-
Ότι θα μειωθούν είναι κάπως σίγουρο, το ότι θα ισορροπήσουν όμως σε υψηλότερο επίπεδο είναι αρκετά πιθανό και ψηλολογικο. Από τη στιγμή που αυξάνονται όλα τότε ενδέχεται να ηρεμήσουν οι σχέσεις μεταξύ τους σε ένα υψηλότερο επίπεδο. Αλλά αυτό προϋποθέτει και ανώτερο επίπεδο μέσου μισθού. Άρα πρέπει να υπάρξουν αυξήσεις μισθών και κατώτατων μισθών μαζί και ισορροπία του συστήματος.
Το ότι σήμερα ένα μεγάλο μέρος του πληθωρισμού της τιμής τους οφείλεται σε θέματα όπως αυτά της εφοδιαστικής αλυσίδας είναι γεγονός και όπως είπαμε θα ηρεμήσουν και θα πέσουν οι τιμες μόλις όλα μπουν σε μια σειρά. Το που θα ισορροπήσουν είναι το θέμα.
Σκεφτείτε πόσος ήταν ο μισθός τη δεκαετία του 80 και πόσος πριν το 2000. Η αγοραστική δύναμη παρόμοια
-
@lap said in Toyota Yaris Cross:
Ότι θα μειωθούν είναι κάπως σίγουρο, το ότι θα ισορροπήσουν όμως σε υψηλότερο επίπεδο είναι αρκετά πιθανό και ψηλολογικο. Από τη στιγμή που αυξάνονται όλα τότε ενδέχεται να ηρεμήσουν οι σχέσεις μεταξύ τους σε ένα υψηλότερο επίπεδο. Αλλά αυτό προϋποθέτει και ανώτερο επίπεδο μέσου μισθού. Άρα πρέπει να υπάρξουν αυξήσεις μισθών και κατώτατων μισθών μαζί και ισορροπία του συστήματος.
Το ότι σήμερα ένα μεγάλο μέρος του πληθωρισμού της τιμής τους οφείλεται σε θέματα όπως αυτά της εφοδιαστικής αλυσίδας είναι γεγονός και όπως είπαμε θα ηρεμήσουν και θα πέσουν οι τιμες μόλις όλα μπουν σε μια σειρά. Το που θα ισορροπήσουν είναι το θέμα.
Σκεφτείτε πόσος ήταν ο μισθός τη δεκαετία του 80 και πόσος πριν το 2000. Η αγοραστική δύναμη παρόμοια
Φιλε Lap μακάρι να έχεις δίκιο αλλά δεν το βλέπω και θα πω την κλασσική ατάκα η βενζίνη κάποτε είχε 60 με 70 λεπτά δεν την είδα ποτέ να πέσει όλο ανεβαίνει. Το ίδιο θα συμβεί και με τα αυτοκίνητα απλά αυτοι που ήθελαν να πάρουν c.κατηγορια με κάποια έξτρα θα πάνε στην b. Μακάρι όμως να βγουν αληθινά αυτά που λες. Όσο για τον μισθό όταν πρωτοεπιασα δουλειά 20 χρόνων έπαιρνα 100χιλ δρχ και πήγαινα και για ποτό και σε όλα μέσα και μπορεί να έμενε και κάνα 5χιλιαρο τώρα παίρνω λίγο πάνω από χιλιάρικο και κρατάει 18 μέρες όχι 30
-
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
Είναι μια δαπάνη για να έχει να λέει ότι έβγαλα ένα τερατακι μετά από δεκαετίες βαρετών, φλατ μοντέλων. Ποζεριά.
Όπως και οι δαπάνες για τη συμμετοχή στο ραλυ με τα κουβαδάκια. Γελαγα με τα σαμιαμιδια στο Ακρόπολις (ραλυ από τα λιντλ)
Αμάξι εκτός budget όλων μόνο και μόνο για να κερδίζει κλίκς και να πουλάει μούρη.
Και ταυτόχρονα ακριβαίνει τα προσιτά της μοντέλα.
Να μου λείπει.Από ότι φαίνεται δεν έχεις επαφή με τον χώρο τον αγώνων. Τα τωρινά WRC είναι τα ταχύτερα στην ιστορία, πολύ ταχύτερα από τα τέρατα του Group B που ήταν γρήγορα μόνο στην ευθεία.
