-
Χωρίς να σημαίνει ότι δικαιολογώ κάποιον, το θέμα των τιμών σε εστίαση και διαμονή έχει προ πολλού ξεπεράσει κάθε όριο. Βλέπω ξενοδοχεία που έμεινα με 70-80 ευρώ πριν 2-3 χρόνια τώρα να έχουν 170+. Μην μιλήσουμε για φαγητό και λοιπά έξοδα…δυστυχώς το θέμα είναι παγκόσμιο, δεν είναι μόνο δικό μας προνόμιο.
-
@vagkirk said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Όπως τα λέτε παιδιά, με Μητσοτάκη μόνο ΣΚ , τριήμερα και κυρίως Αύγουστο ακόμη και στους λεγόμενους τουριστικούς προορισμούς.
Γι'αυτό έχουν τριπλασιαστεί και οι τιμές σε διαμονή και εστίαση τα τελευταία χρόνια, σε 40-50 εργάσιμες προσπαθούν να βγάλουν όλη τη χρονιά, και καλά κάνουν οι άνθρωποι.
Άδεια είναι τα πάντα όλη την υπόλοιπη σεζόν, υπερανετα κάνουν το μπανάκι τους οι ντόπιοι.
Καλά κάνουν και οι Τούρκοι και οι Αλβανοί που σιγά σιγά θα τους μαζέψουν όλο το μαρούλι. Τι όχι? Δεν θέλω γκρίνιες μετά !
-
Έχει κάποια λίγα χρόνια που η Αλβανία , ανεβαίνει (πολύ) τουριστικά. Λογικό είναι .
Η Πάργα Ιούλιο - Αύγουστο , είναι το αντίθετο των διακοπών για έναν φυσιολογικό άνθρωπο, κοσμοπλημμύρα , ο ένας πάνω στον άλλο. Μακριά και αγαπημένοι.
Ο Αχέρωντας έχει γίνει και αυτός πολύ γνωστός τα τελευταία χρόνια. Ένα ποτάμι ανθρώπων που τσαλαβουτά σε ρηχά ( αλλά κρύα) νερά τον Αύγουστο. Μακριά και από εδώ και αγαπημένοι, υπάρχουν και άλλα ποτάμια...
Κάποτε όχι πολύ παλιά , στο κάθισμα της Λευκάδας υπήρχε μία καφετέρια σε μία τεράστια αμμουδιά, παράδεισος . Πλέον , δεν υπάρχει τόπος να βάλεις πετσέτα ( που λέει ο λόγος) και όλα επί πληρωμή , αν καταφέρεις βέβαια, να φτάσεις λόγω του μποτιλιαρίσματος στους δρόμους. Οι ντόπιοι γκρινιάζουν , "έρχονται οι Βαλκάνιοι και κουβαλάνε μέχρι και το ποπόχαρτο από το σπίτι τους ....." . Ε . ρε φίλε δεν έρχονται μόνοι τους οι άνθρωποι, βρίσκουν και νοικιάζουν καταλύματα, από τον μεσάζοντα που έδωσες το room to let σου να το διαχειριστεί , αγαπητέ ντόπιε , προκειμένου να έχεις ήσυχο το κεφάλι σου.
Κοινώς όλα καλά , τουλάχιστον πρόλαβα και έζησα πόρτο κατσίκι πριν κατεβάσουν τους μισούς λόφους για υπαίθρια πάρκινγκ , και κάθισμα χωρίς να σου παίρνει τα αυτιά το ντάμπα ντούμπα. Παρόμοια σε αρκετές παραλίες του Ιουνίου, εκεί υπάρχουν ακόμα σημεία για ανθρώπινες διακοπές, για λίγο ακόμα βέβαια.
Αυτός είναι ο τουρισμός μας συνήθως , καραβιές σχετικά φτωχών Ευρωπαίων ( ή καλύτερα μη πλουσίων) , αυτό το μοντέλο διαλέξαμε, απλά οι Έλληνες είμαστε από τους πιο φτωχούς Ευρωπαίους πια και μας κακοφαίνεται.
