-
SUV Honda CRV 2wd
ειναι τρομερά οικονομικός ο κινητήρας, πηγαινόερχεσαι Αθήνα-Ηγουμενίτσα με ένα ντεπόζιτο αρκεί να μην ξεπερνάς συχνά τα 130 ή να έχεις κόντρα άνεμο. (μο 5,3 και ας έχεις Ιονία και Εγνατία μέσα)
Στα 140 όμως καίει, είναι τέτοια η αεροδυναμική ώστε να ανεβαίνει πολύ η κατανάλωση στα ανηφορικά κομμάτια με μεγάλες ταχύτητες.
-
Αυτό με το χειρόφρενο στο ταμπλό;
Απίστευτοι χώροι αλλά πραγματικά ζαλίζει όποιον καθετε στο πίσω κάθισμα και οδηγεί κάποιος νευρικός...
Ωραίο αυτοκίνητο, πολύ πρακτικό. Το είχα οδήγησει για κάποια μικρά ταξίδακια μικρές διαδρομές -
@tkin73 said in Toyota Yaris Cross:
οπως τα λες lap ειναι. Το γιαρις κρος 1.5 υβριδικο απο την αλλη ειδα σε βιντεο οτι στα 120 εχει 2600 στροφες στο αυτοματο. Αντιστοιχα ενα ντιζελ 1.6 120 με 6η στα 120 μολις πιανει τις 2000 στροφες. Και απο εκει προκυπτει η διαφορα στην καταναλωση γιατι πιστεύω στα 140 το υβριδικο θα εχει +3000 οταν το ντιζελ θα ειναι στις 2350.
Αν δεν ξέρεις και που λειτουργείς σε αυτές τις στροφές, είναι πολύ απλοϊκή προσέγγιση.
-
@lap said in Toyota Yaris Cross:
Αυτό με το χειρόφρενο στο ταμπλό;
Απίστευτοι χώροι αλλά πραγματικά ζαλίζει όποιον καθετε στο πίσω κάθισμα και οδηγεί κάποιος νευρικός...
Ωραίο αυτοκίνητο, πολύ πρακτικό. Το είχα οδήγησει για κάποια μικρά ταξίδακια μικρές διαδρομέςτο χειρόφρενο στο ταμπλο είναι η προηγούμενη γενία. 3rd crv
-
@harisma23 said in Toyota Yaris Cross:
ποιο ντιζελ εχεις? πρεπει να εχεις μεγαλο βαρυ οχημα για να λες για +6.5 στην εθνική με 140. Εγω αποδεδειγμένα εχω σε ανηφορες ( πχ απο Ελευσινα Τρίπολη) με 35 βαθμους φορτωμένος με cc 140 5.3 καταναλωση μετρημενη στην αντλια φυσικα εμενα ειναι ουτε 1300 κιλα κενο... ( με εμενα μεσα αστο...)
Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ περίπτωση να έχεις μέση κατανάλωση 5,3 Lt/100Km πηγαίνοντας σταθερά με 140 σε ανηφορική διαδρομή (π.χ. από Κόρινθο προς Τρίπολη), με κανένα μικρομεσαίο ή SUV diesel. Το λέω με σιγουριά, γιατί έχουν περάσει πολλά diesel από τα χέρια μου (και τα πόδια μου). Κάτι σου έχει ξεφύγει, μάλλον στην αναγωγή της κατανάλωσης στην αντλία σε lt/100 Km.
Εντάξει έτσι θα είναι λογικά θα το φαντάστηκα! Τόσα αμάξια έχουν περάσει από τα πόδια σου κάτι παραπάνω θα ξέρεις!
Και χθες που έγραψα στρογγυλό 5 Θεσσαλονίκη παπιγκο και πίσω λογικά κάποια οφθαλμαπάτη θα ήταν ....
Για το τυπικό αν και πάλι θα με διορθώσεις εσύ που τα ξέρεις καλύτερα μιλάω για κονταρισια 140 που πραγματικά με τα λάστιχα που φοράω είναι 133-135. -
Αντιστοιχα ενα ντιζελ 1.6 120 με 6η στα 120 μολις πιανει τις 2000 στροφες.
στο παραπάνω φαίνεται στην ευθεία το corolla στα 130kph παει με 2Κ σαλ, στην ανηφόρα πιάνει 3Κ και μετά πάλι 2Κ, δεν το λες οτι ζορίζεται.
-
Το οδήγησα (Hybrid, AWD)...εντυπώσεις από Δευτέρα που θα επιστρέψω από μίνι εξόρμηση. Ακριβό (αυτό που οδήγησα) αλλά καλύτερο από όσο το περίμενα.
