-
Λόγω αντίστοιχων συζητήσεων σε παράλληλα θρεντς, ανεβάζω τον αρχηγό στις αστικές μετακινήσεις, ο Σεπτέμβρης είναι ο αγαπημένος μήνας:
-
(Άντε μήπως ζωντανέψει λίγο το νήμα)
Ρώτησα για 1ό σέρβις σε yaris hybrid (έκλεισα σε μια βδομάδα) για τιμές και λάδια.
150€, με λάδι 0-20 (βαρέλι)
220€, με 0-8 είτε 0-16 (συσκευασίες 1λτ)
Κόστος μόνο για το λάδι:
0-20, 62€ / 0-8 ή 0-16, 130€ (παραπλήσιες τιμές)
Προσωπικά καταλήγω ότι αξίζει το upgrade (για κάποιον που θα το κρατήσει για πάνω από 5ετια)
Σύμφωνα με την ευγενέστατη κοπέλα που έκλεινε τα ραντεβού, 9 στους 10 βάζουν 0-20 (λογικό). -
Τραγωδία. Μιλάμε για τιμές που κάνει η αλλαγή λαδιών σ ένα 996ΤΤ που παίρνει και 8-9λτ λάδι.
Έχει ψάξει κανείς πόσο έχουν τα 0-8 ή 0-16 στο εμπόριο? Ποιος ο λόγος να μην πάει τα λάδια ο πελάτης? Εγώ έχω δωρεάν τα 2 πρώτα σέρβις στο ΨΨ οπότε δεν ασχολήθηκα αλλά δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δώσω ποτέ 130€ σε λάδια τέτοιου αυτοκινήτου.
-
@stefan147 said in 2020 Toyota Yaris:
Έχει ψάξει κανείς πόσο έχουν τα 0-8 ή 0-16 στο εμπόριο? Ποιος ο λόγος να μην πάει τα λάδια ο πελάτης?
Ναι το έχω ψάξει, έχουν κάπου 12-13€/λτ, αλλά βαριέμαι να ασχοληθώ για 50-60€/χρόνο. Δεν έχω ούτε όρεξη, ούτε τον χρόνο. Και μόνο που αντί να αλλάζω τακάκια σε κάθε σέρβις θα αλλάζω καθε 3-4 χρόνια μου φτάνει.
Επίσης από αυτά που ανέβασε προχτές ο monman, δεν είμαι σίγουρος εαν του εμπορίου είναι ίδιας ποιότητας στα πρόσθετα. Άρα για εμένα κατέληξα ότι δεν έχει νόημα ούτε αξίζει.
-
Τέσπα ο καθένας έχει τους λόγους του. Εγώ μπορεί να θέλω και 2 σέρβις το χρόνο. Γιατί να μην κάνω αυτά τα 100€ αξεσουάρ ή 2 βιολογικούς καθαρισμούς ή μία συναγρίδα στην αγαπημένη μου ταβέρνα? Για τα 30" που χρειάζομαι να βάλω μια ονλάιν παραγγελία?
Όσο για το αφτερμάρκετ της υπόθεσης, δε το φοβάμαι καθόλου. Ειδικά στο τουότα που είναι χαμηλών απαιτήσεων.
Κοίτα δω κατάσταση, γελάει ο κόσμος. Δε μας χέζεις ρε τουότα λες και θα αλλάξουμε λάδι σε κάνα Μακλάρεν.
-
0W-8, 0W-16 φαίνεται να βγάζει και η Motul και η Liqui Moly.
Της Toyota είναι μάλλον Eneos. -
Εύκολα η επιλογή μου.
https://www.skroutz.gr/s/31193871/Liqui-Moly-Ladi-Aytokinitou-Special-Tec-AA-0W-16-4lt.html
Σοβαρή εταιρία, σε λογικές τιμές. Βάζω τα 4200 στο Seat και δουλεύει άψογα, με χαμηλότερες θερμοκρασίες σε σχέση με Castrol και Motul, ειδικά στο σκίσιμο. Συν η μηδενική κατανάλωση πράγμα σούπερ σπάνιο για tsi.