Επίσης για να θεωρείται μια μεγάλη εταιρεία ως σοβαρή, πρέπει να έχει και μοντέλα επιδόσεων (halo models τα λένε οι μαρκετίερς).
Το πιο σημαντικό από όλα όμως είναι ότι βγάζουν επιτέλους αυτοκίνητα για αυτόν που αγαπάει την οδήγηση. Όσο περισσότερα τέτοια αυτοκίνητα υπάρχουν, τόσο πιο όμορφος είναι ο κόσμος της αυτοκίνησης. -
@realzeus said in Toyota Yaris Cross:
Είναι μια δαπάνη για να έχει να λέει ότι έβγαλα ένα τερατακι μετά από δεκαετίες βαρετών, φλατ μοντέλων. Ποζεριά.
Όπως και οι δαπάνες για τη συμμετοχή στο ραλυ με τα κουβαδάκια. Γελαγα με τα σαμιαμιδια στο Ακρόπολις (ραλυ από τα λιντλ)
Αμάξι εκτός budget όλων μόνο και μόνο για να κερδίζει κλίκς και να πουλάει μούρη.
Να μου λείπει.Από ότι φαίνεται δεν έχεις επαφή με τον χώρο τον αγώνων. Τα τωρινά WRC είναι τα ταχύτερα στην ιστορία, πολύ ταχύτερα από τα τέρατα του Group B που ήταν γρήγορα μόνο στην ευθεία.
Επίσης για να θεωρείται μια μεγάλη εταιρεία ως σοβαρή, πρέπει να έχει και μοντέλα επιδόσεων (halo models τα λένε οι μαρκετίερς).
Το πιο σημαντικό από όλα όμως είναι ότι βγάζουν επιτέλους αυτοκίνητα για αυτόν που αγαπάει την οδήγηση. Όσο περισσότερα τέτοια αυτοκίνητα υπάρχουν, τόσο πιο όμορφος είναι ο κόσμος της αυτοκίνησης.Ναι οκ γι αυτό ασχολούνται 3 εταιρίες μόνο. Οι άλλες δεν είναι σοβαρές.
Και ποιες επιδόσεις και r & d όταν όλα πάνε για ηλεκτρικα ;
Θα έβλεπες ραλυ με ηλεκτρικα;
Όσο για το γρήγορα κλπ ε ναι αν τα φτιάξουν και σε ματς μποξ θα στρίβουν ακόμα καλύτερα.
Αχρείαστα λεφτά που τα πληρώνουμε όλοι μέσω των αυξήσεων στην Τογιότα.
Γιατί ξεχνάει ο κόσμος ότι δεν ακριβαίνουν μόνο τα αμάξια της αλλά και τα ανταλλακτικά της και τα σερβις της.
Νομίζουν όσοι αγοράζουν σήμερα Τογιότα ότι αγοράζουν το φθηνό δεν σπάει δεν χαλάει του παρελθόντος.
Τρίχες !! -
Δε προλαβαινω να διαβασω πιο πισω. Στεφανε μπας και ηρθε η ωρα να σπρωξεις το γιαρις και η ανταλλαγη δε σου φαινεται συμφερουσα? Μερες QQ μου ρχονται στο μυαλο.
-
@spi_duster said in Toyota Yaris Cross:
Δε προλαβαινω να διαβασω πιο πισω. Στεφανε μπας και ηρθε η ωρα να σπρωξεις το γιαρις και η ανταλλαγη δε σου φαινεται συμφερουσα? Μερες QQ μου ρχονται στο μυαλο.
Και να ήθελα κάτι τέτοιο θα περίμενα 18 μήνες ;;
Πλάκα κανεις ;
Το αμάξι είναι σαν το απορρυπαντικό. Το τσιμπάς από το ράφι.
Και τόσο ακριβά και με κουτσουρεμένο εξοπλισμό ;
Για κορόιδα ψάχνουν;
Μια χαρά είναι το γιαρις άλλο αν για τα δικά μου δεδομένα έχει πολλά χιλιόμετρα πια (72 χιλιάδες που είναι σαν 200 χιλιάδες στο μυαλό μου). Θα το πάρει η κόρη σε 2 χρονια και τότε ίσως ψαχτουμε. -
@spi_duster said in Toyota Yaris Cross:
Και να ήθελα κάτι τέτοιο θα περίμενα 18 μήνες ;;
Πλάκα κανεις ;
Το αμάξι είναι σαν το απορρυπαντικό. Το τσιμπάς από το ράφι.