Όποιος το έχει παραγγείλει, έχει κάνει πάρα πολύ καλή επιλογή!
Άσχετο αλλά επειδή λέτε για Κορόλα...ανάλογα συνθηκών έχω παει 160χαω με 2.500 σαλ. και 160χαω με 4.500 σαλ. Τελείως άλλος κόσμος τα υβριδικά της Τογιότα...δεν έχουν σχέση με ό,τι ξέρουμε, λειτουργούν τελείως διαφορετικά. Και να σε συνεχόμενη ανάβαση για 30' πχ μπορεί να είναι κουραστικά.
-
@ataim said in Toyota Yaris Cross:
Αντιστοιχα ενα ντιζελ 1.6 120 με 6η στα 120 μολις πιανει τις 2000 στροφες.
στο παραπάνω φαίνεται στην ευθεία το corolla στα 130kph παει με 2Κ σαλ, στην ανηφόρα πιάνει 3Κ και μετά πάλι 2Κ, δεν το λες οτι ζορίζεται.
Δεν μιλούσα για το κορολα αλλά για το γιαρις κρος 1.5 και βίντεο που είδα όπου κατέγραφε ταχύτητα και στροφές.
-
Φάνη αν έχεις πάρει το awd βάλτο λίγο σε κανένα χωματακι και παίξε λίγο με την τετρακίνηση να μας πεις.
-
Χάζεψα και οδήγησα λίγο το style Yaris cross.
To αμάξι είναι 9/10 και ελβετικός σουγιάς.
Τέλειο για μέσα στην πόλη λόγω υβριδικού συστήματος, σχεδόν άριστο για μια γρήγορη βόλτα στο χιονοδρομικό .(το υβριδικό είναι ιδανικό για το τεμπέλικο κατέβασμα λόγω κούρασης στο τέλος της ημέρας)
Με ένα ποιοτικότερο εσωτερικό θα έπαιρνε 10/10.
Η Toyota έχει πάρει ήδη 750 παραγγελίες σε μια εβδομάδα ενώ στην έκθεση γινόταν της μουρλής από κόσμο που πέρναγε να το δει (είδα μπροστά στα μάτια μου παραγγελίες να πέφτουν παρά το μεγάλο χρόνο αναμονής).Βλέπω να αλλάζω το leasing Yaris hybrid σε ένα τετρακίνητο Yaris hybrid cross.
-
Συγχωρα με για την απορία μου, άλλα όταν λες χιονοδρομικό εννοείς να πεταχτείς στο τέλος της ημέρας για λίγο σκι σε κάποιο χιονοδρομικό και μετά να γυρίσεις σπίτι;
-
Συγχωρα με για την απορία μου, άλλα όταν λες χιονοδρομικό εννοείς να πεταχτείς στο τέλος της ημέρας για λίγο σκι σε κάποιο χιονοδρομικό και μετά να γυρίσεις σπίτι;
Οχι στο χιονοδρομικό πάντα πρωί. Μετά την βόλτα στις πίστες συνήθως γυρίζει τεμπέλικα πίσω Άθηνα εαν δεν έχεις κανονίσει διανυκτέρευση κάπου κοντά.
-
Πάντως θελω να δω τι μπορεί να κάνει το awd. Είχα βάλει ένα βίντεο που δοκίμαζε το σύστημα και ήταν σχεδόν τυπικό. Αλλά θα ήθελα να δω τι λένε όσοι το δοκιμάσουν.
-
Όχι
Θα τα συγκρίνεις με βάση ιπποδύναμης μόνο αν μετρούσες την τελική τους. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις την ροπή στρέψης θα κοίταζες σε χαμηλό μεσαίες στροφές.
Εφόσον το 99% των οδηγών τους δεν τελικιαζουν σε εθνικές τότε αυτή είναι η σωστή μέτρηση σε πραγματικο κόσμο και όχι στα χαρτιά
Ξέρουμε πολύ καλά το τι λέμε. Παππούδια κάντε στην ακρηΔεν ισχύει αυτό. Η μέγιστη ισχύει μετράει σε όλες τις ταχύτητες, αρκεί να έχεις την σωστή σχέση στο κιβώτιο. Γενικά Λαπ, διάβασε λίγο και μην το παίζεις τόσο φωστήρας.
Youtube Video@ataim said in Toyota Yaris Cross:
Το zperf στηρίζεται σε δεδομένα που βρίσκει online και το cross μόλις βγήκε και τα νούμερα που βλέπω δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα
To zperfs είναι aggregator, συλλέγει δηλαδή δεδομένα από δοκιμές αξιόπιστων περιοδικών, όχι "δεδομένα που βρίσκει online".
