-
Υπάρχει άλλη μάρκα που έχει φτάσει τον +1 χρόνο παράδοση; Όσο για την ακριβή ημερομηνία που έδωσαν στον φίλο 10/11/22 μου ακούγεται τρομερός παπάς! Δλδ μπαίνουν σε σύστημα τάχα και τους δίνει το εργοστάσιο 10/11? Τα εργοστάσια δεν ξέρουν πότε ανοίγουν ποτέ κλείνουν τι πρώτες ύλες θα έχουν αλλά ξέρουν ότι θα παραδοσουν ένα αμάξι στην Ελλάδα 10/11! Πείτε δεν ξέρουμε τι μας γίνεται δώσε την προκαταβολή και κάποια στιγμή τα επόμενα χρόνια θα σου φέρουμε και το αμάξι αν ζούμε όλοι!
-
Ενδεικτικό θα είναι λογικά.
Πάντως στην Ινδία όταν πωλούσε τόσο πολύ η Κούλα άνοιξαν και δεύτερη γραμμή παραγωγής.
-
Προφανώς η ημερομηνία μόνο να συντμηθει μπορεί. Τώρα θα σου δίνουν την απόλυτα μακρινή για να είναι καλυμμένοι.
Και εγώ προβληματίζομαι τι θα κάνω. Να παραγγείλω τώρα; Να περιμένω να δω ομαλοποίηση παραγωγης και θεραπεία παιδικών; Να περιμένω την Avis να φέρει και να τσιμπήσω από εκεί ένα ακτιβ πλας; Οποτε έρθει ;
Είμαι υπέρ του leasing αλλά ειδικά τα Τογιότα συμφέρει να τα αγοράζεις. Κρατανε τρελή μεταπωλητική ειδικά τα υβρίδια, οποτε χάνεις σίγουρα στη μίσθωση.
Επίσης να πάω στην ακτιβ πλας ή να ανέβω παραπάνω;
Τους αναδιπλούμενους, το blind spot και τα διαιρούμενα 40-20-40 θα τα ήθελα.
Αλλά το να πάω adventure που τα έχει αυτά και άρα στα 26 τα θεωρώ πολλά για b segment.
Βέβαια αν αγοραστεί θα μείνει και αυτό 10 χρονια (όπως τελικά θα μας μείνει έτσι το γιαρις
λόγω του δακτυλίου) αλλά θα το χρησιμοποιεί καθημερινά η γυναίκα οπότε από τη μια το θες φορτωμένο λόγω ετών αλλά από την άλλη σιγά μην οδηγώ εγώ βασικό εξοπλισμό και έχει η γυναίκα όλα τα κόλπα.Δύσκολη εξίσωση αν και το να δώσεις 500 ευρώ να κλείσεις ένα από τώρα δεν είναι πρόβλημα. Σαμπως τα 500 στην τράπεζα έχουν καμία απόδοση ;
Ρε που μας κατάντησαν!! Και άλλες μάρκες έχουν μεγάλους χρόνους αναμονής.Κοίταζα και το swift και μου είπαν για 10 μήνες.
Από εκεί που δεν καταδεχόμουν να περιμένω ούτε μέρα για αμάξι μιας και είναι καταναλωτικό προϊόν τώρα να συζητάμε σοβαρά να παραγγείλουμε για του χρόνου.
Μας γαμησε τη ζωή ο βρωμο ιός.@tkin73 said in Toyota Yaris Cross:
Υπάρχει άλλη μάρκα που έχει φτάσει τον +1 χρόνο παράδοση; Όσο για την ακριβή ημερομηνία που έδωσαν στον φίλο 10/11/22 μου ακούγεται τρομερός παπάς! Δλδ μπαίνουν σε σύστημα τάχα και τους δίνει το εργοστάσιο 10/11? Τα εργοστάσια δεν ξέρουν πότε ανοίγουν ποτέ κλείνουν τι πρώτες ύλες θα έχουν αλλά ξέρουν ότι θα παραδοσουν ένα αμάξι στην Ελλάδα 10/11! Πείτε δεν ξέρουμε τι μας γίνεται δώσε την προκαταβολή και κάποια στιγμή τα επόμενα χρόνια θα σου φέρουμε και το αμάξι αν ζούμε όλοι!
-
@ataim said in Toyota Yaris Cross:
@realzeus said in Toyota Yaris Cross:
To zperfs είναι aggregator, συλλέγει δηλαδή δεδομένα από δοκιμές αξιόπιστων περιοδικών, όχι "δεδομένα που βρίσκει online".
Aggregator η μη τα νούμερα που έχει για το cross δεν στέκουν όχι μόνο γιατί το δείχνει πολύ αργό, αλλά γιατί δεν βγαίνουν οι πράξεις.
