-
Πάντα κρίνουμε τους άλλους στην Ελλάδα λόγω κόμπλεξ και μιζέριας.
-
@antonakis said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
@lap said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Το τι τους τραβάει πίσω εδώ, ενώ μπορούν να ζήσουν στα ομορφότερα μέροι του πλανητη, μονάχα αυτοί το ξέρουν και μάλλον δεν είναι τα beach bars το καλοκαίρι αλλά και κάτι άλλο πιο βαθύ.
Ξέρω κάποιους Έλληνες που έφυγαν Αμερική, έκαναν περιουσία, γύρισαν Ελλάδα (οι δύο για να μεγαλώσουν εδώ τα παιδιά τους), δούλεψαν εδώ ή έκαναν επιχειρήσεις και τελικά τα παιδιά τους έφυγαν Αμερική πάλι...
Δυστυχώς δεν είμαστε στην ιδανική χώρα για πολλά πράγματα.
Καλά και οι ΗΠΑ δεν είναι ο παράδεισος επί γης.
-
@antoniokon said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Αφιερωμένο στον @criuser ...
Με αφορμή τελευταία σχετική κουβέντα που έγινε στο νήμα του corolla...
Ο ευρωπαϊκός οργανισμός σκοπεύει να υποβαθμίσει τις βαθμολογίες ασφαλείας των νέων αυτοκινήτων που θα αξιολογούνται και δεν θα διαθέτουν κουμπιά, μοχλούς ή επιλογείς για τις ακόλουθες λειτουργίες: φλας, φώτα κινδύνου, κόρνα, υαλοκαθαριστήρες και κλήση έκτακτης ανάγκης
Αρα για τον κλιματισμό δεν είναι υποχρεωτικά...
-
Δεν λες κουβέντα....
Πέθανε ο Δήμος Μούτσης
-
-
Τι έγινε στην Θεσσαλονίκη;;;
Σας το λέω η νεολαία οδηγείται στην βία! Λειτουργούν ως αγελη ζώων! Οι γονείς τους φαίνεται να ειναι ανίκανοι να τα αναθρέψουν με αρχές σεβασμού και κοινωνικής αλληλεγγύης!
Λέτε να ξεκινήσει το κράτος να αφαιρεί την επιμέλεια απο τους γονεις για μερικους ακραίους συλληφθεντες εστω και για ένα διάστημα για να ξυπνήσουν και αυτοί και τα υπόλοιπα παιδιά;;;; Με αυτόν τον τρόπο ίσως καταλάβουν ότι η βία οδηγεί σε κοινωνικό στιγμα και κοινωνική απαξίωση των γονιών τους!
Ακραίο μέτρο μεν αλλά δεν ξέρω πως αλλιως μπορούν να συνελθουν, διότι οι ανήλικοι θα γίνουν ενήλικοι μαθαίνοντας πως τα προβλήματα τους τα λύνουν με τη βία και την αγέλη!
-
@lap said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Τι έγινε στην Θεσσαλονίκη;;;
Σας το λέω η νεολαία οδηγείται στην βία! Λειτουργούν ως αγελη ζώων! Οι γονείς τους φαίνεται να ειναι ανίκανοι να τα αναθρέψουν με αρχές σεβασμού και κοινωνικής αλληλεγγύης!
Λέτε να ξεκινήσει το κράτος να αφαιρεί την επιμέλεια απο τους γονεις για μερικους ακραίους συλληφθεντες εστω και για ένα διάστημα για να ξυπνήσουν και αυτοί και τα υπόλοιπα παιδιά;;;; Με αυτόν τον τρόπο ίσως καταλάβουν ότι η βία οδηγεί σε κοινωνικό στιγμα και κοινωνική απαξίωση των γονιών τους!
Ακραίο μέτρο μεν αλλά δεν ξέρω πως αλλιως μπορούν να συνελθουν, διότι οι ανήλικοι θα γίνουν ενήλικοι μαθαίνοντας πως τα προβλήματα τους τα λύνουν με τη βία και την αγέλη!
