-
@miro said in Toyota Yaris Cross:
@oineas said in Toyota Yaris Cross:
Νέα γραμμή παραγωγής κινητήρων στην Πολωνία
Νομίζω δείχνει ξεκάθαρα ότι πιστεύει πολύ στο Cross η Toyota και βάζει κι άλλη γραμμή παραγωγής κινητήρων Hybrid 1.5! Θα μου πείτε βέβαια και τσιπάκια που θα βρει? Προσωπικά νομίζω ότι όλο αυτό με τα τσιπάκια έχει μια μεγάλη δόση αναλήθειας. Δεν μπορεί εταιρίες όπως η Ford παράδειγμα με τα Fiesta, Puma και Focus και άλλες να καταργούν τις απλές εκδόσεις που χρειάζονται και λιγότερα τσιπάκια και να ξεκινάει η γκάμα κάθε μοντέλου από τις πολύ πλούσιες που είναι φουλ στους αυτοματισμούς, άρα και τσιπάκια.
Αυτες οι ελλείψεις φέρνουν και αισχροκέρδεια.
Toyota Yaris '21 CROSS TEAM GERMANY
Στην ουσία ειναι σαν την ελληνική έκδοση style ετοιμοπαράδοτο στα 31.900€. Λες οταν παραλάβω να το βαλω αγγελία και να παραγγείλω το rav4?
Οπότε με την λογική του Team Germany το active Hybrid που έχω εγώ το πουλάω άνετα 25 χιλιαρικάκια!!!!
28.900, 3 χιλιάρικα εχουν διαφορά η active με την style.
-
Το έχει κάποιος σε βενζίνη που θέλω να τον ρωτήσω κάποια πράγματα..
-
Δεν μπορεί εταιρίες όπως η Ford παράδειγμα με τα Fiesta, Puma και Focus και άλλες να καταργούν τις απλές εκδόσεις που χρειάζονται και λιγότερα τσιπάκια και να ξεκινάει η γκάμα κάθε μοντέλου από τις πολύ πλούσιες που είναι φουλ στους αυτοματισμούς, άρα και τσιπάκια.
Η οποία Ford όμως αφαιρεί αυτοματισμούς και ευκολίες από όλες τις εκδόσεις λόγω της έλλειψης. Τα έχω γράψει στα του Φιέστα, αφιαρέθηκε πολύ εξοπλισμός που δεν είναι διαθέσιμος ούτε με παραγγελία...απλά δεν μπορεί να τοποθετηθεί, όπως π.χ. ηλεκτρικά αναδιπλώμενοι καθρέφτες!
-
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
Δεν μπορεί εταιρίες όπως η Ford παράδειγμα με τα Fiesta, Puma και Focus και άλλες να καταργούν τις απλές εκδόσεις που χρειάζονται και λιγότερα τσιπάκια και να ξεκινάει η γκάμα κάθε μοντέλου από τις πολύ πλούσιες που είναι φουλ στους αυτοματισμούς, άρα και τσιπάκια.
Η οποία Ford όμως αφαιρεί αυτοματισμούς και ευκολίες από όλες τις εκδόσεις λόγω της έλλειψης. Τα έχω γράψει στα του Φιέστα, αφιαρέθηκε πολύ εξοπλισμός που δεν είναι διαθέσιμος ούτε με παραγγελία...απλά δεν μπορεί να τοποθετηθεί, όπως π.χ. ηλεκτρικά αναδιπλώμενοι καθρέφτες!
Οπότε είναι πλασματικές οι "πλούσιες" εκδόσεις της! Γενικότερα πάντως βλέπω μια ανακατάταξη εκδόσεων - κινητήρων, βιαστικές και απότομες αλλαγές σε όλες τις εταιρίες που με παραξενεύουν.
