-
Η διαφορά είναι πως αν γινόταν κάτι τέτοιο σε βάρος του προφήτη θα είχε καεί όλη η Ευρώπη τώρα....ενώ εδώ απλά την μάλωσαν....
-
Να τη κάψουμε τότε την Ευρώπη, να ισοφαρήσουμε...
Αν και νομίζω θα απογοητευτείς για τα ποσοστά θρησκόληπτων χριστιανών θρησκευομένων γενικά στην εκτος Ελλάδος/Μεσογείου Ευρώπη, που θα ζητούσαν το αίμα τους πίσω επειδή κάποιος προσέβαλε την αφίσα με μια ζωγραφιά της Παναγίας.
Πρέπει να είναι περισσότερο είδηση πχ στην Ελλάδα ή την Ιταλία η βεβηλωση της αφίσας, παρά εκεί που συνέβη. Που δεν ξέρω αν έχουν κι εικόνες στους ναούς εκεί στην απολίτιστη Ελβετία...
Απ την άλλη, δεν έχουν εικόνες του προφήτη οι μουσουλμάνοι, οπότε δύσκολο να κάνει κάποιος σκοποβολή για αντίποινα. -
-
H Eλβετία έκανε δημοψήφισμα και απαγόρευσε τους μιναρέδες στα τζαμιά, αλλά και τις μαντήλες, ή κάτι πιο περίεργο.
Γενικά η Ελβετία, δεν χαλάει την ζαχαρένια της για κανένα, πετάει ένα δημοψήφισμα και καθαρίζει.
-
@criuser said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Γενικά η Ελβετία, δεν χαλάει την ζαχαρένια της για κανένα, πετάει ένα δημοψήφισμα και καθαρίζει.
Σοβαρή χώρα, υπόδειγμα για όλες τις άλλες. Η πιο Δημοκρατική χώρα του πλανήτη.
-
H Eλβετία έκανε δημοψήφισμα και απαγόρευσε τους μιναρέδες στα τζαμιά, αλλά και τις μαντήλες, ή κάτι πιο περίεργο.
Τι δηλαδή, δεν είναι ισλαμολάγνοι, που τρέφουν στο κόρφο τους μουσουλμανικα φίδια που βεβηλωνουν τα ιερά και τα οσια; αποφασίστε...
-
Σώφρων θρησκευόμενος μουσουλμάνος πάντως δε θα τολμούσε να πυροβολούσε την Παναγία ( την αφίσα καλύτερα) , καθώς στο Κοράνι , το πρόσωπο της Παναγίας αναφέρεται πολλές φορές και τιμάται από τον ίδιο το Θεό τους .
Άρα κλασσική περίπτωση βλάβης , αποτυχημένης "πολιτικού" που αναζητά το παγκόσμιο σούσουρο προς το πρόσωπό της που της αναλογεί.
-
@civil357 said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Σώφρων θρησκευόμενος μουσουλμάνος πάντως δε θα τολμούσε να πυροβολούσε την Παναγία ( την αφίσα καλύτερα) , καθώς στο Κοράνι , το πρόσωπο της Παναγίας αναφέρεται πολλές φορές και τιμάται από τον ίδιο το Θεό τους .
Άρα κλασσική περίπτωση βλάβης , αποτυχημένης "πολιτικού" που αναζητά το παγκόσμιο σούσουρο προς το πρόσωπό της που της αναλογεί.
Είναι μουσουλμάνα και αριστερή, οπότε είχαμε μπαγκ πως τα λένε αυτά οι κομπιουτεράδες...
-
Είναι μουσουλμάνα και αριστερή, οπότε είχαμε μπαγκ πως τα λένε αυτά οι κομπιουτεράδες...
Δεν είναι μουσουλμάνα , είναι μουσουλμανικής καταγωγής .
Δηλώνει Αγνωστικίστρια ; κάπως ετσι τέλος πάντων
δηλ ενας προχωρημένος ιντελέξουαλ τρόπος να πεις οτι δεν πιστεύεις στην ύπαρξη Θεού αφού δεν θα βρεθεί ποτε απόδειξη της ύπαρξης του...Κλασικές αριστερές μαρξιστικές αμπελοφιλοσοφίες και η ουρά στα σκέλια , αν πιστεύεις πραγματικά την θεωρία σου την άλλη μέρα ανεβάζεις φωτο που κάνεις σουρωτήρι τον Μωάμεθ
-
-
@monman2 said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Δεν είναι μουσουλμάνα , είναι μουσουλμανικής καταγωγής .
Δηλώνει Αγνωστικίστρια ; κάπως ετσι τέλος πάντων
δηλ ενας προχωρημένος ιντελέξουαλ τρόπος να πεις οτι δεν πιστεύεις στην ύπαρξη Θεού αφού δεν θα βρεθεί ποτε απόδειξη της ύπαρξης του...Κλασικές αριστερές μαρξιστικές αμπελοφιλοσοφίες και η ουρά στα σκέλια , αν πιστεύεις πραγματικά την θεωρία σου την άλλη μέρα ανεβάζεις φωτο που κάνεις σουρωτήρι τον Μωάμεθ
Φήμες λένε ότι έχει βγει και με μαγιό...
-
Ωραίο τεμάχιο, αλλά τι να το κάνεις, θα μυρίζει, αφού είναι αβάφτιστη...
-
@antonmone said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Τις προάλλες νεαρός Ελληνοαμερικανός μου έλεγε πως η Καμάλα είναι κρυφή κομμουνίστρια, ο πατέρας της έχει γράψει 30 βιβλία για τον Μαρξ.
Η λέξη κομμουνισμός και παραμικρή υποψία περί αλλαγής του νόμου περί οπλοκατοχής μπορεί να τους φέρει στα όρια εμφυλίου.