Ντρέπομαι πραγματικά που είμαστε τόσο ρατσιστές. Δηλαδή να το δούμε ψυχραιμα και λογικα: Είναι δυνατόν το 2024 που ζούμε κάποιοι να σαπιζουν κάποιους άλλους ανθρώπους στο ξύλο γιατί έχουν αλλες προτιμήσεις στο σεξ? Τι ειμαστε πια ?
-
Τώρα εκπλήσσεστε για την νεοελαία? Εχετε δει τα αίσχη που γίνονται καθημερινά? Σε άλλη χώρα ζείτε?
-
@elteo said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Τώρα εκπλήσσεστε για την νεοελαία? Εχετε δει τα αίσχη που γίνονται καθημερινά? Σε άλλη χώρα ζείτε?
Η νεολαία με εκπλήσει και θετικά και αρνητικά. Δεν είναι ολα μαύρα υπάρχουν πολλοί αξιολογοι νεοι
Απλά απογοητεύτηκα που υπάρχουν ακομα τέτοιες μεριδες νεων ανθρωπων
-
Η νεολαία προφανώς πάσχει, νιώθει ηττημένη και καταφεύγει σε ένστικτα για να εκτονωθεί.
Όταν έχεις ως πρότυπο τον κάθε ουγκανο που τραγουδάει πως πλούτισε και έχει βίλλες και αυτοκίνητα επειδή ήταν κακό παιδί, τρομάρα του... δηλαδή έχεις πρότυπο πως να πλουτίσεις και στην πραγματικότητα ο πιτσιρικάς ζητά χαρτζιλίκι από τους γονείς του για να πιει ένα ενεργειακό ποτό σε ένα παγκάκι, προφανώς νιώθουν ηττημένοι. Το πρότυπο ζωής και οι αξίες που έχουν επιλέξει να ακολουθήσουν, και το υποστηρίζουν και κάποιοι γονείς, δεν μπορούν να το αγγίξουν και ο θυμός μέσα τους για την αποτυχία τους μετατρέπεται σε απεχθεια προς οποιοδήποτε αδύναμο ή διαφορετικό.
Αυτή η γενιά θα γίνει ενήλικη, πιστεύοντας τον κάθε ουγκανο που νοικιάζει αυτοκίνητα και βίλλες για ένα βιντεοκλίπ.... Αυτός είναι ο σκοπός της ζωής τους.
Απενταροι είναι όλοι τους.
-
@cirus said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Η νεολαία με εκπλήσει και θετικά και αρνητικά. Δεν είναι ολα μαύρα υπάρχουν πολλοί αξιολογοι νεοι
το ισοζύγιο έχει γύρει πολύ επικίνδυνα προς τα αρνητικά.
αυτό είναι το θέμα.
ακούγομαι σαν boomer αλλά στα χρόνια μας τέτοια αίσχη δεν κάναμε -
Όχι φυσικά, ποτέ.
Άλλο ένα πείραγμα και άλλο αυτό το πράγμα.
Κάποιοι φτιάχνουν στρατούς φανατισμένων.
-
Πάντως: το ξύλο που έπεφτε σε σχολείο: γειτονιά και φροντιστήριο: ακόμη και σε 3βάθμια στα σέβεντις και έιτις: άμα έπεφτε τώρα θα έλεγαν στα σιτε και στα πορνοκάναλα ότι πάει ο κόζμος: χάλασε.
Μιλάνε όλοι για πρωτοφανή έξαρση βίας. Εγώ ρωτάω :πόσο χρονών είναι αυτός που το λέει. Γιατί άμα είναι 15: σωστά ομιλεί. Αλλά άμα είναι πχ 50: του λέω να περάσει από γιατρό για πρόωρο Αλτσχάιμερ.
Εγώ προσωπικά στο κάτω Χαλάνδρι στα σέβεντις: σε δημοτικό θυμάμαι ΚΑΘΕ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ξύλο στο παρκάκι απέναντι από το σχολείο όταν σχολάγαμε. Τα ραντεβού και τα ζεύγη αντιπάλων κλείνονται στα διαλλείματα. Στο δε γυμνάσιο οι μαγκιές και οι τσαμπουκάδες ήταν σε καθημερινή διάσταση.