-
Ακριβώς. Να ένας Ηπειρώτης που τα ξέρει καλύτερα. Συμφωνώ απολύτως. Το πράγμα χειροτερεύει κάθε χρόνο. Δεν μπορείς να απολαύσεις τις απίστευτες ομορφιές της Ηπείρου και του Ιονίου. Όσο ανεβαίνει το βιοτικό επίπεδο των βαλκανικών λαών τόσο παίρνουν ένα αυτοκινητο, συνήθως αμαξάρα, και κατεβαίνουν στις δικές μας θάλασσες με αποτέλεσμα πλέον να γίνεται κορεσμός.
Ο τόπος αυτός είναι ευλογημένος, καμία σχέση με την ξεραΐλα που θεωρούμε ως ομορφιά στην Αθήνα.
Τα πάντα είναι επικά στην Ηπειρο, νομίζεις είναι αλλη χωρα.
Αλλά, ο υπερτουρισμος σε συγκεκριμένα μέρη την έχει διαλύσει. Ακόμα και κάποιες μικρές παραλίες που τις ξέρουν λιγοι και καλοί και αυτές μαθαίνονται με το κωλο Ίντερνετ και γεμίζουν.
Για να βρεις χώρο να κανεις μπάνιο σε συγκεκριμένα μέρη πρέπει να πας από τις 8 το πρωί..... ελεος.
-
-
Οποιος ξέρει αυθεντικούς Ηπειρώτες....μόλις του βάλεις την κατάλληλη μουσικη θα σηκωθούν να ρίξουν μια γυροβολιά όπου και αν βρίσκονται.
-
@lap επειδή αυτές τις μέρες είμαι στην περιοχή θα σου πω ότι εκτός σ/Κ στην περιοχή ακούς μόνο κλάμα.
Και ως γνωστόν Σ/Κ δεν έρχονται οι ξένοι αλλά οι ντόπιοι.
Οκ η Πάργα βουλιάζει αλλά μόνο αυτή, από Σύβοτα μέχρι Πρέβεζα μόνο η Πάργα είχε κόσμο και οι παραλίες γεμάτες αλλά σκέψου ότι έχει πολύ μικρές παραλίες, στα σοκάκια κόσμος να χαζεύει και τα μαγαζιά σχεδόν άδεια.
Και η Πρέβεζα είχε κόσμο αλλά μιλάμε για μεγάλη πόλη, με έκπληξη ανακαλύψαμε ότι έχει φτηνό και καλό φαγητό.
Βραχος/Λούτσα /λυγια /κάστροσυκιά κτλ στις ταβέρνες κλάμα μεσημέρι και βράδυ.
Προσεχώς η Άρτα
Edit :όπως μάθει κανείς αλλά κλαρίνα 🤮
-
Ακόμα είναι νωρίς...Ιούλιο Αύγουστο να δεις τι γίνεται.
Γενικα, πέρα από τους μήνες αυτούς του καλοκαιριού τον χειμώνα έχουν πρόβλημα εισοδημάτων. Το γνωρίζω πολύ καλά.
Πρέπει πέρα από τον χαζό τουρισμό να οργανωθει η ήπειρος να έχει και άλλες πηγές εισοδημάτων. Αλλά αυτό απαιτεί κεντρικό σχεδιασμό από το κράτος των Αθηναίων.
Περί κλαρίνων. Δεν έχεις δικιο, διότι το βλέπεις ως Αθηναίος. Και εγώ δεν μπορούσα να τα ακούω. Μέχρι που βρέθηκα σε ηπειρωτικό σπίτι με αυλή και καλούς ανθρώπους να γλεντάνε όπως βλέπεις σε ελληνικές ταινίες, και μου έκανε κλικ η μουσική τους , κάτι ξύπνησε μέσα μου και τα μαθαίνω όλα.
Τα παλιά τα κλασικά εάν ακούσεις και τους στοίχους είναι πολύ έξυπνα και γενικα κάνουν τρελό γλέντι. Περνάς υπέροχα....
Τα νεότερα οντως ειναι πιο χυδαία και στην μουσική και στην αισθητική τους.
Το κατσίκι να ψήνεται στην άκρη είναι βασική προϋπόθεση....αν και αυτό με στεναχωρεί
Άκου ένα ήρεμο. Παραδοσιακό ηπειρωτικό. Πως με απλά λόγια εκφράζει τον έρωτα του σταράτα και ήρεμα.