-
@oineas said in Toyota Yaris Cross:
Νέα γραμμή παραγωγής κινητήρων στην Πολωνία
Νομίζω δείχνει ξεκάθαρα ότι πιστεύει πολύ στο Cross η Toyota και βάζει κι άλλη γραμμή παραγωγής κινητήρων Hybrid 1.5! Θα μου πείτε βέβαια και τσιπάκια που θα βρει? Προσωπικά νομίζω ότι όλο αυτό με τα τσιπάκια έχει μια μεγάλη δόση αναλήθειας. Δεν μπορεί εταιρίες όπως η Ford παράδειγμα με τα Fiesta, Puma και Focus και άλλες να καταργούν τις απλές εκδόσεις που χρειάζονται και λιγότερα τσιπάκια και να ξεκινάει η γκάμα κάθε μοντέλου από τις πολύ πλούσιες που είναι φουλ στους αυτοματισμούς, άρα και τσιπάκια.
Αυτες οι ελλείψεις φέρνουν και αισχροκέρδεια.
Toyota Yaris '21 CROSS TEAM GERMANY
Στην ουσία ειναι σαν την ελληνική έκδοση style ετοιμοπαράδοτο στα 31.900€. Λες οταν παραλάβω να το βαλω αγγελία και να παραγγείλω το rav4?
Οπότε με την λογική του Team Germany το active Hybrid που έχω εγώ το πουλάω άνετα 25 χιλιαρικάκια!!!!
Νομιζω ναι... Με τη λογικη οτι το πολυ απλο (χωρις ζαντα αλουμινιου) και χωρις οθονη πολυμεσων που ειχα σχολιασει λιγο πριν για τη βεντουζα, βαση τηλεφωνου, εκανε καπου στα 23.000... Με τη λογικη οτι κανει και ενα χρονο να ερθει ενα νεο... Βαζεις και ενα 10%, ναι 25,500 ειναι καλα, οπως ειπωθηκε μετα Aν το παρει καποιος σε μεγαλο αστικο κεντρο θα το κανει αποσβεση το εξτρα ποσο σε ενα χρονο αν κανει πολλα χιλιομετρα...
-
το autotriti εχει κάνει; μετρήσεις 80-120
το yaris cross hybrid είναι 1-2 sec πιο γρήγορο ακόμα και αν κατεβάσουν 5η , τελικά μάλλον είναι οσο γρήγορο πρέπει εκει που πρέπει ... -
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
το autotriti εχει κάνει; μετρήσεις 80-120
το yaris cross hybrid είναι 1-2 sec πιο γρήγορο ακόμα και αν κατεβάσουν 5η , τελικά μάλλον είναι οσο γρήγορο πρέπει εκει που πρέπει ...δεν ειναι, γιατι αν θες να επιταχυνεις γρηγορα με 60 ή 80, βαζεις 3η οχι 5η.
-
Το yaris cross -το 2wd- έχει αρκετά αξιοπρεπείς κι ανταγωνιστικές επιδόσεις σε σχεση με τους 2 ανταγωνιστές του (που έχουν turbo,δεν είναι αυτόματα και με λιγότερο βάρος).
Όμως στο βέλτιστο (πιθανά με 3η ή 4η) 80-120 υπολλείπεται(μηδαμινά από το puma,σχετικά αρκετά από το 2008).Μια καλή σύγκριση εδώ:
https://zeperfs.com/en/match8490-8411-9298.htm -
@panormus772 said in Toyota Yaris Cross:
Το yaris cross -το 2wd- έχει αρκετά αξιοπρεπείς κι ανταγωνιστικές επιδόσεις σε σχεση με τους 2 ανταγωνιστές του (που έχουν turbo,δεν είναι αυτόματα και με λιγότερο βάρος).
Όμως στο βέλτιστο (πιθανά με 3η ή 4η) 80-120 υπολλείπεται(μηδαμινά από το puma,σχετικά αρκετά από το 2008).Μια καλή σύγκριση εδώ:
https://zeperfs.com/en/match8490-8411-9298.htmνα δω οδηγό να κατεβάζει 4η (καλά για 3η δεν το συζητώ) σε αυτά τα χλμ ... εδω με κόβουν με το iQ στον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης ...με το iQ των 69 ίππων που είτε 3η ή 4η ή 5η εχεις το ίδιο είναι (145 βγάζει η τρίτη στον κόφτη ) οπότε στις ανηφόρες με τρίτη είμαι ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΒΟΥΝ !!!