Και τόσο ακριβά και με κουτσουρεμένο εξοπλισμό ;
Για κορόιδα ψάχνουν;
Μια χαρά είναι το γιαρις άλλο αν για τα δικά μου δεδομένα έχει πολλά χιλιόμετρα πια (72 χιλιάδες που είναι σαν 200 χιλιάδες στο μυαλό μου). Θα το πάρει η κόρη σε 2 χρονια και τότε ίσως ψαχτουμε.και αν στο ζητήσει στους 17 μήνες απο τώρα ;
παρήγγελλε τώρα και διάγραψε το απο το μυαλό σου , αγχώνεσαι και εύκολα ουτε τηλ στην αντιπροσωπεία ουτε τίποτα -
Κι άλλη αύξηση σε όλα τα toyota... το cross 900!!!!!!!
-
@manos-kri said in Toyota Yaris Cross:
Κι άλλη αύξηση σε όλα τα toyota... το cross 900!!!!!!!
22310 το active hybrid πλεον με μεταλλικό
-
Tελικά, πλάκα-πλάκα, η μοναδική ίσως που έχει κρατήσει τιμοκατάλογο του 2021 (αν ισχύει),χωρίς αυξήσεις στο 2022 είναι η BMW..
Θα μου πεις ήδη είχε υψηλές τιμές,αλλά έτσι όπως πάνε toyota κι οι υπόλοιποι θα τη φτάσουν σιγά-σιγά...
-
Στη BMW πηγαινες και σου εκαναν μεγαλη εκπτωση απο την τιμη καταλογου. Δεν ξερω αν το κανουν πλεον αυτο. Αν οχι, τοτε ουσιαστικα εχουν ανεβασει τιμες.
-
εις επαφή με τον χώρο τον αγώνων. Τα τωρινά WRC είναι τα ταχύτερα στην ιστορία, πολύ ταχύτερα από τα τέρατα του Group B που ήταν γρήγορα μόνο στην ευθεία.
Το πιο σημαντικό από όλα όμως είναι ότι βγάζουν επιτέλους αυτοκίνητα για αυτόν που αγαπάει την οδήγηση. Όσο περισσότερα τέτοια αυτοκίνητα υπάρχουν, τόσο πιο όμορφος είναι ο κόσμος της αυτοκίνησης.Πάντως το ότι παθιάζεται κόσμος εναντίον της τογιότα-όπως γινόταν πιο έντονα με το βαγκ 13 χρόνια που είχα πάρει το σιρόκο- μόνο καλό σημάδι το βλέπω...η εταιρεία αποφάσισε να κάνει πιο ενδιαφέροντα οδηγικά αυτοκίνητα μετά απο δεκαετίες και για κάποιο λόγο αυτο ενοχλεί - αντί να χαιρόμαστε σαν καταναλωτές αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα.
-
Το πιο σημαντικό από όλα όμως είναι ότι βγάζουν επιτέλους αυτοκίνητα για αυτόν που αγαπάει την οδήγηση. Όσο περισσότερα τέτοια αυτοκίνητα υπάρχουν, τόσο πιο όμορφος είναι ο κόσμος της αυτοκίνησης.Ναι οκ γι αυτό ασχολούνται 3 εταιρίες μόνο. Οι άλλες δεν είναι σοβαρές.
Και ποιες επιδόσεις και r & d όταν όλα πάνε για ηλεκτρικα ;
Θα έβλεπες ραλυ με ηλεκτρικα;
Όσο για το γρήγορα κλπ ε ναι αν τα φτιάξουν και σε ματς μποξ θα στρίβουν ακόμα καλύτερα.
Αχρείαστα λεφτά που τα πληρώνουμε όλοι μέσω των αυξήσεων στην Τογιότα.
Γιατί ξεχνάει ο κόσμος ότι δεν ακριβαίνουν μόνο τα αμάξια της αλλά και τα ανταλλακτικά της και τα σερβις της.
Νομίζουν όσοι αγοράζουν σήμερα Τογιότα ότι αγοράζουν το φθηνό δεν σπάει δεν χαλάει του παρελθόντος.
