-
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
@osfp said in Toyota Yaris Cross:
Καλα παιδιά μην τρελαίνομαστε με τη δηθεν πολυτέλεια σε κορολα και chr...
Πείτε ποιοτικότερα πλαστικά απο yaris και yaris cross αλλά όχι και πολυτέλεια..
Δηλαδή κατι γερμανικά τι να πουνε;
Τα εχουμε οδηγήσει τα αμάξια και έχουμε παραστάσεις και από πιο ποιοτικά και η λέξη πολυτέλεια δεν κολλάει στα τρέχοντα τογιότα! Πρέπει να πας σε RAV και Lexus για να έχεις παρόμοια ποιότητα με premium.
Και το λέω ως 20+ έτη τογιοτάκιας!θα διαφωνησω σε αυτο. Σιγουρα δε συγκρινουμε με premium κατασκευες, αλλα για καθημερινο mid-range αυτοκινητο, το εσωτερικου του corolla σε active+ και πανω ειναι εντυπωσιακο
οπως ειπα, τηρουμενων των αναλογιων παντα.
Στην Πολις στο Σταυρο που πηγα το Σαββατο να δω το cross, εχουν και ενα corolla black edition απο την καινουρια εκδοση, και πραγματικα μπαινεις μεσα και λες "αλλη κλαση". Οι διαφορες του black edition με το active+ στο εσωτερικο δεν ειναι πολλες.
Για τη χρηση της λέξης πολυτέλεια ήταν τα σχόλια μου. Συμφωνω στα αλλα!
Και εγώ προχθες που εβλεπα το προς πώληση test black edition ηταν αρκρτά ποιοτικό.... αλλά πολυτελές με την αίσθηση απτής ποιότητας που σου δίνει ένα premium όχι στον ίδιο βαθμό (ακόμα και απλή έκδοση premium)υποψιν οτι αυτο που εβλεπες αν ηταν απο test drive ηταν η παλια εκδοση, η καινουρια εχει ημιδερματινα καθισματα, αλλες ζαντες και καναδυο μπλιμπλικια ακομα, αλλα δεν αλλαζει ιδιαιτερα το αποτελεσμα. Δεν ειναι σε επιπεδα premium που στην τελικη την πληρωνεις και αδρα την πολυτελεια, αλλα ειναι πολυ καλο για την κατηγορια του (το καλυτερο νομιζω)
-
Ποιες διαφορές εχει το ακτιβ κροςς με το ακτιβ Πλας γιαρις
-
Σε μήκος είναι πάνω από 20 εκατοστά οπότε για καθημερινή κίνηση δεν πας σε κορόλα
Μια χαρά πας!! Και εγώ για Γιάρις πήγαινα, αλλά με τίτποα δεν έδινα αυτά τα χρήματα όταν με ίδια λεφτά έπαιρνα την Κορόλα, όπως και έκανα. Για εμένα μέχρι 4.5 μήκος μια χαρά είναι για την Αθήνα...κανένα πρόβλημα. Ειδικά η Κορόλα είναι και καλύτερη, γιατί είναι πιο άνετη σε ανάρτηση!
ΥΓ: Όσο για το εσωτερικό, πολύ ανώτερο της Κορόλα από την 116 που είχα, για εμένα. Και στην 116 είχα πληρώσει και ένα σκασμό λεφτά για καλύτερο εσωτερικό...αχαχα!
-
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
Σε μήκος είναι πάνω από 20 εκατοστά οπότε για καθημερινή κίνηση δεν πας σε κορόλα
Μαι χαρά πας!! Και εγώ για Γιάρις πήγαινα, αλλά με τίτποα δεν έδινα αυτά τα χρήματα όταν με ίδια λεφτά έπαιρνα την Κορόλα, όπως και έκανα. Για εμένα μέχρι 4.5 μήκος μια χαρά είναι για την Αθήνα...κανένα πρόβλημα. Ειδικά η Κορόλα είναι και καλύτερη, γιατί είναι πιο άνετη σε ανάρτηση!
Εννοείται πληρεστερο αμαξι η κορόλα σε συγκριση με γιαρις αλλά στο χαος του κέντρου θες ιδανικά αμαξι 3,90 αντε 4 μέτρα μαξ..... και τα 4,15 του κρος θέμα θα είναι...
Πιστεψε με το ζω με ατελειωτο άγχος καθημερινά! Εσυ δεν κανεις Μαρουσι - Συνταγμα καθημερινά...
Δεν σεβονται τίποτα ... απο παντου διτροχοι καναγιες καθε είδους.. κυρατσες, κολογεροι, ταρίφες, λεωφορεία, φορτηγά, περιπτερα να ανοιγουν πόρτες, πεζοι με σακκούλες....