μάλλον είναι επιστήμη να κατεβάσουν οι περισσότεροι ταχύτητα που δεν είναι στην ίδια ευθεία ,πχ απο 6η σε 4η οπότε το οτι με 5η είναι γρηγορότερο το κρατάω ...
-
Πάντα κατεβάζω σε 4η από 80 και πέριξ χιλιόμετρα. Ακομα και 3η!
Για αυτό και με ατμοσφαιρικο κινητήρα δεν έχω νιώσει ποτέ ( άντε να πω συχνά για να είναι πιο σωστός) πως κρεμάει. Το ανάποδα συμβαίνει καθώς όσοι έχουν τούρμπο νομίζουν ότι έχουν ροπή και βγαίνουν με 5η ή ακόμα και 6η!!!!! και με κόβουν είτε τους κολλάω.
Αν ξέρεις να οδηγείς ένα ατμοσφαιρικο με αναλογία ίππων 10-11 κιλών/ίππο ή ακόμα μικρότερη, δεν έχεις κανένα θέμα απεναντι στα μικρά τουρμπατα ή στα diesel ( τα χειρότερα είναι τα diesel ,όπου κρεμάνε με τελική σχέση και καθώς πατάνε τέρμα το γκάζι βρομιζει ο τόπος από πίσω τους ακόμα και σε euro6!!)...
Γενικά ένα δυνατό ατμοσφαιρικό αν οδηγείται σωστά είναι πολύ καλό και μέσα στην πόλη κινείσαι με μια ταχύτητα πάνω!!!
Αλλά ο κόσμος δεν το καταλαβαίνει.Τα ατμοσφαιρικά απαιτούν ιαπωνικό κιβώτιο που αλλάζει άμεσα, εύκολα με μια ωραία αίσθηση είτε αυτόματο.
Αν είναι σκληρό και δύσκολο δεν αλλάζει με τη σκέψη και βγαίνεις με μια ταχύτητα πάνω και τελικά κρεμάνε λόγω έλλειψη δύναμης! -
Είδαμε χθες ένα λευκό περλέ style ή παραπάνω στο νέο πάρκο στο ελληνικό (ένα light show είναι καμία σχέση με πάρκο και με ατελείωτη ταλαιπωρία να πας και κυριως να φύγεις).
Σε όλη την οικογένεια φάνηκε ως playmobil ενώ το ανοιχτό χρωμα δεν το κολάκευε τόσο όσο το χάλκινο πχ.
Εμένα μου αρέσει έτσι και αλλιως ως υβριδικοτητα και μέγεθος αλλά αναρωτιέμαι αν θα μου ταίριαζε καλύτερα καθημερινά το απλό.
Βέβαια όσο οι παραδόσεις απέχουν σχεδόν ετος δεν μπαίνω καν στο κόπο να πάω να οδηγήσω, ρωτήσω ποσο μαλλον να παραγγείλω.
Και προ κορόνα και ελλειψης ολοκληρωμένων η Τογιότα την είχε δει premium και τα αυτοκίνητα έκαναν μήνες να έρθουν.
Να σοβαρευτούν επιτελους. Καθημερινά κουβαδάκια βγάζουν. Τέτοια αμάξια τα ψωνίζεις από το ράφι και πας μαζί τους σπίτι σου. Όχι και αναμονές μηνών ούτε ακατανόητες επιλογές στα επίπεδα εξοπλισμού.
Και τα γράφει αυτά ένας επι 23 χρονια κατοχος παντοτε ενός Τογιότα. -
Ελα ντε φταίει η Toyota που έβαλε απο το πάνω ράφι υβριδικό σύστημα , με αυτόματο σασμάν , σε ενα
"κουβαδάκι '' πόλης ...το πουλάνε και φθηνότερα ,αντε ίδια τιμή με τα άλλα με το μηχανικό σασμάν και την ενισχυμένη μίζα , ηπιο υβριδικό σύστημα το λένε ... οι άλλοι
αλλα φταίει γιατί έπρεπε να προβλέψει οτι ο κόσμος θα κάνει ουρές ...μαρκετινγ απο τα Λίντλ, τι κάνουν εκει οι μανατζαρέοι; πανε στις πίστες και γλύφουν τον πρόεδρο ...τι ωραία κανατε ντριφτ ...εξαιρετικό χρόνο γράψατε κ.Προεδρε και όλο υποκλίσεις ξέρετε τώρα τους Ιάπωνες ...