-
Εύκολα η επιλογή μου.
https://www.skroutz.gr/s/31193871/Liqui-Moly-Ladi-Aytokinitou-Special-Tec-AA-0W-16-4lt.html
Σοβαρή εταιρία, σε λογικές τιμές. Βάζω τα 4200 στο Seat και δουλεύει άψογα, με χαμηλότερες θερμοκρασίες σε σχέση με Castrol και Motul, ειδικά στο σκίσιμο. Συν η μηδενική κατανάλωση πράγμα σούπερ σπάνιο για tsi.
Για το δικο μου σε Liqui Moly 5lt μου εβγαιναν 100 ευρω πρπ (λιγο πανω νομιζω). Castrol μου εβγαινε 60 και κατι. Μαντεψε ποιο αγορασα.
-
@fanis75 said in 2020 Toyota Yaris:
Έχει ψάξει κανείς πόσο έχουν τα 0-8 ή 0-16 στο εμπόριο? Ποιος ο λόγος να μην πάει τα λάδια ο πελάτης?
Ναι το έχω ψάξει, έχουν κάπου 12-13€/λτ, αλλά βαριέμαι να ασχοληθώ για 50-60€/χρόνο. Δεν έχω ούτε όρεξη, ούτε τον χρόνο. Και μόνο που αντί να αλλάζω τακάκια σε κάθε σέρβις θα αλλάζω καθε 3-4 χρόνια μου φτάνει.
Επίσης από αυτά που ανέβασε προχτές ο monman, δεν είμαι σίγουρος εαν του εμπορίου είναι ίδιας ποιότητας στα πρόσθετα. Άρα για εμένα κατέληξα ότι δεν έχει νόημα ούτε αξίζει.
Τακακια σε καθε σερβις πολυ σπανιο . Ουτε αν οδηγεις μονο σε κατηφορες
-
@alexandros-k said in 2020 Toyota Yaris:
Τακακια σε καθε σερβις πολυ σπανιο . Ουτε αν οδηγεις μονο σε κατηφορες
BMW & Mini γαρ. Αλλά και στο Κούγκα στα 30.000χλμ ήταν off, λόγω βάρους και συχνής εμπλοκής του ESP. Σε αρκετά αυτοκίνητα που έχουν προσομείωση μπλοκέ με φρένα και το ESP/DSC δουλεύουν πιο συχνά (στην bmw πχ έχει και corner brake control - δεν το καταλαβαίνεις) τα τακάκια φαγώνονται εύκολα. Εαν τώρα βάλεις και το γνωστό πρόβλημα σε bmw/mini. Ειδιά το τελευταίο Μίνι θέλει τακάκια κάθε 15-20.000χλμ και όλοι βρίζουν!
-
Δεν νομίζω ότι τα hybrid κάνουν ιδιαίτερη οικονομία στα τακάκια, αν οδηγείς εντός πόλης στις μικρές ταχύτητες συμμετέχουν κανονικά στην πέδηση
-
Ποιος ο λόγος να μην πάει τα λάδια ο πελάτης?
Το εξουσιοδοτημένο δεν μπορεί να εγγυηθεί την ποιότητα και τις προδιαγραφές του λαδιού που θα τους πας, συνεπώς στην απόδειξη του service πιθανότατα θα γράψουν "λάδια πελατη" για να είναι καλυμμένοι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε περίπτωση τυχόν βλάβης του κινητήρα αργότερα.
-
@v_a said in 2020 Toyota Yaris:
Ρώτησα για 1ό σέρβις σε yaris hybrid (έκλεισα σε μια βδομάδα) για τιμές και λάδια.
Κόστος μόνο για το λάδι:
Προσωπικά καταλήγω ότι αξίζει το upgrade (για κάποιον που θα το κρατήσει για πάνω από 5ετια)
Σύμφωνα με την ευγενέστατη κοπέλα που έκλεινε τα ραντεβού, 9 στους 10 βάζουν 0-20 (λογικό).Υπάρχουν και 5λιτρες συσκευασίες γνήσιου λαδιού Toyota 0W-8 και 0W-16.
Έχω ανεβάσει κωδικούς ανταλλακτικών σε παλιότερο post.
Τους ξανανεβάζω:
5λιτρο 0W-8 γνήσιο λάδι Toyota Advanvced Fuel Economy (κωδικός 08880-84113).