Τρίχες !!Στα Ράλλυ πάντα 3-4 εργοστάσια έτρεχαν σε κορυφαίο επίπεδο.
Όλες οι σοβαρές εταιρείες έχουν γρήγορα ή σπορ μοντέλα (βρες μου μία που δεν έχει - μόνο budget κατασκευαστές θα βρεις). Εκτός του ότι είναι διαφήμιση, γίνεται και έρευνα για τα υπόλοιπα μοντέλα με αυτόν τον τρόπο.
Δεν θέλουν όλοι ψυγεία με ρόδες, ευτυχώς ο Άκιο το κατάλαβε... -
Ποιος παθιάζεται εναντίον της Toyota;
-
@super-t said in Toyota Yaris Cross:
Ποιος παθιάζεται εναντίον της Toyota;
ε αυτό παρατηρώ γενικά στο ίντερνετ σε σχόλια κλπ ακόμα και εδώ, γίνονται ψιλο διαμάχες
-
Πλέον οι περισσότεροι θέλουν ένα tablet με ροδες
-
Όλα έχουν να κάνουν με την χρήση. Δεν είναι όλες οι ώρες ίδιες. Κάποιες μέρες πάω στο γραφείο (7χλμ και θέλω περίπου 30'). Με το υβρίδιο πάω άνετα, αγχολυτικά και με κέφι. Σήμερα ήρθα με την ΜιΤο...απίστευτο ξενέρωμα. Φασαρία, τράτα, κραδασμοί, κουτάλα. Ωραίο το κοφτερό τιμόνι και το καλό στρίψιμο με την πιο σφιχτή ανάρτηση...παντελώς άχρηστα στην καθημερινή μου μετακίνηση!
Μερικές φορές το ξεχνάω, αλλά όταν οδηγήσω ένα άλλο αυτοκίνητο εκτιμώ ξανά την ποιότητα (εντός πόλης) μετακίνησης που μου προσφέρει το υβριδικό μου. Δεν θα αγόραζα άλλο αυτοκίνητο για την χρήση που κάνω. Και η ΜιΤο όταν αλλαχθεί με υβρίδιο θα αντικατασταθεί....δεν κοιτάω τίποτε άλλο πλέον!!
-
Πως νόμιζα ότι την πουλήσες;;
Και εγώ τις προάλλες μπήκα ξανά σε mito μετά από χρόνια. Σε απόσβεση και θόρυβο τροχασμου ήταν ένα με δύο κλικ χειρότερη του μικρου ιαπωνικού, σκέψου δηλαδή!!!!! Που το ιαπωνικό ..ε δεν είναι από τα καλύτερα...από το μέσο και πιο κάτω είναι.
Λίγα τριξιματα οκ είναι αποδεκτά. Αλλά άρχισαν όλα να με εκνευρίζουν. Στενά καθίσματα, θόρυβος, κοπανηματα.Όπως τα λες τα υβριδικά είναι πελον πολύ μπροστά σε ποιότητα κύλισης
-
Το είπα πολλές φορές, η κίνηση πλέον στον Κηφισό περνάει χωρίς κούραση και "γαλλικά". Πόση αξία έχει αυτό;
-
Αρχικά να πω ότι θα ρωτήσω για το απλό Yaris γνωρίζοντας ότι είμαι σε λάθος φόρουμ αλλά εσείς εδω είστε πιο συζητήσιμοι βλέπω . Έκλεισα πέρυσι με 19000 το Yaris active plus hybrid με πινακίδες κ μεταλλικό χρώμα κ τωρα έχει φτάσει 21200 περίπου όποτε νιώθω πολυ τυχερός . Αυτο που θέλω να ρωτήσω είναι ότι με τη σημερινή αύξηση βλέπω ότι σ αυτή την έκδοση έχουν προστεθεί κάποια επιπλέον ψιλοπράγματα πχ φιμέ πίσω τζάμια . Πιστεύετε ότι θα τα πάρω κ εγω αυτα τα πραγματάκια ; Να σημειώσω ότι ότι αυτοκίνητο έμαθα ότι είναι σε διαδικασία κατασκευής κ θα έρθει τέλος Μαΐου . Ευχαριστώ
Toyota Yaris Cross