και επειδή είπε ο μεγάλος στο " ντριφτ κέφι" οχι αλλα βαρετά αυτοκίνητα μετα σχεδιάζουν και καλή ανάρτηση -τιμόνι -φρένα για το κουβαδάκι
αστο μωρε με μια ανάρτηση σαν το swift να κοπανάει και λίγο βάλε και ταμπούρα πίσω όπως ο μισός ανταγωνισμός ,βάζουν και inverter ηλεκτρικό a/c ...υπερβολές ,κόψε απο οπου μπορείς να βγεί 2-3 χιλιάρικα κάτω να ξεσκίσει στις πωλήσεις ...
.....
αμαν θα είχε περισσότερη αναμονή ετσι βλακείες λέω -
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
Ελα ντε φταίει η Toyota που έβαλε απο το πάνω ράφι υβριδικό σύστημα , με αυτόματο σασμάν , σε ενα
"κουβαδάκι '' πόλης ...το πουλάνε και φθηνότερα ,αντε ίδια τιμή με τα άλλα με το μηχανικό σασμάν και την ενισχυμένη μίζα , ηπιο υβριδικό σύστημα το λένε ... οι άλλοι
αλλα φταίει γιατί έπρεπε να προβλέψει οτι ο κόσμος θα κάνει ουρές ...μαρκετινγ απο τα Λίντλ, τι κάνουν εκει οι μανατζαρέοι; πανε στις πίστες και γλύφουν τον πρόεδρο ...τι ωραία κανατε ντριφτ ...εξαιρετικό χρόνο γράψατε κ.Προεδρε και όλο υποκλίσεις ξέρετε τώρα τους Ιάπωνες ...
και επειδή είπε ο μεγάλος στο " ντριφτ κέφι" οχι αλλα βαρετά αυτοκίνητα μετα σχεδιάζουν και καλή ανάρτηση -τιμόνι -φρένα για το κουβαδάκι
αστο μωρε με μια ανάρτηση σαν το swift να κοπανάει και λίγο βάλε και ταμπούρα πίσω όπως ο μισός ανταγωνισμός ,βάζουν και inverter ηλεκτρικό a/c ...υπερβολές ,κόψε απο οπου μπορείς να βγεί 2-3 χιλιάρικα κάτω να ξεσκίσει στις πωλήσεις ...
.....
αμαν θα είχε περισσότερη αναμονή ετσι βλακείες λέωΤα πες ολα φίλε μου
-
Μην γινόμαστε σαν τα φαν μποις που κοροϊδεύουμε σε άλλες μάρκες ρε παιδιά.
Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στο κόσμο είναι, πρώτη στην Ελλάδα με θυγατρική της εδώ.
Δεν επιτρέπονται ούτε οι τόσο ακατανόητες επιλογές στα επίπεδα εξοπλισμού ούτε οι τόσο μεγαλες αναμονές, ούτε φυσικά το τουπέ σε πολλες εκθεσεις ειδικά του μαμά δικτύου, ότι και να λέμε. -
Σε όλα τα reviews και συγκριτικά η οδηγική συμπεριφορά δεν είναι στα πλεονεκτήματά του. Βασικά το μόνο του πλεονέκτημα είναι η οικονομία στην πόλη, τίποτα άλλο (design, υλικά, εξοπλισμός, εσωτερικό, επιδόσεις, ποιότητα κύλισης, χώροι, χωρος αποσκευών, κ.α).
"Στα πιο απαιτητικά κομμάτια πάντως, με συνεχόμενες στροφές, αν θελήσεις να το πιέσεις αρκετά δεν θα εντυπωσιαστείς όσο με ένα Ford Puma ή Nissan Juke. Το εμπρός μέρος δεν είναι το πιο πρόθυμο στην κατηγορία, ενώ και το σασμάν δεν βοηθάει στην όλη κατάσταση. Παρατηρήσαμε μάλιστα και μια σχετική καθυστέρηση στο «άσε» και «ξαναπάτα» του γκαζιού, η οποία δεν αποδεικνύεται ό,τι καλύτερο όταν στρίβεις γρήγορα."