Εσύ τελικιαζεις τις στροφές σε ανηφόρες;
Δεν ρώτησες εμένα, αλλά εγώ ναι, όταν θέλω να πάω γρήγορα.
-
Τελικά νομίζω ότι το χρωμα λανσαρίσματος θα έπρεπε να ήταν αυτό και όχι το χρυσό…Θεωρώ ότι το χρυσό θα κουράσει το ματι μου μετά από καιρό και θα το βαρεθώ ενώ το χάλκινο είναι πολύ ιδιαίτερο σαν χρωμα και του δίνει μια πιο άγρια ομορφιά…(άποψη μου)
Σε πρόσφατο βίντεο από γιουτιουμπ ακριβώς η παραγγελια μου εκδοση χρωμα…με κάνει να χαίρομαι πολύ για την επιλογή μου…Από βδομάδα θα πάρω τηλ στην αντιπροσωπεία να δω τι παίζει με την παράδοση…αρχές Ιουνίου είχα παραγγείλει Adventure bitone Awd και τότε ο πωλητής μου είχε πει για μέσα Νοεμβρίου…
-
@realzeus said in Toyota Yaris Cross:
Όχι
Θα τα συγκρίνεις με βάση ιπποδύναμης μόνο αν μετρούσες την τελική τους. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις την ροπή στρέψης θα κοίταζες σε χαμηλό μεσαίες στροφές.
Εφόσον το 99% των οδηγών τους δεν τελικιαζουν σε εθνικές τότε αυτή είναι η σωστή μέτρηση σε πραγματικο κόσμο και όχι στα χαρτιά
Ξέρουμε πολύ καλά το τι λέμε. Παππούδια κάντε στην ακρηΔεν ισχύει αυτό. Η μέγιστη ισχύει μετράει σε όλες τις ταχύτητες, αrke;i να έχεις την σωστή σχέση στο κιβώτιο. Γενικά Λαπ, διάβασε λίγο και μην το παίζεις τόσο φωστήρας.
Το zperf στηρίζεται σε δεδομένα που βρίσκει online και το cross μόλις βγήκε και τα νούμερα που βλέπω δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα
To zperfs είναι aggregator, συλλέγει δηλαδή δεδομένα από δοκιμές αξιόπιστων περιοδικών, όχι "δεδομένα που βρίσκει online".
Μίλησα για συγκεκριμένη περίπτωση που αναφέρθηκε. Όπως χαμηλομεσαιες στροφές και αξιολόγηση της κατανάλωσης. Δεν μίλησα για ευθείες με τέρμα γκαζι.
Είναι στην ουσία το ίδιο μέγεθος. Αλλά όταν αξιολογείς την κατανάλωση παίζει ρόλο και το ύψος των στροφών, αυτό λέω. Άλλωστε οι σ.α.λ είναι συντελεστής. Οπότε όταν εξετάζεις την κατανάλωση δίνεις ιδιαίτερη βαρύτητα στην τιμή αυτού του συντελεστή. Διάβασε ξανά το τι γραφω.
Αν δηλαδή στην μια περίπτωση έχεις 35 κιλά ροπής με 3η σχέση και στις 2000 σε περιοχές που είναι ευνοϊκές για τον κινητήρα σου και αν στην αλλη έχεις στις 4800 με 2α σχεση σε περιοχές μακρυά από ευνοϊκές τότε δεν γίνεται να αξιολογήσεις την κατανάλωση σε πραγματικές συνθήκες επειδή έχουν ίδια ιπποδυναμη στην τελική τους και με μεγάλη διαφορά στους κοφτες περιστροφής.
Γενικά οι κινητήρες για την καθημερινότητα μας δεν φτιάχνονται με γνώμονα την τελική σε μια ευθεία. Φτιάχνονται με σκοπό την ισορροπία σε κατανάλωση και ροπή σε ευνοϊκές περιοχές για τον κινητήρα. -
Όχι
Ξέρουμε πολύ καλά το τι λέμε. Παππούδια κάντε στην ακρηΔεν ισχύει αυτό. Η μέγιστη ισχύει μετράει σε όλες τις ταχύτητες, αrke;i να έχεις την σωστή σχέση στο κιβώτιο. Γενικά Λαπ, διάβασε λίγο και μην το παίζεις τόσο φωστήρας.
Μίλησα για συγκεκριμένη περίπτωση που αναφέρθηκε. Όπως χαμηλομεσαιες στροφές και αξιολόγηση της κατανάλωσης. Δεν μίλησα για ευθείες με τέρμα γκαζι.