50000 σφαίρες και 30 όπλα έχει έτοιμα μου έλεγε και είναι από αυτούς με τα λιγότερα μάλιστα!
-
Αυτοί ακόμη δεν έχουν καταλάβει ότι χρειάζεται 1 όπλο, άντε και 1 ακόμη ρεζέρβα, με πολλούς γεμιστηρες, κι αγοράζουν από καμιά 30αρια...
-
Εχω φορτωσει το αμαξι το εχω βγαλει απο το γκαραζ και περιμενω στο ρελαντι να ανοιξει η συρομενη πυλη να βγω απο την πολυκατοικια. Λεω ας κοιταξω τον ημερήσιο χιλιομετρητη να δω ποσα χμ εχω κανει απο το τελευταιο γεμισμα (γιατι θα πηγαινα κατευθειαν να γεμισω πρωτα). Στο δικο μου αυτοκινητο τον κρυβει το τιμονι αρα πρεπει να σηκωθω λιγο απο το καθισμα.
Βλεπω 666.6. Προς στιγμη το σκεφτηκα να το ακυρωσω το ταξιδι.
-
Φέρτο τούμπα να γίνει 999.9
-
@lap said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
δεν γινεται σε αυτο το αμαξι μεχρι θεωρητικα 840 μπορει να γραψει με ενα γεμισμα η ποιο ρεαλιστικα 750
Αν ειχα BYD DM-i θα μπορουσε να λεει 999.9
-
https://www.facebook.com/share/r/6qjaWS66mEGA38ay/
Αυτό το παλικάρι, με πολυμάθεια γλωσσών, δίνει πάντα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία ετοιμολογίας για τις μεσογειακές γλώσσες, που φαίνεται ότι έχουν βαθιές ρίζες σε ελληνικές λέξεις.
-
Μαρινέλα, γερά!
-
Διαβάζω ότι και η Ελλάδα ψήφισε υπέρ στη μείωση της προστασίας του λύκου στην επικράτεια της Ε.Ε.
Ζώντας από μικρό παιδί ( όχι μόνιμα αλλά σχεδόν κάθε σκ και σχόλη) , σε περιοχή που έχει διαχρονικά μόνιμη παρουσία το ζώο , συνήθως το έβλεπα πυροβολημένο και κρεμασμένο το ( πρώην) ζωντανό , με τους ντουφεκιοφόρους διώκτες του "υπερήφανοι" δίπλα του, να δέχονται το κέρασμα και τα συγχαρητήρια των χωριανών. Άλλες φορές δεμένο σε καπό αγροτικού να διέρχεται, κορνάροντας στο χωριό. Με την ανάπτυξη των βίντεο , αυτά τα βάρβαρα έθιμα ευτυχώς κόπηκαν. Όχι εντελώς , αλλά περιορίστηκαν.
Φέτος το καλοκαίρι , πληροφορήθηκα για "παγάνα" - σφαγή αγέλης 9 ατόμων ,ο αριθμός της αγέλης μου φάνηκε υπερβολικός όπως σε κάθε ιστορία κυνηγού , αλλά η παγάνα ήταν σίγουρο γεγονός. Το περσινό φθινόπωρο , για ξεκλήρισμα φωλιάς .
Κοινώς όλα αυτά τα χρόνια ,σε καθεστώς απόλυτης προστασίας , το κυνήγι δεν έλειψε ποτέ! Πλέον δε ξέρω πως θα εφαρμοστεί το κυνήγι του, αλλά σε μία χώρα με σχεδόν μηδαμινό έλεγχο στην ύπαιθρο δεν ελπίζω σε καμία τήρηση της ποσόστωσης.
Ο λύκος στην Ελλάδα δεν αύξησε πληθυσμούς επειδή δεν τον κυνηγούσανε πια , αλλά επειδή δεν έμεινε ψυχή ζώσα στην ύπαιθρο.
Για να μην κατηγορηθώ για ελιτισμό του οικολόγου της πόλεως, να πώ ότι η οικογένεια στο χωριό είναι ( ήταν ) αμιγώς κτηνοτροφική. Πολλά και καλά σκυλιά , καθώς και απόρριψη των ψόφιων ζώων μακριά, μείωνε σχεδόν στο ελάχιστο τις απώλειες. Αλλά είχαμε στάβλο , όχι ένα φράκτη με κοτετσόσυρμα και δυστυχώς οι συγγενείς ήταν 24ώρες παρόντες δεν αμολούσαν τα ζώα στο βουνό και όποτε γυρίσουν ( όπως κάνουν με τα μοσχάρια πολλοί).
Οι αποζημειώσεις του ελγα είναι δυστυχώς χαμηλές και θα πρέπει να έρθει ο εκτιμητής. Επίσης το πιο σημαντικό να έχεις δηλωμένο το ζωικό σου κεφάλαιο. Εδώ είναι ένα ακόμα πρόβλημα κοινώς την "ερασιτεχνική" κτηνοτροφία ( έχω 3 κατσικούλες) δεν την καλύπτει ο ελγα.
Οι κυνηγοί επίσης διαμαρτύρονται έντονα, για τα σκυλιά τους αλλά εκεί , δε με απασχολεί το θέμα ( ειλικρινά, μόνο τα σκυλάκια λυπάμαι).
Καταλαβαίνω ότι επανεμφανίστηκε σε περιοχές που είχε 100 χρόνια να φανεί ή στα περίχωρα πόλεων. Εκεί υπάρχει θέμα , αλλά το κυνήγι πρέπει να γίνει οργανωμένα και με σχέδια , πράγματα που δεν υπάρχουν στην Ελλάδα. Ο λύκος είναι σήμερα εδώ και αύριο σε άλλο νομό.
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]