"Στην πράξη, το υβριδικό σύνολο κάνει ξεκάθαρο ότι προτιμά την ήπια χρήση παρά τις έντονες καταστάσεις. Κι αυτό διότι το 3κύλινδρο θερμικό μοτέρ σε συνδυασμό με το κιβώτιο, εάν πιεστούν κάνουν θόρυβο, έχουν τραχιά λειτουργία και προκαλούν αρκετούς κραδασμούς που παρεισφρέουν στην καμπίνα.
Η αλήθεια είναι πως σε ένα ταξίδι ή στο δίκτυο της περιφέρειας νιώθεις ότι σου λείπει η δύναμη. Αυτό έχει αποτέλεσμα να πιέζεις συνεχώς το σύστημα για να σου δώσει το κάτι παραπάνω, χωρίς όμως ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Τουναντίον, το μόνο που καταφέρνεις τελικά είναι να αυξήσεις την κατανάλωση και τη βαβούρα στην καμπίνα."
"Ωστόσο, τρεις ενήλικοι πίσω δύσκολα θα βολευτούν. Δύο ενήλικοι και ένα μικρό παιδί βέβαια θα είναι πολύ καλά, ωστόσο η ευρυχωρία του πίσω καθίσματος δεν φτάνει στο επίπεδο ενός Captur, ενός Kamiq ή ενός T-Roc."
"Στο 2008 πίσω καθήμενοι έχουν «αέρα» 15,5 πόντους (11,2 στο Puma και 5,5 στο Yaris Cross)."
Είχα ποσταρει παλιότερα και ξένα συγκριτικά.
-
επιλεγουμε το αυτοκινητο αυτο για την οικονομια του οπως καθε υβριδικο, αν θελαμε τα χιλιαρια γκαζιαρικα θα περναμε αυτα
η εμφάνιση ειναι κατι εντελως υποκοιμενικο ουτε αξιζει να αναφερθω
γνωριζουμε για τους χωρους, για μενα τουλαχιστον ειναι ικανοποιητικοί και δεν σκοπευω να το κανω ταξι πχ, οπως γνωριζουν οι ανθρωποι που αγοραζουν corolla
αλλα τι νοημα εχει η συγκριση με πολυ πιο ακριβότερα μοντελαη αναμονη δεν ειναι αναλογη λογο της καταστασης σε ολες τις αντιπροσωπείες? σου λενε μια ημερομνια και μετα εχουμε αλλαγες και καθυστέρηση, + το προιον εχει ζητηση τι να κανουμε
η αληθεια ειναι οτι δεν καταλαβαινω αυτα τα επιχειρήματα ουτε τι προσπαθουν να μου αποδειξουν
τωρα αν εμεις ειμαστε φαν μποιδες δεν ξερω, θα μπορουσα αναλογος να πω οτι εχουμε να κανουμε με haters
-
Τον περισσότερο κόσμο τον ενδιαφέρει η οικονομία καυσίμου και μια λογική τιμή.
Αυτα τα 2 τα υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο και γιαυτό θα είναι ν1 στις πωλήσεις το 22 τι να λέμε τώρα.
Χωρια που μιλαμε για μια μάρκα η οποία χρόνια χτίζει το after sales της και στον χρόνο έχει καταξιωθεί στο συνολο του κόσμου σαν αξιόπιστη και όχι άδικα.
Η εμφάνιση (το βρίσκω εντελως χάλια by the way) είναι υποκειμενική οπότε δεν σχολιάζεται ο καθένας με την άποψη του.
τώρα στους υπόλοιπους τομείς είναι απλά αξιοπρεπές χωρίς να είναι το καλύτερο στην κατηγορία σου σε κανέναν άλλο τομέα εκτός της οικονομίας. Ούτε οδηκοκεντρικό αμάξι είναι ούτε το ιδανικό για μεγαλα ταξίδια και μεγάλες ταχύτητες παρόλα αυτά θα τα κάνει όλα με συνεση και μέτρο και δεν θα απογοητεύσει αν δεν έχεις παραλογες απαιτήσεις.