5λιτρο 0W-16 γνήσιο λάδι Toyota Advanced Fuel Economy (κωδικός 08880-83889).
Επιβεβαιώστε κωδικούς και συμβατότητα με το αυτοκίνητό σας, κατόπιν επικονωνίας με εξουσιοδοτημένο service Toyota. -
@bill_hsd said in 2020 Toyota Yaris:
Κόστος μόνο για το λάδι:
Σύμφωνα με την ευγενέστατη κοπέλα που έκλεινε τα ραντεβού, 9 στους 10 βάζουν 0-20 (λογικό).Υπάρχουν και 5λιτρες συσκευασίες γνήσιου λαδιού Toyota 0W-8 και 0W-16.
Τους ξανανεβάζω:
Επιβεβαιώστε κωδικούς και συμβατότητα με το αυτοκίνητό σας, κατόπιν επικονωνίας με εξουσιοδοτημένο service Toyota.Η κοπέλα που μίλησα, μου έβγαλε περίπου ίδια τιμή για το ενα 5λτ 0-16, με τα 4×1λτ για το ίδιο λάδι. Οπότε μία η άλλη μαλλον.
Thanks για τους κωδικούς -
@super-t said in 2020 Toyota Yaris:
0W-8, 0W-16 φαίνεται να βγάζει και η Motul και η Liqui Moly.
Της Toyota είναι μάλλον Eneos.Mobil πρέπει να είναι, τουλάχιστον το 0W-16.
https://practicalmechanic.com/2021/02/23/what-is-the-best-0w-16-motor-oil-and-where-to-get-it/
-
Κόστος μόνο για το λάδι:
Τους ξανανεβάζω:
Επιβεβαιώστε κωδικούς και συμβατότητα με το αυτοκίνητό σας, κατόπιν επικονωνίας με εξουσιοδοτημένο service Toyota.Η κοπέλα που μίλησα, μου έβγαλε περίπου ίδια τιμή για το ενα 5λτ 0-16, με τα 4×1λτ για το ίδιο λάδι. Οπότε μία η άλλη μαλλον.
Thanks για τους κωδικούςΝαι, αλλά σου μένει και ένα ολόκληρο λίτρο με το 5λιτρο.
-
@ataim said in 2020 Toyota Yaris:
Δεν νομίζω ότι τα hybrid κάνουν ιδιαίτερη οικονομία στα τακάκια, αν οδηγείς εντός πόλης στις μικρές ταχύτητες συμμετέχουν κανονικά στην πέδηση
Σαφώς και κάνουν, αφού πάντα φρενάρουν αρχικά με τον ηλεκτροκινήτηρα - ακόμα και σε ταχυτητες 20-30χαω και εαν κάποιος είναι προσεκτικός μπορεί να φρεναρει ελάχιστα με τα φρένα.
-
Το εξουσιοδοτημένο δεν μπορεί να εγγυηθεί την ποιότητα και τις προδιαγραφές του λαδιού που θα τους πας, συνεπώς στην απόδειξη του service πιθανότατα θα γράψουν "λάδια πελατη" για να είναι καλυμμένοι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε περίπτωση τυχόν βλάβης του κινητήρα αργότερα.
Σωστά, πιθανότατα θα το γράψουν στο τιμολόγιο. Εάν όμως το λάδι που θα τους πας είναι εκτός προδιαγραφών τότε θα αρνηθούν να το χρησιμοποιήσουν ούτως ή άλλως. Γενικώς υπάρχει μία φοβία γύρω απ' το θέμα αυτό που μάλλον προκύπτει από τις διάφορες ιστορίες τρόμου που ακούμε κατά καιρούς για την αντιμετώπιση πελατών από αντιπρόσωπους και εισαγωγικές. Ουσιαστικά όμως δεν προκύπτει από πουθενά ότι θα επηρεαστεί οποιαδήποτε κάλυψη εγγύησης εάν η προμήθεια του (σωστού προφανώς) λαδιού γίνει απ' τον πελάτη.