Και αφηνω το παρκαρισμα εκτός εικόνας.
C segment αμαξι δεν το παρκάρω ποτε στο δρόμο... απο παρκινγκ σε παρκινγκ μόνο.... και κινηση σε περιοχες που είτε ξερω είτε έχω τσεκάρει σε street view πρώτα! Σε λίγο θα καταθετω και σχέδιο "πτήσης" λολλλλλλλ
Για σουπερμαρκετ, γυρω γυρω κλπ μαξιμουμ το γιαρις! Ιδανικό κανα Aygo/108....Για το ΥΓ μην συγκρίνεις αμαξια με τοσή χρονική διαφορά!
Με την τρέχουσα σειρά 1 εχεις κανει συγκριση;
Δεν απέχουν τοσο πολύ αλλά ο άσσος εχει σαφως περισσότερη απτή ποιότητα και όσο ανεβαίνεις εξοπλιστικά μεγαλώνει η απόσταση...
Ασε που προσωπικα όπως εχω οδηγήσει και chr και corolla βρίσκω την όλη εικόνα της τογιότα καπως χύμα... κακά γραφικά, καποια εργονομικά .. δεν ξέρω ενώ ειναι ποιοτικά τα υλικά το δεσιμο τους καπου χωλαίνει... δειχνει σαν να τα πεταξε καποιος βιαστικά στην καμπίνα! -
Εμείς οι δυο μοιάζουμε. Έτσι κάνω και εγώ. Μου λένε "η παρέα θα βγει στο τάδε ουζερί θα έρθεις;" Κοιτώ το μέρος με street view και ανάλογα τον χώρο λέω ναι ή όχι.
Και έχω και μικρό.
Και οι βλάκες όλο σε κάτι κατώγια πάνε....ελεος
Πείτε ωρε παλικάρια....τι διαφορά έχει το απλό ακτιβ από το ακτιβ Πλας γιαρις.
Το σάιτ της τογιοτα δεν ανοίγει σωστά από κινητό
-
@lap said in Toyota Yaris Cross:
Εμείς οι δυο μοιάζουμε. Έτσι κάνω και εγώ. Μου λένε η παρέα θα βγει στο τάδε ουζερί θα έρθεις; Κοιτώ το μέρος και ανάλογα τον χώρο λέω ναι ή όχι.
Ετσι ακριβώς! Μόνο με το 108 ήμουν καπως πιο ανετος (επειδή ήταν και leasing)...
Σε μερη με κίνηση παω με ταξάκι ή συγκοινωνία.
Δεν υπάρχει χειρότερο να βγαινεις βόλτα και να τρέμεις που και πως θα αφήσεις το αμάξι -
+άπειρο
-
https://www.myavis.gr/el/offers-list/toyota-yaris-cross-active
https://www.myavis.gr/el/offers-list/toyota-yaris-cross-active-plusΒγηκε και σε leasing...
Αναμένουν active και active plus...
Αγνωστο πότε.... -
Πείτε ωρε παλικάρια....τι διαφορά έχει το απλό ακτιβ από το ακτιβ Πλας γιαρις.
Ουσιαστικα ιδιος εξοπλισμος, με το yaris cross να εχει εξτρα τα ψηφιακα binocular οργανα που στο απλο yaris ειναι στις πλουσιες εκδοσεις.
Και υποκειμενικα, ενω και τα 2 εχουν 16αρες ζαντες αλουμινιου, του απλου yaris μου αρεσουν περισσοτερο.
Διαφορα τιμης 930ε ....οχι σαν κατι αλλες εταιρειες που το SUV το βαρανε ενα 3χιλιαρο πανω επειδη ειναι της μοδος...Επισης ενα bonus για καποιους του Cross ειναι οτι περα απο τον πολυ καλο χωρο αποσκευων, εχει και αρκετο βαθος για να βαλεις ρεζερβα αντι του αθλιου κιτ επισκευης χωρις να χασεις χωρο. Σε ολα τα αλλα (και corolla/chr) δεν χωραει και πρεπει να βαλεις ενα κιτ με ψευτικο πατο που και ακριβο ειναι και σου τρωει χωρο απο το port-baggage.
-
Φωτα LED
Digital Cockpit 7"
Αισθητηρες Βροχής
6 ηχεία -
Έχω φίλο στην Κύπρο που παρήγγειλε το cross, παράδοση τον Απρίλιο. Τι γίνεται εδώ και μας λένε 10 με 12 μήνες;
Έμαθα επίσης ότι αντιπρόσωποι απ όλη την Ελλάδα μαζεύτηκαν στην toyota Ελλάς την προηγούμενη βδομαδα για κάποιο λόγο. Από κει και πέρα το 6μηνο του cross έγινε 10μηνο. -
@panormus772 said in Toyota Yaris Cross:
Εννοείται! Συγκρινεις με τον αταγωνισμό που ουτε τιποτα υβριδικό της προκοπής έχει.