Μέχρι τα 80 θέλει 6,8 και μετά μέχρι τα 120 θέλει 15,4 δηλαδή κάνει για το 80-120 8,6 δευτερόλεπτα.
Λίγο πιο κάτω στο 80-120 γραφει 7,8 δευτερόλεπτα.Εκτός από την παραπάνω διάφορα που είναι πολύ μεγάλη, η πραγματικότητα πρέπει να είναι τουλάχιστον ένα δευτερόλεπτο πιο κάτω.
Εγώ ένα τοπικό ταξιδάκι έκανα με υβριδικο (CHR) και θα έλεγα δεν μου φαίνονται περίεργοι αυτοί οι χρόνοι. Στην επιτάχυνση από στάση είναι γρήγορο το αμάξι καθώς βοηθάει η από μηδενικές στροφές ροπή του ηλεκτροκινητηρα, εκεί που οι θερμικοι υστερούν. Αλλά στις ρεπριζ τη νιώθεις την υστέρηση, κυρίως σε σχέση με το τουρμποντίζελ.
-
Iceman, να ξερεις οτι δυστυχως blind spot δεν εχει καμια εκδοση.
θεωρω και εγω οτι οι 12 μηνες που δινουν ειναι εκτιμηση με βαση την τωρινη τραγικη κατασταση, αλλα αν βελτιωθει κατι θα παραδοσουν νωριτερα.
-
Ice παραγγειλε το κι αν το μετανιωσες ή βαρέθηκες να περιμένεις ή βρεις άλλο, το ακυρώνεις.
Η κατάσταση σε λίγο θα γίνει όπως με τα κινητά και τις παιχνιδοκονσολες, που τα μεταπουλανε στο κουτί τους πιο ακριβά απ το κατάστημα...
Είναι το πιο πολλά υποσχόμενο αμάξι της ελληνικής αγοράς. -
@osfp said in Toyota Yaris Cross:
Iceman, να ξερεις οτι δυστυχως blind spot δεν εχει καμια εκδοση.
θεωρω και εγω οτι οι 12 μηνες που δινουν ειναι εκτιμηση με βαση την τωρινη τραγικη κατασταση, αλλα αν βελτιωθει κατι θα παραδοσουν νωριτερα.
Στο εξωτερικό δεν το δίνουν; Κάτι έχω δει σε βιντεάκια.
Κρίμα πάντως γιατί είναι το μόνο από τα σύγχρονα μπλιμπλικια που είναι πραγματικά χρήσιμο καθημερινά.
Το είχα 2 μερες το καλοκαίρι σε ένα αντικατάστασης τουραν και μαζί με το autohold μου διευκόλυναν απίστευτα τη ζωή παρα τον όγκο του αμάξιου αυτου.Κάτι aac, αυτόματα φώτα, καθαριστήρες, προστασίες πεζών και αναγνωρίσεις σημάτων τα θεωρώ υποδεέστερα
Τα δικά μου must είναι: ο κλιματισμός, οι αναδιπλουμενοι, το αυτόματο
κιβώτιο, το τριάκτινο τιμόνι, το CarPlay , η αυτόματη μεγάλη σκάλα στα φώτα, τα led φώτα και πλέον νομίζω autohold και blind spot.
Τα υπόλοιπα δεν με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα ενώ κάποια είναι έως ναι ενοχλητικά ή και επικίνδυνα (lane departure, αυτόματο φρενάρισμα, σήματα κυκλοφορίας, αυτόματα φώτα και καθαριστήρες) -
@piliourits said in Toyota Yaris Cross:
Ice παραγγειλε το κι αν το μετανιωσες ή βαρέθηκες να περιμένεις ή βρεις άλλο, το ακυρώνεις.
Η κατάσταση σε λίγο θα γίνει όπως με τα κινητά και τις παιχνιδοκονσολες, που τα μεταπουλανε στο κουτί τους πιο ακριβά απ το κατάστημα...
Είναι το πιο πολλά υποσχόμενο αμάξι της ελληνικής αγοράς.Μου τη σπάει να μου τον πιάνουν.
Τώρα έχει ζήτηση, εκπτώσεις δεν γίνονται και πρακτικά τους παρακαλάς.
Υπό τετοιες συνθήκες είσαι χαμένος με το καλημέρα.
Πιστεύω ότι θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση.
Αλλά από την άλλη 500 ευρώ δεν είναι τίποτα. -
εγω αν με ενδιεφερε θα εβαζα αμεσα παραγγελια κυριως για να κλειδωσω την τιμη. Θεωρω πως ολα θα ακριβυνουν.