Είναι στην ουσία το ίδιο μέγεθος. Αλλά όταν αξιολογείς την κατανάλωση παίζει ρόλο και το ύψος των στροφών αυτό λέω. Διάβασε ξανά το τι γραφω.
Αν δηλαδή στην μια περίπτωση έχεις 35 κιλά ροπής με 3η σχέση και στις 2000 σε περιοχές που είναι ευνοϊκές για τον κινητήρα σου και αν στην αλλη έχεις στις 4800 σε περιοχές μακρυά από ευνοϊκές τότε δεν γίνεται να αξιολογήσεις την κατανάλωση σε πραγματικές συνθήκες επειδή έχουν ίδια ιπποδυναμη με μεγάλη διαφορά στους κοφτες περιστροφής
Δηλαδή το σωστό είναι να έχεις αυτόματο κιβώτιο ώστε να είσαι πάντα στην ιδανική σχέση μετάδοσης;
-
Και πάλι αν ο κινητήρας είναι αδύνατος (μικρή ροπή)σε ένα φάσμα λειτουργίας που το χρησιμοποιεις καθημερινά και πάλι και αυτόματο να είχες θα βαρουσε κόκκινα.
Για αυτό λέω πως ο πιο σωστός τρόπος να συγκρινεις την κατανάλωση σε δύο οικογενειακά που πάνε ταξίδι σε βουνά και λαγκάδια είναι να συγκρίνεις όσα εχουν παρόμοια ροπή στις ίδιες περιοχές ή όσο το δυνατόν πιο κοντά.
Αν τα βάλεις να κάνεις ντραγκατερ και 0-402μ οκ θα βάλεις την ίδια ιπποδυναμη στους κοφτες τους. Δεν σε νοιάζει η ροπή στα χαμηλομεσαια.Το καλύτερο θεωρητικά είναι το cvt πρακτικά μαλλον όχι, σπάει νεύρα, μετά ο μετατροπέας όπου παίζει με τις ροπές.
Το χειροκίνητο θέλει γνώση να το οδηγείς. Αν το ξέρεις μπορείς να ετοιμάσεις τις στροφές στο turn in και όχι να τις κάνει μέσα στην στροφή το ίδιο όπως δηλαδή το αυτόματο κιβώτιο.
Αν έχει χειροκίνητη λειτουργία το αυτόματο τότε οκ μπορείς να έχεις και τα δύο απο δυο κόσμους και μενει στο χειροκίνητο κιβώτιο μόνο η ευχαρίστηση του κλειδώματος της σχέσης. Συνήθως σε καλά ιαπωνικά κιβώτια αλλά και κάποια γερμανικα. Σε αλλα κιβώτια άλλων εταιριών ίσως είναι και αγγαρεία -
Aggregator η μη τα νούμερα που έχει για το cross δεν στέκουν όχι μόνο γιατί το δείχνει πολύ αργό, αλλά γιατί δεν βγαίνουν οι πράξεις.
Μέχρι τα 80 θέλει 6,8 και μετά μέχρι τα 120 θέλει 15,4 δηλαδή κάνει για το 80-120 8,6 δευτερόλεπτα.
Λίγο πιο κάτω στο 80-120 γραφει 7,8 δευτερόλεπτα.Εκτός από την παραπάνω διάφορα που είναι πολύ μεγάλη, η πραγματικότητα πρέπει να είναι τουλάχιστον ένα δευτερόλεπτο πιο κάτω.
-
Μετα απο 1.5 χρονο μπρος-πισω σε διαφορες επιλογες, χτες παρηγγειλα Yaris Cross hybrid style.
εκτιμωμενη παραδοση.......10 Νοεμβριου.......του 2022. Που καταντησαμε θεε μου.
πηγαινα για corolla η chr και σκεφτομουνα το cross σαν την ασχημουτσικη/χειροτερη στο δρομο αλλα πρακτικη επιλογη λογω μηκους/τελευταιας γενιας κινητηρα/υψους/χωρου αποσκευων. Δε μπορουσα να πειστω ομως.
Τη διαφορα την εκανε η επισκεψη στο live. Δεν ςιναι καθολου ασχημουτσικο τελικα, καθε αλλο. αδικειται παρα πολυ απο τις φωτογραφιες. ΟΚ CHR ΔΕΝ ειναι, αλλα ειναι πολυ εμφανησιμο. του ταιριαζει πληρως ο ιρος Baby Rav.
Στω εσωτερικο ειναι οσο κακο ποιοτικα αναμενοταν, με καποιες νοτες βελτιωσης απο το απλο yaris και λιγο πιο ωραια χρωματα.εν τελει κλαιω που δεν προπαρηγγειλα, και τωρα εχω ενα μακρυ χρονο μπροστα μου
Toyota Yaris Cross