Το Arona facelift το έχει αγοράσει φίλος! Ποιοτικό εσωτερικό (καλύτερο από το cross) αλλά χαμηλότερο, αθλιο αισθητικά πίσω, χωρίς αυτόματο και λιγο πιο μεγάλο απο το απαραίτητο.Ειναι ψηλότερο (19εκ. απόσταση από εδαφος έναντι 16-17 εκ. ? του yaris cross) κι είναι κατά ελάχιστο μικροτερο από το yaris cross ( 4.14 με 4.18 μ. μήκος).
Αλλά και πάλι υβρίδιο δεν έχει. Μόνο cng με 9 λιτρα βενζίνη και χωρις αυτόματο !!
Δεν υπάρχει συγκριση ...Σ'αυτό συμφωνώ.
-
Εννοείται πληρεστερο αμαξι η κορόλα σε συγκριση με γιαρις αλλά στο χαος του κέντρου θες ιδανικά αμαξι 3,90 αντε 4 μέτρα μαξ..... και τα 4,15 του κρος θέμα θα είναι...
Πιστεψε με το ζω με ατελειωτο άγχος καθημερινά! Εσυ δεν κανεις Μαρουσι - Συνταγμα καθημερινά...Θέμα οπτικής είναι. Δεν το κάνω πια, αλλά έκανα για χρόνια Βριλήσσια - Ομόνοια και Βριλήσσια - Αμπελόκηποι (πάνω από 9 χρόνια) τόσο με την Ζ4 όσο και με την 116 και το Κούγκα. Δεν με προβλημάτισε ποτέ κανένα. Δεν θεωρώ τα 4.30-4.5 μέτρα απαγορευτικά...αρκεί να έχει καλό αυτόματο και κύκλο στροφής. Προτιμώ 1.000 φορές την Κορόλα για να πάω κέντρο από το Panda η την MiTo! To μήκος δεν με ενοχλεί στο κέντρο, το κιβώτιο με ενοχλεί και κάποιες ευκολίες εξοπλισμού, όπως π.χ ηλεκτρ. ανδιπλ. καθρέπτες, κάμερα ή αισθητήρες κλπ. Γενικά εαν έχω την επιλογή προτιμών το αυτοκίνητο για ΟΛΕΣ τις μετακινήσεις μου...αναγκαστικα έπαιρνα μετρό όταν είχα εργασία χωρίς πάρνκινγκ.
Όσο για στάθμευση, στο κέντρο πάντα σε πάρκινγκ, όχι για να μην πάθει κάτι αλλά γιατί βαριέμαι να ψάχνω. Στο σπίτι, αν και έχω πάρνκινγ σπάνια το βάζω...στον δρόμο παρκάρω έξω από το σπίτι...βαριέμαι την διαδικασία...ειδικά εαν το κάνω 2-3 φορές την ημέρα.
-
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
Πιστεψε με το ζω με ατελειωτο άγχος καθημερινά! Εσυ δεν κανεις Μαρουσι - Συνταγμα καθημερινά...Θέμα οπτικής είναι. Δεν το κάνω πια, αλλά έκανα για χρόνια Βριλήσσια - Ομόνοια και Βριλήσσια - Αμπελόκηποι (πάνω από 9 χρόνια) τόσο με την Ζ4 όσο και με την 116 και το Κούγκα. Δεν με προβλημάτισε ποτέ κανένα. Δεν θεωρώ τα 4.30-4.5 μέτρα απαγορευτικά...αρκεί να έχει καλό αυτόματο και κύκλο στροφής. Προτιμώ 1.000 φορές την Κορόλα για να πάω κέντρο από το Panda η την MiTo! To μήκος δεν με ενοχλεί στο κέντρο, το κιβώτιο με ενοχλεί και κάποιες ευκολίες εξοπλισμού, όπως π.χ ηλεκτρ. ανδιπλ. καθρέπτες, κάμερα ή αισθητήρες κλπ. Γενικά εαν έχω την επιλογή προτιμών το αυτοκίνητο για ΟΛΕΣ τις μετακινήσεις μου...αναγκαστικα έπαιρνα μετρό όταν είχα εργασία χωρίς πάρνκινγκ.