-
@lap said in Toyota Yaris Cross:
Όχι
Θα τα συγκρίνεις με βάση ιπποδύναμης μόνο αν μετρούσες την τελική τους. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις την ροπή στρέψης θα κοίταζες σε χαμηλό μεσαίες στροφές.
Εφόσον το 99% των οδηγών τους δεν τελικιαζουν σε εθνικές τότε αυτή είναι η σωστή μέτρηση σε πραγματικο κόσμο και όχι στα χαρτιά
Ξέρουμε πολύ καλά το τι λέμε. Παππούδια κάντε στην ακρηΔεν ισχύει αυτό. Η μέγιστη ισχύει μετράει σε όλες τις ταχύτητες, αrke;i να έχεις την σωστή σχέση στο κιβώτιο. Γενικά Λαπ, διάβασε λίγο και μην το παίζεις τόσο φωστήρας.
Youtube Video@ataim said in Toyota Yaris Cross:
Το zperf στηρίζεται σε δεδομένα που βρίσκει online και το cross μόλις βγήκε και τα νούμερα που βλέπω δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα
To zperfs είναι aggregator, συλλέγει δηλαδή δεδομένα από δοκιμές αξιόπιστων περιοδικών, όχι "δεδομένα που βρίσκει online".
Εσύ τελικιαζεις τις στροφές σε ανηφόρες;
Δεν ρώτησες εμένα, αλλά εγώ ναι, όταν θέλω να πάω γρήγορα.
Μίλησα για συγκεκριμένη περίπτωση που αναφέρθηκε. Όπως χαμηλομεσαιες στροφές και αξιολόγηση της κατανάλωσης. Δεν μίλησα για ευθείες με τέρμα γκαζι.
Είναι στην ουσία το ίδιο μέγεθος. Αλλά όταν αξιολογείς την κατανάλωση παίζει ρόλο και το ύψος των στροφών αυτό λέω. Διάβασε ξανά το τι γραφω.
Αν δηλαδή στην μια περίπτωση έχεις 35 κιλά ροπής με 3η σχέση και στις 2000 σε περιοχές που είναι ευνοϊκές για τον κινητήρα σου και αν στην αλλη έχεις στις 4800 σε περιοχές μακρυά από ευνοϊκές τότε δεν γίνεται να αξιολογήσεις την κατανάλωση σε πραγματικές συνθήκες επειδή έχουν ίδια ιπποδυναμη με μεγάλη διαφορά στους κοφτες περιστροφής
Δηλαδή το σωστό είναι να έχεις αυτόματο κιβώτιο ώστε να είσαι πάντα στην ιδανική σχέση μετάδοσης;
Ποια είναι η ιδανική σχέση;
-
@super-t said in Toyota Yaris Cross:
Όχι
Θα τα συγκρίνεις με βάση ιπποδύναμης μόνο αν μετρούσες την τελική τους. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις την ροπή στρέψης θα κοίταζες σε χαμηλό μεσαίες στροφές.
Εφόσον το 99% των οδηγών τους δεν τελικιαζουν σε εθνικές τότε αυτή είναι η σωστή μέτρηση σε πραγματικο κόσμο και όχι στα χαρτιά
Ξέρουμε πολύ καλά το τι λέμε. Παππούδια κάντε στην ακρηΔεν ισχύει αυτό. Η μέγιστη ισχύει μετράει σε όλες τις ταχύτητες, αrke;i να έχεις την σωστή σχέση στο κιβώτιο. Γενικά Λαπ, διάβασε λίγο και μην το παίζεις τόσο φωστήρας.
Το zperf στηρίζεται σε δεδομένα που βρίσκει online και το cross μόλις βγήκε και τα νούμερα που βλέπω δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα
Μίλησα για συγκεκριμένη περίπτωση που αναφέρθηκε. Όπως χαμηλομεσαιες στροφές και αξιολόγηση της κατανάλωσης. Δεν μίλησα για ευθείες με τέρμα γκαζι.
Είναι στην ουσία το ίδιο μέγεθος. Αλλά όταν αξιολογείς την κατανάλωση παίζει ρόλο και το ύψος των στροφών αυτό λέω. Διάβασε ξανά το τι γραφω.
Αν δηλαδή στην μια περίπτωση έχεις 35 κιλά ροπής με 3η σχέση και στις 2000 σε περιοχές που είναι ευνοϊκές για τον κινητήρα σου και αν στην αλλη έχεις στις 4800 σε περιοχές μακρυά από ευνοϊκές τότε δεν γίνεται να αξιολογήσεις την κατανάλωση σε πραγματικές συνθήκες επειδή έχουν ίδια ιπποδυναμη με μεγάλη διαφορά στους κοφτες περιστροφής
Δηλαδή το σωστό είναι να έχεις αυτόματο κιβώτιο ώστε να είσαι πάντα στην ιδανική σχέση μετάδοσης;
η πιο μακρια χωρις να σκορτσαρει.
