-
Με όλο το σεβασμό, τέτοια ερωτήματα τα θεωρώ ανούσια.
Τι με νοιάζει πόσο καιει στα 120, 150 όταν αυτές οι αποστάσεις αποτελούν το 5% της ετήσιας οδήγησής σου ;
Προτιμώ να είμαι καλυμμένος στο υπόλοιπο 95%
Τώρα, αν η δουλειά σου είναι να γυροφέρνεις στις Εθνικές, με τα φώτα νυσταγμένα και βαριά, δεν παίρνεις υβριδικό, παίρνεις diesel. -
@v_a said in 2020 Toyota Yaris:
Τι με νοιάζει πόσο καιει στα 120, 150 όταν αυτές οι αποστάσεις αποτελούν το 5% της ετήσιας οδήγησής σου ;
Τώρα, αν η δουλειά σου είναι να γυροφέρνεις στις Εθνικές, με τα φώτα νυσταγμένα και βαριά, δεν παίρνεις υβριδικό, παίρνεις diesel.Και τι κάνεις όταν είναι το 95% της ετήσιας οδήγησης?
-
@kkostask said in 2020 Toyota Yaris:
Τώρα, αν η δουλειά σου είναι να γυροφέρνεις στις Εθνικές, με τα φώτα νυσταγμένα και βαριά, δεν παίρνεις υβριδικό, παίρνεις diesel.Και τι κάνεις όταν είναι το 95% της ετήσιας οδήγησης?
Είπαμε, μόνο ντίζελ.
Και αυτό, αν παίρνεις πάνω από 2χιλ τον μηνα, αλλιώς ψάχνεις για άλλη δουλειά -
@kkostask said in 2020 Toyota Yaris:
Παιρνεις Diesel
-
Στα 140 σταθερά δε ξέρω, και δε ξέρω αν υπάρχει τέτοιο σημείο στην Ελλάδα να διατηρήσεις τέτοια ταχύτητα για πάνω από μισή ώρα. Και να υπάρχει, εγώ προσωπικά δεν το κάνω. Όλο και κάτι θα σε κόψει, διόδια, κούραση, ένα τσιγάρο.
Τα 160 σταθερά είναι πολύ άνετα.
Τσιγάρο; Δεν ζούμε στον μεσαίωνα.... -
@realzeus said in 2020 Toyota Yaris:
Στα 140 σταθερά δε ξέρω, και δε ξέρω αν υπάρχει τέτοιο σημείο στην Ελλάδα να διατηρήσεις τέτοια ταχύτητα για πάνω από μισή ώρα. Και να υπάρχει, εγώ προσωπικά δεν το κάνω. Όλο και κάτι θα σε κόψει, διόδια, κούραση, ένα τσιγάρο.
Τσιγάρο; Δεν ζούμε στον μεσαίωνα....Δε πειράζει..
Με δύο παιδάκια μέσα στο αμάξι, νιώθω πιο άνετα (και πιο νόμιμα) στα 130 παρά στα 160.
Και ας αργήσω -
@realzeus said in 2020 Toyota Yaris:
Τσιγάρο; Δεν ζούμε στον μεσαίωνα....Δε πειράζει..
Με δύο παιδάκια μέσα στο αμάξι, νιώθω πιο άνετα (και πιο νόμιμα) στα 130 παρά στα 160.
Και ας αργήσωΆλλο έχω παιδιά και δεν το πατάω και άλλο δεν υπάρχει δρόμος για 140 σταθερά. Μην το μπερδέψουμε.
Άλλος μπορεί να πει ότι και τα 110 είναι πολλά...
Πέτυχα πολλούς τώρα το καλοκαίρι που δεν ξεπερνούσαν τα 100...και κλασικά στην μεσαία. Την δεξιά ούτε για φτύσιμο. -
@hountalas said in 2020 Toyota Yaris:
Ίσως τα μόνα αυτοκίνητα που δεν ξέρουμε ακόμα πόσο καίνε σε ταχύτητες άνω των 120χλμ!
Απειρες φορές έχει απαντηθεί - μόνο εγώ πρέπει να το έχω γράψει 100 φορές!
-
@fanis75 said in 2020 Toyota Yaris:
Ίσως τα μόνα αυτοκίνητα που δεν ξέρουμε ακόμα πόσο καίνε σε ταχύτητες άνω των 120χλμ!
-
@chrisk6 said in 2020 Toyota Yaris:
Και από αυτές έχω ανεβάσεις....ορίστε και μερικές χτεσινές: Αθήνα - Ψαχνά - Αθήνα.
-
Τόσο καίω και με το ντήζελ.
-
@criuser said in 2020 Toyota Yaris:
Τόσο καίω και με το ντήζελ.
Προφανώς....δεν έχω πει ποτέ κατι διαφορετικό! Ίδια σε Ε.Ο. και πολυ κάτω σε πόλη, οπότε στην τελική μετράει το που κινείται κυρίως κάποιος.
ΥΓ: αν και αυτά ειναι με την Κορόλα, με το YC ειναι λίγο πιο χαμηλά, όπως ανέβασα πριν μερικές ημέρες.
-
Ειναι χαμηλες οι μωτ οποτε λογικο ειναι να ειναι χαμηλα.
Το ερωτημα αν δεν κανω λαθος ηταν ''δεν ξέρουμε ακόμα πόσο καίνε σε ταχύτητες άνω των 120χλμ!''.