Ρωτάω τα παιδιά μου αν πέφτει καμία ψιλή έστω για πλάκα: και με κοιτάνε σαν να τους μιλάω αρμένικα.
Να πιάσουμε τα γήπεδα; Ακόμα και την αποκριά στην πλάκα την έχουν καταργήσει εδώ και δεκαετίες λόγω των συρράξεων. -
@cirus said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Σαφέστατα και υπάρχουν και είναι η ελπίδα της χώρας. Αλλά είναι λιγότεροι. Και στην δημοκρατία κυβερνούν οι περισσότεροι. Οπότε καταλαβαίνεις που μπορεί να οδηγήσει όλο αυτό.
-
@dstou said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Πάντως: το ξύλο που έπεφτε σε σχολείο: γειτονιά και φροντιστήριο: ακόμη και σε 3βάθμια στα σέβεντις και έιτις: άμα έπεφτε τώρα θα έλεγαν στα σιτε και στα πορνοκάναλα ότι πάει ο κόζμος: χάλασε.
Μιλάνε όλοι για πρωτοφανή έξαρση βίας. Εγώ ρωτάω :πόσο χρονών είναι αυτός που το λέει. Γιατί άμα είναι 15: σωστά ομιλεί. Αλλά άμα είναι πχ 50: του λέω να περάσει από γιατρό για πρόωρο Αλτσχάιμερ.
Εγώ προσωπικά στο κάτω Χαλάνδρι στα σέβεντις: σε δημοτικό θυμάμαι ΚΑΘΕ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ξύλο στο παρκάκι απέναντι από το σχολείο όταν σχολάγαμε. Τα ραντεβού και τα ζεύγη αντιπάλων κλείνονται στα διαλλείματα. Στο δε γυμνάσιο οι μαγκιές και οι τσαμπουκάδες ήταν σε διαδρομή διάσταση.
Ρωτάω τα παιδιά μου αν πέφτει καμία ψιλή έστω για πλάκα: και με κοιτάνε σαν να τους μιλάω αρμένικα.Όχι σε εμάς δεν ήταν έτσι. Είχαμε στο σχολείο δύο τρείς που έπαιζαν ξύλο με ένα άλλο σχολείο και πιο πολύ κυνηγητό στους δρόμους με γέλια έκαναν.
Ποτέ έχθρες, συμμορίες που κλέβουν και άλλα τέτοια, ποτέ τέτοιο πράγμα που συμβαίνει τώρα.
-
Ποια νεολαία... Εδώ μιλάμε πλέον για συμμοριοποίηση από το Γυμνάσιο και οπλοφορία.
-
Χαχα εμείς στο γυμνάσιο φοβομασταν να ζητήσουμε ραντεβού για παγωτό μετά το φροντηστηριο αγγλικων την ωραία της τάξης.
Ποια συμμορία ;;;;
Εννοείται η ωραία της τάξης είχε χνούδι για μουστάκι....χαχα
Όχι βαμμένα μαλλιά όπως σήμερα. -
@dstou said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Εγώ προσωπικά στο κάτω Χαλάνδρι στα σέβεντις: σε δημοτικό θυμάμαι ΚΑΘΕ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ξύλο στο παρκάκι απέναντι από το σχολείο όταν σχολάγαμε. Τα ραντεβού και τα ζεύγη αντιπάλων κλείνονται στα διαλλείματα. Στο δε γυμνάσιο οι μαγκιές και οι τσαμπουκάδες ήταν σε καθημερινή διάσταση.
Ρωτάω τα παιδιά μου αν πέφτει καμία ψιλή έστω για πλάκα: και με κοιτάνε σαν να τους μιλάω αρμένικα.
Να πιάσουμε τα γήπεδα; Ακόμα και την αποκριά στην πλάκα την έχουν καταργήσει εδώ και δεκαετίες λόγω των συρράξεων.45 και μεγάλωσα Ραφήνα χωρίς βία, μπούλιγκ κτλ.
-
Μια κοινωνία κατακερματίζεται με δικαιολογία τη διαφορετικότητα.
Καλά θα πάει αυτό. -
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]