Τρανό παράδειγμα το γνωστό πρόβλημα των tfsi πριν καμιά 10αριά χρόνια που όλοι πηγαίναμε στην Καρέντα με δικά μας Castrol ενώ εκείνοι χρησιμοποιούσαν κάποια παντελώς άγνωστα (σ' εμάς τουλάχιστον) Kolben βαρελιού. Ούδεποτε τέθηκε θέμα λαδιού όταν ήρθε η ώρα του rebuild σε ένα τεράστιο ποσοστό αυτοκίνητων.
-
Ουσιαστικά όμως δεν προκύπτει από πουθενά ότι θα επηρεαστεί οποιαδήποτε κάλυψη εγγύησης εάν η προμήθεια του (σωστού προφανώς) λαδιού γίνει απ' τον πελάτη.
Τρανό παράδειγμα το γνωστό πρόβλημα των tfsi πριν καμιά 10αριά χρόνια που όλοι πηγαίναμε στην Καρέντα με δικά μας Castrol ενώ εκείνοι χρησιμοποιούσαν κάποια παντελώς άγνωστα (σ' εμάς τουλάχιστον) Kolben βαρελιού. Ούδεποτε τέθηκε θέμα λαδιού όταν ήρθε η ώρα του rebuild σε ένα τεράστιο ποσοστό αυτοκίνητων.Και στην bmw χρόνια πήγαινα δικά μου Castrol και δεν είχα ποτέ θέμα με την εγγύηση (βέβαια άλλες εποχές, μαθαίνω ότι έχουν γίνει πολύ αυστηροί πλέον και με διαδικασία δημοσίου σχεδόν!!). Από την άλλη, εαν ο εξουσιοδοτημένος επισκευαστής θέλει να σε ταλαιπωρήσει, μπορεί.
-
Σωστά, πιθανότατα θα το γράψουν στο τιμολόγιο. Εάν όμως το λάδι που θα τους πας είναι εκτός προδιαγραφών τότε θα αρνηθούν να το χρησιμοποιήσουν ούτως ή άλλως. Γενικώς υπάρχει μία φοβία γύρω απ' το θέμα αυτό που μάλλον προκύπτει από τις διάφορες ιστορίες τρόμου που ακούμε κατά καιρούς για την αντιμετώπιση πελατών από αντιπρόσωπους και εισαγωγικές. Ουσιαστικά όμως δεν προκύπτει από πουθενά ότι θα επηρεαστεί οποιαδήποτε κάλυψη εγγύησης εάν η προμήθεια του (σωστού προφανώς) λαδιού γίνει απ' τον πελάτη.
Τρανό παράδειγμα το γνωστό πρόβλημα των tfsi πριν καμιά 10αριά χρόνια που όλοι πηγαίναμε στην Καρέντα με δικά μας Castrol ενώ εκείνοι χρησιμοποιούσαν κάποια παντελώς άγνωστα (σ' εμάς τουλάχιστον) Kolben βαρελιού. Ούδεποτε τέθηκε θέμα λαδιού όταν ήρθε η ώρα του rebuild σε ένα τεράστιο ποσοστό αυτοκίνητων.
Και ρωτάω, το "σωστό" του λαδιού, δηλαδή την ποιότητα και τις κατάλληλες προδιαγραφές του λαδιού που θα του πάει ο πελάτης, ανεξαρτήτως του τι γράφει η συσκευασία, πώς θα το βεβαιώσει το εξουσιοδοτημένο; Θα το στείλει για χημική ανάλυση;
Εάν το λάδι που θα του πάει ο πελάτης είναι νοθευμένο ή ακατάλληλων προδιαγραφών, γιατί να αναλάβει το ρίσκο; Θα γράψει "λάδι πελάτη" για να είναι καλυμμένος και ό,τι ήθελε προκύψει.
Ενώ αν αγοράσεις το λάδι από το εξουσιοδοτημένο, εγγυάται προφανώς και για την ποιότητα του λαδιού που σου πουλάει.
Γνώμη μου, μην παίζουμε με τα λάδια, ειδικά στα μοτέρ των υβριδικών Toyota, που έχουν ιδιαίτερο τρόπο λειτουργίας.
Γλιτώνουμε ένα σημαντικό ποσό από τα καύσιμα, ας βάλουμε ένα καλό και εγγυημένο λάδι κάθε 15.000km, για να εχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.
2020 Toyota Yaris