωτές που είμαστε καλά μας κάνουν. -
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
βλ gr αηδίες
Επιτέλους η Toyota άρχισε να βγάζει ενδιαφέροντα αυτοκίνητα μετά από χρόνια και στον iceman δεν αρέσει...
-
Είναι μια δαπάνη για να έχει να λέει ότι έβγαλα ένα τερατακι μετά από δεκαετίες βαρετών, φλατ μοντέλων. Ποζεριά.
Όπως και οι δαπάνες για τη συμμετοχή στο ραλυ με τα κουβαδάκια. Γελαγα με τα σαμιαμιδια στο Ακρόπολις (ραλυ από τα λιντλ)
Αμάξι εκτός budget όλων μόνο και μόνο για να κερδίζει κλίκς και να πουλάει μούρη.
Και ταυτόχρονα ακριβαίνει τα προσιτά της μοντέλα.
Να μου λείπει. -
@criuser said in Toyota Yaris Cross:
Θα έχουμε φάει το 20-30 % και θα είμαστε ευτυχείς...Δηλαδή αυτοκίνητο των 20k θα φτάσει τις 30k και μετά θα πέσει στα 27 με 28k.
Και θα τρέξουμε όλοι να το πάρουμε.
Τα είχαμε μέχρι τώρα τα 30 αλλά αγοράζαμε με 20 από βίτσιο. Θα μας φανεί ευκαιρία και θα σπάσουμε τον κουμπάρα μας.
Μη λέτε ο,τι να ναι οι τιμές είναι τελείως πλασματικες στα αυτοκίνητα με μεγάλη έλλειψη αποθέματος. Θα επανέλθουν γιατί απλά δε θα πουλάνε.
Toyota Yaris Cross