-
Kαι πόσο ζητάτε για full season για ένα βράδυ για το παρόν διαμέρισμα μέσω booking ?
167 ευρώ η απάντηση. Χαλκιδική μιλάμε, θάλασσες εγγύηση. Οι φωτογραφίες είναι το ΣΚ που πέρασε, φαίνεται ότι δεν έχει κόσμο
-
Αν θελετε ατελειωτα χμ παραλιας (καλο για αυτους που τρεχουν χμ διπλα στην θαλασσα) θαλασσια σπορ τυπου windsurf και να ειστε μονοι σας σε μια ατελειωτη παραλια (χωρις βεβαια ουτε καντινα ουτε καν τουαλετα) αλλα να εχετε κανονικο δρομο με ασφαλτο και πεζοδρομιο και αφθονο παρκινγκ Λουτρα Κυλληνης στην Ηλεια. Η παραλια ειχε κοσμο τα 80ς μετα την παρατησαν γιατι δεν υπηρχαν καφετεριες. Ο κοσμος θελει οργανωση.
Υπαρχουν και αλλες βεβαια απλα ο κοσμος εχει λογο που παει Λευκαδα κλπ
-
@civil357 said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Κάποτε όχι πολύ παλιά , στο κάθισμα της Λευκάδας υπήρχε μία καφετέρια σε μία τεράστια αμμουδιά, παράδεισος . Πλέον , δεν υπάρχει τόπος να βάλεις πετσέτα ( που λέει ο λόγος) και όλα επί πληρωμή , αν καταφέρεις βέβαια, να φτάσεις λόγω του μποτιλιαρίσματος στους δρόμους.
Πόσο μα πόσο μα πόσο δικιο εχεις...τι μου θυμησες τωρα.
Ωραιες εποχες κατεβαινες Καθισμα και υπηρχε η ταβερνα οπως κατεβαινεις τερμα δεξια .Υ.Γ δεν ηξερα πως εχεις σχεση με Ηπειρο .Απο που αν επιτρεπεται?
Υ.Γ2 @Lap ετσι ειναι οι Ηπειρωτες αλλα κρυβεσαι
Υ.Γ3 @yem η Αρτα εχει καποια αξιοθετα αλλα το καλυτερο λεγεται alexmix -
Παρήγγειλα κεφτεδάκια και διπλή μερίδα ντολμαδάκια.
-
@wantone said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Ο κοσμος θελει οργανωση.
Εμ, αυτό λέμε στον γύρο, είτε λίγο είτε πολύ τουρισμό θέλεις οργάνωση και χωρίς οργάνωση δεν εχει τουρισμό.
Δεν είναι κακό να υπάρχουν Μπιτς μπαρ με ξαπλώστρες και ντουζιέρες, Café και σνακ μπαρ...
Βέβαια η περιοχή που λες έχει και τεράστιο θέμα με κουφοβραση αν δεν κάνω λάθος.
-
@yem said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Βέβαια η περιοχή που λες έχει και τεράστιο θέμα με κουφοβραση αν δεν κάνω λάθος.
καμμια σχεση, φυσαει συνεχως ενα αερακι απο την θαλασσα γιαυτο και εχει συνεχως κυμα και ειναι καλη παραλια για θαλασσια σπορ με πανι. υπαρχει Grecotel αλλα ο κοσμος δεν παει στην παραλια γιατι δεν εχει beach bar!
-
Κ'όμως! Πίσω από αυτό το βλέμμα γεμάτο υποσχέσεις κρύβεται ένας ευαίσθητος μουσικοσυνθέτης.
Στο βίντεο μια από τις συνθέσεις του, κλασικής μουσικής, σε ρυθμό βαλς.
-
-
Τις τελευταίες μέρες, αρχίζω και αισθάνομαι γυναίκα.
Να φταίει που έχω μειώσει το κρέας; -
@bassstarlet said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Να φταίει που έχω μειώσει το κρέας;Μήπως τρώς σόγια ή φυτικά έλαια (εκτός ελαιολάδου)?
-
@bassstarlet said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Να φταίει που έχω μειώσει το κρέας;Μπα απ το πολύ σεξ του Μητσοτάκη θα το παθες, που είναι και πολύ γκομενος
-
Δεν έχω ιδέα τι τρώω.
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]