Όσο για στάθμευση, στο κέντρο πάντα σε πάρκινγκ, όχι για να μην πάθει κάτι αλλά γιατί βαριέμαι να ψάχνω. Στο σπίτι, αν και έχω πάρνκινγ σπάνια το βάζω...στον δρόμο παρκάρω έξω από το σπίτι...βαριέμαι την διαδικασία...ειδικά εαν το κάνω 2-3 φορές την ημέρα.
Ναι καθαρα θέμα οπτικής ειναι! Απλά εγω αυτη την καφρίλα δεν μπορώ να τη διαχειριστώ ειδικα με μεγάλο και καινουργιο αμαξι... αλλά από τη μία ειναι οι ευκολίες του νέου και από την άλλη το ζαμαν φου του χρεπιού!
-
Ναι καθαρα θέμα οπτικής ειναι! Απλά εγω αυτη την καφρίλα δεν μπορώ να τη διαχειριστώ ειδικα με μεγάλο και καινουργιο αμαξι...
Κάποτε ούτε και εγώ...πλέον δεν με απασχολεί. Εαν μπορούσα οικονομικά, με Χ6 ή Range Rover θα κυκλοφορούσα κάθε μέρα!!
-
Οι χώροι του είναι ακριβώς ίδιοι με το απλό;
Εδώ βλέπουμε πως ένας ψηλός χωράει άνετα!!!
Εδώ τεστ κατανάλωσης
https://www.byri.net/2021/10/20/consumer-test-toyota-yaris-cross-vs-renault-captur-e-tech-vs-hyundai-kona-hybrid-which-is-the-most-fuel-efficient-urban-suv/Για οδηγό ύψους 1,93μ, η θέση οδήγησης του yaris cross είναι πιο άνετη από του CHR και φυσικά και από του απλού yaris. Λίγο λιγότερο άνετο από το Kamiq και το C3 aircross.
-
@jamesd said in Toyota Yaris Cross:
Οι χώροι του είναι ακριβώς ίδιοι με το απλό;
Εδώ βλέπουμε πως ένας ψηλός χωράει άνετα!!!
Εδώ τεστ κατανάλωσης
https://www.byri.net/2021/10/20/consumer-test-toyota-yaris-cross-vs-renault-captur-e-tech-vs-hyundai-kona-hybrid-which-is-the-most-fuel-efficient-urban-suv/Για οδηγό ύψους 1,93μ, η θέση οδήγησης του yaris cross είναι πιο άνετη από του CHR και φυσικά και από του απλού yaris. Λίγο λιγότερο άνετο από το Kamiq και το C3 aircross.
Χθες είδα cross κ chr, στο 1.73 που είμαι, παρατήρησα ότι στο cross βουλευτικά με λίγο μπροστά το κάθισμα, ενώ στο chr, έφτιαξα κ το τιμόνι, με βόλεψε λίγο πιο πίσω. Αποτέλεσμα να αφήνω σχεδόν τον ίδιο χώρο για τον επιβάτη πίσω.
-
@oineas said in Toyota Yaris Cross:
Έχω φίλο στην Κύπρο που παρήγγειλε το cross, παράδοση τον Απρίλιο. Τι γίνεται εδώ και μας λένε 10 με 12 μήνες;
Θα τολμήσω μια εικασία: Μήπως επειδή η Κύπρος πουλάει δεξιοτίμονα, η γραμμή παραγωγής τους κινείται πιο γρήγορα;
-
@harisma23 said in Toyota Yaris Cross:
Θα τολμήσω μια εικασία: Μήπως επειδή η Κύπρος πουλάει δεξιοτίμονα, η γραμμή αραγωγής τους κινείται πιο γρήγορα;
Το εργοστάσιο στην Γαλλία που βγάζει yaris και yaris cross είναι κλειστό εδώ και μήνες. Ανοίγει Ιανουάριο του 22. Τώρα αν βγαίνει το δεξιοτιμονο σε άλλο εργοστάσιο, τότε μιλάμε για το εργοστάσιο στην Ιαπωνία.
-
@harisma23 said in Toyota Yaris Cross:
Θα τολμήσω μια εικασία: Μήπως επειδή η Κύπρος πουλάει δεξιοτίμονα, η γραμμή αραγωγής τους κινείται πιο γρήγορα;
Το εργοστάσιο στην Γαλλία που βγάζει yaris και yaris cross είναι κλειστό εδώ και μήνες. Ανοίγει Ιανουάριο του 22. Τώρα αν βγαίνει το δεξιοτιμονο σε άλλο εργοστάσιο, τότε μιλάμε για το εργοστάσιο στην Ιαπωνία.
Δηλαδη όσα ήρθαν είναι από Ιαπωνία;
Toyota Yaris Cross