Τα λέω εγώ που δεν θα το αγόραζα με τίποτα για μένα. Για την σύζηγο βεβαια θα το έπαιρνα άνετα αν της άρεσε καθώς το θεωρώ καλό αυτοκίνητο.
-
Eγω αν αγοραζα τωρα αυτοκινητο χωρις να εχω ηλεκτρικο φορτιστη στο σπιτι για Τεσλα η επιλογη μου θα ηταν ενα απο τα υβριδικα της Τογιοτα και μαλλον το Κροςς.
Ειμαι με αυτους που λενε σου δινει αυτοματο με μπαταριες και ηλεκτροκινητηρες και ζητας οδηγοκεντρικοτητα, σπορ ρυθμιση κλπ κλπ ? Δεν μπορεις να τα εχεις ολα, τωρα καθισματα ανετα και ηχομονωση θα τα ηθελα.
Μαλλον θα παω να το δω τις επομενες μερες μιας και ο καιρος ειναι καλος και ισως να κανω και κανενα τεστ ντραιβ.
-
Έκανα και γω δοκιμή και απογοητευτικα ειδικά στο κομμάτι του ντριφτ, συγκεκριμένα το ηλεκτρονικό χειρόφρενο δεν βοηθάει, το τιμόνι είναι ασαφές, μύτη τακούνι και clutch kicks δεν κάνει, κατεβάσματα ούτε καν, το χειρότερο όμως είναι η μπροστινή κίνηση.
Το nb μου τα κάνει όλα αυτά και είναι 20 ετών! Τι έχουν να πουν για όλα τα παραπάνω οι ειδικοί του αυτοκινητιστικου τύπου; Μάλλον τίποτα....
-
Τα 2 test drive που έκανα ήταν στις "δυσμενείς " συνθήκες για το υβριδικό σύστημα , Εθνική δηλ και πολύ γκάζι , τα εχω αναλύσει και μπορείτε να τα δείτε στα σχετικά πόστ .
έχοντας υπόψη οτι μετα τα 150 πέφτει βαρύς ο πέλεκυς της τροχαίας και λόγω διοδίων (πανάκριβων Αθήνα-Θεσσαλονίκη τα έξοδα για πετρέλαιο μου βγαίνει λίγο κάτω απο τα διόδια!) παω όπου συμφέρει απο παρακάμψεις .
Επομένως στα ταξίδια που κάνω θα είμαι σε Εθνική τα 100 πρώτα χλμ και τα 100 τελευταία εκει ο δρόμος εχει 3 λωρίδες +ΛΕΑ , θα πιάνω δεξιά το ACC στα 125 οικονομία , τα υπόλοιπα θα είναι σε παρακάμψεις με πολύ επαρχιακό δίκτυο , 80-110 ακόμη μεγαλύτερη οικονομία !
Τα δείγματα γραφής όμως μου έδειξαν οτι και στα στροφιλίκια του Δομοκού ή στον Γκλετσο-δρομο το αμάξι είναι ωραίο θα διασκεδάζω σίγουρα , εχει και τα φρένα απο το CHR για να το πιέζω λίγο στις κατηφόρες και το 80-120 το είδατε οταν ανάβουν δεξί φλας οι νταλίκες θα προλαβαίνω άνετα και δεν θα κόβω τα 2008 και τα puma και μετα θα ανάβω εγω δεξί φλας.
Αυτό είναι το δυσμενές σενάριο για το υβριδικό σύστημα γιατί η κύρια χρήση θα είναι να κάνει 50 χλμ την ημέρα κάθε μέρα στην κόλαση του περιφερειακού και του κέντρου , εκει συγνώμη φίλοι ΔΕΝ εχει αντίπαλο ... εκτός αν εχει κάποιος 300 χιλιάρικα για μονοκατοικία στα προάστια + 60 για το Tesla ... αν και κάτι μου λέει οτι οι τυχεροί θα εχουν και ενα cross τετρακίνητο για τα χιόνια -το εχουν τα προάστια αυτό το μείον- για δεύτερο... είναι και ακριβή η φανοποιεία στο Tesla ...
Toyota Yaris Cross