Μια διαδρομη σε ΕΟ με ταχυτητες ανω των 120 θα ηταν η σψστη απαντηση στο ερωτημα...νομιζω. -
Το ερωτημα αν δεν κανω λαθος ηταν ''δεν ξέρουμε ακόμα πόσο καίνε σε ταχύτητες άνω των 120χλμ!''.
Μια διαδρομη σε ΕΟ με ταχυτητες ανω των 120 θα ηταν η σψστη απαντηση στο ερωτημα...νομιζω.Ειλικρινά εχει καταντησει κουραστική η επαναληψη του ίδιου "ερωτήματος" προσπαθωντας να αποδείξουμε οτι τα υβριδιά κινουνται αργα!
Καταρχήν κολλημένος στα 120 κανεις δεν κανει καμία διαδρομή!
ΜΩΤ μετράμε γιατι υπαρχουν διόδια, καμπές, εμπόδια (φορτηγά, αργοί κλπ)
Με mazda 2 Hybrid φορτωμένος μεχρι τα μπουνια (2 ενηλικοι, 2 μεγαλα παιδιά και πορτ μαγκαζ τίγκα) με κλιματισμό, κίνηση ΕΟ από Κηφισιά μέχρι Αρκίτσα με ταχύτητες από 110 εως και 150 συνεχώς (πλην διοδίων που περναγα με pass, αλλά φυσικά έκοβα) η καταναλωση του νέου υβριδικού με τα 116 άλογα ήταν 5,7. Αλλά πήγαινα τάπα για τα δεδομενα του αμαξιού και χωρις να ζοριστώ καθόλου, αλλά αντιθετα προσπερνώντας τους περισσότερους ... Για να βοηθήσω στον υπολογισμό η Αρκιτσα ειναι στη ΧΘ 151 οπότε πες 140 χλμ από εκεί που βγηκα Εθνική και χρειάστηκαν 85 λεπτά για να φτασω.
Το σύστημα ειναι πολύ efficient απλά από το 3,5-3,8 εντός πόλης ανεβαίνει στο 5,5-5,7 στο ζόρι.... -
Μια διαδρομη σε ΕΟ με ταχυτητες ανω των 120 θα ηταν η σψστη απαντηση στο ερωτημα...νομιζω.Με 140χαω πήγαινα στην Ε.Ο. Προφανώς, έχει και έξοδο από Αθήνα και κίνηση με χαμηλή ταχύτητα από Χαλκίδα προς Ψαχνά. Έχω βάλει και στο παρλεθόν ταξίδι Αθήνα-Χαλκίδα (μόνο Ε.Ο και Α.Ο χωρίς επαρχιακό δρόμο) με καταναλώσεις 5.5 και 6.1. Δεν καταλαβαίνω τι παραπάνω θέλουμε? αφού όπως λέει και ο παγωμένος, κανείς δνε κινείται σταθερά με πάνω από 120χαω σε ένα ταξίδι. Μ.Ο μετράμε και προσωπικά συγκρίνω με προηγούμενα αμάξια σε ίδια διαδρομή με ίδιο τρόπο οδήγησης.
-
Το ιδιο λεμε ολοι απ οτι φαινεται.
ΜΩΤ με βαση την αποσταση που καναμε σε ενα χρονικο διαστημα.
Το να λεει καποιος πηγα με 130-140 δεν λεει κατι.Απλα τα 5.5-6 δεν βγαινουν με μωτ ανω των 100-110χλμ/ω.
-
Απλα τα 5.5-6 δεν βγαινουν με μωτ ανω των 100-110χλμ/ω.
Εξαρτάται. Εαν μιλάμε μωτ >110 με κίνηση, πόλη κλπ. ναι δεν βγαίνουν. Εαν μιλάμε μόνο μέτρηση Ε.Ο. μωτ, τότε βγαίνουν.
-
Απλα τα 5.5-6 δεν βγαινουν με μωτ ανω των 100-110χλμ/ω.
Εξαρτάται. Εαν μιλάμε μωτ >110 με κίνηση, πόλη κλπ. ναι δεν βγαίνουν. Εαν μιλάμε μόνο μέτρηση Ε.Ο. μωτ, τότε βγαίνουν.
Πολυ θα ηθελα να δω μωτ >110 εστω και ΕΟ με 5.5-6.
Προφανως αν μενει καποιος κεντρικα μεχρι να βγει ΕΟ χανει χρονο. -
Ευκολάκι. Βγαινεις Ε.Ο. βάζεις ACC στα 120χαω και πας έτσι για 40χλμ. Αλλά δεν έχει κανένα νόημα αυτή η κατανάλωση, σημασία έχει η συνολική κατανάλωση σε ένα ταξίδι, γιατι αυτό πρακτικά συμβαίνει.
-
Ευκολάκι. Βγαινεις Ε.Ο. βάζεις ACC στα 120χαω και πας έτσι για 40χλμ. Αλλά δεν έχει κανένα νόημα αυτή η κατανάλωση, σημασία έχει η συνολική κατανάλωση σε ένα ταξίδι, γιατι αυτό πρακτικά συμβαίνει.
Αν ειναι και σε κατηφορα/γκρεμο βγαινει και χαμηλοτερα...
2020 Toyota Yaris