-
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
Είναι το πιο πολλά υποσχόμενο αμάξι της ελληνικής αγοράς.Μου τη σπάει να μου τον πιάνουν.
Αλλά από την άλλη 500 ευρώ δεν είναι τίποτα.Τα 500 αν τα επενδύσεις παθητικά του χρόνου τέτοιο καιρό θα έχουν γίνει 550. Αν τα αφήσεις στην τράπεζα θα έχουν γίνει 450-470 λόγω πληθωρισμού. Δεν είναι μεγάλη προκαταβολή αλλά πώς θα μπορούσε να ήταν μεγάλη σε ένα καταναλωτικό προϊόν που έχει χρόνο παράδοσης όσο ένα σπίτι από τα θεμέλια;
-
@spiros-0 said in Toyota Yaris Cross:
Όχι
Αυτή είναι για χαμηλότερη κατανάλωση με σταθερή ταχύτητα.
-
@spiros-0 said in Toyota Yaris Cross:
Όχι
Αυτή είναι για χαμηλότερη κατανάλωση με σταθερή ταχύτητα.
ναι, δηλαδη περιπου το 95% της κινησης ενος αυτοκινητου.
-
Εμένα με έψησε πάντως. Ιδανικό για καθημερινό αυτοκίνητο.
Μου λήγει το leasing το Μάρτη και έχω κακομάθει με το υβριδικό οπότε πάλι σε υβριδικό θα πάω.Ψηνόμουν για το Lexus ux250 business αλλα είναι πολύ πρακτικότερο το Yaris cross σε μια καλή τετρακίνητη έκδοση .
Μου έφτιαξε την διάθεση καθώς μου θυμίζει rav πρώτων γενιών που πάντα ήθελα να αποκτήσω.
-
Επίσης οι χρόνοι είναι ενδεικτικοί. Θα υπάρχει μια μεγάλη καραβιά κατά τον Ιανουάριο όπου δεν είναι όλα πουλημένα και θα μειώσει τους χρόνους.Ερωτηματικό παραμένει η διαθεσιμότητα των τσιπ σετ.
Δίνουν μακρινούς χρόνους γιατί έχουν χάσει την μπάλα από τις παραγγελίες (750 αυτοκίνητα σε μια εβδομάδα είναι πολλά)
-
Το μονο καλο αυτης της αναμονης, τουλαχιστον για εμενα που ημουν αναποφασιστος αναμεσα σε 3 toyota, ειναι οτι εχω κλειδωσει τιμη και προχωραει η θεση μου στην ουρα, αλλα αν πχ στο επομενο εξαμηνο σκασει κατι ενδιαφερον μπορω να αλλαξω παραγγελια. Για παραδειγμα να ανακοινωθει facelift corolla που να εχει ενδιαφερουσες αλλαγες. Η να κανουν αυτο που λενε χρονια τωρα και να κοψουν το φορο πολυτελειας στα διλιτρα που μπορει να με οδηγησει σε corolla active+ διλιτρο.
Οποτε θα συνεχισω να παρακολουθω τις εξελιξεις...
-
Παντρεμένοι κι οι δυο!
-
@tkin73 said in Toyota Yaris Cross:
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
Αλλά από την άλλη 500 ευρώ δεν είναι τίποτα.Τα 500 αν τα επενδύσεις παθητικά του χρόνου τέτοιο καιρό θα έχουν γίνει 550. Αν τα αφήσεις στην τράπεζα θα έχουν γίνει 450-470 λόγω πληθωρισμού. Δεν είναι μεγάλη προκαταβολή αλλά πώς θα μπορούσε να ήταν μεγάλη σε ένα καταναλωτικό προϊόν που έχει χρόνο παράδοσης όσο ένα σπίτι από τα θεμέλια;
Ξεχνάς τα κρυπτονομίσνατα
Πάντως αν δεν είχα το ντιζελάκι φρέσκο, θα το ζαχάρωνα το Cross, κι ας μην έχει τις επιδόσεις ή την απόλυτη οικονομία...
Χωρίς πλάκα πάντως, εφόσον κλειδώνει η τιμή και είναι τόσο μεγάλη η αναμονή, θα εμφανιστούν στην πιάτσα και "μεσάζοντες" που θα μεταπουλούν καινούρια για το κάτι τις τους... ρε λες!?...
-
Την πανοραμική ηλιοροφή την παίρνει ως έξτρα η active plus?
Γενικά την παίρνει κάποια έκδοση;
Toyota Yaris Cross